:((( ikili testimin sonucu kötü cıktıııı.. :(

ecrnkubra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
45
0
36
İstanbul
mrb arkadaslar.. 15 haftalk hamileyim ikili test yaptırdım down sendromu riski war dediler ve günlerdir perişanım yaa ((((((((( napıcam bilmiorum.. amniyosentez yaptırmamaya karar verdim bebeği aldırmayı düşünmedğim için (( ama cok üzgünüm moralim 0 (( kendimi üzmemeye calısıorum ama gece uyku bile uyuyamıorum ((((( azcık morale ihtiacım war sadece ( beni rahatlatcak bişeeyler söyleyin lütfnnnnn ((((((((((((

Canim ya gecmis olsun. Neden amnio yaptirmiyacaksin. Ben kkda birsuru yazikar okudum insana umut asilayan. Tip gelisti artik icin icini yiyecegine neler yapabilirim diye arastir ve elinden geleni yap. Uzulme lutfen eminim hersey duzelecek ama amnioyu dusun derim anne adayi olarak buradaki yazilari oku.

Rabbim yardimcin olsun

kaç yaşındasın onu merak ettim yaş büyükse risk fazla çıkıyor bebekte birşey olmasa bile
amniyosentez riskli bir durum bebeğe zarar verme olasılığı var.. çok dua et allah yardımcın olsun aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma bence amniyosentez. Rabbim dilerse herşey olur sanada sağlıklı bir bebiş versin inşallh...Arkadaşım var beyninde su var aldırın dediler herşeye rağmen doğurdu maşallahı var kocaman oldu bişeyi yok..Yinede senin vereceğin bi karar hakkında hayırlısı olsun

benimde riskli çıktı, ben beklememek için cvs yaptırdım, korkulacak ve riskli bir işlem değil, yaptır bence 5 ay böyle geçmez. benimde sonucum haftaya belli olacak. düşük riski 200/1, 2 gün riski var. kendi kendine üzüp, beklemekten daha iyi, ben şuanda kendimi hamile gibi bile hissetmiyorum, bebek eşyalarına bile bakamıyorum ve 5 ay böyle bekleyemezdim.

ayrıca doktor bana 2'li taramayla ilgili olarak, biz herkese aminosentez veya cvs yapmamak, kimlere yapmamız gerektiğini bilmek için 2'li test yapıyoruz dedi. 2'li testin doğru bile olsa, riskin 50/1, bu oranda çok düşük demişti.

amniyo yaptırmayı düşünmedim çünkü allah korusun ondada olumsuz bişey cıkarsa 5 ay boyunca ne hale gelirim ben ((( simdi hiç olmasa ufak umudum war (( 20 yasındayımm doktor yasın küçük risk cıkmamalıydı filan dedi ( cok moralimiz bozuldu dua ediorum sadece elimden bitek bu geliyoo...şey bidee kombine risk 1:341 ikili test 1:56 yazıo .. iki doktora gttim teki 56 da 1 riskin war dedi tekide 341 de 1 hangisi down sendromu riski acaba :S

Son düzenleme:
kolay degıl bılıyorum ama moralını yuksek tut canım. benım dayımın bebeği içinde, iş yerinden arkadasımın bebegı ıcınde dawn sendromu denıldı. olsun doğuracagım dedıler. doğurdular ve bebeklerı senden benden zekı ve hıcbır problemlerı yok cok sukur. stresleri azapları oldu ama sonuc en azından guzeldı. burdada buna benzer bıkac konu okudum. onlarda doğurmuslar ve onlarda da problem cıkmamıs. umarım hakkınızda en hayırlısı neyse o olur. baska yerlerede tekrarlatın testınızı. bol bol dua et..

korkma canım..dua et..allahın izniyle sağlıklı olur inşallah bebeğin...rabbim vermek istedikten sonra her testin çok iyi çıkar hamileleliğin çook iyi gider ama işte dedimya rabbim vermek isterse, bize neyi uygun görürse onu yaşarız..benim de bir tanıdığım vardı ikili testi üçlü testi çok çok riskli çıkmıştı,amnio yaptırmadı..oğlu şuan 5 yaşında..sağlıklı..dua et..rabbime sığın...allah hepimize yardım etsin..

tamam haklısın, kötü çıkarsa 5 ay kötü geçer, ama ya iyi çıkarsa ki büyük ihtimalle iyi çıkacak, birde 2'liyi başka bi doktora daha yaptırabilirsin, ben iki tane yaptırdım, 2. nin sonucu daha iyi çıktı, ama doktor "bi kere senin aklın bulanmış, bununla güzel bi hamilelik geçiremezsin, bence cvs yaptır" dedi. sonra birine daha gittim, o enseyi bile ölçmedi, "benim sonuçlarım iyi bile çıksa bi kere deniz bulanmış, cvs yaptır kesin sonucu al" dedi. bende ertesi gün yaptırdım.

