İkili test

firuze-1524

Bal kız & Bal oğlan
Kayıtlı Üye
30 Mart 2008
7.686
12
358
Bursa
günaydın bayanlara.s.haftaya dr.um kontrole çağırdı,tam 13 haftalık olucam dr.a gittiğimde 2li testi yaptırıcaz,geç olmuyor değil mi,yoksa bu hafta mı gitsem diye düşündüm,bir de bu test ne kadar tutuyor yaptıran arkadaşlar bilgi verebilir mi bana?(özellikle bursada oturanlar nerde yaptırdıklarını da yazarlarsa sevinirim)çok teşekkürler..:1hug:

14. haftaya kadar gidiliyor bildiğim kadarıyla....
ense kalınlığı da ölçülecek...ikili testte kan tahlili ile yapılıyor...
burada fiyatlar değişiyor ssk sız... bazı hastanelerde 225 ytl.. bazılarında 75 ytl...değişiyor bu fiyat 55 ytl ye kadar düşüyor.. biliğim kadarıyla ssk da karşılamıyor...
hayırlı sonuçlar alırsın inşallah....

Ben 12+1'de yaptırdım... Ama doktorum 14.haftaya kadar olur demişti. 119.-YTL'ye yaptırdım ben...

canım zaten bu testin adı 11-14 Testi yani 14. Haftaya kadar yapılabiliyor. Kızların da dediği gibi korkulacak bişi yok ense kalınlıgına bakılıyor ve kan alınıyor, kan sonucunu da yaklasık 3 gün sonra falan veriyorlar.İnşallah hersey güzel çıkar. Bol şans.;)

Bu arada ben özel hastanede yaptırdım muayne ücreti dısında herhangi bi ücret almadılar.

bende 45 ytl ye yaptırdım doktora medical parka gidiyorum doktorum kızılay ken merkezine gönderdi orda 45 ytl aldılar canım

merhabalar benden daha tecrübeli anne adyalrı
acaba ikili testte ne yapıldığını sorsam biliyorum kan alıyorlar ve ulştrason görüntüleirni bakıyorlar ama
vajinal bakan var mı?
bana doktorum sankş öyle yazmış kafam karıştı.
lütfen yardımcı olur musnsuz

merhabalar benden daha tecrübeli anne adyalrı
acaba ikili testte ne yapıldığını sorsam biliyorum kan alıyorlar ve ulştrason görüntüleirni bakıyorlar ama
vajinal bakan var mı?
bana doktorum sankş öyle yazmış kafam karıştı.
lütfen yardımcı olur musnsuz

canım ikili teste bebğin ense kalınlığı ölçülüyor,benim dr.um karından baktı ultrasona,ama bazı arkadaşların bebeğin pozisyonu ölçüme müsait olmadığı için vajinal olarak da bakılmış,yerimseniben

doktor bana ikili test yaptırmadı 18. haftada üçlü yaptırırız dedi ve gittiğimde dörtlü test yaptırdı. bence ikili test yaptırma üçlü, dörtlü test daha güvenilir, ama sen bilirsin.ayrıca dörtlü testi 120 tl ye yaptırdım

Dörtlü ya da üçlü test ikili testten daha güvenilir değil. Eğer ultrasonda ense kalınlığı ölçümü uzman biri tarafından yapılıyorsa ikili testin güvenilirliği %85 civarında. Bu oran üçlü testte %67, dörtlü testte %75-80 aralığında seyrediyor. Eğer hem ikili hem de dörtlü test yaptırırsanız, down sendromunun yakalanma yüzdesi %95'lere çıkıyor.

slm bende yarın kızılaya gideceğim ikili test için kızılayda yaptıran varmı fiyatları nedir yardımcı olursanız sevinirim

hangi hastanede ikili tarama testi uygun yapılıyor bu bilgi çok acil lazım arkadaşlar ctesi yaptırmam gerekecek ...ben Surp Pırgiç Ermeni Hastanesine gidiyorum 200tl istedi ama daha uygun olmasıını istiyorum bilgilerinize ihtiyacım var istanbul avrpa yakasındayım öneride bulunursanız sevinirimm ...herkese sağlıklı günler

cnm ben yenıbosna nısada yaptırdım zaten oraya gıdıorum kontrellerede ssklı fıyatı105 ytl ama ıstersen devlet hastanesndede yaptırabılıosun o testı..ıns sonucların gusel cıkar.

arkadaşlar tarihler çok geri kalmış.. şimdi izmirde ne kadar ikili testler.. fikri olan varsa sevinirim...

