• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huy mu? Hastalık mı?

-Tetikleyici/Uyaran; Yakın olduğu kişilerin hayatları

- Tetiklenmek için kullandığı araçlar; Facebook, İnstagram, WhatsApp, Sohbet etmek

- Tatmin Olduğu Davranış; Küsmek, Kinayeli paylaşım yapmak, Mesaj atmak, Engellemek

Bence döngüyü kırmak için şu aşamalar etkili olabilir;

1- Kayınvalide bu saaten sonra ilk küsüp engellediğinde siz ve anneniz/ babanız whatsaap dahil heryerden engelleme yapmalısınız

2- Eşiniz ile barışmak istediği yönünde haber yollarsa özür dilerse kabul edeceğinizi / kabul ederseniz bile o engelin asla kalkmayacağını kuralınızı belirtmelisiniz (çünkü sosyal takip onun atak geçirmesine sebep oluyor)

3- Muhtemelen hastane durumu çıkartarak barışıklık yaratacaktır hiçbir zaman internette resminizi göremeyecek kuralını o zaman dahi aşmamalısınız

4- Baktınız özür dilediği halde torunun anlattığı şeylerle krizler yaşamaya devam ederse;
- Onları eve almadan sadece çekirdek aile olarak siz onlara giderek hafta sonu yiyip için

-Yine gerginlik çıkartmaya devam ederse;
-Oğlu hafta sonu torununu yalnız başına sevdirmeye götürsün
- Gelinini ve gelininin evini bir daha hiç görmeyerek (kendini gerçekleştirememenin ve içinde kalan eksikliklerini doğru şekilde çözmeyişinin ) bedelini bir ömür ödesin.
Ellerinize fikirlerinize sağlık bana yol gösterici oldunuz çok teşekkür ederim peki bütün bunların bipolar bozukluk ile ilgisi var mıdır yoksa bu başka bir şey mi ?

Benden size tavsiye mesafeli olun. Cok üstüne düsmeyin inanın sizde hasta olursunuz. Benim kayınvalidem de böyle tedaviyi reddeden bi ruh hastası. Onunla uğraşa uğraşa ben hasta oldum. Aynı sizinki gibi bi gün iyidir bi gün bakmıssın düsman. Oglunu torununu benden ailemden kıskanır. Bi gün iftara çağırmıştım evime yeni mutfak masası aldım diye sinirinden yemek yemedi herkesin burnundan getirdi neymis onun yokmus ben nasıl yenilemisim. Bunun gibi binlerce örnek sayabilirim. Olan bana oldu onun yüzünden ruh sağlığım bozuldu. Simdi hiç görüşmüyorum asla aramıyorum eşimde bunu destekliyor kendi huzurumuz icin. Keske daha önceden alsaydım bu kararı diyorum. Naparsa yapsın gitsin tedavi olsun uzak durun.
Yaşadıklarınız için çok üzgünüm gerçekten günü sonu da olan bize olacaksa hiç görüşmemek daha iyi. Zaten tedavi olmazsa çocuğu de göstermekten yana değilim az çok anlıyor artık bir şeyleri kötü etkilensin istemem. Her görüştüğümüzde bana annesinin çocukken ona yaptıklarını anlatıp duruyordu ben de kahrolup merhamet etmeye onu mutlu etmeye çalışıyordum bundan sonra kendi çekirdek ailemi korumaya çalışacağım

Ellerinize fikirlerinize sağlık bana yol gösterici oldunuz çok teşekkür ederim peki bütün bunların bipolar bozukluk ile ilgisi var mıdır yoksa bu başka bir şey mi ?
Konuda bilirkişi değilim fakat " Kişinin aile ilişkilerini kökünden bozan bu sorun için "İlaç+düşünceleri dengelemek için terapi" önerildiğini biliyorum.

Konuda bilirkişi değilim fakat " Kişinin aile ilişkilerini kökünden bozan" bu dengede olamama hali " için "İlaç+düşünceleri dengelemek için terapi" önerildiğini biliyorum.
Kesinlikle böyle olması gerekiyor gidip düzenli ilaç kullansın terapi alsın ondan sonra benimle eşimle ve kızımızla sağlıklı ilişkiler kurmaya çalışsın. Bir de iki sene önce kanser teshisi aldı yani aldırdığı parça kötü huylu çıktı Işın tedavisi gördü düzenli olarak kontrole gidiyor ilaç almadıkça kendini böyle dibe çektikçe yeniden nüksedecek gibi duruyor.

Çocukken yaşadıkları kolay şeyler değiller ama artık babanne olan birinin bunların arkasına sığınmaması gerektiğini düşünüyorum. Düzenli bir ilaca ve terapiye ihtiyacı var

İlaç alamıyorsa terapi alsın. Böyle yaşamak hem onun hem sizin için zor olmalı. Nereye kadar gidecek böyle.

Benim kp çok triplidir. Her şeye küser ama kimse oralı olmayınca kendi kendine barısıyor. Barışmaya çalışınca naz niyaz bitmiyor. Biz farklı şehirdeyiz ama.

Kesinlikle böyle olması gerekiyor gidip düzenli ilaç kullansın terapi alsın ondan sonra benimle eşimle ve kızımızla sağlıklı ilişkiler kurmaya çalışsın. Bir de iki sene önce kanser teshisi aldı yani aldırdığı parça kötü huylu çıktı Işın tedavisi gördü düzenli olarak kontrole gidiyor ilaç almadıkça kendini böyle dibe çektikçe yeniden nüksedecek gibi duruy
"Psikolojik olarak hastayım gibi" mazeretler olarak sunduğunda "madem hasta olduğunuzun farkındasınız" diyerek o zaman ilaç ve terapi alması gerektiği belirtilebilir aslında.

