• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkimiz de Talasemi Taşıyıcısı Çıktık

Adını duyduğum bir hastalıktı ama taşıyıcı olma riskimin olduğunu yeni öğrendim diyeyim. O da tam teşekküllü bir hastahane de gen araştırması yapılıyormuş. Ondan yaptıracağız bakalım benim ki kesin değil şimdilik.
İşte bile bile risk alacak bir durum değil o yüzden düşünmekteyim

Sonucun kötü olacağını az çok tahmin ediyorum
Sonuç hasta bir çocuğa ömür boyu bakacaksınız değil. Maalesef sonu belli bir yaştan sonra ölüm.

Bende yok esimde tasiyicilik var. Gebelik dusunurkende kan testi yaptirmistik. Eger ikimizdede ciksaydi cocuk fikrinden bile vazgecebilirdim o an

Tüp bebek yapabilirsiniz diye biliyorum. Kıbrıs ta cinsiyetine kadar bile seçebiliyorsunuz. Hemen ümitsizliğe kapılmayın. İyi bir tüp bebek uzmanı ile görüşün

Ben evlilikten korkmaya başladım ilerde olabilecek olasılıklardan dolayı zaten
Iyi dusunmek lazim. Ya cocuk istemeyeceksiniz ya da ayrilacaksiniz cocuk istiyorsaniz. Biri tasiyici olursa digerinde tasiyicilik yoksa sorun olmuyo. Benim oglumun biride tasiyici esimden gecmis. Yani bu demek oluyorki ilerde oglumun es adayi tasiyici olmamasi gerek.

Iyi dusunmek lazim. Ya cocuk istemeyeceksiniz ya da ayrilacaksiniz cocuk istiyorsaniz. Biri tasiyici olursa digerinde tasiyicilik yoksa sorun olmuyo. Benim oglumun biride tasiyici esimden gecmis. Yani bu demek oluyorki ilerde oglumun es adayi tasiyici olmamasi gerek.
Nişanlımın ki belli de benim ki tam belli değil başka bir hastahaneye gidip genlerimize baktırmak gerekiyormuş

Nikah işlemleri için ilk önce ben sonrada nişanlım test yaptırdı. Dün sonuçları almaya gittiğimizde ben Alfa talasemi nişanlım Beta talesemi taşıyıcısı olduğunu öğrendik. Doktor bilgilendirme yaparken ilerde doğacak bebeğimizin % 50 sağlıklı %25 taşıyıcı %25 hasta olma ihtimalinden bahsetti. Bunu da 8 haftalıkken perinatoloji ye gidip bebekten test alıp nasıl olduğuna baktırman lazım dedi. Bir çaresi var mı diye sorduğumda ya doğuracaksın ya da aldıracaksın dedi.

Şimdi aklım karıştı benimde her ne kadar yolun başında da olsak bu olsılığı bilmek bile bir hayli üzdü. Tamam sadece bir olasılık belki ama gerçekten başka çaresi yok mu?
ben talesemi tasıyıcısıyım eşimde yok çocuktada olmadı cok sukur

Nikah işlemleri için ilk önce ben sonrada nişanlım test yaptırdı. Dün sonuçları almaya gittiğimizde ben Alfa talasemi nişanlım Beta talesemi taşıyıcısı olduğunu öğrendik. Doktor bilgilendirme yaparken ilerde doğacak bebeğimizin % 50 sağlıklı %25 taşıyıcı %25 hasta olma ihtimalinden bahsetti. Bunu da 8 haftalıkken perinatoloji ye gidip bebekten test alıp nasıl olduğuna baktırman lazım dedi. Bir çaresi var mı diye sorduğumda ya doğuracaksın ya da aldıracaksın dedi.

