ikili, üçlü test, amniyosentes...!?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
kızlar şimdi internette okudum ikili testin üçlü teste oranla daha güvenilir olduğu yazıyor:uhm:
iyi de doktoru üçlü test yaptırılmasını isteyenler (ben gibi) napacak
e kafam karıştı benim şimdi
bilenler yardımcı olurlarsa seviniriz
bir de allah korusun üçlü testte hamileliğin sonlandırılması daha geç zamanlara rastlıyor diyor yazıda. bu yüzden anne psikolojik olarak daha çok etkileniyor diyor :1shok:
yardıııımmm yardııımmm :bbo:benneyaptımkifisfisfis:uhm:kafamçokkarıştı

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar şimdi Internette Okudum Ikili Testin üçlü Teste Oranla Daha Güvenilir Olduğu Yazıyor:uhm:
Iyi De Doktoru üçlü Test Yaptırılmasını Isteyenler (ben Gibi) Napacak
E Kafam Karıştı Benim şimdi
Bilenler Yardımcı Olurlarsa Seviniriz
Bir De Allah Korusun üçlü Testte Hamileliğin Sonlandırılması Daha Geç Zamanlara Rastlıyor Diyor Yazıda. Bu Yüzden Anne Psikolojik Olarak Daha çok Etkileniyor Diyor :1shok:
Yardıııımmm Yardııımmm :bbo:benneyaptımkifisfisfis:uhm:kafamçokkarıştı
Canim Banada Eşimin Bir Doktor Arkadaşi Ikilinin üçlüden Daha Güvenilir Olduğunu Söylemişti Ama Ben Sana Bişi Diyimmi Herşey Nasip Kismet Kadere Inanirmisin Bilmem Ama Kaderde Ne Varsa Onu Yaşariz.testlerin Hepsi Bahane Aslinda,sen şimdi Kafani Kariştiran şeyleri Okumayi Birak Ve Bebeğinin Allaha Emenet Et,ve Bebeğin Iç Dua Et Yeter.

Ben yaptırmıycam o testlerden ne gerek var ya eskiden 2lisi 3lüsü mü varmış Topaç gibi de doğarmışız maaşallah Doktorun neden istedi o testleri bi problem mi var Allah Korusun

ben Yaptırmıycam O Testlerden Ne Gerek Var Ya Eskiden 2lisi 3lüsü Mü Varmış Topaç Gibi De Doğarmışız Maaşallah Doktorun Neden Istedi O Testleri Bi Problem Mi Var Allah Korusun
Bu Testleri Her Doktor Istersorun Varmi Yokmu Tespit Etmek Için Zaten 3. Ayini Doldur Sendende Isterler Canim Yaptirmak Yada Yaptirmamak Sana Kalmiş Tabi

kızlar şimdi Internette Okudum Ikili Testin üçlü Teste Oranla Daha Güvenilir Olduğu Yazıyor:uhm:
Iyi De Doktoru üçlü Test Yaptırılmasını Isteyenler (ben Gibi) Napacak
E Kafam Karıştı Benim şimdi
Bilenler Yardımcı Olurlarsa Seviniriz
Bir De Allah Korusun üçlü Testte Hamileliğin Sonlandırılması Daha Geç Zamanlara Rastlıyor Diyor Yazıda. Bu Yüzden Anne Psikolojik Olarak Daha çok Etkileniyor Diyor :1shok:
Yardıııımmm Yardııımmm :bbo:benneyaptımkifisfisfis:uhm:kafamçokkarıştı
Canim Ikili Test Sonuçlarin Nasildi

Bu Testleri Her Doktor Istersorun Varmi Yokmu Tespit Etmek Için Zaten 3. Ayini Doldur Sendende Isterler Canim Yaptirmak Yada Yaptirmamak Sana Kalmiş Tabi

Hangi sorunu buluyorlar ki down falan war mı die mi yapıolar o testleri Çok üzgünüm çoook

