ikili test

Anne karnında müdahale olmuyor ki. Bizşm20. Haftada kis cıktı bebegin beyninde kendi kendine geçmesini bekledik üc hafta
Anne karnında müdahaleden ziyade doğduğunda bi rahatsızlığı varsa önceden bilelim ki tedbirimizi alalım bebeği daha fazla hasta etmeyelim.

Ben ikili ğçlü dörtlü tarama testlerini asla yaptırmak istemedim dediğiniz üzere prena testi yaptırdım direk benden kan alıp Amerika'da teste gönderdim sonuç rabbime şükürler olsun temiz çıktı zaten ikili ğçlü dörtlü testlerde olasılık hesabı yapılmakta prena testinde ise ise kesin sonuç verilmektedir onun için ne bebeğimi nede kendimi üzmemek için bu testi yaptırdım çokta mutluyum

Zaten doktorlarda bu testin sonuçlarının daha güvenilir ve net olduğunu söylemekte.
Fakat maddiyatla orantılı.
Siz 2500 (veya ücreti ne ise, benimkisi kulaktan dolma bilgi ücretini sormamıştım doktoruma) verebilecek durumdayken, herkes bu meblayı karşılayabilecek durumda olamayabilir.

Sağlıklı olması sevindirici.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin inşallah...

Evet o şırınga yönteminden bahsediyordum. Normalde bizde yurtdisindayiz zaten tatile gelmiştik. Ama gebelik olunca mecburen riskli dönemi atlatana kadar burda kalmam en doğrusu diye Türkiyedeyim su an. Yardiminiz için gerçekten çok teşekkürler. Evet aile geçmişimizde böyle bir sıkıntı yaşanmadı hiç. İnşallah bizde de olmaz.

Hayırlısı ile olmaz inşallah.
Eğer yurtdışında yaşıyorsan, zaten Türkiye'de gerekli testlerini yaptır, bir de yurtdışında yaptır?
Böyle bir imkan varken elinde, bence bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Hayırlısı olsun canım hakkında.

merhaba
merhaba . şuan inanılmaz üzüntülü ve endişeliyim ıkılı testımde bebegımın ense kalınlıgı 4mm ve kalp kapakcıgındada kacak oldugu goruldu yuksek rısk gurubundayım kan testımızde risk 5 te 1 yanı 1/5 çıktı.cvs işlemı yaptırmamız gerekmıs acaba ıkılı testi böle olup cvs si temiz çıkan varmı ? lütfen

17 dakika önceK.İ.B.Favorilere Ekle
+ Çoklu AlıntıCevapla

Ben ikinci çocuğuma hamileyim ve ikili testleri yaptiramadim ikisinde de
Bir arkadaşımın down sendromlu bir çocuğu var 7 yaşında ve onun gebelikte yapılan testleri temiz cikmisti. Risk faktörü yüksek olan iki tanidigimin da çok sağlıklı çocukları var hiç dert etme çok sağlıklı inşaallah bebeğin

Ben ikinci çocuğuma hamileyim ve ikili testleri yaptiramadim ikisinde de
Bir arkadaşımın down sendromlu bir çocuğu var 7 yaşında ve onun gebelikte yapılan testleri temiz cikmisti. Risk faktörü yüksek olan iki tanidigimin da çok sağlıklı çocukları var hiç dert etme çok sağlıklı inşaallah bebeğin
inşallah tek istegım kızımın saglıklı olması . tesşekkür ederım

İnşaallah gönlünü ferah tut bi daha da hamile kalırsan yaptırmamak en iyisi bence ben yaptiramadim yaptırsam belki bende de herhangi bir risk gurubu çıkacaktı sonra bekle ki geçsin dokuz ay alnimiza yazıldıysa zaten engelli bir bebek bunu kimse engelleyemez çocuğu engelli birkaç arkadaşım var bir tanesi de doğumda havasız kalan bir bebek
sağlıklı bir gebeliğin sonunda da olacaksa oluyor ve sen bunu asla engelleyemezsin tabiki gerekli önlemleri alacağız ama bi yerde kadere bırak. panik halini anlayabiliyorum ama bu tarz örnekler çok var yani riskli gözüküp hiç bir problem olmayan inşaallah sende oylesin(not : bir hamile olarak once bunları kendime söylüyorum)

