ikili tes ense kalınlığı

lamek

Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2014
38
1
6
35
İstanbul
ben ikili test yaptırmıştım.kan vemiştim ve sonuç çıktı.doktor normal olduğunu söyledi.ama bebeğin ense kalınlığını ölçmedi.sadece kan testine baktı ve ona göre karar verdi.benim gibi olan varmı? doktorum neden böyle yaptı.onu degiştirmelimiyim

Ben bakılmalı diye biliyorum
Sadece kan testine bakmakla olmaz, ikili tarama testleri olabilecek riskler hakkında ciddi sonuçlar veriyor
Fakat ona rağmen doktorlar ense kalınlığını da dikkatle ölçümlüyorlar.

teşekkür ederim kittyy.daha çok canım sıkıldı şimdi.acaba benim gibi doktorun ense kalınlıgını ölçmediği başka birileri varmı

teşekkür ederim kittyy.daha çok canım sıkıldı şimdi.acaba benim gibi doktorun ense kalınlıgını ölçmediği başka birileri varmı

Bu konuyu bebek bekleyenlerin topiğinde açarsan , çok daha fazla cevap alırsın canım.

Canim olcmus ve sana soylememis olabilir mi? Ayrica burun kemigine de bakması gerekirdi.
Soyle de bir durum var. Ikili test sevk kagidinda annenin kilosu, annenin yasi, sigara icip icmedigi, ense kalinligi ve burun kemigi gibi sorularin cevaplanmis olmasi lazim. Iki hamileligimde de bu bolumler dr tarafindan dolduruldu

Evet aynen bu arkadasin dediği canim. Muhtemelen sana söylemedi çünkü ikili tarama testinin kan sonucu ense kalınlığı değeri olmadan hesaplanamaz. İkili testin kan sonucunu aldiysan orada bircok bilgi yer alır. Ense kalınlığı değeri de yer alıyordur mutlaka. Istersen sonucun fotografini çek sana yardımcı olmaya çalışayım.

Ölçmüş bile olsa söylemesi gerekirdi.Sonuçta karşıdaki bir anne.Böyle hassasiyetlere önem vermeyen dr lara sinir oluyorum.Ben olsam değiştiririm dr u.

İkili testin yapılış amacı esne kalınlığıyla kan değerlerini kıyaslamak zaten. Bence kesin bakmıştır ama size söylememiştir. Söylememesi ve sizi bilgilendirmemesi bile sizin kendisine elveda demeniz icin yeterli bir sebep bence.

Ense kalınlığı ölçülmeli ama zaten sonucu aldığınızda orada yazıyordur...söylememesi garip devlet filan mi acaba

İyide sizden kan aldıktan önce veya sonra sizi ultrasona sokmadımı ,sokmadıysa ölçmemiştir ,eğer ultrasona girdiyseniz ölçmüş fakat söylememiş olabilir .ben hoşlanmadım bu durumdan ,değiştirin bence doktorunuzu.

cnm mrb
sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın inş
bende yeni yaptırdım ikili taramayı bana da söylemedi ama sana sonucu vermiş olması lazım
ben sonuçtan baktım mesela

şöyle ki.benim 3 ayım dolduğunda muayene için doktora gittim ve ultrasonda bebeğime bakıldı.her seyin normal olduğunu suyunun iyi olduğunu söyledi ve ultrason resmini çekip verdi bana.ve 3 ayın doldu ikili test yapman lazım dedi.hemen o gün doktorun odasından çıkıp kan verdim sonucumun 1 hafta sonra cıkacagı söylendi.1 hafta sonra gittiğimde doktor kan testi sonucumu aldı eline ve her sey normal dedi.ultrasona sokup ense kalınlığını burun kemiğini ölçmedi yani.kan testi sonucumda da ense kalınlığı burun kemiği diye bi yazı yok

resmini çekemicem ama sana sonuçları yazayım.
down sendromu risk 1:34500 cutoff 1:250
sadece yaş 1:1320
trisomi 1:7360000 cutoff 1:300

gebelik yaşı 12 hafta
61.0 mm CRL den
anne yaşı:....
anne ağırlığı:........
annenin ırkı:beyaz ırk
fetüs sayısı:tekil gebelik

bende değiştirmeyi düşünüyorum

Ense kalınlığı yazmıyor. .sen olmazsa doktor değiştir ya da 18. haftada üçlü test yaptır

Yapmış olması lazım. Böyle bir ayrıntıyı hiçbir doktor ihmal edemez. Sen kaçırmış olabilir misin? Zaten ense kalınlığı normal ultrasona girdiğin zaman bakılan saniyelik bir şey.

hayır özel hastane

Ben ikili testi tip Fakültesinde yaptirdim,enseyi ölçtü iyi mi deyince haftasına göre normal Kan testi olmadan anlam ifade etmez dedi . herneyse sen 18.haftada üçlü yaptır. .

Yapmış olması lazım. Böyle bir ayrıntıyı hiçbir doktor ihmal edemez. Sen kaçırmış olabilir misin? Zaten ense kalınlığı normal ultrasona girdiğin zaman bakılan saniyelik bir şey.

bilmiyorum bakmışta olabilir ama bana hiç bişey söylemedi.kan testi sonucumdada hiç bişey yazmıyor

Bende Cuma günü yaptırdım.Benimde ilk gebeliğim,Dr m ilk önce ultrasyonda mua etti. ense kalınlığını ölçtü,sonra sevk formu doldur doldururken duydum bende ..Sonra kan verdim şimdi Cuma günü sonucum çıkıcak bekliyorum..Seninde mutlaka ölçmüştür kan vermeye göndermeye önceden canım :26: sonra sonuçla karşılaştırmış sorun olmadığını söylemiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…