Bende yaptırmıştım.. ikili ve üçlü tarama testi.. üçlü testte kusur çıkmıştı. dolayısıyla ister istemez amniyosentez geçirdim.. testin sonucu 20-21 gün sonra veriliyor.. o sonuç gelene kadar ruh gibiydik.. amniyosentez sonucumuz temiz çıktı..Ama yinede yüzde yüz temiz denemezmiş.. Şuan 33 haftalık gebeyim ve yaşadığım bu ilk deneyimle sana şunu diyebilirim; evet bu testleri yaptırmalısın.. sonucu (Allah korusun) problemli bulurlarsa çok iyi bir doktora git..Amniyosentez zaten en son problem çıkarsa isteniyor.. oda kesin emin olmak için.. Allah korusun bebekte down sendromu falan var mı diye bakılıyor.. Geçmiş olsun! Üçlü testin umarım temiz çıkar.

canlarım teşekkürler ilgi için yerimseniben
trakyalı canım ben ikili yaptırmadım ki
bulunduğum yer küçük bi şehir
burdaki her kadın doğumcu farklı yaklaşıyor olaya
kimisi ikili istiyor üçlü istemiyor
kimisi sadece üçlü istiyor
kimisi üçlüyle beraber amniyosenteze gönderiyor kafamçokkarıştı :uhm:
valla en iyisi böyle şeyleri okumamak
rutin kontroller bunlar tabii ki dediğin gibi ama insan ister istemez sağdan soldan okudukları, duyduklarıyla evham yapıyor
neyse allah herkese sağlık sıhhat dolu hamilelikler bebişler nasip etsin inşallah
a.s.:nazar::teytey:

Bende yaptırmıştım.. ikili ve üçlü tarama testi.. üçlü testte kusur çıkmıştı. dolayısıyla ister istemez amniyosentez geçirdim.. testin sonucu 20-21 gün sonra veriliyor.. o sonuç gelene kadar ruh gibiydik.. amniyosentez sonucumuz temiz çıktı..Ama yinede yüzde yüz temiz denemezmiş.. Şuan 33 haftalık gebeyim ve yaşadığım bu ilk deneyimle sana şunu diyebilirim; evet bu testleri yaptırmalısın.. sonucu (Allah korusun) problemli bulurlarsa çok iyi bir doktora git..Amniyosentez zaten en son problem çıkarsa isteniyor.. oda kesin emin olmak için.. Allah korusun bebekte down sendromu falan var mı diye bakılıyor.. Geçmiş olsun! Üçlü testin umarım temiz çıkar.

teşekkürler papatya canımcım inşallah test sonucu temiz çıkar
benim doktor üçlü istiyor eğer bi şey çıkarsa ardından amniyosentez diyor
bakalım hayırlısı inşallah
a.s.:nazar:

hangi Sorunu Buluyorlar Ki Down Falan War Mı Die Mi Yapıolar O Testleri çok üzgünüm çoook
Evet Canim Down Sendromu Riskini ölçüyolar.12 Haftalik Olunca Hastahaneye Gidiyodun önce Bebeğinin Ense Kalinliğiniayrica Baş Ve Popo Mesafesini ölçüyolar Bu ölçümlerinde Iyi Olmasi Gerekiyo Tabi.ondan Hemen Sonra Doktor Seni Laborotuara Gönderiyo Senden Kan Aliyolar Kan Sonuçlarinida 1 Hafta Sonra Veriyolar ,sonra Sen O Sonuçlari Alip Doktoruna Gidiyosun Ve Doktorun Sana ölçümlere Ve Kan Testi Sonuçlarina Bakarak Bebğinin Risk Altinda Olup Olmadiğini Söylüyo Eğer Risk Varsa Ki Inşallah Olmaz 3 Lü Testi Bekliyosun Buda 3 Hafta Beklemem Demek Oda 15-16. Haftalara Denk Geliyoeğer Oda Riskli çikarsa Amiyosentez Uyguluyolar En Kesin Sonucu O Veriyo.amiyosentez Dedikleri şeyde Karnindan Bi Iğneyle Girip Bebeğin Bulunduğu Keseden Su Aliyolar.işte Böyle Canim Ama Umarim Sen Bukadar Stres Verici şey Yaşamazzin Genelde Zaten 2li Test Sonuçlari Iyi çikiyo. Ben De Dün Aldim Sonuçlarimi Allaha şükür Bebeğim Sağlikli.