Arkadaşlar ben 12.haftamı bitirdim.Doktorum ense kalınlığına ultrosandan baktı.Yok denecek kadar az dedi.Yani ikili testi zorunlu tutmadı.Üçlü testin daha detaylı olduğunu söyledi.İstersen üçlü testi yaptır dedi.Ben de kararsız kaldım.Sizce direk üçlü testi mi yaptırsam yoksa ikiliyi de yaptırsam mı???

Arkadaşlar ben 12.haftamı bitirdim.Doktorum ense kalınlığına ultrosandan baktı.Yok denecek kadar az dedi.Yani ikili testi zorunlu tutmadı.Üçlü testin daha detaylı olduğunu söyledi.İstersen üçlü testi yaptır dedi.Ben de kararsız kaldım.Sizce direk üçlü testi mi yaptırsam yoksa ikiliyi de yaptırsam mı???

benim bildiğimde 2 li daha kesin hatta 2 li temiz çıkınca 3 lüye gerek yok diye biliyorum ama tabi doktorun daha iyi bilir

arkadaşlar 11.haftamdayım balat hastanesine gidiyorum
dr um meltem hanım ikili tarama yapılacağını ve baska bır dr un meltem hanımın odasındakı ultrasonla ense kalınlıgı olcumu yapıp kan tahlıllerımın yapılacagını soyledı
250 tl ıstedıler
aklım karıstı
bır arkadasım A sınıfı bır hastanede kontrollerını yaptırıyor,ona sordum,kendı dr unun olcumlerı yaptıgını ve ultrason cıkıslarıyla bırlıkte baska bır tıp merkezınde 65 tl ye kan tahlıllerını yaptırdıgını soyledı (toplamda 65 tl odemıs)
benım sevgılı dr um neden olcumlerı kendı yapmıyor anlam veremedım
anlayamadıgım şu,her dr ense kalınlıgı olcumu yapamıyormu yoksa bu baska bır uzmanlık alanımı gerektırıyor,
bır oncekı kan tahlıllerım ıcın 270 tl ıstedıler sımdı 250 tl
butcemı zorluyorlar
ne yapayımmmmmmmmmmm

arkadaşlar 11.haftamdayım balat hastanesine gidiyorum
dr um meltem hanım ikili tarama yapılacağını ve baska bır dr un meltem hanımın odasındakı ultrasonla ense kalınlıgı olcumu yapıp kan tahlıllerımın yapılacagını soyledı
250 tl ıstedıler
aklım karıstı
bır arkadasım A sınıfı bır hastanede kontrollerını yaptırıyor,ona sordum,kendı dr unun olcumlerı yaptıgını ve ultrason cıkıslarıyla bırlıkte baska bır tıp merkezınde 65 tl ye kan tahlıllerını yaptırdıgını soyledı (toplamda 65 tl odemıs)
benım sevgılı dr um neden olcumlerı kendı yapmıyor anlam veremedım
anlayamadıgım şu,her dr ense kalınlıgı olcumu yapamıyormu yoksa bu baska bır uzmanlık alanımı gerektırıyor,
bır oncekı kan tahlıllerım ıcın 270 tl ıstedıler sımdı 250 tl
butcemı zorluyorlar
ne yapayımmmmmmmmmmm

ayyy okudum ve ıcımden ne kdar da sacma dedım bı kadın dogum uzmanı kendı yapması lazım ölcümleri baskasına neden yaptırıo anlamıs degılım cok sacma geldı bence sen en ıyısı doktorunu degıstır ... :(

Back
X