ikili test !!!

jio peki 10 gun sonra yaptirdigin test hangisi

Canını hiç sıkma derim o testler %100 doğruyu göstermiyor. Sağlıklı denilenlerin hastalıklı, hastalıklı denilenlerin de sağlıklı çocuk dünyaya getirdiklerini gördüm. Hem riskinde yüksek değil ki üzme kendini 4lü tarama yaptırırsın oradaki sonuçla da değerlendirirsin. Kendini üzme ki bebişin de üzülmesin.

bende oyle yapmaya calisiyorum emelcim tesekkur ederim Allah hepimizin gonlune gore versin

ben 8 hafatlığım ama bu testi yapırmak istemiyrum sanırım yaptırmıcam. Çünkü down sendromlu diye aldırmayı düşünemem. O yüzden öğrenmemin bana bi faydası olmayacak die düşünüyorum aksine sonuç olumsuz olursa strese sokacak beni hamilelik boyunca... zaten bu testler %100 sonuç vermior

Harmony testi yaptırdım

kızlar merhaba kafama takılan sorular var
PAPP-A 1549 MOM :1.71
HCG 168- MOM :2.00
NT:1.50MM
NB: PRESENT
DOWN SYNDROME RİSKİ : 1:11700
AGE ALONE : 1.1330
TRİSOMY 18 : 1:99000 İŞTE BÖYLE tamam risk değerine baktığında anlaşılıyor ama heryerde mom 1.5 yukarı risk deniliyor acaba labaratuvara göre değişiyor mu_? off ya nerden yaptırdımmmmmmm ((((((((

merhabalar..
PAPP-A 1549 MOM :1.71
HCG 168- MOM :2.00
NT:1.50MM
NB: PRESENT
DOWN SYNDROME RİSKİ : 1:11700
AGE ALONE : 1.1330
TRİSOMY 18 : 1:99000 İŞTE BÖYLE tamam risk değerine baktığında anlaşılıyor ama heryerde mom 1.5 yukarı risk deniliyor acaba labaratuvara göre değişiyor mu_? kızlar lütfen ya bakın bora bey umarım görür.

Benımde yüksek risk çıktı tekrar bır ultrason yapılacakcok tedırgınım

Dusuk risk cikmis. NT 3mm gecerse risk o ense kalinligi demek. Kan ve ultrasonun sonucu olan kombine testi dikkate alin.

Benim kombine yani ultrason ve kan sonucu DS 1:3287 Edward S ise 1:766575 cikti iste bunlar sonucta olasilik. Rabbime dua ediyorum

herkese merhaba. ben 12.haftada ikili test yaptırdım bunun sonucu negatif çıktı ama içeriğindekidetaylarda biochemistry risk 1/170 çıkmış bu da kafamı karıştırdı... kombine riske bakacak olursak...
Trisomy21 - 1/1842 Trisony18 - 1/12179
sonuç negatif denmiş.

Eğer kombine risk değerime değilde sadece kan değerime bakılsaydı testim pozitif verirdi ve bana amiosentez önerirlerdi. ama kombine testime göre sonuç ıyı...ense kalınlığı burun kemiği hersey çok iyi ama sizce dörtlü tarama testini de yaptırmalımıyım? yoksa sadece 20. haftada detaylı ultrason yeterli mi?

arkadaslar mrb bende malesef bu konuda muzdaribim bugun 12+3 haflaligim ultrasuonda ense kalinligi 3 den yuksek cikti doktor hemen beni arastrma hastanesine sevk etti tabiki cok tedirginim bu sonuclar haftalar gectikce normallesir mi amniyosentez onenirse yaptrmayi dusunmuyorum

Ya arkadaşlar bende 2 li testim yüksek çıktı kaç gündür üzüldüm doktor amniyosentez yada kan testi önerdi kan testi riski yok dedi yurtdisina gönderdik kanı biraz pahalı ama içim rahat eder riskim 1/154 du

Kizlar ben 2010 da ogluma hamile kaldim. Ikili testim yuksek 96/1 bebegin eense kalinligi 3.5 degisik doktorlarda 3.7 veya 3.8 ölçuldu daha sonra bobreklerinde sorun var dendi daha sonra kalp ekosu boyle testlerle devam eden 37hafta ve gityigim her doktor risklerin cok yuksek oldugunu ve aldirmam gerktigini anlatip durdular amiyosentez istemedim. 3 il gezdim inanin. Daha sonra gaziantebe memleketime geldim dogum annemlerin yanina doktora gittim 36 haftada oda ayni seyleri soyledi biliyorum bebegimin durumunu dedim 1 hafta sonra gel dedi 1 hafta sonra 9 eylul de gittim hastaneye 1 ila9 ekim arasi dogum olabilir dedi sonra suyumun kalmadigini acil sezeyana alinmam gerekyigini soyledi. Beni gaziantep üniversitesine sevk etti orada biz yapamayiz balcali boyle boyle 7 hastane gezim sabahin 7 sinden aksamin altisina kadar en son bir ozel hastaneye geldik. Rabbim doktordan razi olsun hemen elimdeki butun dosyalari yirtti atti ultrasona bakinca oglunun hic biseyi yok 15 dakka icinde kucagina veririm dedi. Oylede oldu kuveze bile girmedi kuzum 2850gr 48 satim dogdu sadece bobreklerinde biraz sorunumuz vardi cok saglikli dogdu benim kuzum masllah simdi eylulde 5 yasini dolduracak yasitlarina gore gelisimide zekasida Rabbime sukurler olsun ileride bobreklerimizde duzeldi kendiliginden. Ne olur. Koru korune inanmayin Rabbim yeterki ol desin cok uzun anlattim özurdilerim ama benim durumumda kalanlarin biraz icivrahatlar belki. Rabbim sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin

Ben ikili teste sonuna kadar karşıyım.. sebep ise anne adaylarını strese sokmaktan başka bir işe yaramıyor ve bu stres bebeklere de yansıyor sağlıklı doğacak çocuğu stresle resmen huzurunu kaçırıyorlar.. Rabbimden gelen her zaman başımızın üstüne .. ama şnuda belirtmek isterim ki çevremde ikili test yapıp down sendromlu bebeğimiz olucakmış diyen herkesin çocuğu sapasağlam geldi dünya ya. Doktorum bana ikili testten bahsettiği zaman önce nasıl yapılıcağını sormuştum ve doktor suyumdan alınarak yapıldığını söyleyince kesinlikle gerisini dinlemek istemediğimi söyledim çünkü asıl bu durum riskli durduk yere neden bebeğimin rahatını sağlık durumunu bozim ki. Doktorum yinede anlatmak istedi down sendromlumu değilmi diye bakılıyor dedi bende eğer down sendromlu ise tedavi edilebiliyor mu dedim Hayır yalnızca gebeliğe son verebiliriyoruz başka birşey malesef mümkün değil dedi ve bende o zaman boşuna strese girmeye gerek yok çünkü down sendromlu da olsa aldırmıcamı söyledim ve prensesler gibi dünya güzeli bir kız getirdim dünya ya benden akıllı kendisi şuan 3 yaşında rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza vermeyi nasip etsin inşallah hem down sendromlu olsa aldırcak mısınız gerçekten doğuma kadar sadece morel bozukluğu ile yaşamak ne kadar kolay olabilir? Bu test hamilelik sürecini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor üstelik pahalı.. birde strese girmek için üzerine para veriyor olmak bana çokta mantıklı gelmiyor

Kızlar bence durumu olan şu kan testinin yaptırsın hiç riski yok hem 9 ay böle stresli gecmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…