ikili test

heceyarisi

I wanna feel your love until end of time...
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
582
204
73
Arkadaşlar benim için şu an erken yani en az 3haftam var. Ama doktorun belki geç randevu alırım diye bana şimdiden al dedi. Sorum şu bu ikili testi nasıl yapiyolar? Kan mi alıyorlar yoksa farklı metod mu? Bide ücret ödememiz gerekiyor mu? Gerekiyorsa ortalama ne kadar? Hastaneyi aradım gelmeden söyleyemeyiz diyorlar sanirsiniz devlet sırrı. Hadi ücreti anlarimda insan nasıl yapıldığını söyler. Yardımcı olursanız sevinirim kizlar

Selam 2 ki teste Dr ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıyor. Sonrada kan veriyorsun. Değerler birleştiriliyor. Kan testi tüm özel hastanelerde bedelini alıyorlar. Devlet hastaneleri konusunda bilgim yok. Hayırlı olsun

Kan alımı ile yapılıyor.
Öncelikle ultrasonda bebeğin ense kalınlığına ve diğer olası teşhis edebilecek bulguları tetkik ediyor.
Sonrasında da kan vermen gerekiyor, hemen o gün verilmesi lazım ki sonuçlar alınan ultrason görüntüleri ile kontrol edilebilsin.
Sonucun çıktıktan sonra, tekrar rutin kontrolüne gittiğinde bebeğinin ultrasonda bütün organlarına ve yine ense kalınlığına bakılıyor.
Bütün bu bulgular gelen tahlil sonuçları ile birleştirildiğinde doktorun sana sonucunu açıklıyor.
Tedirgin olmanı gerektirecek birşey yok, sakin ol.
Rabbim saklasın evladını kötü şeylerden.

Arkadaşlar benim için şu an erken yani en az 3haftam var. Ama doktorun belki geç randevu alırım diye bana şimdiden al dedi. Sorum şu bu ikili testi nasıl yapiyolar? Kan mi alıyorlar yoksa farklı metod mu? Bide ücret ödememiz gerekiyor mu? Gerekiyorsa ortalama ne kadar? Hastaneyi aradım gelmeden söyleyemeyiz diyorlar sanirsiniz devlet sırrı. Hadi ücreti anlarimda insan nasıl yapıldığını söyler. Yardımcı olursanız sevinirim kizlar
evet kan veriyorsun ve doktor bebeğin ense kalınlığına bakıyor. Ben özele gidiyorum doktora ikili teste 63 tl gibi bir rakam ödedim

Kan alımı ile yapılıyor.
Öncelikle ultrasonda bebeğin ense kalınlığına ve diğer olası teşhis edebilecek bulguları tetkik ediyor.
Sonrasında da kan vermen gerekiyor, hemen o gün verilmesi lazım ki sonuçlar alınan ultrason görüntüleri ile kontrol edilebilsin.
Sonucun çıktıktan sonra, tekrar rutin kontrolüne gittiğinde bebeğinin ultrasonda bütün organlarına ve yine ense kalınlığına bakılıyor.
Bütün bu bulgular gelen tahlil sonuçları ile birleştirildiğinde doktorun sana sonucunu açıklıyor.
Tedirgin olmanı gerektirecek birşey yok, sakin ol.
Rabbim saklasın evladını kötü şeylerden.
Çok teşekkür ederim içim rahatladı. Oncedenmis herhalde başka bi yöntemi varmış. Eşim öyleyse yaptırma riskli dedi ama kanla bakiyolarsa sorun yok dedi. Büyük ihtimal özel hastanede baktiririm. Yardiminiz için gerçekten çok teşekkürler. Allah hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin

Çok teşekkür ederim içim rahatladı. Oncedenmis herhalde başka bi yöntemi varmış. Eşim öyleyse yaptırma riskli dedi ama kanla bakiyolarsa sorun yok dedi. Büyük ihtimal özel hastanede baktiririm. Yardiminiz için gerçekten çok teşekkürler. Allah hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin

Sanırım senin dediğin yöntem şırınga ile annenin karnından sıvı alınması? Doğru mu anladım?

O daha ileriki aşama. Allah korusun, herhangi bir bulgu bulunursa ilerki aşamada bunu isteyebilir doktor.
Ama artık onun da daha kolay yöntemi var.
Annenin kanından bebeğin kanı ayrıştırılarak DNA'sına bakılıyor.
Baya bir maliyetli ve duyduğum kadarı ile 2500 TL civarında bir ücreti var.
Test yurtdışında yapılıyor, sonuç ise %99 güvenli.

Dediğim gibi Allah göstermesin, fakat bu anlamda testler artık eskisi gibi ilkel değil.
Bebeği riske atacak durumlar minimize edildi.

Rabbim sağlık sıhhat versin, sağlıkla kucağınıza alın inşallah...
Dediğim gibi çok stres yapmayın, ailenizde bu gibi bir geçmiş yoksa, yüksek ihtimal sağlıklı bir bebeğiniz olacak.

Sanırım senin dediğin yöntem şırınga ile annenin karnından sıvı alınması? Doğru mu anladım?

O daha ileriki aşama. Allah korusun, herhangi bir bulgu bulunursa ilerki aşamada bunu isteyebilir doktor.

