Ikili, üçlü testlerin hicbirini yaptirmayan var mi

Ayela

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
352
19
318
İzmir
Merhaba hanımlar, doktor haftaya ikili test için çağırdı ben internetten biraz araştırma yaptım sadece risk belirlemeye yönelik seyler sanırım kesin sonuç vermiyor. Bana sadece kafa karıştırıcı birsey gibi geldi. Herkes bu testleri yaptırıyor mu hiçbirini yaptırmayan var mi aranızda

Ikili test %80 hassasiyette bir test. Yapilan son calismalar ve makaleler hassasiyetin %90'a ciktigini soyluyor ki bu durum bircok doktor tarafindan fazla iddali bulunmus durumda. Testlerin hassasiyetleri bakilan degiskenler arttikca dusuyor, yani uclu test ikiliye gore daha az hassas, dortlu ucluye gore daha az hassas. Bildigim kadariyla amniyosentez disinda kesin bilgi veren hicbir test yok. Ikili/uclu/dortlu testler sadece risk oranini belirtmek amacli kullaniliyorlar. Amniyosentez ise %99'dan buyuk bir oranda dogru bilgi veriyor.

Baska bir baslikta da yazmistim, ben bu tip testlerin yaptirilmasi taraftariyim. Risk olmasi durumunda, hamileligi sonlandirmamaya karar verseniz bile, hayat boyu ozel ihtiyaclari olacak bir cocuga gerek maddi gerekse manevi olarak hazirlik yapmak icin ne kadar erken bu bilgi alinirsa kardir diye dusunuyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Benim 2li ve 3lu zamanim gecti ve ikisini de yaptirmadim. Sadece risk belirleyen testlerle hamileligimi zehir etmek istemiyorum. Doktorum sordugunda herhangi bi tedavi imkani yok degil mi sadece risk soyluyosunuz dedim.evet dedi. Bi ihtimal yani sadece. İstemedigimi soyledim. Ayrintili ultrasona gircem sadece.
Bu testleri yaptirmak eger bebegini aldirmayi dusunmuyorsan akil kari degil. Sonucta kucuk bi risk de ciksa tedirgin olup kalan 6ayi boyle gecireceksin.

Benim 2li ve 3lu zamanim gecti ve ikisini de yaptirmadim. Sadece risk belirleyen testlerle hamileligimi zehir etmek istemiyorum. Doktorum sordugunda herhangi bi tedavi imkani yok degil mi sadece risk soyluyosunuz dedim.evet dedi. Bi ihtimal yani sadece. İstemedigimi soyledim. Ayrintili ultrasona gircem sadece.
Bu testleri yaptirmak eger bebegini aldirmayi dusunmuyorsan akil kari degil. Sonucta kucuk bi risk de ciksa tedirgin olup kalan 6ayi boyle gecireceksin.

Aslında ben de böyle düşünüyorum fakat hem kendi doktorum hem çevremdeki herkes çok şaşırdı böyle düşünmeme herkes yaptırıyor sen neden yaptırmıyorsun dediler ben de etkilendim

Aslında ben de böyle düşünüyorum fakat hem kendi doktorum hem çevremdeki herkes çok şaşırdı böyle düşünmeme herkes yaptırıyor sen neden yaptırmıyorsun dediler ben de etkilendim

Bana da dediler bu tarz seyleri. Ama cevremde cok gordum hamileligi i ziyan edip de saglikli bebekleri olanlari. Stres her sekilde zararli bebege sonucta. Ya riski gectim o ikili testin sonuclari 1-2 haftada cikiyor o arada yaptigim stres bile yeterdi bana. O neden yaptirmiyosun diyenlerin cogu bisey oldugunda vah vah deyip gececekler ne yasadigini sen bileceksin.

Bana da dediler bu tarz seyleri. Ama cevremde cok gordum hamileligi i ziyan edip de saglikli bebekleri olanlari. Stres her sekilde zararli bebege sonucta. Ya riski gectim o ikili testin sonuclari 1-2 haftada cikiyor o arada yaptigim stres bile yeterdi bana. O neden yaptirmiyosun diyenlerin cogu bisey oldugunda vah vah deyip gececekler ne yasadigini sen bileceksin.