trakyalı canım 4. ayın içindeyim.
bu arada arkadaşlar, allahım kafayı yiyeceğim ya :bbo:
ben okumamak için kendimi sakındıkça hep böyle abuk subuk şeyleri bulup bulup okuyorum
şimdi de gebeliğin ilk üç ayında yaşanan stres bebekte "tavşan dudaklı" olma riskini artırıyormuş
aynen şöyle yazıyor:
"Stres: Hamileliğin ilk üç ayı içinde yaşanan stres, bebeğin "tavşan dudaklı" olması gibi çeşitli özürlere neden olabiliyor"
off ya
benim işyerinde yaşadığım sıkıntıyı bir ben bir de Allah bilir. canımdan bezdirdiler, hamile oluşum hiçbirinin umrunda değildi. hatta "hamileliği stressiz ortamda geçirmek" diye bir başlık vardı. oraya bile yazdım bu konuyu
:çok üzgünüm::çok üzgünüm::sm_confused:benneyaptımki
içimi rahatlatmak için başka şeyler düşünmeye çalışıyorum ama olmuyor
sizlerin bu konuda söyleyeceği bi şeyler var mı...:1no2:

trakyalı Canım 4. Ayın Içindeyim.
Bu Arada Arkadaşlar, Allahım Kafayı Yiyeceğim Ya :bbo:
Ben Okumamak Için Kendimi Sakındıkça Hep Böyle Abuk Subuk şeyleri Bulup Bulup Okuyorum
şimdi De Gebeliğin Ilk üç Ayında Yaşanan Stres Bebekte "tavşan Dudaklı" Olma Riskini Artırıyormuş
Aynen şöyle Yazıyor:
"stres: Hamileliğin Ilk üç Ayı Içinde Yaşanan Stres, Bebeğin "tavşan Dudaklı" Olması Gibi çeşitli özürlere Neden Olabiliyor"
Off Ya
Benim Işyerinde Yaşadığım Sıkıntıyı Bir Ben Bir De Allah Bilir. Canımdan Bezdirdiler, Hamile Oluşum Hiçbirinin Umrunda Değildi. Hatta "hamileliği Stressiz Ortamda Geçirmek" Diye Bir Başlık Vardı. Oraya Bile Yazdım Bu Konuyu
:çok üzgünüm::çok üzgünüm::sm_confused:benneyaptımki
Içimi Rahatlatmak Için Başka şeyler Düşünmeye çalışıyorum Ama Olmuyor
Sizlerin Bu Konuda Söyleyeceği Bi şeyler Var Mı...:1no2:
Canim Varya Sended Ayni Benim Gibisin Her şeye Takilip Kaliyosun Ve Bende Senin Gibi Herşeyden Kendime Stres Yaratiyorum Ama öylede Düşünmemek Lazim Allahin Izniylee Bebeklerimiz Sapasağlam Ve Sağlikli Doğar Inşallah Boş Ver öyle Yazilari Onu Bende Okumuştum.hem Artik Estetik Diye Bişi Var. Herşey Allahtan O Yazilanlar Bahane . Dua Et Sağlikli Olsun Diye Canim

canım o kadar iyi geldi ki yazdığını okumak
çok rahatladım
sağolasın
amin cümlemize inşallah hayırlı doğumlar kısmet eder Allah
bundan sonra hiç değilse evham yapmamak lazım
zaten günlük hayatta stres yaşıyoruz madem
evhama kaptırmayalım kendimizi
sağlık içinde alalım bebeklerimizi inşallah
Allah olmayanlara da tez elden nasip etsin inşallah
a.s.:nazar::nazar::1rolleyes::1hug:

