İkili ve üçlü testler

Merveaktass

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2016
15
12
3
31
Merhaba,
Biz şuan 11+3teyiz ve gelecek hafta test için gelmemi istedi doktorum. Ancak kime sorsam testleri yaptırma karından sivi alıyorlar bebeğe zararlı gibi şeyler duyuyorum. Doğruluk payı var mıdır?

Kolundan kan aliyolar.2 li taramayi yaptirirsaniz doktorunuz 3 li taramaya gerek duymayabiliyor ve direk 4 lu test yapiliyor 2 linin ardindan

canım yok ne karını o çok farlı bir durum için bu taramalarda ultrason ve kan tahlili var ben yaptırmadım tabi

İlk gebeliğimden hatırlıyorum karından ense kalınlığını boyunu posunu ölçüp, koldan alınan kanla karşılaştırıp bir yorumda bulunuluyor. Öyle sıvı alma mevzusu ikili test için geçerli değil. Ekstra bir test için gereklidir. Korkma yani.

Ikili test farkli amiyosentez farkli canm bebekte risk unsuru söz konu olunca yapilan bi tetkik onuda sen istemezsen yine yapmiyolar.sen bakma bilmeden konusanlara 2 li test önemli kolundan kan alıcaklar sadece yaptir bence.

2li tarama 12. Haftada karından ultrasonla ense kalınlığı burun kemiği ölçümü kafa ölçümü ve omurga ölçümü yapılıyo istersen cinsiyet için bi tahminde bulunuyo ve kan veriyosun özelse 3 gün sonra sonuç çıkıyo telefondan öğrenebilirsin risk durumda amniyosentez yapılıyo o da isteğe bağlı eğer sorun yoksa 16. Haftada 3lü tarama var ilki sorunsuzsa kimi doktor yapmıyo ama benim doktorum önerdi bende aklımda süphe kalmasın diye onuda yaptırdım 20-23 hafta arasında da detaylı ultrasona giriyosun bütün organlarına bakıyolar 40 dk falan sürüyo

Merhaba,
Biz şuan 11+3teyiz ve gelecek hafta test için gelmemi istedi doktorum. Ancak kime sorsam testleri yaptırma karından sivi alıyorlar bebeğe zararlı gibi şeyler duyuyorum. Doğruluk payı var mıdır?
canım ikili tarama da kan alıyorlar ve doktor ultrasonda ense kalınlığına bakıp kan testi ile karşılaştırıyor. Eğer bir risk çıkarsa amniyosentez isteyebilir doktor ama onu yaptırmak zorunda değilsin. Ama ikili tarama falan yaptır derim

Merhaba,
Canım ikisinden de kan alıyorlar senden. Bazı doktor ikiliyi bazısı üçlüyü gerekli görmüyor. Bazı anneler hiç birini önemsemiyor. Yüzde yüz sonuç veren şeyler değil. İhtimalleri söylüyorlar. Ama için biraz rahatlıyor.

Merhaba,
Ben ikili testi yaptırdım koldan kan alıp yapıyorlar 3luyu yaptırmayacağım sonumlar iyi çıktı çok şükür ama karından falan almadılar yani

Ben sirf bebegimi gormek icin giriyorum :) yoksa onemsedigim testler degil. Zira engelli olabilir deyip sapasaglam doganda var saglikli deyip engelli doganda. Ben ilkini devlette yaptirmistim kagit imzalatiyorlar %100 dogru degildir diye. Ayrica benim bildigim 2li test usg olcumu. 3lu olan ise kan testi. 2li testim normal cikinca dr 3lu istemez diye dusunmustum, drum bi kan vereceksin onuda ver bakmis olalim demisti ordan hatirliyorum.

Ben de 13 haftalık hamileyim ve Dr.um ikili testi önermedi zaten 3 lü testte daha ayrıntılı imiş o yüzden gerek yok demişti. Hepimizin hakında hayırlı ve güze şeyler olması dileğiyle ☺

Bende ikili üçlü düşünmüyodum dün doktora gittim bebisim gayet iyi ama kesenin içindemi dışíndami kanama varmiş gelmisken yaptir dedi doktor pisman olma deyince kan verdim sonuçlarí 10 gün sonra çikiyomuş inşallah bebisime bisey olmaz

Geçmiş olsun bebisin icin de kalbini ferah tut.
Ben de 13 haftalık hamileyim ve Dr.um ikili testi önermedi zaten 3 lü testte daha ayrıntılı imiş o yüzden gerek yok demişti. Hepimizin hakında hayırlı ve güze şeyler olması dileğiyle ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…