teşekkür ederim kittyy.daha çok canım sıkıldı şimdi.acaba benim gibi doktorun ense kalınlıgını ölçmediği başka birileri varmı
Canim olcmus ve sana soylememis olabilir mi? Ayrica burun kemigine de bakması gerekirdi.
Soyle de bir durum var. Ikili test sevk kagidinda annenin kilosu, annenin yasi, sigara icip icmedigi, ense kalinligi ve burun kemigi gibi sorularin cevaplanmis olmasi lazim. Iki hamileligimde de bu bolumler dr tarafindan dolduruldu
ben ikili test yaptırmıştım.kan vemiştim ve sonuç çıktı.doktor normal olduğunu söyledi.ama bebeğin ense kalınlığını ölçmedi.sadece kan testine baktı ve ona göre karar verdi.benim gibi olan varmı? doktorum neden böyle yaptı.onu degiştirmelimiyim
Canim olcmus ve sana soylememis olabilir mi? Ayrica burun kemigine de bakması gerekirdi.
Soyle de bir durum var. Ikili test sevk kagidinda annenin kilosu, annenin yasi, sigara icip icmedigi, ense kalinligi ve burun kemigi gibi sorularin cevaplanmis olmasi lazim. Iki hamileligimde de bu bolumler dr tarafindan dolduruldu
Evet aynen bu arkadasin dediği canim. Muhtemelen sana söylemedi çünkü ikili tarama testinin kan sonucu ense kalınlığı değeri olmadan hesaplanamaz. İkili testin kan sonucunu aldiysan orada bircok bilgi yer alır. Ense kalınlığı değeri de yer alıyordur mutlaka. Istersen sonucun fotografini çek sana yardımcı olmaya çalışayım.
Ense kalınlığı ölçülmeli ama zaten sonucu aldığınızda orada yazıyordur...söylememesi garip devlet filan mi acaba
İyide sizden kan aldıktan önce veya sonra sizi ultrasona sokmadımı ,sokmadıysa ölçmemiştir ,eğer ultrasona girdiyseniz ölçmüş fakat söylememiş olabilir .ben hoşlanmadım bu durumdan ,değiştirin bence doktorunuzu.
resmini çekemicem ama sana sonuçları yazayım.
down sendromu risk 1:34500 cutoff 1:250
sadece yaş 1:1320
trisomi 1:7360000 cutoff 1:300
gebelik yaşı 12 hafta
61.0 mm CRL den
anne yaşı:....
anne ağırlığı:........
annenin ırkı:beyaz ırk
fetüs sayısı:tekil gebelik
hayır özel hastane
Yapmış olması lazım. Böyle bir ayrıntıyı hiçbir doktor ihmal edemez. Sen kaçırmış olabilir misin? Zaten ense kalınlığı normal ultrasona girdiğin zaman bakılan saniyelik bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?