Ikili test bir bakin lutfen

Mavi mavi1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
344
141
103
37
Herkese merhaba kizlar 14 haftalik hamileyim 31 yasindaym. Bir kac hafta once bir ozel kendi doktorumda(hastanede calismiyor ozel muayenehanesi var) bid3 d3vlet hastanesinde ikili tarama testi yaptirdim. Ozelde yaptirdigimda sonuclar cok sukur iyi cikmisti 2000/1 degerdeydi. Ama devlette yaptirdigimda ise 176/1 cikti su an kotuyum yani amniyos3ntez istiyo devletteki doktorlar ama yaptirmicam nifty icin de maddi olanigimiz yok. Doktorumla konustum burdaki hastanede de çalışmıştı 3 4 yil kadar. Dedi ki b3n buranin labaratuarina guvenmiyorum cok hatali sonuc verebiliyo orda calisirken de yasadim buna benzer seyler ama sana hic biseyin garantisini veremem bence tecrubeme dayanarak soyluyirum cok bi risk yok ama sen ben dayanamam her gun aglarim uzulurum diyosan nifty yaptir dedi. Sizlere sormak istedigim sey su gercekte de iki farkli merkezde bu kadar uc sonuclar cikar mi basina gelen var mi . A bide ense kalinligi cok iyi ve burun kemigi de olusmustu. Rica ediyorum bi sure tasimayin konuyu dunden beri cok uzgunum.

Yaşınız 30dan büyükse otomatik riski arttırıyorlar. Ben olsam iyi bir perinatologa gider danışırdım. Onlar kafa çapı ve burun kemiğinden de az çok çıkarımda bulunuyorlar. O da nifty yaptır derse ben kendimi zorlar yaptırırdım sanırım.

bende yaptırdım ikili test hatta bu gün sonucum çıktı burada başlığı görünce şaşırdım. benim hepsi 10.000 de 1 çıkmış birtek yaşa bağlı olan 732 de 1 çıkmış yaşa bağlı risk yüksek ama aralık temiz yerde çıkmış dedi doktor. ama bende kaygılıyım.

Benim digerleri iyi bi tek ikili test yazan 176 cikmis devlette. Ama ozelde yaptirdigimda 2000 cikmisti

Yaş çok yükseltiyor riski. Korkmayın. Benim kana göre 1/50000, yaşa göre 1/992. Görüyorsun arada uçurum var. Burun kemiği de oluşmuş şükür. Korkma hiç. Sağlıkla al kucağına. Bir de ayrı ayrı bak bakalım kan ile yaş riski nasıl.

Benim kombine de iyiydi sizinkine benziyodu ama sadece ikili test yazan da sorun vardi

senin cinsiyete ne dediler hamilelik günümüz yakınmış

diyelimki amniyosentez yaptırdığınız ve sonuç kötü çıktı
gebelliği sonlandıracakmısınız?
kendinize bunun cevabını verin önce
sonrasını düşünmeye devam edin
Testler sadece istatis değerlerdir
yurtdışında yapılmıyor bile
yani iyi de çıkca sonuç kötüde çıksa aslında pek bişey ifade etmiyor

Devlet direkt amniyosentez dedi kendi doktorum.da hastanenin labaratuari hatali sonuc verebiliyo dedi kesin emin olmak istiyisan nifty dedi de ona da maddi gucumuz yok

Hayir esim de istemiyo aldirmayi ama ne bileyim insan uzuluyo yine de merak ettim sadece benzer durumlari yasayan var mi diye

baska bir yerde ikili testi yineleme sansiniz var mi?

mesela 3lu ve 4lu testlere pek guvenilmiyor diyorlar ama 2li test icin digerlerine gore daha guvenilir diyorlar.

Deseydiniz ki 3lu testte bu durum olustu, bosverin derdim kisisel olarak.
Ama ikili testi yinelemeniz daha iyi olur gibi.
Bu kadar fark normal degil.

Devlet direkt amniyosentez dedi kendi doktorum.da hastanenin labaratuari hatali sonuc verebiliyo dedi kesin emin olmak istiyisan nifty dedi de ona da maddi gucumuz yok
eğer kötü çıkarsa gebeliği sonlandıracakmısın. sonlandıracaksan amniyosentezi yaptır. aklında şüphe kalmasın. bu senin tercihin.

Hafta olarak belli donemde oluyo ya gecti o donem

Hayir esim de istemiyo aldirmayi ama ne bileyim insan uzuluyo yine de merak ettim sadece benzer durumlari yasayan var mi diye

Sizi anliyorum. Annelik böyle birşey. Ama aldıramam diyorsanız kendinsi çok üzmemeye çalışın. O testleri dediğim gibi yurtdışında hiç yapmiyorlar. Veya özellikle yaptıramayan çok var çevremde. Kafamı karıştırmak istemiyorum diye. Size tavsiyem. Tevekkül edin. Çokca dua edin.
İnşallah bebeğiniz sapasağlam doğar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…