İkili test faciası.

ebrumelek12

Erkekimm geliyoo..
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
480
1
46
İstanbul
Merhaba kızlar moralim aşırı derecede bozuk ikili test yaptırdım nt değeri 3.8 çıktı kafatasında bir sıvı var onun buyuklugu normaldede 3ün altında olması lazımmış. Başka doktora gittim oda herşey normal ense kalınlığı 1.7 dedi neye inanacagım şaşırmış durumdayım kan sonuclarımı bekliyorum onda belli olurmu ki lütfen yardım bekliyorum:53:

şuan benim 1,5 ay önceki durumumu yaşıyosun, o kadar zor günlerki, Allah yardımcın olsun öncelikle.

benim ilk doktorda ense kalınlığım 2,2 idi, riskim > 50idi, cvs yaptır dedi
2. doktorda 1.6 çıkmıştı, riskim, 1/118 idi, sorun yok ama cvs yaptır kafan rahatlasın dedi
3. doktorum ölçü bile almadı, kafan zaten karışmış, benim sonucum iyi bile çıksa güvenmeyeceksin, kafan meşgul olacak cvs yaptır kafan rahatlasın dedi.

bende hemen cvs yaptırdım, 1 ay felaket bir bekleme döneminden sonra tam 1 ay sonra sonucum çıktı ve temiz.
kafan çok karıştıysa hemen cvs yaptırmalısın bence. yoksa 6 ay bu durumla yaşamak çok zor

cvs, aminosenteze benziyor, avantajı erken haftalarda yapılıyor olması, bebeğin eşinden doku alınıyor, alınan hücreler çoğaltılıyor ve kromozomlar inceleniyor ve %100 sonuç veriyor.

canım ayrıntılı anlatırmısın bunu anne karnından su alınarak yapılmıyo anladıgm akdarıyla

kordon villüs örneklemesi deniyor cvs'e, yani kordonundan doku örneği alınıyor, amniyosenteze göre avantajı 13-14. haftalarda yapılıyor olması, amniyosentez yani rahimden su alınması 16. haftada yapılabiliyor, daha erken olamaz. Her ikisinde de yaklaşık 3-4hafta bekliyorsun sonuç için, ama diyelim ki kötü bir netice çıktığında, bebeğin haftası ne kadar küçükse tahliyesi de o kadar kolay oluyor. Gecikmeden yaptır derim.

ilk önce bir sakin ol toparlan daha sonra kararını ver
birincisi ikili test kötü çıktığında %100 lük garanti vermiyorlar
sağlam der hasta doğar hasta der sağlam doğar bunu unutma
önemli olan senin bu çoçuk hasta olsa da doğurcam ben bakarım demen
yada ben bakamam deyip diğer testleri yaptırıp karar vermen eğer kötü çıkarsa aldırıcam demen
allah yardımcımız olsun inşallah sağa sağlim sapa sağlam çoçuklar doğururuz hayırlısıyla
emin ol çok kişiye hasta diyolar nur topu gibi çoçuklar doğuruyorlar

ikili ve üçlü test %100 sonuç vermeyebilir ki değeriniz çok düşük zaten.. sağlıkçı değilim 1yıl arayla ıkı doğum yaptım.. ilk hamılelığımde ikili test,üçlütest amnıyosentez,her bı testı yaptırdım..doğuma kabuslar görerek girdim.. sağlıklı bir bebek dunyaya getirdim.. ikinci hamılelığımde hiçbir testi yaptırmamaya yemın ettim ve yaptırmadım.. sonuçta Allahın baba verdiği bebeği kabullenmek zorundayım dedim.. çok rahat çok mutlu bir hamilelik sonunda da saağlıklı bir bebek dunyaya getirdim.. kendinizi germemelisiniz. siz mutlu olun ki bebeğinizde size daha bir sarılsın.. hayırlı haberlerinizi almak ümidiyle...

Kızlar sonuclarım şimdi internette gördüm

İkili Test (Down tarama-1.trimester) fB-HCG 49.2 ng/mL
İkili Test (Down tarama-1.trimester) PAPP_A 2.06 mIU/mL
yorumlayacak olan varmı

benimde ikili testim 1/311 çıktı. haftaya amniyosenteze gireceğim. seni şuan çok ii anlıyorum. neler çektiğimi bir ben biliyorum. biran önce ssonuçlarımı almayı bekliyorum. senin içinde güzel sonuçlar gelir inşallah.

Back
X