ikili test çok gerekli mi gerçekten???

• Konu Sahibi Konu Sahibi herald
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

herald

Ziyaretçi
Herkese selam! İkili test yaptıran arkadaşlar, bu ve bu gibi testler (üçlü test, amniyosentez) tedavi amaçlı mı yoksa sadece tedavisi olmayan bazı genetik hastalıkları öğrenmek için mi yapılıyor. (Çünkü bildiğim kadarıyla bazı hastalıklar anne karnında tedavi edilebiliyor) Hala karar veremedim yaptırma konusunda, eşim yaptır diyor, ben pek istemiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz??

ALLAH korusun ıkılı ve ya uclu test kotu cıkarsa amnıyon sıvısı alınır .ekızlere hamıle olunca ıkılı ve uclu test yapılmaz amnıyon sıvısı alınır .bıldıyıme gore testlerın cevabı kotu cıhdıqda kurtaj yapılırmıs.yanı tedavısı yok ben oyle bılıyorum doktorumdan ve okuduklarımdan .ben ıkılı testı yapdırdım testın cevabı ıyıydı. uclu testın zamanı gelınce onuda yapdırdım.ve coh sukur Allahıma uclu testde ıyı cıhdı.

arkadaşım ben doktorumla ikili test konusunda konuştum artık ikili testi pek önermiyorlarmış çünkü aşağıdan yapılan bi uygulama oluğu için düşüklere neden olabiliyomuş bu nedenle üçlü testi tercih ettiklerini söyledi bana doktorum bende yaptımaktan vazgeçtim

arkadaşım ben doktorumla ikili test konusunda konuştum artık ikili testi pek önermiyorlarmış çünkü aşağıdan yapılan bi uygulama oluğu için düşüklere neden olabiliyomuş bu nedenle üçlü testi tercih ettiklerini söyledi bana doktorum bende yaptımaktan vazgeçtim

ikili testin ağışadan yapılmasıyla ne alakası var anlıyamadım doğrusu
ikili test kan ve idrardan yapılan bir testtir. sizin bahsettiğiniz başka
birşey olmasın. ben yaptırdım ama aşağıdan filan yapılmadı birşey:uhm:

canım bunlar tarama testleri.
zeka geriliğini %60 oranında tespit edebiliyorlar.
sen nasıl istersen..ama üçlüyü yaptırmanı öneririm ben sana.
sadece kan alarak yapılıyor bu testler..
claries cim bu arada alttan yapılmaz ikili test.üstten ultrasonla bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor.sonra kan alınıp değerler kontrol ediliyor..

ikili testi yaptırdım canım anne karnındayken bir problem varmı yokmu anlaşılıyor. bence yaptır derim ama yinede sen bilirsin. yaptırmayan bir sürü arkadaşım var herşey allahın takdiri fakat bizler yinede içimizde acabamı dememek için yaptırıyoruz.

ben her ıkı testcın kan verdım once usten ultrasonla bakıldım .ultrasondan cıkdıqımdan hemen sonra testcın kan verdım .amnıyon sıvısı almaq bazı hamılelıklerde rısklı ola bıler .ban asaqıdan bakılmadım.

kızlar ben doktorumun yalancısıyım ya dedim ikili test ne zaman olcak diye oda bana ikili testi önermiyoruz aşağıdan yapıldığı için düşüklere neden olabiliyo dedi bende şaştım valla nedir diye şimdi

kızlar ben doktorumun yalancısıyım ya dedim ikili test ne zaman olcak diye oda bana ikili testi önermiyoruz aşağıdan yapıldığı için düşüklere neden olabiliyo dedi bende şaştım valla nedir diye şimdi

canım sen doktoruna bir daha sor bence böyle birşey söylemesi çok mantıksız.
aşağıdan ilk aylarda muyane oluyor fakat ikili test için değil bebk küçük ve üstten göremedikleri zamn olduğu için ve bunu her doktor uygulamıyor.

ikili testi kime sorarsan sor kan ve idrardan ve bebğin ense kalınlığı ölçülerek yapılır.
tekrar sormanda fayda var derima.s.

canim ikili test sart yani yapilmasi gerek...zaten ikili testin iyi cikarsa uclu teste gerek kalmiyor tabi amniyosenteze de...

ikili ve üçlü test mutlaka yapılmalı, ikili testte kan,idrar ve ultrasonda ense kalınlığıölçülüyor. üçlü testse daha güvenilir bir test olduğu için bu testinde yapılmasında fayda var. sorun çıkması halinde 5li test denilen amniyon sıvısı alımı yapılıyor. 5li testte 1/200 düşük riski var.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, öyle görünüyor ya ikili ya da üçü testten birini yaptırıcam heralde. Hepimize sağlıklı bebekler inşaallah..

İkili ,üçlü test ve amniyosentez hepsini yaptırdım. Hiçbirinde alttan bakılmadı. Üstten ultrason ve kan alımı ile ilk 2 test, karından bebeğin sıvısından iğne yardımı ile sıvı çekilerek amniyosentez yapıldı. Çok şükür şu an hiçsorun yok. Bu testler down sendromu, bebeğin zekası ve olası kötü sonuçları önceden bilmenizi sağlıyor. Bence 2 li ve 3 lü testi yaptırın derim.

Kızlar bana da yaptırmak pek mantıklı gelmiyor, neden derseniz arkadaşıma ikili testte çocuğun down sendromu olma riski çıktı ama arkadaşım Allah'ım bana ne verirse razıyım dedi ve üçlü testi bile yaptırmadı. Çocuğu da gayet sağlıklı oldu. Testi yaptırınca sağlıklı olmama ihtimali çıkarsa eğer kürtaj yaptırırım derseniz o zaman yaptırmak mantıklı ama benim gibi kürtaj düşünmüyorsanız yaptırmanın ne anlamı var? Birde sorun olacağı yoksa bile doktor yanlış yorumlayıp risk var derse boşu boşuna o kadar zaman psikolojiniz bozulacak ve buda bebeği etkileyecek. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?

Back
X