Evet sizi hatırlıyorum hemen hemen aynı dönem anneleri sayılırız ve gerçekten bu anı cok bekledık sabrettik çok şükür kavuştuk o yüzden bebeğimi de kendimi de strese sokamam doktorlar doktor olarak herseyı demekle yükümlü ama ben yaptırmakla yükümlü değilim :) Heyecanla ben burdayım anne diye tekmesini hareketini beklıyorummm:)Bu arada bence yaptirmaniza gerek yok. Sizinle ayni dusunuyorjm tamamen ve bende hic bir testi yaptirmadim. Bunlar tani degil risk sadece ve sehirden sehire bile degisiyor risk orani. Yaşınız en buyuk etken zaten 29 uzeri otomatik biraz daha yuksek cikiyor. Ultrasonda da hic bir bulgu yok. Gonlunuzu rahat tutun ve gunlerinizi guzelce gecirin bizler bu zamanlari cok bekledik tup bebek hamişleri olarak :))
Evett bende de ayni bekleyis varEvet sizi hatırlıyorum hemen hemen aynı dönem anneleri sayılırız ve gerçekten bu anı cok bekledık sabrettik çok şükür kavuştuk o yüzden bebeğimi de kendimi de strese sokamam doktorlar doktor olarak herseyı demekle yükümlü ama ben yaptırmakla yükümlü değilim :) Heyecanla ben burdayım anne diye tekmesini hareketini beklıyorummm:)
Aminnnn inşallahh :)Evett bende de ayni bekleyis varhepimiz saglicakla kucagimiza alalimm
Şu ikili tarama testine zerre kadar güvenmiyorum zaten bu test kesin tanı koydurmaz risk belirler benimde yüksek risk çıkmıştı neler yaşadım içimde her Dr gittim korka korka bebeğim 2 yaşında doktorun doğum esnasında ilk söylediği gözün Aydın bebeğinde down bulgusu yok eğer sonuç değişmeyecekse sizin için ileri testlere gerek de yok ama şu da var benim gibi 7 ay boyunca acaba down mı diye kendinizi strese sokacaksanız sonucu öğrenmek de mantıklı olabilir sağlıkla kucağınıza alın inşallahMerhaba kızlar yine ben :) 16. haftam içerisindeyim çok şükür hersey güzel gidiyor. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. İkili tarama testinde ultrason kontrollerinde ense kalınlığı ve burun gayet güzel hiç bir sorun yok. Kan değerlerimde riskli çıktım. Doktor tercih senin istersen fetal istersen amniyosentez yaptırabılrısın dedı. Fakat ben amniyosentez yaptırmak istemiyorum çok küçük de olsa düşük riski var. Fetal için de gerek yok diyorum. Çünkü öğrenmek benim için bir şey değiştirmeyecek. Hem özel de muayene oluyorum hem devlet hastanesınde. Paylaşmak istedim sizinle de. forumda riskli olup bebeğini sağlıkla kucagına alan çok yazı okudum :)
Ben zaten yaptırmayacaktım iş nasıl buralara geldi inanın bilmiyorum. Sonuç her ne olursa benim için değişmeyecek o yüzden yaptırmayacagım. Stresli değilim bu anı çok bekledik kendıme zehir etmeyeceğim:) Amin inşsallah sizde sağlıkla büyütün inşallahŞu ikili tarama testine zerre kadar güvenmiyorum zaten bu test kesin tanı koydurmaz risk belirler benimde yüksek risk çıkmıştı neler yaşadım içimde her Dr gittim korka korka bebeğim 2 yaşında doktorun doğum esnasında ilk söylediği gözün Aydın bebeğinde down bulgusu yok eğer sonuç değişmeyecekse sizin için ileri testlere gerek de yok ama şu da var benim gibi 7 ay boyunca acaba down mı diye kendinizi strese sokacaksanız sonucu öğrenmek de mantıklı olabilir sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Doktorlar bilgilendirmekle yükümlü. Korkman endişelenmen çok normal ama kafana takacak bir şey yok gerçekten. Benimde risk oranım yüksek ama geçti