tabiki sen bilirsin ama burda seni en iyi anlayanlardan biri benim ve bunun nasıl bir psikoloji olduğunu biliyorum. aradaşlarım hamilelik pantolonu verdi, poşetini bile açmadım, eskiden hergün karnına bakan ben wc de bile bakmıyorum. geceleri uyuyamıyorum, uyusamda rüyamda bebeğimi kaybetmiş görüyorum. eminim benzer şeyleri bende yaşıyorsun

evettt aynen ilk aylarda okadar heycanlıydımki durmadan isiim arastırıodum kıyafet bakıyorum esya bakıodum simdi hamile değilmişm gibi en ufak heycanım kalmadı ve her dakikakunsalar aglıycam okadr kötüyüm.. üçlü testide amnio yu da yaptırmaya hiç cesaretim yok kötü cıkar diye cok korkuorum. 3 lüyü yaptırmamaya karar verdiim hatta.. bu hafta cinsiyetini öğrencez nasipse.öğrenmeye gitmeyibile istemiorum

biliyorum tatlım, bende cinsiyetini öğrenmedim, işte ondan dolayı diyorum hiç korkma, git cvs yada amino yaptır, benim çevremde çok kişi yaptırdı kimseninkine bişey olmadı. bak sonucu iyi çıkacak, o zaman geri döneceğiz mutlu günlerimize. ben bebeğimin ultrason resimlerine bile bakamıyorum

inşallah ya.. bazen düşünüyorum benimde imtahanım bebeğimden yana olcaksa bukadar güçsüz üzgün olmamalıyım diye.. ama gel anlat işte.. Allahm inşlh herkesin bebegini saglıklı bi şeklde kucagına almayı nasp etsin...

Canim, aynisini benim ablama da soylediler. Ablam cildirdi. A.sentez yaptirdi ve sonuc temiz cikti ama sonuc cikana kadar ablam perisan oldu. Simdi oglumuz 1.sinifa basladi maasallahi var.

Kalteli bir merkezde yaptir bence icin rahat etsin.

hiç merak etme tarama testinde down sendrom riski var deyip de sonunda sapasağlam doğan bebekler gördüm hayatım ben son zamanlarda. amniyosentezi yaptır ve mutlaka detaylı ultrasona bi git derim ben, moralini de yüksek tut.

merhaba canım bebeğin hayırlı olsun hiç üzme kendini benimde ikili testimde down sendromu riskim çıkmıştı ve amniyosentez yaptırmamı söyledi doktorum ve ben doktoruma güvendiğim için yaptırdım sonuçlar temiz çıktı ve oğlum 6 yaşına girdi öyle saglıklı ve zeki kii .ve ben şuan 7 aylık hamileyim doğuma son 60 gün ve bir oğlum daha olacak inş.hiç korkma amniyosentezden bebişini saglıkla kucagına al inş. sen iyi ol ki bebeğinde iyi olsun senin hissettiklerini oda hissediyor annesi ikinizde RABBİME emanet olun hamileliğinin tadını çıkar üzme kendini

hepinize cokkk teşekkür ederim.. burda okuduklarım beni cok rahatlattı gercekten.. sonucu bnm gibi olan birsürü arkdaslar war ve saglıklı bebişleri warmıs elh. inşlh benmde öyle olurr ( amnio yu düşüncemmm...

canım ben ben böyle bişey yaşamadım ama benzerini yaşadım çok sevinerek öğrendiğim hamileliğimi eşimle bulutlarda geziyorduk bir gün sabah fena bir şekilde dr gittim ve mol gebelik aldılar dünyam yıkıldı şimdi bir kızım var 3 yaşında rabbim yar ve yardımcın olsun inan bu günleri geride birakacaksın benim yengeme 6 aylıkken bebeği almak istediler dan sendromu diye ama aldırmadı şimdi 5 yaşında ve çok sağlıklı

canım boşu boşuna tadını kaçırma hamişliğin tadını çıkar doya doya benim yaşım 34 ve 3 lü test riskim 8:1 çıktı amniyo yaptırdım ama içim o kadar rahattıki anlatammam çok şükür Allahıma tertemiz çıktı sen dua et Allahın izniyle hiçbirşey olmaz.

canımm öncelikle sakın moralini bozma çünkü bu testler bile asla %100 kesin sonuç vermiyor benim bir sürü doktor ebe arkadaşım var hatta bebeği aldırmayı bile düşünmüyorsanız test bile yaptırmayın diyorlar boşyere helak etmeyin kendinizi diyorlar Allah dan gelene boyun bükmemiz lazım yapacak bişey yok ama yakın arkadaşımın hikayesini anlatayım arkadaşımın bir kaç yıl çocuğu olmamış sonra tedavi görmüş iki yıl ve sonunda hamila kalıyor sonra öğreniyorki down sendromlu çocuk bak riski var değil kesin down sendromlu olacak diyorlar arkadaşım 9 ay cehennemi yaşadım sürekli ağladım ama hiç aldırmayı düşünmedim diyor kaç doktor böyle demiş sonra doğumu oluyor annesi de babası da bakamıyor çocuğa dayanamam diye çocuk bir geliyor maşaaalllah sağlıklı ve o kadar güzel bir oğlan bebeği ki doktoru bebeği kucaklayıp saatlerce ağlamaış ben sana bu bebeği mi aldır dedimm...... dediğim gibi hiçbirşeyin garantisi yok sen bol bol dua et ibrahim ve yusuf suresini bol bol oku arkadaşım bir an dua etmeyi bırakmaamış ümidini kesmeyeceksin inş. sğlıklı nur topu gibi bir bebeğin olur Allah yardımcın olsunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…