ikili test sonucu

immortallove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
45
0
36
Kocaeli
arkadaşlar bütün dünyam alt üst oldu iki haftadır.bebeğim 11 haftalıkken ikili test yapıldı ense kalınlığı 0.90mm çıktı.burun kanallarının açık ve kalp atışlarının,kan dolaşımının ii olduğunu söyledi doktorum.ancak kan testi dünyamızı kararttı.biyokimyam 237 çıkmış.şuan 13.haftalık bebeğim ve 2 kasımda dörtlü yapılacak lüfen yardım edin nedir bu değer?

hemen içini karartma canım testler 100de 100 doğru sonuç vermiyor tekrar test ol farklı bir yerde ... benim arkadaşım hemşire senelik rutin testlerinde hepatit c çıktı üzüntüden 3 gün hasta oldu kız sonra bir daha test oldu yok bişey boşuna o kadar üzüntü... yine hamile olan kuzenimin başından geçti 5 aylık hamile daum sendromu dendi bir ay koşturdu durdu en son çapaya gitti çocuk normal çıktı.. belki kendini boş yere üzüyorsun git bir başka yerde test ol ..

tekrar o testi yaptırıp yine kötü şeyler duymak beni çok ürkütüyo.elim kolum bağlandı sanki.dörtlü sonucuda alıp bir profa muayene olmayı düşünüyorum.hiçbirşey umrumda değil yeterki sağlıklı olduğunu onun hala benimle olacağını duyuyum...günler saatler geçmiyo sanki.tavsiye edebileceğin bir dr var mı arkadaşım

nerede oturuyorsun ki ? evet en doğrusu dörtlünün sonucunu beklemek eminim sonuç güzeldir iyi düşün iyi olsun ben buna çok inanırım ...

aslında ilk hamile kaldığımdada başka bir dr beta-hcg yüksek çıktığı için üzüm (mol) gebelik deyip haftalarca canımı yaktı.başka dt gittim bebeğin var ve canlı dedi.bir daha o dr gitme ihtimalim olmayınca 3.dr başladık ve şimdide böyle bir durum yaşıyoruz.

kocaelinde yaşıyorum arkadaşım.dediğin gibi yapıp ii düşünüp unutmaya çalışıyorum tabi ne kadar başarılı olabiliyorum orası tartışılır.

benimde ilk hamilelğimde hipertroidim çıktı ilaç kullandım 3 aylık hamileydim ismini anmak bile istemediğim dr kürtaj dedi bbek yaşamaz ölür yada sakat doğar dedi pislik ne diyim Allahından bulsun ağlayarak çıktım ordan yatsam anında alıcak çocuğu... sonra başka dr gittim Sevcan Başaran gayet sağlıklı bir hamilelik geçirdim oğlum şimdi 2. sınıfa gidiyor bir de kızım var 2.5 yaşında ikiside sağlıklı çocuklar maşallah Rabbime binlerce şükür...

kocaelinde yaşıyorum arkadaşım.dediğin gibi yapıp ii düşünüp unutmaya çalışıyorum tabi ne kadar başarılı olabiliyorum orası tartışılır.

hımm uzaktaymışsın bayağı ben ist Büyükçekmece deyim eminim oralarda çok çok iyi dr vardır .. buradan kocaeli başlıklı bir topik açsan belki oradakilerin ilgisini çekip yardımcı olabilirler ..

allah sana bağışlasın yavrularını inşallah hep mutlu olursunuz.uzak değil mesafe ist. da olabilir.elbette vardır burdada ama mühim olan bulabilmek ama bulacağım bebeğim için...