gitti düşünmüyorum artık. Ultrason normal benimde normal bende tüp bebek tedavisi ile hamile kalanlardanım. Sürecimiz zaten zordu o yüzden en tatlı zamanlarını kendıne daha da zorlaştırma. Bebeğim sağlıklı bende sağlıklıyım elimden geleni yaptım. Allah büyük de dua et Allah a sığın. Ayrıca eklemek istiyorum. Allah ın yarattıgı hersey kusursuzdur asla kusur bulamazsın onu kusurlu hale getiren biz insanlarız. O yüzden ben fetal veya amniyosentez vs yaptırmayacagım. Test yorumlayamıyorum ben o yuzden bır sey dıyemeyecegım ama endişelenme bebişini de strese sokma annesı o büyüyor ve sen ne kadar ıyı hıssedersen o da o kadar ıyı hıssederrr :)Kızlar nerhabalar ben dr bmyle korkutuldum ve çok pimpirikli bir insanım her şeyi çok kafaya takarım bu yüzdrn çok hastanelik oldum söz konusu bi de canım evladım sonuçlarda risk grubundasın vs dediler beynimden aşağı kaynar sular döküldü ultrasonda sorun çıkmadı ense kalınlığı burun kemiği el ayak parmakları vs çok güzel dendi 11+3tüm şu an 12+3 oldum bugünkü ultrasonda da bir sırun çıkmadı ama kanlar da risk çıktı benim sonucuma da bakar mısınız bir de tüp bebek yaptırdım
Doktor Kağan Kocatepe'nin amiyosentez hakkındaki videosunu dinlemeni tavsiye ederim. Gerçekten çok iyi bir doktor. Bana çok yol gösterdi içimi rahatlattı.Ultrasonda hersey normal doktor ultrason normal çıkabilir istersen fetal yaptır dedı ama ben yaptırmayacagım. Kafamı kurcalayan bır sey olsa ben de yaptırırdım belki ama bazen bilmemek bilmekten daha iyidir :) Bu arada oğlunuz için Maşallah sağlıkla büyüsünnn
649 kişiden 1 kişi de trizomy 21 riski var denilmiş. Çok riskli değil de orta risk grubundasiniz.Kızlar nerhabalar ben dr bmyle korkutuldum ve çok pimpirikli bir insanım her şeyi çok kafaya takarım bu yüzdrn çok hastanelik oldum söz konusu bi de canım evladım sonuçlarda risk grubundasın vs dediler beynimden aşağı kaynar sular döküldü ultrasonda sorun çıkmadı ense kalınlığı burun kemiği el ayak parmakları vs çok güzel dendi 11+3tüm şu an 12+3 oldum bugünkü ultrasonda da bir sırun çıkmadı ama kanlar da risk çıktı benim sonucuma da bakar mısınız bir de tüp bebek yaptırdım
Merhaba. Benim biyokimyasal risk oranım sizden çok yüksekti. 1/134 olarak ölçülmüştü. Doktorumun önerisiyle fetal dna yaptırdım hiçbir sıkıntı çıkmadı. İkili tarama çok da net bir beri ortaya koymuyor hiç telaşlanmayın.Kızlar nerhabalar ben dr bmyle korkutuldum ve çok pimpirikli bir insanım her şeyi çok kafaya takarım bu yüzdrn çok hastanelik oldum söz konusu bi de canım evladım sonuçlarda risk grubundasın vs dediler beynimden aşağı kaynar sular döküldü ultrasonda sorun çıkmadı ense kalınlığı burun kemiği el ayak parmakları vs çok güzel dendi 11+3tüm şu an 12+3 oldum bugünkü ultrasonda da bir sırun çıkmadı ama kanlar da risk çıktı benim sonucuma da bakar mısınız bir de tüp bebek yaptırdım
Bu degerler degil rapor veriyorlar risk icin doktor o gozukmuyor bende yarin gidip ogrencemArkadaşlar benim test sonucum böyle çıktı sizce nasıl ense kalınlığı 1.7 normalmiş
Eki Görüntüle 3704948
Merhaba doktorunuza çıktınız mı acaba? Sonuç ne olduArkadaşlar benim test sonucum böyle çıktı sizce nasıl ense kalınlığı 1.7 normalmiş
Eki Görüntüle 3704948
Merhaba şükür bir sorun yok düşük risk çıktıMerhaba doktorunuza çıktınız mı acaba? Sonuç ne oldu