Doğru söylüyorsunuz aslında ama hala çok kararsızım bi yandan yaptır neyse öğren diyorum kendime bi yandan da yaptırıp boşuna stres yapma gerek yok

Doğru söylüyorsunuz aslında ama hala çok kararsızım bi yandan yaptır neyse öğren diyorum kendime bi yandan da yaptırıp boşuna stres yapma gerek yok

Sana kesin sonuc verseler yaptir ogren hazirlan tabi ama kesin bisey yokki. Amniyosentez düsük riski demek. Diger testler de sana ihtimal verecek sadece. Sen riskim var deyip uzulup saglikli bi cocuk da dogurabilirsin riskim az deyip rahat olup farkli bi cocuk da.. Ben bu stresi yasamamaktan yanayim.
Tabiki herkesin kendi tercihi.

Merhaba hanımlar, doktor haftaya ikili test için çağırdı ben internetten biraz araştırma yaptım sadece risk belirlemeye yönelik seyler sanırım kesin sonuç vermiyor. Bana sadece kafa karıştırıcı birsey gibi geldi. Herkes bu testleri yaptırıyor mu hiçbirini yaptırmayan var mi aranızda

bende yaptırmadım zaten 2,3,4 hepsi aynı eşimle ortak kararım gerçektende kafa karıştırmaya gerek yok yanii..kesin bi sonuç yok bişey yok Allah ın takdir i sonuçta...

Fikrinize saygi duyuyorum, sadece, benim ikili test sonuclarim 2 gun icerisinde cikti, onu belirtmek istedim. Hastaneden hastaneye degisiyor sanirim, hizli yapan yerler de mevcut.

ben de hiçbirini yaptırmadım. yaptırmayı da düşünmüyorum. down sendromu riski çıksa aldıracak mısın buna bakman lazım. kafa karıştırmaya gerek yok. ki ben çok pimpirikliliğimdir her şeyi araştırır uygulamaya çalışırım ama cana kıymak bana göre değil o yüzden kendimi de bebeği de strese sokmak istemedim, yaptırmayı düşünmüyorum.

ikili testi yaptırmış ve çok pişman olmuş bir insan olarak söylüyorum kesinlikle yatırma tabii olumsuz bir durumda bebeğini aldırmayı düşünmüyorsan.ben 27 haftalık hamileyim ve 14. haftadan hep aklımda acabalarla yaşıyorum hamileliğimin tadını çıkaramadım.

bende yaptırmamıştım ikili ve üçlüyü. riskli deseniz bile mutlaka doğuracağım ne gerek var dediğimde en azından hazırlıklı olursun dediği için dörtlüyü yaptırmıştım

Evet sonucu %100 olan bir test değil; fakat yaptırmanızda da bi sakınca yok. Sadece ücreti var :) Ben de diyordum hep çok saçma ben yaptırmayacağım, sanki problem olsa bebeğimi mi aldırıcam diye ama doktorum yapalım dedi. Ben de kabul ettim. Siz de doktorunuzu dinleyin bence. Bazı doktorlar ikilisi temiz çıkana üçlü uygulamıyor arkadaşımın dktoru öyle mesela ama benimki sonuçlar iyi çıktığı halde üçlüyü de yapalım dedi. Yaptık kafamız rahat.

Ben ikili test yaptırdım sonuç iyi çıktı üçlü test yaptırmak gerekiyor mu farklı bir test mi bu üçlü test?

ben yaptırmadım arkadaşım.dr um neden dedi ben bu çocuğu her haliyle istiyorum dedim o da peki öyleyse dedi

Ben ikili test yaptırdım sonuç iyi çıktı üçlü test yaptırmak gerekiyor mu farklı bir test mi bu üçlü test?

ikili sonucun temiz çıktıysa üçlüyü yaptırmana gerek yok.
bana bizzat doktorum böyle dedi.
kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama bide 21 le 24. haftalar arasında 2. düzey ultrason var

Ben de yaptırmadım ne 2li ne de 3lü test sonuçta olasılık hesabı ve sonuç ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacaktım neden ihtimaller üzerinden kafam karışsn diye düşündüm.En yakın arkadaşım aylarca ağladı en son amniyonsentezde bir sorun olmadığı ortaya çıkınca rahatladı hele onu gördükten sonra hiç yaptırmamalıyım dedim kendi kendime.

İkisini de yaptırmadım. ikinci bir gebelik olsa yine yaptırmam. bu testletin sonucunun kötü cıkmasına ragmen saglıklı dogan bir çok çocuk var çevremde. dolayısıyla o strese gerek olmadıgını düşünüyorum.

Back
X