- 17 Haziran 2016
- 28
- 7
- 6
- 35
Ultrasyondan ense kalinligina bakiliyor , bide kan aliyorlar bu kadar canimkızlar bu ikili test nasıl yapılıyor?
muayenede doktor karından mı aşağıdan mı bakıyor
Hayir yemek yemen lzim girmeden zaten cikolatada ye diyorlar bebek hareketlensin diyeikili testte aç karnına mı gidiliyor arkadaşlar
Kizlar ben 2010 da ogluma hamile kaldim. Ikili testim yuksek 96/1 bebegin eense kalinligi 3.5 degisik doktorlarda 3.7 veya 3.8 ölçuldu daha sonra bobreklerinde sorun var dendi daha sonra kalp ekosu boyle testlerle devam eden 37hafta ve gityigim her doktor risklerin cok yuksek oldugunu ve aldirmam gerktigini anlatip durdular amiyosentez istemedim. 3 il gezdim inanin. Daha sonra gaziantebe memleketime geldim dogum annemlerin yanina doktora gittim 36 haftada oda ayni seyleri soyledi biliyorum bebegimin durumunu dedim 1 hafta sonra gel dedi 1 hafta sonra 9 eylul de gittim hastaneye 1 ila9 ekim arasi dogum olabilir dedi sonra suyumun kalmadigini acil sezeyana alinmam gerekyigini soyledi. Beni gaziantep üniversitesine sevk etti orada biz yapamayiz balcali boyle boyle 7 hastane gezim sabahin 7 sinden aksamin altisina kadar en son bir ozel hastaneye geldik. Rabbim doktordan razi olsun hemen elimdeki butun dosyalari yirtti atti ultrasona bakinca oglunun hic biseyi yok 15 dakka icinde kucagina veririm dedi. Oylede oldu kuveze bile girmedi kuzum 2850gr 48 satim dogdu sadece bobreklerinde biraz sorunumuz vardi cok saglikli dogdu benim kuzum masllah simdi eylulde 5 yasini dolduracak yasitlarina gore gelisimide zekasida Rabbime sukurler olsun ileride bobreklerimizde duzeldi kendiliginden. Ne olur. Koru korune inanmayin Rabbim yeterki ol desin cok uzun anlattim özurdilerim ama benim durumumda kalanlarin biraz icivrahatlar belki. Rabbim sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin[/QUOTE. Allah razı olsun sizden benimde riskli çıktı keşke hiç yaptirmasaydim diyorum şimdi ama sizin yazdiklarinizi okuduktan sonra içim rahatladı .allahin izniyle inşallah bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım diğer anne adayları da inşallah tabi. Ben yaptırdım bu aptal testleri bence bu yazıyı okuyan asla yaptirmamali aslaa
Canim çekinerek soruyorum ama son durum nedir bende şuan amerikadan sonuç bekliyorumarkadaslar mrb bende malesef bu konuda muzdaribim bugun 12+3 haflaligim ultrasuonda ense kalinligi 3 den yuksek cikti doktor hemen beni arastrma hastanesine sevk etti tabiki cok tedirginim bu sonuclar haftalar gectikce normallesir mi amniyosentez onenirse yaptrmayi dusunmuyorum
Canim merhaba sonucun nasil geldi bende beklemedeyim.ayrica USG ölçümlerini hatirliyormusunYa arkadaşlar bende 2 li testim yüksek çıktı kaç gündür üzüldüm doktor amniyosentez yada kan testi önerdi kan testi riski yok dedi yurtdisina gönderdik kanı biraz pahalı ama içim rahat eder riskim 1/154 du
cnm ben amniyosentez yaptrmadan bekledim cok da iyi yapmisim ayrintili ultrasyonda hicbir sorun cikmadi gorunurde bisey yok doktor yuzde doksan saglikli bir bebek diyoCanim çekinerek soruyorum ama son durum nedir bende şuan amerikadan sonuç bekliyorum
Kizlar ben 2010 da ogluma hamile kaldim. Ikili testim yuksek 96/1 bebegin eense kalinligi 3.5 degisik doktorlarda 3.7 veya 3.8 ölçuldu daha sonra bobreklerinde sorun var dendi daha sonra kalp ekosu boyle testlerle devam eden 37hafta ve gityigim her doktor risklerin cok yuksek oldugunu ve aldirmam gerktigini anlatip durdular amiyosentez istemedim. 