İkinci bebek çok mu zor?

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Evet doğuma nerdeyse 1 ay kala bu konuyu açmam ilginç gelebilir bir çoğuna.Ama inanılmaz bir doğum korkusu ve sonrası sardı.Doğumdan ve sonrasında yaşayacaklarımdan çok korkuyorum.İlk çocuğum 12 yaşında ve ondayken baş ettim birlikte büyüdük.Ama şu an herşey çok zor geliyor?Nasıl baş edecem bilmiyorum.

Iki çocugum arasinda 10 yaş var
Kuşak farkı oluyor ister istemez
Oyun arkadaşı olamadılar
Ama zorlanip zorlanmiyacagıniz ilk çocugunuz yapısina, sizin davranışlarınıza ve yeni bebegin sakin olup olmamasına bagli

Ne desek boş yaşayıp görülecek
Hayırli dogumlar diliyorum

Çocuk baş edilecek bir şey degil eşlik edilecek bir bireydir. Elbette zorlukları olacak ama sonuçta büyüyecek. Şu an hormonların etkisi ile gözünüzde daha çok büyüyor olabilir ama neredeyse doğmak üzere. Zorluklarına değil keyfine odaklanın zira bu saatten sonra kendinize eziyet etmenin hiç anlamı yok. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

2 değil de 3 çocuk zor oluyor. 1 numara 7 2 numara 1.5 ve yenidoğan 3 numara var. Ikisi birden öz bakım için ebeveyneihtiyac duyuyorsa zor oluyor yalnızken. Diğer türlü bir zorluğu yok. Simdiden 3 ay uykusuz kalmayi göze aldik sağlık olsun gerisi gelir.

Evet doğuma nerdeyse 1 ay kala bu konuyu açmam ilginç gelebilir bir çoğuna.Ama inanılmaz bir doğum korkusu ve sonrası sardı.Doğumdan ve sonrasında yaşayacaklarımdan çok korkuyorum.İlk çocuğum 12 yaşında ve ondayken baş ettim birlikte büyüdük.Ama şu an herşey çok zor geliyor?Nasıl baş edecem bilmiyorum.
Bende de 23 aylık var, haftaya da doğum. Beni de stres sardı şimdiden, sezaryen günü alınana kadar rahattım ama şimdi gün de belli olunca gerçekler dank etti. Sizin ilk çocuk büyük hatta o size yardımcı bile olacaktır, benimki hala bebek bir de abi olacak🤦‍♀️ Ben de beraber büyüyecekler diye avutuyorum kendimi. Allah sağlıkla kucağımıza almayı, mutlu Mesut büyütmeyi nasip etsin 🙏

ilk cocugunuz aşıri ilgi gerektirecek kadar kucuk degil bence zor olmaz.
aşıri ilgiden kastim bebek herseyiyle bakima muhtac ama digeri zaten kendini kurtarmis.

Sizinkisi ikinci çocuk gibi değil, tekrardan ilk çocuk büyütmek gibi. Bu sebeple çok büyük bir sorun yaşamazsınız bence. İlkinden daha kolay olacaktır

normal düzeniniz elbette değişecek. Fakat ilk çocuğunuz da Yardımcı olacaktır. Yani evde küçük bir yardımcınız var. Bu sebeple ilkinden daha da kolay olacaktır.

iş yaparken, onun biraz tutması, siz duşa girerken ilk çocuğunuzun oyalayabilmesi bile büyük rahatlık getirir.

benim de oğlum 11 yaşında ve ikinciyi istiyorum. Benim de tek sorun olarak gördüğüm şey, uyku düzeni ve sosyalliğimin biraz sekteye uğraması.

Artık çok alıştık çünkü, evde üç yetişkin gibi gayet normal bir yaşantımız var :) bir de ilk gençlik zamanı kadar uykusuzluğa filan dayanıklı değilim ama aşılamayacak sorunlar değil tabi ki. Sonuçta ilkinden daha kolay. Çünkü daha tecrübeliyiz.

bir de ilk çocuğunuz ne kadar büyük olsa da, belli bir kıskançlık yaşayacaktır. Uzun süre evin tek odak noktası olmuş çünkü. size belli etmese bile, anne babayı paylaşmak değişik gelecektir ona.

bu sebeple hep bebeğe odaklanmak yerine, ona da özel ilgi göstermeye dikkat edin. Sonuçta onun ihtiyaçları bebekten farklı. Sosyalleşmek ister, ilk ergenlik duygularınIn anlaşılmasını ister. Bazen bebeği eşinize bırakıp, ikiniz beraber gezebilirsiniz mesela. Ona özel zaman da olsun yani.

fakat çok da sevecektir. Bir arkadaşım 16 yol aradan sonra ikinciyi yaptı. Abisi kardeşiyle olabilmek İçin yurttan çıkıp eve yerleşti tekrar.

ilkinden Daha kolay olacağını düşünüyorum. Sağlıkla büyütün inşallah.

İlk çocuğunuz büyük olduğu için zorlanmayacaksınız. Sanki ilk çocuk gibi olacak. Bunları düşünüp strese sokmayın kendinizi. 3 cocuk bakan insanlar var bir de hepsi küçük anneye muhtaç şekilde. Bence şükredin. Sağlıkla kucağınıza alın.

Çalışıyor musunuz ?
Destek olacak kimse var mı ?
Eşiniz yardımcı mı ?

Zor da olsa kolay da olsa 1 ay sonra doğacak

Başka bir karar için çok geç

Bence bunları düşünmeyin güzel yönlerine odaklanın.