Dediğim gibi Allah göstermesin, fakat bu anlamda testler artık eskisi gibi ilkel değil.

Dediğim gibi çok stres yapmayın, ailenizde bu gibi bir geçmiş yoksa, yüksek ihtimal sağlıklı bir bebeğiniz olacak.
Evet o şırınga yönteminden bahsediyordum. Normalde bizde yurtdisindayiz zaten tatile gelmiştik. Ama gebelik olunca mecburen riskli dönemi atlatana kadar burda kalmam en doğrusu diye Türkiyedeyim su an. Yardiminiz için gerçekten çok teşekkürler. Evet aile geçmişimizde böyle bir sıkıntı yaşanmadı hiç. İnşallah bizde de olmaz.

2 li test yanıltıcı bildiğim kadarıyla, anneyi panikletmekten başka işe yaramadığını düşüyorum. Sonuçta olumsuz çıkanlar da bebeği aldırmıyor ve ayrıntılı ultrasonu bekliyo.

2 li test yanıltıcı bildiğim kadarıyla, anneyi panikletmekten başka işe yaramadığını düşüyorum. Sonuçta olumsuz çıkanlar da bebeği aldırmıyor ve ayrıntılı ultrasonu bekliyo.
Siz yaptirmadiniz mı? Ayrıntılı ultrason kaçıncı haftada yapılıyor?

Ben ikili ğçlü dörtlü tarama testlerini asla yaptırmak istemedim dediğiniz üzere prena testi yaptırdım direk benden kan alıp Amerika'da teste gönderdim sonuç rabbime şükürler olsun temiz çıktı zaten ikili ğçlü dörtlü testlerde olasılık hesabı yapılmakta prena testinde ise ise kesin sonuç verilmektedir onun için ne bebeğimi nede kendimi üzmemek için bu testi yaptırdım çokta mutluyum

İkili testte ilk amac down sendromu mu diye. Eger aldırcaksan baktırıyorsun. Aldırma niyetinde olmayanlarda alıştırmak icin yapıyorlar. Devlet hastanesinde yapsan cüzi bir sey zaten. Bir risk oldugunda 10. Haftadan itibaren yırt dısına senin kanın yollanıyor. Ordan bebegin dna sına bakıyorlar. Down sendromu mu diye bakıyorlar. Down sendromu icin % 99 seks kromozomu icin % 95 dogru.
Ben dörtlü testte kandan baktırdım 2000 tl ye.

Bende 13 haftalık gebeyim ikinci bebeğimi bekliyorum. İlkinde yaptiramadim etrafımda 9ay engelli doğacak diye hüzünle beklenen ama sapasağlam doğan birkaç bebek vardi. Kafamız karıştı rmak istemedim ama bunda doktor yaptır dedi fakat bebeğim ısrarla yan dönmedi ense kalınlığına bakamadilar yani bende kararsizim ama yaptırmak için bi hafta var ne yapmalıyım sizce

Bende 13 haftalık gebeyim ikinci bebeğimi bekliyorum. İlkinde yaptiramadim etrafımda 9ay engelli doğacak diye hüzünle beklenen ama sapasağlam doğan birkaç bebek vardi. Kafamız karıştı rmak istemedim ama bunda doktor yaptır dedi fakat bebeğim ısrarla yan dönmedi ense kalınlığına bakamadilar yani bende kararsizim ama yaptırmak için bi hafta var ne yapmalıyım sizce
Bence baktırma:(

Ben baktırdım dörtlü teste ayrıntılı olarak aldırma düşüncesi kesinlikle yoktu esimin ailesi ısrar etti. Ünlü bir perinatologa gittik. Bebegin beyninde kis cıktı. 20. Haftada. Kan testi yolladık 2000 tl ye. Down sendromu yok ama klinefer diye bir sendrom cıktı. Cok üzüldüm alıstım artık. Biraz sıkıntılı gecti. Eger aldırcaksan yaptır derim ama aldırma düsüncen yoksa baktırmanın anlamı yok.

Siz yaptirmadiniz mı? Ayrıntılı ultrason kaçıncı haftada yapılıyor?
18 de gorunuyo ama beyin zarlari gelismediginden 20 de gel diyolarmis 20 de gidicem. Bebegimin bi hastaligi varsa mudahale edebilmek icin yoksa aldirmayi dusunmuyorum.

18 de gorunuyo ama beyin zarlari gelismediginden 20 de gel diyolarmis 20 de gidicem. Bebegimin bi hastaligi varsa mudahale edebilmek icin yoksa aldirmayi dusunmuyorum.
Anne karnında müdahale olmuyor ki. Bizşm20. Haftada kis cıktı bebegin beyninde kendi kendine geçmesini bekledik üc hafta

Bende aldırmayı düşünmüyorum bebeğimi. Ama ne bileyim sanki yaptirmazsamda eksik olurmuş gibi geliyor. Belki de sağlıklı olduğunu duymak yeterli gibi geliyor. Daha zamanım var ama kararsizim maalesef

Bende aldırmayı düşünmüyorum bebeğimi. Ama ne bileyim sanki yaptirmazsamda eksik olurmuş gibi geliyor. Belki de sağlıklı olduğunu duymak yeterli gibi geliyor. Daha zamanım var ama kararsizim maalesef
Senin daha cok var canım

Back
X