3 il gezdim inanin. Daha sonra gaziantebe memleketime geldim dogum annemlerin yanina doktora gittim 36 haftada oda ayni seyleri soyledi biliyorum bebegimin durumunu dedim 1 hafta sonra gel dedi 1 hafta sonra 9 eylul de gittim hastaneye 1 ila9 ekim arasi dogum olabilir dedi sonra suyumun kalmadigini acil sezeyana alinmam gerekyigini soyledi. Beni gaziantep üniversitesine sevk etti orada biz yapamayiz balcali boyle boyle 7 hastane gezim sabahin 7 sinden aksamin altisina kadar en son bir ozel hastaneye geldik. Rabbim doktordan razi olsun hemen elimdeki butun dosyalari yirtti atti ultrasona bakinca oglunun hic biseyi yok 15 dakka icinde kucagina veririm dedi. Oylede oldu kuveze bile girmedi kuzum 2850gr 48 satim dogdu sadece bobreklerinde biraz sorunumuz vardi cok saglikli dogdu benim kuzum masllah simdi eylulde 5 yasini dolduracak yasitlarina gore gelisimide zekasida Rabbime sukurler olsun ileride bobreklerimizde duzeldi kendiliginden. Ne olur. Koru korune inanmayin Rabbim yeterki ol desin cok uzun anlattim özurdilerim ama benim durumumda kalanlarin biraz icivrahatlar belki. Rabbim sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin
Kızlar bence durumu olan şu kan testinin yaptırsın hiç riski yok hem 9 ay böle stresli gecmez
eğer risk varsa perinotolog'a yonlendırıyorlar. ben bir kaç perinptolog buldum ama sadece birine güvenebildim. amnioyuda o yapacak.
Benim bebeğimin de ense kalınlığı 5,2 lere çıkmıştı bundan 3 ay önce karnımda kalbi durdu sonra genetik olarak incelendiğinde kromozom olarak herşeyi normal çıktı.Yani ense kalınlığı var diye kromozom olarak bir sıkıntısı var demek değil ama amniyosentezde de buna ulaşacaklar sanırım daha ileri test yapılmıyor diye duymuştum amniyosentez düşük rsiki oluşturyor baen ense kalınlığı yapısal da olabiliyor
Ya burdan bir arkadaşım var , dertleştiğimiz. Onun bir arkadaşı için istanbulda ciddi tanınan bir doktor, hem ense kalınlıgı var hem ayakta eğrilik var hemde bilmemneresinde parlama var demiş ve amniyo yapmış ve sonuç tertemiz çıkmış maşallah kısa süre evvelde doğmuş yavru...
Bazen diyorum ki acaba para içinmi herkese bu işlemi yaptırıyorlar..
Ben çok sorunlu bir gebelik geçiriyorum ama içimdede en ufacık kötü bir hissiyat yok. Amniyosentezi mecburen yaptıracagız. İyi bir doktor buldum kendisi doçent , kendi doktorumda tanıyor ve güveniyor bende tanıştım ve güvendim. Allaha emanet edip yavrumuda kendimide yaptıracagız artık.
Senin işinde çok zor Rabbim sabırlar versin sanada. kaç aylıktı ?. neden durdu acaba kalbi, kalbine kurban olduklarım kıyamam ya
Neden pisman oldun yaa ben daha basindayim ama ikili teste cok onemli yapılması gerekiyor diyorlar kacinci haftada yapılıyor ??Bende 2 li testi yaptırdım çook pişmanım keşke yaptırmasaydım.. şimdi amniyosentez yapılacak
12. haftaya girdiğimizde kontrole gitmiştik kalbi durdu dedi doktor gelişimi normaldi ense kalınlığı vardı sadece. ilk bebeğim de doğduktan sonra 2buçuk ay yaşadı şimdi araştırılıyor. ilki 10binde bir görülen bir hastalıktı hamileyken biliyorduk ama vazgeçmedim kızımdan Allah nasip ederse öldkten sonra kavuşacaz inşallah küçük bebek olarak sevecem onu hep.
Doktorlar para için değil de insanları hep aynı sandıkları için yaptıryorlar. Allah nasip ederse tekrar hamileliği doktora gitmeyi hiç düşnmyorum gitsem de sadece kalbi atıyor mu doğum yapacağım hastanem olsun diye. Allah nasip ettiyse zaten hiç bir şey engelleyemez. ben ilk hamileliğimi yavrumun yaşamaıycağını bile bile aylarca geçirdim. Bebeğiniz eğer sağlıklıysa zaten Allah ömür verdiğince yaşar hamileyken doktorlar hiçbir müdahalede bulunamıyor ki. Dua edin Allah ın izniyle bir şey olmaz amnisentez yerine harmony test var sadece anneden kan alınıp yapılıyor ama biraz parası fazla.
Neden pisman oldun yaa ben daha basindayim ama ikili teste cok onemli yapılması gerekiyor diyorlar kacinci haftada yapılıyor ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?