Çocuğunuzun bir kardeşi olacak yeni bebek illa ki Eve mutluluk getirecek.

Bunları göz önünde bulundurun.

ben ilk 2 ay çok zorlandım
büyük 4 yaşında , doğum zamani covid yüzünden hep evdeydik ve hiç dışarı çıkamadık.hem bunaldi hem de aşırı kıskandı.
ben de çok bunaldım.
eşim evden calismasina rağmen ikimiz 2 cocukla baş edemedik resmen.
büyük olani öğleden sonralari ananesine bıraktık ilk 2 ay öyle idare ettik.
şuan kabullendi ablası, kardeşini cok seviyor ve koruyor..
2 çocuk gerçekten zormuş , ama her şeye rağmen değer :KK200::nazar:

12 yaşında olduğu halde mi böyle düşünüyorsunuz:)) bence işiniz çok kolay sıkıntı yapmayın . İlk oğlum 3 yaşında ikincisi 2 aylık evde her gün bir kavga gürültü kopuyor sürekli koşturmaca kıskançlık krizi ikisinin aynı anda ağlaması , birinin kakası gelir öbürü uyku saati gelir sürekli koşuyorum ama o kadar da mutluyum ki sevgileri enerji veriyor resmen
Bide yetmez gibi eşim kuş almis 3. Çocuğun geldi diyo baktığı da yok , kıyamadım ölür diye ona da ben bakıyorum :d

Ya kafayı kırıp hemen 2.yapacam ya da hiç yapmayacam. Rahata alışıp tekrar başa dönmek beni delirtir sanırım . Tavsiyeleri okumaya geldim konuyu takipteyim 😂
Kafayı kırıp ikinciyi yapmak :KK19:
Ben öyle yaptım. Memnun muyum memnunumHoppa
İlki ve zoru büyüyünce tekrar bebek fikri bana çok korkutucu gelirdi. Bir de vücut da bi yerden sonra bebeğin temposuna kolay kolay gelemez ki:/
Konu sahibi sizin büyük zaten bi hayli büyümüş. İkinci bebek ilk bebek gibi hatta daha kolay olur, büyüğün yardımıyla. Sağ salim kavuşursunuz inşallah yavrunuza🙏

İyi dilekler için teşekkür ederim,amin inşallah kolay olur herşey

Boşuna stres yapma herşey zamanla rayına oturuyor. İllaki yeni bir bebek gelince 2. Çocuk da kıskançlık vs olabiliyor ama kesinlikle sakin kalmaya çalışmalısın aksi halde sende öfke ile yaklaşırsan büyük olan çocuk eve gelen yeni üyeye karşı hicde iyi duygular beslemez. Sebebini kardeşi olarak görür . Sadece bu surecde sabır başka birşey değil . Sevgi herseyin üstesinden çıkacaktır. Birde benim kızım doğduğunda oğluma yeteri kadar zaman ayiramamaktan ilgilenemiyorum diye onun adına çok üzülüp vicdan azabı çekiyordum sanırım bunu hemen hemen 2. Çocuğu doğan her anne yaşıyor. En başta da söylediğim gibi hayatta hiçbir şey kolay değil tabiki ama zamanla bu tempoya hepiniz alisacaksiniz..

Ya kafayı kırıp hemen 2.yapacam ya da hiç yapmayacam. Rahata alışıp tekrar başa dönmek beni delirtir sanırım . Tavsiyeleri okumaya geldim konuyu takipteyim 😂
Ben o kafayı kıranlardanım.
Araları 23 ay.
Doğuma kadar ilkini emzirdim doğurduktan sonra ikisini emzirdim.
Şu an birisi 2,5 diğeri 4,5 yaşında.
Ben iyiyim ya arada ayak parmaklarımla konuşuyorum, tencerelere küsüyorum falan ama her ilişkide olan şeyler.

Kafayı kırıp ikinciyi yapmak :KK19:
Ben öyle yaptım. Memnun muyum memnunumHoppa
İlki ve zoru büyüyünce tekrar bebek fikri bana çok korkutucu gelirdi. Bir de vücut da bi yerden sonra bebeğin temposuna kolay kolay gelemez ki:/
Konu sahibi sizin büyük zaten bi hayli büyümüş. İkinci bebek ilk bebek gibi hatta daha kolay olur, büyüğün yardımıyla. Sağ salim kavuşursunuz inşallah yavrunuza🙏
Şu an bana da uzak geliyor 2.çocuk ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemem kardeşi olsun isterim ama çocuk büyütmek gerçekten zormuş onu anladım 😁

Ben o kafayı kıranlardanım.
Araları 23 ay.
Doğuma kadar ilkini emzirdim doğurduktan sonra ikisini emzirdim.
Şu an birisi 2,5 diğeri 4,5 yaşında.
Ben iyiyim ya arada ayak parmaklarımla konuşuyorum, tencerelere küsüyorum falan ama her ilişkide olan şeyler.
Ruh halim kaldıramayabilir yani 😂 araları az olması iyi ama gel bi de sana sor işte

Ruh halim kaldıramayabilir yani 😂 araları az olması iyi ama gel bi de sana sor işte
Sadece bana değil, sarkan memelerime, 38ken 40 numara olan ayaklarıma, ayaklarımla sohbet eden ruhuma, bir türlü küçülemeyen popoma da sormak lazım.

Oyy anaları ölsün yollarına, iyi ki de yapıvermişim onları diye şizofren ana çıkışı yaparak selamlıyorum sizleri.

Back
X