önce test sonucunu bekle Allahın izniyle güzel olucak herşey Rabbim sanada hayırlı, sağlıklı , uzuuunn ömürlü evlatlar nasip etsin inşallah bu arada beklerken "ya Allah" "Yâ Vehhâb" çek bol bol ve "vela havle velakuvvete illa billlahil aliyyul azim" hem şifa hem kalbini ferahlatır ... Rabbim yardımcın olsun.

aminn.zaten ilk bebeğimi alıyım kucağıma ikincisi için ilk fırsatı bekleyeceğim :) sağol arkadaşım ii dileklerin için.tek sığınağım rabbim zaten...

arkadaşlar bütün dünyam alt üst oldu iki haftadır.bebeğim 11 haftalıkken ikili test yapıldı ense kalınlığı 0.90mm çıktı.burun kanallarının açık ve kalp atışlarının,kan dolaşımının ii olduğunu söyledi doktorum.ancak kan testi dünyamızı kararttı.biyokimyam 237 çıkmış.şuan 13.haftalık bebeğim ve 2 kasımda dörtlü yapılacak lüfen yardım edin nedir bu değer?

canım biyokimyam diye birşey yok ikili testte sen yanlış yorumluyor olmayasın ikili testteki kan değerleri biyokimya labarutuvarlarında bakılmışdır muhtemelen ikili testteki oranlar dawn sendromu trizomi21 gibi değerler yazar benim bildiğim peki sen bu test sonucunu doktoruna gösterdinmi yoksa kendinmi kötü birşey olduğuna karar verdin.Eğer dawn sendoru yada başka sendromlardaki olasılık 237 çıkmışsa oda çok kötü bir değer değil ayrıcada bunlar olasılık testleri çokda birşey ifade etmiyor mesela bu kan değerlerine sahip 237 hamileden birinde bu rahatsızlığa rastlanmışdır demek bence hiç korkma

yok canım kendim yorumlamadım.hastaneyi aradım test sonuçları için dr gelmenize gerek yok telde bilgi veririm dedi.aradım dr yorumlamış daha sonra hemşiresi dr bey sizi çağırıyor test sonuçlarınız riskli çıkmış dedi.apar topar eşimle işten çıkıp hastaneye koştuk hemşire biyokimya sonucu 237 dedi.bize çıktı falan vermediler açıkçası o an bizimde aklımıza gelmedi.sonra tekrar arayıp bilgileri aldım hastaneden netten görebilmek için tarama testi olduğu için göremeyebilirsiniz dediler.

yok canım kendim yorumlamadım.hastaneyi aradım test sonuçları için dr gelmenize gerek yok telde bilgi veririm dedi.aradım dr yorumlamış daha sonra hemşiresi dr bey sizi çağırıyor test sonuçlarınız riskli çıkmış dedi.apar topar eşimle işten çıkıp hastaneye koştuk hemşire biyokimya sonucu 237 dedi.bize çıktı falan vermediler açıkçası o an bizimde aklımıza gelmedi.sonra tekrar arayıp bilgileri aldım hastaneden netten görebilmek için tarama testi olduğu için göremeyebilirsiniz dediler.

canım bence hiç canını sıkma ve zaman kaybetmeden çok daha iyi bir doktora git ensekalınlığı ölçümleri doktordan doktora değişir testi tekrar yaptırmasanda ense kalınlığına baktırır sonuçlarını gösterir ben sonuçlarımı aldım vermeleri gerek 2 li yi de 3 lüyü de yaptırdım ama adaparında yaşayan arkadaşımın doktoru 2 liyi yaptırmadı bile... içini ferah tut dua et eminim hiç bir şey yoktur bebeğini de üzme annesi

icini rahatlatacak tek sey Cerrahpasa Getam a gelip kromozom molekuler analizi yaptirmak
kesin tani ben 2 hamileligimdede yaptirdim risk olmamasina ragmen
cunku bebeine kalitsal olarak gecen genetik hastaliklarida ortaya cikaran tamamen %100 tani koyan bi testtr
bu testle büyüme anormallikleri,zeka geriligi, otizm, gelisme geriligi, korluk veya sagirlik herseyi kesin olarak ogrenebilirsin.

