• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci bebegi istemiyorum

bebegim sekiz aylık ikinciyi uzun
bi süee düşünmüyorum ..afedersiniz yırtık kondom sonucu korktum ve hap kullanmk istşyırum.saglık ocagndan reginon verdiler daha kullanmadım çünkü
korkuyorm kilo yapar iştah açar diye.zaten oldukça iştahlıyım .reginon mu yasminmi sizce? Reginonu s.ocagı verıcek digeri
parayla..lütfen yol gösterin çk
çaresizim:KK43:
CNM BENDE İKİ SENE YASMİN KULLANDIM VE ÇOK MEMNUN KALDIM VE EN GÜVENİLİR VE ZARARSIZI YASMİN BENCE KENDİNİ HİÇ RİSKE ATMA

Ben ilk evlendiğim zaman yasmin kullandım fakat bana iyi gelmedi herkese farklı etki yapıyor sanırım. Bende aşırı derecede kanama yaptı, spreal taktırmak istedim fakat doktor yasmin bile seni bu hale getirdiyse spreal takamayız bünyen onu hiç kaldırmaz dedi hapı bıraktım 3-4 ay sonra hamile kaldım, bir kızım oldu daha sonra bir takım rahatsızlıklar geçirdim ameliyat filan oldum çocuk sahibi olamazsın dediler çok şükür Rabbime ki doktorları yanıltıp oğlumu bana hediye etti. Oğlumun doğumunda kordonlarımı bağladılar kökten çözüm oldu. Zaten üçüncü doğumumun artık sağlığım açısından (geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı) riskli olduğunu söylemişti doktorum.

Yasmin kullanırken göğüslerimin ağrısından ağlayacak gibi dolanıyordum, ağrı yüzünden eşime de dokunduramadığımdan çok şahane bir doğum kontrol yöntemi olmuştu :) tabi her bünyede etkileri farklı olabilir..

Doğum kontrol hapının kilo aldırdığı doğru değil, kim söylediyse inanma!
Hap içtim kilo aldım diyenlerde evlenince boğazına hakim olamayıp kilo alıp suçu hapa atanlar.
En fazla bir iki kilo su tutulmasına sebep olur hap. Emzirme döneminde hangisinin kullanımı uygunsa onu doktordan öğrenip kullanabilirsin. Allah bebeğine uzun sağlıklı ömürler versin..
pardonda bunu bana söyleyen izmirin en iyi dr. larında ömer sudekan. kilo aldırır diane 35 , yasmin kullan demişti 5yıl kadar önce. üstelik evli değildim. adet düzensizliği için kullanacaktım. bilip bilmeden yazmayın bence. emzirme döneminde de mutlaka ki o hormon bebeğe geçiyormuş yine başka bir dr söyledi. siz dr musunuz???

bi süee düşünmüyorum ..afedersiniz yırtık kondom sonucu korktum ve hap kullanmk istşyırum.saglık ocagndan reginon verdiler daha kullanmadım çünkü
korkuyorm kilo yapar iştah açar diye.zaten oldukça iştahlıyım .reginon mu yasminmi sizce? Reginonu s.ocagı verıcek digeri
Yasmin en az yan etkileri olan doğum kontrol hapı.

Ama ben bünyeme ilaç sokmayı sevmiyorum.

Uzun bir süre düşünmüyorsan spiral en güvenli.

Ben ilk evlendiğim zaman yasmin kullandım fakat bana iyi gelmedi herkese farklı etki yapıyor sanırım. Bende aşırı derecede kanama yaptı, spreal taktırmak istedim fakat doktor yasmin bile seni bu hale getirdiyse spreal takamayız bünyen onu hiç kaldırmaz dedi hapı bıraktım 3-4 ay sonra hamile kaldım, bir kızım oldu daha sonra bir takım rahatsızlıklar geçirdim ameliyat filan oldum çocuk sahibi olamazsın dediler çok şükür Rabbime ki doktorları yanıltıp oğlumu bana hediye etti. Oğlumun doğumunda kordonlarımı bağladılar kökten çözüm oldu. Zaten üçüncü doğumumun artık sağlığım açısından (geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı) riskli olduğunu söylemişti doktorum.
canım bende doğum sırasında bağlatmak istiyorum kordonları. ekstra bi ağrı sızı oldu mu sezeryan ağrısı dışında merak ediyorum?

canım bende doğum sırasında bağlatmak istiyorum kordonları. ekstra bi ağrı sızı oldu mu sezeryan ağrısı dışında merak ediyorum?

Seni yanıltmak istemem canım ama doğum esnasında kordonlarımı bağladılar ve ilk doğumumda olmadığı kadar ağrım oldu ve 3-4 gün ayağa bile eşimin yardımıyla kalktım. Ama bu ikinci sezaryanla doğumdan mı kaynaklandı yoksa kordonlarımı bağlatmış olmamın da etkisi var mıydı ağrılarda onu bilemiyorum.