Şimdi aklım karıştı benimde her ne kadar yolun başında da olsak bu olsılığı bilmek bile bir hayli üzdü. Tamam sadece bir olasılık belki ama gerçekten başka çaresi yok mu?
Bak hayatım, %25 olasılık çok büyük bir olasılık. Bunu göze alıp, bebeğe karşı bencillik yapmamalısınız.
Bende 16hafta 4günlük hamileyim. Bu bebeğe kıyamam. 8haftalık olduğunda da kıyamazdım. Eğer gebe kaldığında perinatolog sana bebeğin hasta olacağını söylerse, aldırabilir misin? :(

Yalnız şöyle ki, tüp bebek yaptırırsınız direk. Doktorlara böyle bir risk olduğunu, tüp bebek istediğinizi söylersiniz. Hastalıklı tüm genleri ayırıyorlar. O şekilde gebe kalmayı denemelisiniz tavsiyem. Çok pahalı olduğunu da söylemek lazım.. Tüp bebek, tam bilgim olmamakla birlikte 10bin,20bin tutuyor bazen.. Belki ikiz istersin daha iyi olur senin için

Bak hayatım, %25 olasılık çok büyük bir olasılık. Bunu göze alıp, bebeğe karşı bencillik yapmamalısınız.
Bende 16hafta 4günlük hamileyim. Bu bebeğe kıyamam. 8haftalık olduğunda da kıyamazdım. Eğer gebe kaldığında perinatolog sana bebeğin hasta olacağını söylerse, aldırabilir misin? :KK43:

Yalnız şöyle ki, tüp bebek yaptırırsınız direk. Doktorlara böyle bir risk olduğunu, tüp bebek istediğinizi söylersiniz. Hastalıklı tüm genleri ayırıyorlar. O şekilde gebe kalmayı denemelisiniz tavsiyem. Çok pahalı olduğunu da söylemek lazım.. Tüp bebek, tam bilgim olmamakla birlikte 10bin,20bin tutuyor bazen.. Belki ikiz istersin daha iyi olur senin için
Bütün olasılıkları düşünüyorum ilerde doğacak olan bebeğime bunu yapamam böyle bir mesuliyeti ona yaşatamam ki

Bizde kan testi yapilmisti.. bana kesin yok dediler esime varcdemislerdi zaten evlenecegimizde saglik raporu alacagimizda
Bizde aslında ikimize de soru işareti vardı gen araştırması yapılması lazım yazmış doktor ama nişanlıma var dedi zaten erkeklerin genelinde taşıyıcılık oluyor dedi

BEnce sen kalbini ferah tut ne verirse o kabulum dur de artik tedaviler o kadar gelis tıkı olmaz denilen şeyleri bile yapıyor lar allahım sağlık hayır li evlat versin

Artık gen ayıklama yöntemiyle tamamen sağlıklı genler seçilip tüp bebek yapılabiliyor.
Siz evlenip çocuk yapana kadar bu olaylar Türkiye de de yapılır hale gelir umarım. Gen tarama testlerini de kadın doğumcunun yönlendirmesiyle tam tesekküllü bir araştırma hastanesinde yaptırabilirsiniz. Biraz meşakkatli süreçler ama çözümü olan dertler...Allah çözümü olmayan dert vermesin inşallah.

Benim arkadasimla esi tasiyiciymis bilmeden evleniyorlar ve malesef cocuk talesemi hastasi surekli kani dusuyor kan vurduyorlar tam soramadim nasil bir rahatsizlik alfa mi beta mi bilmiyorum ama surekli hastanedeler ve doktor kesinlikle tup bebekle hamile kalman gerekiyordu demis.

Talasemi hastalığı -allah kimseye vermesin- çok kötü bir hastalık. Eğer bebeğiniz hastaysa onu ya aldıracaksınız ya da çok da uzun olmayan ömrünü hastanelerde geçirmeye mahkum edecekseniz. Hadi ilk bebeğiniz hasta oldu aldırdınız peki ya ikincisinin olmayacağının garantisini verebilir misiniz? Ama mesela bir hasta vardı. 9. çocuk olarak dünyaya gelmiş ve ailedeki tek Talasemi hastası yani ilk 8 çocuk şans eseri hasta olmamışlar.

Nisanlinizla akraba misiniz? Bu testler evlenmeden önce bu yüzden yapılıyor. Şükür ki biliyorsunuz şuan.

Tüp bebek yaptırarak sağlıklı bebekler dünyaya getşrebiliyormuş taşıyıcı anne ve babalar. Masraflı bir işlem ancak bunun planması şimdiden yapılırsa belki altından kalkabilirsiniz. Bence bunu hamile kalmadan öğrendiğiniz için şanslısınız. Şimdi bilinçli hareket edeceksiniz. Zor bir durum ama üstesinden gelebilirsiniz inşallah nişanlınızla birlikte.

Back
X