Ikili test hk

Pimpirikli kiz

Minik meleğim kollarimda çok şükür :)
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
428
248
23
Arkadaşlar bugün doktorum ikili Test zamanin gelmiş dedi bende medical parkta ikili test için kan verdim sonuç haftaya çıkacak az önce bi tanıdığım nden özelde yaptırdın keşke araştırma hastanesinde yaptirsaydin onların cihazları daha iyi özel guvenilir değil dedi kafamı karıştırdi şimdi içime dert oldu acaba bide araştırmayami gitsem bu arada doktorum ense kalınlığı ve burun kemiği ölçüsü normal sinirlarda dedi muallakta kaldım benim gibi özelde yaptırdıniz mi sonuçlar gerçekten güvenilir değilmi offf kafamda deli sorular yardım kızlarrr ne güzel hastaneden mutlu dönmüştüm

Özel hastanelerde aminosentez ücreti için yanıltıcı sonuç verebiliyorlar yada 2 bin 3 bin liraya kesin sonuç veren kan testleri öneriyorlar . Hastanen vasat değil bence sorun olmaz Allah'ın izniyle . Şimdi en ileri cihazlar özellerde de var

Bende medical parkta yaptırdım. Üçlü testimi de orada yaptırdım ve ilk defa böyle bişey duyuyorum. Çok bi fark olacağını düşünmüyorum yani özel sonuçta

İkili üçlü dörtlü testleri yaptırmak şart değil dimi?Benim için daha erken ama Allah korusun olumsuz bi sonuç çıkarsa bebeğimi aldırmayı düşünmem.Bişey değişmeyeceği için kendimi 9ay endişeye de sokmak isyemiyorum.Yanlış mı düşünüyrm?

Ama bu testler sadece aldırıp aldırmama kararını vermen için yapılmıyor ki, olur da bi rahatsızlığı varsa erken müdahale etmek ve doğumda oluşabilecek durumlar için yapılıyor, bence yaptırmanız önemli

Bu testler sonucunda bebek down sendromuna sahipse eger maalesef erken mudahele etmek gibi bir durum olmuyor. Sadece down sendromlu bilgisi veriliyor. Muhadele edilcek bi durum degil yani.

Bende özelde yaptirdim kimseyi dinleme herkes bisey diyor boşver sıkıntı olmaz canım merak etme

Canim ben yaptirmadim doktorumla konuştum dedim ki eger bise cikinca karnimda iken müdahale edecekseniz yapalim.ama etmicekseniz geregi yok .. Oda dedi mudahale etmiyoruz sadece hamileligi sonlandirmasini istiyoruz.. Genelde cocugumu ne olursa olsun aldirmayacagim diyenler yaptirmiyo dedi ve ben de oyle dusunenlerden oldugum icin yaptırmadım:)

doktor istersen yaptırma Dedi eşim illa yaptıralim dedi allah korusun inşallah kötü bişey çıkmaz gerçekten endişeli bi süreç hepimiz için hayırlısı olsun bu arada 11 ile 14 hafta arasında yapılıyor doktor bilgilendiriyo zaten zman gelince

Çok haklisin ben yaptırdım pişman oldum bundan sonraki hamileliğimde kısmet olursa asla yaptırmak.gereksiz görüyorum aldırmayı dusunmeyenler için.allahin verdiği minik cana ben kiyamam oyy yavrum allahım sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah

Hayır cnm benim doktorum oyle bisey demedi herhangi bi müdahale yapılamıyor sadece aliyolar bebeği.tedavi yok yani doktor öyle söylemişti bana

Bu testler sonucunda bebek down sendromuna sahipse eger maalesef erken mudahele etmek gibi bir durum olmuyor. Sadece down sendromlu bilgisi veriliyor. Muhadele edilcek bi durum degil yani.
Hayır sadece down bilgisi vermiyo biraz araştr istersen
Spina bifida mesela, ya da bazı kromozomal bozukluklar anamolisi var mı yok mu bunlar da cevap buluyor. sadece down değil. ama yüzde yüz sonuc da vermiyor olasılık veriyor. ben sadece 4lü yaptrdım 16. haftamda

bende seninle aynı düşüncedeyim. şuan ikili test zamanım ama kesinlikle yaptırmayacam her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyeceğim için kendimi strese koymaya ne gerek var hem rahimlerdekini rabbimden başkası bilemez down sendromlu diyilipde sağlıklı doğan birçok bebiş var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…