Seni yanıltmak istemem canım ama doğum esnasında kordonlarımı bağladılar ve ilk doğumumda olmadığı kadar ağrım oldu ve 3-4 gün ayağa bile eşimin yardımıyla kalktım. Ama bu ikinci sezaryanla doğumdan mı kaynaklandı yoksa kordonlarımı bağlatmış olmamın da etkisi var mıydı ağrılarda onu bilemiyorum.
sağol canım benimde korkum bu işte. ama mecburen yaptıracam sanırım acısına katlanıp. kesinlikle başka bebek istemiyorum.

pardonda bunu bana söyleyen izmirin en iyi dr. larında ömer sudekan. kilo aldırır diane 35 , yasmin kullan demişti 5yıl kadar önce. üstelik evli değildim. adet düzensizliği için kullanacaktım. bilip bilmeden yazmayın bence. emzirme döneminde de mutlaka ki o hormon bebeğe geçiyormuş yine başka bir dr söyledi. siz dr musunuz???
Benim annem yumurtalık kanserini atlattı. Bir sürü jinekoloğa götürdüm şimdiye kadar. Türkiye'nin en iyi özel hastanelerinin profesörlerine. Kendimle ilgili sorular da sordum. Hepsi yiyip yiyip kilo alanlar suçu hapa atıyor, en fazla su su tutar vücut bir iki kilo dedi. Yani kadın onlarca kilo aldıysa bunun sebebi ya başka bir rahatsızlık yada basitçe çok iştahlı olmasıdır.
Bilmeden konuşmuyorum yani.
Zaten ilaç tavsiye edecek kadar da cahil değilim. Emzirme dönemi için hangisi uygunsa onu doktorundan öğren dedim farkındaysanız. Kilo ve emzirme dönemi farklı konular. İkisine ayrı yorum yaptım ben.
Doktorların da farklı görüşleri olabilir ayrıca. Kimisi doğum kontrol hapını hiç önermez, bırakınca gebeliği geciktirir der, kadın hap kullanırken hamile kalır.
Kimisi hiç hap kullanmadığı halde hamile kalamaz.
Doktorlar bile heyet kurulup hasta hakkında karar verirken hemfikir olamadığına ve birbirinin görüşünü doğru bulmadığına göre bizim bunu tartışmamız saçma.

kızlar ben emzirmiyorum ki
bebeğim ilk üç ay emdi şuan
ek gıda alıyor emzirme yok yani.
Hemeb karar vermeliyim adet
olunca bu ilacı içmeliymişim
adet olana kadar kararımı vermeliyim ikaç sokmak istemiyorum vücuduma
spral dan korkuyorum ck itici
geliyor bide ilişki anında rahat
edemem eşimde öle..spral in
takıldını duydum acillik ılmuşlar
falan eşimde bilio bunu istemio
sprali..kondom yırtık oluyo offff
napıcam ben

Dün geceden bile hamile kalmis olabilirsiniz biliyorsunuz dimi? Ertesi gün hapi kullandiniz mi? Ilersi icinde doktorunuza basvurun, size en uygun olani önerecektir belirli tahlillerden sonra...:KK14:

Benim annem yumurtalık kanserini atlattı. Bir sürü jinekoloğa götürdüm şimdiye kadar. Türkiye'nin en iyi özel hastanelerinin profesörlerine. Kendimle ilgili sorular da sordum. Hepsi yiyip yiyip kilo alanlar suçu hapa atıyor, en fazla su su tutar vücut bir iki kilo dedi. Yani kadın onlarca kilo aldıysa bunun sebebi ya başka bir rahatsızlık yada basitçe çok iştahlı olmasıdır.
Bilmeden konuşmuyorum yani.
Zaten ilaç tavsiye edecek kadar da cahil değilim. Emzirme dönemi için hangisi uygunsa onu doktorundan öğren dedim farkındaysanız. Kilo ve emzirme dönemi farklı konular. İkisine ayrı yorum yaptım ben.
Doktorların da farklı görüşleri olabilir ayrıca. Kimisi doğum kontrol hapını hiç önermez, bırakınca gebeliği geciktirir der, kadın hap kullanırken hamile kalır.
Kimisi hiç hap kullanmadığı halde hamile kalamaz.
Doktorlar bile heyet kurulup hasta hakkında karar verirken hemfikir olamadığına ve birbirinin görüşünü doğru bulmadığına göre bizim bunu tartışmamız saçma.

Doğum kontrol haplarının keşke prospektüslerini okumayı deneseydin.
Drlar ilaçları bilmez etken maddeyi bilirler, tıbbi mümessillerde hergün drlara x ilaç x madde söylerler brosur bırakırlar.
Dkh prospektüsünde kiloda değişiklik yapabilir yazar. Yani -/+ değişebilir.
Drun iyi olması ünlü olması ilaç konusunda bişey ifade etmez.
Eniyi hastanelerden birinin başhekiminin 5 sene önce tedavülden kalkmış ilacı yazdığını bilirim.
Mümessil eşi olarak diyeceğim son şey ilaç konusunda dra güvenmeyin.

doğum kontrol hapları uzun vadede kullanım için pek önermiyor doktorlar Allah korusun emboliye yol açabiliyormuş bende şaşırdım kaldım iki çocuğumda süpriz yumurta benim:KK45::KK22::confused:

aman ne kadar ki fiyatı yaaa
sağlık ocağının verdiği ilaca güvenmiyorsan ki ben güvenmem
git eczaneye ver parasını al ilacı gönlünce kullan
hatta önce doktora git kontrol ol bünyene yaşına uygun ilaca o yönlendirsin seni

çaresizim:(
herkese etkisi ayni olmaz..

Polikistik over sendromu nedeniyle bir dönemler doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullandım. Önce Diane 35 başlamıştı doktorum ve yaklaşık 5 kilo aldım. Mide bulantısı yapınca doktorum ilacımı değiştirip Yasmin başladı. Yasmin ile değil kilo almak hatta kilo verdim.

Son düzenleme:
ben kullanmadım ama kullanan yakınlarımdan biliyorum
yasmin de baya kilo aldırıyor ki bir arkadaşım 10 kiloya yakın aldı
ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra zor verdi kilolarını
eczanelerde kilo aldırmayan kaliteli doğum kontrol hpları satılıyor
maddi durumun iyiyse eğer onlardan birini tavsiye ederim

Yasmin. Hem en güvenilir hem en az yan etkili olan. Adet muhabbetlerim için kullanıyorum, gayet de memnunum.

Back
X