• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İKİLİ TEST YERİNE NIPT TESTİ HAKKINDA

stbmerve

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2020
815
483
18
Kızlar ikili test üçlü test yerine bunu yaptırmak istiyorum fetal DNA Yani NIPT. Aranızda yaptıran var mi? İkilide yanılma oranı çok yüksek

Kızlar ikili test üçlü test yerine bunu yaptırmak istiyorum fetal DNA Yani NIPT. Aranızda yaptıran var mi? İkilide yanılma oranı çok yüksek
Ben yaptırdım 10.haftamda Panaroma testi. Hem cinsiyeti ortaya çıkıyor hem de down sendromu olup olmadığı ya da genetik hastalıkları varsa cikiyor. Belli başlı kromozomlara bakıyorlar.

Ben yaptırdım 10.haftamda Panaroma testi. Hem cinsiyeti ortaya çıkıyor hem de down sendromu olup olmadığı ya da genetik hastalıkları varsa cikiyor. Belli başlı kromozomlara bakıyorlar.
10.haftaya girince mi 10. Hafta bitince mi?

Yanlış olmasın ama 9.haftadan itibarendi sanirim. Ya da 10. Ben 10.haftamin içindeydim yaptirdigimda.

Ben de nifty yaptırdım. Tavsiye ederim. Bu testlerin hepsinin güvenirliği, fiyatı ve sonuç verme süresi aşağı yukarı aynı. Nifty'nin kapsamı biraz daha geniş ve Türkiye'de yapılıyor. İki ayrı doktora sordum ikisi de hepsi aynı fark etmez dedi. Ben 13. haftamın içinde yaptırdım.

Ben de nifty yaptırdım. Tavsiye ederim. Bu testlerin hepsinin güvenirliği, fiyatı ve sonuç verme süresi aşağı yukarı aynı. Nifty'nin kapsamı biraz daha geniş ve Türkiye'de yapılıyor. İki ayrı doktora sordum ikisi de hepsi aynı fark etmez dedi. Ben 13. haftamın içinde yaptırdım.
Hangi firma hangi laboratuvar bilgi verebilir misiniz acaba

bende yaptırdım. 600 dolar vermiştim. %99 sonuç veriyormuş. cinsiyet ikiz olduğu için tam belli değildi benim sadece y kromozomu olağan yazdığı için biri yada ikisi erkek diye tahmin ettim. dr söylemiyo zaten. gelen ingilizce raporu okursan anca.

Sayfası bu: The NIFTY Test: Non-Invasive Prenatal Testing (NIPT)

diğer araştırdığım testler:

PANORAMA Doğum Öncesi DNA Tarama Testi | Biruni Laboratuvarı (panorama)

http://www.faesttest.com/ (faest test)

her şehirde kan alma vs. işlemleri farklı düzenlenmiş olabiliyor. arayıp bilgi alın, hangisine ısınırsanız onu yaptırın. hepsi bizimki en iyi diyor ama dediğim gibi doktorların gözünde trezomiler önemli ve bu testlerin hepsi de bu açıdan aynı.
Doktorum bana faest testi önermişti ama ben araştırma içindeyim. Panoramayı da daha iyi diyenler var. Ama Türkiye’de yapılması garip geldi çünkü her drdan yurtdışına yollandığını duymuştum.

Panorama ABD'ye yolluyor. Faest İsveç'e. Nifty Türkiye'de yapılıyor. Benim doktorumun üçüyle de anlaşması vardı, hangisini istersen onu yaptır dedi. Başka bir kadın doğum doktoruna daha sordum o da hepsi aynı dedi. Ben de test yaptırmadan önce çok kararsızlık yaşadım. Hepsi kendisininkinin en iyi olduğunu söylüyor, ama istatistiklerine bakarsam hepsi aynı. Ben salgın ortamında kanın yurtdışına gitmesi, kanın Türkiye'de transferi vs. sorun olur mu diye kaygılandığımdan Nifty'yi seçtim. Nifty, Ankara'daki Genoks tarafından yapılıyor, binasına gidip kan verdiğim için içim rahat etti.

Panorama ABD'ye yolluyor. Faest İsveç'e. Nifty Türkiye'de yapılıyor. Benim doktorumun üçüyle de anlaşması vardı, hangisini istersen onu yaptır dedi. Başka bir kadın doğum doktoruna daha sordum o da hepsi aynı dedi. Ben de test yaptırmadan önce çok kararsızlık yaşadım. Hepsi kendisininkinin en iyi olduğunu söylüyor, ama istatistiklerine bakarsam hepsi aynı. Ben salgın ortamında kanın yurtdışına gitmesi, kanın Türkiye'de transferi vs. sorun olur mu diye kaygılandığımdan Nifty'yi seçtim. Nifty, Ankara'daki Genoks tarafından yapılıyor, binasına gidip kan verdiğim için içim rahat etti.
Anladım teşekkür ederim bunu yaptığınız için ikili üçlü dörtlü yapmadınız sanırım ?

Evet bu testi yaptırınca hiçbir tarama testine gerek kalmıyor çünkü doğruluk oranı daha yüksek.

Ne kadar ücret ödediniz Nifty testine acaba?

Merhabalar umarım mesajımı görürsünüz .Panaromayı nerede kime yaptırdınız acaba ?sonuclar nasıldı ? Nifty düşünüyordum ama yanlış sonuç çıkanlar olduğunu okudum siz neden panaroma yaptırdınız ?hangı ülkeye gonderıldı ?

Cinsiyeti gelen sonuç kağıdında mı yazıyordu acaba ?cunku turkıyede cinsiyet söylemek yasak diye biliyordum .

Back
X