capa tiptayim bende gelmeyi dusunursen eger anabilim dali prof.un ozel muayene adresinide verebilirim
dedigim gibi kesin sonuc istiyorsan amniyosentezi bekleyecek sabrim yok diyosan ki bencede bekleme
bebein soz konusu getama gelmekten baska caren yok.
kromozom molekuler testleri yanilma payi %1
bir insanin yanilma payi %99dur
gidecein profun en ufak bi dalginligi bebeini kaybetmene neden olabilir.

benimde ilk hamilelğimde hipertroidim çıktı ilaç kullandım 3 aylık hamileydim ismini anmak bile istemediğim dr kürtaj dedi bbek yaşamaz ölür yada sakat doğar dedi pislik ne diyim Allahından bulsun ağlayarak çıktım ordan yatsam anında alıcak çocuğu... sonra başka dr gittim Sevcan Başaran gayet sağlıklı bir hamilelik geçirdim oğlum şimdi 2. sınıfa gidiyor bir de kızım var 2.5 yaşında ikiside sağlıklı çocuklar maşallah Rabbime binlerce şükür...

nasıl yani yaaa, nedne sakat olacakmış bebeğin o nasıl bir yaklaşım...ilaç kullanamdın mı gebeliğinde....

icini rahatlatacak tek sey Cerrahpasa Getam a gelip kromozom molekuler analizi yaptirmak
kesin tani ben 2 hamileligimdede yaptirdim risk olmamasina ragmen
cunku bebeine kalitsal olarak gecen genetik hastaliklarida ortaya cikaran tamamen %100 tani koyan bi testtr
bu testle büyüme anormallikleri,zeka geriligi, otizm, gelisme geriligi, korluk veya sagirlik herseyi kesin olarak ogrenebilirsin.

capa tiptayim bende gelmeyi dusunursen eger anabilim dali prof.un ozel muayene adresinide verebilirim
dedigim gibi kesin sonuc istiyorsan amniyosentezi bekleyecek sabrim yok diyosan ki bencede bekleme
bebein soz konusu getama gelmekten baska caren yok.
kromozom molekuler testleri yanilma payi %1
bir insanin yanilma payi %99dur
gidecein profun en ufak bi dalginligi bebeini kaybetmene neden olabilir.

çok tşk ederim arkadaşım daha önce hiç duymamıştım bunu.akşma eşimle bu konuyu görüşeceğim ve bebeğimiz ve bizim için sağlıklı olan karar bu ise mutlaka irtibata geçeceğim ki büyük ihtimalle bunu yapacağız.

çok tşk ederim arkadaşım daha önce hiç duymamıştım bunu.akşma eşimle bu konuyu görüşeceğim ve bebeğimiz ve bizim için sağlıklı olan karar bu ise mutlaka irtibata geçeceğim ki büyük ihtimalle bunu yapacağız.

Tarama testlerinin yanılma payı çok ama çok yüksek. Ayrıca yaptırdığınız yerdeki labaratuarın güvenilirliği bile sonuçları etkiliyor. Usg sonuçların iyi demiş doktorun, ki o bile kimi doktor bazen büyük ölçebiliyor. En kesin sonuç riskli ama amniyosentez. Ki birçok aklıselimdoktor amniyosentezi sırf annenin stresi anne ve bebeğe zarar vermesin, annenin kafası rahat olsun diye öneriyor.
Kaç arkadaşım ikili test sonrası amniyosenteze gönderildi de uzman bu sonuçlarla gerek yok dedi. İkli testi yaptırdığım labaorant dahi yaşın genç ultrasonların iyi sonucu bekleyip canını sıkma dedi. Allaha sığın sen. Yavrularımızı korusun hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin Allah.

o kadar çok insan var ki bu sonuçlarla boğusan .kaldırsınlar su testleri yaa daha net sonuçlar veren testler yapsınlar.Allah yardımcın olsun.

Back
X