ikinci bebegini dünyaya getirmis olan bayanlara soruyorum

yesliyan

CANIM KIZIM
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
217
1
46
Almanya
Bir cok kere duymusumdur ikinci bebegin dogumu cok kolay oluyor. Acaba ikinci bebeginizi dünyaya getirdiyseniz birinci dogumla ikinci dogum arasindaki farki lütfen benimle paylasirmisiniz, tecrübelerinize ihtiyacim var bayanlar...

Ama lütfen bakip gecmeyin lütfen paylasin deneyimlerinizi lütfen...

mrb hayırlısı olsun canım allah sağlıkla kucağına almaya nasip etsin inşallah benimde 2 tane var:1::1:

Sevgili hurr sen normal dogummu yaptin ikisinide lütfen anlatirmisin eger normal dogum yaptiysan iki cocugunuda, konuyu cevaplayabilirmisin lütfen

Canim ben 3 normal dogum yaptim Allahin izni ile 1. kolay oldu 2.daha kolay 3. dahada kolay gecdi benim için, kadindan kadina degisebilrimi bilmem ama benim her dogumun bir oncekinden kolay gecdi. simde 4. kuuzumu bekliyom bakalim bekliyrum o ani:) Rabbim tum annelere ve banada saglikli dogumlar nasip etsin...

Doğum anı ikisinde de kolay değildi, sancıların şiddeti de azalmıyor ama rahim ağzı daha çabuk açılıyor çekilen sancıların süresi kısalıyor. İlk doğumumda 18 saat, ikincide sadece 7 saat sancı çektim. Kolay diyenlere inanamıyorum acaba gerçekten çok mu kolay oluyor doğumları yoksa yaşadıkları acıları unutuyorlar mı? Bence ikisi de hiç kolay değildi sadece sancıların süresi kısaldığı için ikinci daha çabuk oldu.

İlk bebeğim 1010 gram ikinci 2700 gramdı yine de hiç kolay olmadı. 3,5-4 kiloluk normal bir bebek doğursaydım ne yapardım bilmiyorum.

inan canim bende inanmiyordum hiç sancisiz dogurdum diyenlere:) 3. dogumumumda dogum sancilari çekmedim belime bicak saplamis gibi bir agri gidiyordu bu agri tetikledi ikinmalari yoksa o dogum sancisi denen adet sancisi agrisi yoktu..Her kadinin dogum agrisi suresi farkli olur tabiiki 2 saat agri çekmek baska 1 saat baska tabi,i benim her dogumumn 1 saat içinde oldu ondan ben rahatlikla kolay diyebiliyorum. 18 saat sanci çekmek gercekten zordur kolay denmez Rabbim yardimci olsun dogum yapacaklara.. KOlay olmasi ben suna bagliyorum tabi once Allahin izni ile çok çok hurma yedim doguma bir hafta kala ince ince sancilarim gelip gidiyordu adet olmadan ki gibi...

Back
X