Ben yaptırmıycam o testlerden ne gerek var ya eskiden 2lisi 3lüsü mü varmış Topaç gibi de doğarmışız maaşallah Doktorun neden istedi o testleri bi problem mi var Allah Korusun
ozaman sen canımm hamileliğinn boyunca kontrollere bile gitme gerek yok saten
eskiden ultrosanda yoktu nede olsaaa

bende kısmetse yarın ikili test yaptırcam ama içimi ferah tutmaya çalışıyorum kasmaya gerek yok bu testlerede %100 güvenilir diyemeyiz sorunlu deyip normal doğanda var normal deyip sorunlu doğanda en iyisi kendimizi fazla kasmamak rabbimiz bize neyi layık gördüyse onu yaşıcaz sonuç itibariyle bi testte sorunlu çıktı die 3-4 aylık bebği aldırmak kolay değil
bi ikincisiyse amiosentez dendiği zaman hemen yaptırmayın bi doktora daha yanaşın çünkü artık ticaret oldu herşey insanları korkutmaktan başka bişey değil arkadaşımın başına geldi problem var amiosentes dediler hemde acil bu testin ne için yapıldığı belli ne acili sonra başka doktora gitti arkadım gayet sağlıklı hiç gereği yok dedi doktor ve maşallahd aöle şimdi

Bende başımdan geçenleri yazmak istedim , herşey çok güzel gidiyordu taa ki 2 test yapılana kadar yaptırdık test için kan verdim aynı gün ense kalınlığına baktılar 2.5 çıktı doktor biraz şüpheci bir durumla konuştu benimle tabi eve geldim aglamaktan bitmiştim sonra testin sonucu çıktı normalde 2 test yapanlara 3 test yapılmıyor dr 3 testi de yapıcaz dedi benim içime yine bir kuşku girdi acaba bişey mi var ne oluyor ne olacak vs diye yine uykusuz sıkıntı dolu günler geceler eşim hep yanımda oldu birbirimize hep destek olduk.3.test sonucu çıktı sonuç olarak risk yüksek çıktı heyet amniyosentes kararı verdi yine dünyamız başımıza yıkıldı. Yaptıralım yaptırmayalım vs diye düşünürken sonucu aldığımızda bayram arifesine 1 gün vardı özel bir doktora gittik yine kan aldılar bende bu seferde 4 test kanımı verdim ancak hemen sonuca ulaşamadık bayram biticek 2-3 gün sonra çıkar dediler bayramı öyle böyle bi şekilde geçirdik aklımızda hep soru işareti ile , bayram tatili bittik bir kaç gün sonra işten geldim uzanıyordum telefonum çaldı baktım özel dr arıyor gözümüz aydın bi risk görünmemekte amniyosentese şuan için gerek yok bir dahaki gelişinde ultrasondanda detaylı bi şekilde bakıcaz dedi ok dedim. içimiz biraz rahatladı, aradan fazla geçmedi belki 1 ay belki 1.5 ay bu seferde tiroid bezlerimin biri digerine göre fazla çalışıyormuş bir kaç tahlil yine öbür ay kontrole gittiğimde bu seferde bebek hiç kilo almamış dendi yine allak bullak olduk , öbür ay gittiğimizde herşey normale döndü derken artık hamileliğimin sonlarına yaklaşırken hani son zamanlara yakın 15 günde bir gidiliyor ya doktora bu esnada yine bebegin kilo almadığı rahim içi gerileme olduğu söylendi artık bu saatten sonra bana herşey vızz gelirdi hamileliğimin başından sonuna kadar hep bir kulp bulundu neşeli , morelli geçirdiğim günler sayılıdır.38 haftada acil hastaneye yatırdılar sezeryan oldum 3240 gr bir erkek bebek dünyaya getirdim ve Allahıma çok şükür bebegimde herhangi bir saglık sorunu vs yok.Şuan 7 aylık oldu çok saglıklı ve çok şirin bi bebek Allahım herkesin bebeklerini annelerine babalarına bagışlasın , bebegi olmayanlarada Allahım bir an önce bu duyguyu tattırsın.... çoık kutsal bi şey herkese nasip olsun inş .

Back
X