İnşaallah gönlünü ferah tut bi daha da hamile kalırsan yaptırmamak en iyisi bence ben yaptiramadim yaptırsam belki bende de herhangi bir risk gurubu çıkacaktı sonra bekle ki geçsin dokuz ay alnimiza yazıldıysa zaten engelli bir bebek bunu kimse engelleyemez çocuğu engelli birkaç arkadaşım var bir tanesi de doğumda havasız kalan bir bebek
sağlıklı bir gebeliğin sonunda da olacaksa oluyor ve sen bunu asla engelleyemezsin tabiki gerekli önlemleri alacağız ama bi yerde kadere bırak. panik halini anlayabiliyorum ama bu tarz örnekler çok var yani riskli gözüküp hiç bir problem olmayan inşaallah sende oylesin(not : bir hamile olarak once bunları kendime söylüyorum)
Bence de yapılmaması lazım ben yaptırdım bebegim baska bir kromozom bozukluğu cıktı. Besinci aydan sonra hamileliligim üzülerek gecti en son aylarda kabullendim durumu. Su an bebegim dogdu yirmi güne yaklaştı. Hicbir belirti görünmüyor daha test yaptırcaz insallah bakalım hayırlısı ne cikarsa cıksın sükür rabbime

Bence de yapılmaması lazım ben yaptırdım bebegim baska bir kromozom bozukluğu cıktı. Besinci aydan sonra hamileliligim üzülerek gecti en son aylarda kabullendim durumu. Su an bebegim dogdu yirmi güne yaklaştı. Hicbir belirti görünmüyor daha test yaptırcaz insallah bakalım hayırlısı ne cikarsa cıksın sükür rabbime
benım daha once ıkı düşüğüm oldu bırı kımyasal dıgerının kalbı durdu kuttaj oldum . şimdiki bebegım için 7 ay ara verdık tum testlerımızı yaptırdık temiz cıktı. dun ruyamda sonuclar temız çıkmıstı . tek istegım saglıklı olması yada rabbım dermanıyla bı durum versın . her şekilde benımde kabulum bebegım. testlere karsı degılım hersey allahtan oncekı yasadıklarıma her zaman kendımız için hayırlısı dedıgım için çok etkılenmemiştim . ama bu çok başka bı durum . Rabbım kımseyı ne dogmus nede dogmamıs evladıyla sınamasın. kızım inşallah şanslı durumdakılerden olur.

benım daha once ıkı düşüğüm oldu bırı kımyasal dıgerının kalbı durdu kuttaj oldum . şimdiki bebegım için 7 ay ara verdık tum testlerımızı yaptırdık temiz cıktı. dun ruyamda sonuclar temız çıkmıstı . tek istegım saglıklı olması yada rabbım dermanıyla bı durum versın . her şekilde benımde kabulum bebegım. testlere karsı degılım hersey allahtan oncekı yasadıklarıma her zaman kendımız için hayırlısı dedıgım için çok etkılenmemiştim . ama bu çok başka bı durum . Rabbım kımseyı ne dogmus nede dogmamıs evladıyla sınamasın. kızım inşallah şanslı durumdakılerden olur.
Canım insallah temiz cıkar. Sen icini ferah tut

Allah hepimize sağlıklı bebekler nasib etsin; önce kendisine salih kul, sonra vatana hayırlı evlat olsun. Ben hep böyle dua ediyorum. Sağlıklı ve imanı yüksek bir nesile ihtiyacımız var . bu testler gerçekten kafa karıştırıcı stres üreten şeyler. yapsan bi türlü yapmasan bi türlü :S

Back
X