İlaç alamıyorsa terapi alsın. Böyle yaşamak hem onun hem sizin için zor olmalı. Nereye kadar gidecek böyle.

Benim kp çok triplidir. Her şeye küser ama kimse oralı olmayınca kendi kendine barısıyor. Barışmaya çalışınca naz niyaz bitmiyor. Biz farklı şehirdeyiz ama.
Biz de farklı şehirdeyiz hatta 6-7 saatlik mesafe var aramızda ama ordan beri yapacağını yapıyor ne yazık ki

"Psikolojik olarak hastayım gibi" mazeretler olarak sunduğunda "madem hasta olduğunuzun farkındasınız" diyerek o zaman ilaç ve terapi alması gerektiği belirtilebilir aslında.
İnanın çok söyledim hatta durumlar böyle olmadan önce de söyledim neymiş ağrı kesici bile depresyonunu tetikliyormuş böyle yönetmeye devam edecekmiş (yönetebildiğini sanıyor tabi ) o zaman böyle ciddi bir şey yaşamamıştık ama ısrarcı olamadım o yüzden

İnanın çok söyledim hatta durumlar böyle olmadan önce de söyledim neymiş ağrı kesici bile depresyonunu tetikliyormuş böyle yönetmeye devam edecekmiş (yönetebildiğini sanıyor tabi ) o zaman böyle ciddi bir şey yaşamamıştık ama ısrarcı olamadım o yüzden
Sadece oğlu ve torun ile görüşme olan "son aşamaya" kadar ilerlerse durumlarınız.

Diğer yaptırımlarda olan;
-"Hatasını kabul etmeden bir araya gelmem" şartınızı,

-"Terapiye başlamazsa bir araya gelmem " şartı olarak güncellemeniz iyi iş görebilir

Sadece oğlu ve torun ile görüşme olan "son aşamaya" kadar ilerlerse durumlarınız.

Diğer yaptırımlarda olan;
-"Hatasını kabul etmeden bir araya gelmem" şartınızı,

-"Terapiye başlamazsa bir araya gelmem " şartı olarak güncellemeniz iyi iş görebilir
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım çünkü bana göre en sağlıklı yol bu gibi görünüyor.

Biz de farklı şehirdeyiz hatta 6-7 saatlik mesafe var aramızda ama ordan beri yapacağını yapıyor ne yazık ki
Ya siz de çıkartın kendisini sosyal hesaplarinizdan ailecek. Vizildarsa da bir şeyler görüp aliniyorsun yorulduk artık deyin. Kocani arasın çocuğu onun üstünden görsün sen bakma telefonlara. Yani biraz da tepki gösterin bu hastayım diye almış ipleri eline. Üstteki arkadasin dediği gibi sizi mi engelledi basın engeli. Kocan bikbik ederse söylersin tedavisini olsun gelsin diye. Uzaktaymis zaten. Dogumgunune gelmem annenler gelirse ne ya gelmezsen gelme de geç bu kadar pispislarsaniz böyle çıkar tepenize

Baktin kocan anlamıyor ben de hastayım beni hasta ettiniz de.

Ya siz de çıkartın kendisini sosyal hesaplarinizdan ailecek. Vizildarsa da bir şeyler görüp aliniyorsun yorulduk artık deyin. Kocani arasın çocuğu onun üstünden görsün sen bakma telefonlara. Yani biraz da tepki gösterin bu hastayım diye almış ipleri eline. Üstteki arkadasin dediği gibi sizi mi engelledi basın engeli. Kocan bikbik ederse söylersin tedavisini olsun gelsin diye. Uzaktaymis zaten. Dogumgunune gelmem annenler gelirse ne ya gelmezsen gelme de geç bu kadar pispislarsaniz böyle çıkar tepenize
Zaten artık olacağı bu ben onun duygu durumlarına göre paylaşımlarımı ayarlayamam engelleyeceğim. Annemlerde bir doğum günü yaptık bizim evde başka bir kutlama yapacaktık ona geleceklerdi siz kutlamışsınız bize gerek kalmadı deyip gelmiyorlar şimdi ben de başkalarıyla plan yapacağım .

Zaten artık olacağı bu ben onun duygu durumlarına göre paylaşımlarımı ayarlayamam engelleyeceğim. Annemlerde bir doğum günü yaptık bizim evde başka bir kutlama yapacaktık ona geleceklerdi siz kutlamışsınız bize gerek kalmadı deyip gelmiyorlar şimdi ben de başkalarıyla plan yapacağım .
Yap valla sefan olsun. Sitem mi ediyor sen bilirsin de. Zaten ikili gorusmeyi bırak ki dediklerini Avel kocan da duysun ona da çok sinirliyim valla anasına göre mi yasayacaksiniz siz her şeyi

Kayınpederin de aynı nane galiba gelmeyeceğiz dediğine göre.

Hayatınızdan uzak tutun her şey daha huzurlu olacak. Tepki gormezse iyice azitarak devam eder.

Niye herseyi kv anlatıp haberdar ediyorsunuz ki ? En büyük problem bu şuan sizinle ilgili herseyi bilmesin
Annenizde dogum günü kutladiginizi söylemeyin
Ayrica bu huy bence ,hastaliginin arkasina sığınmış duygu sömürüsü yapıyor
Sizde kendinizi ifade etmeye çalıştıkça bi yerleri kalkmış
Iletişimi kesin en güzeli,ilerde sizi daha fazla yorar bu konu.herkesi memnun edemeyiz.

öyle engellenmez böyle engellenir der ben çoktan basardım engeli, engelledikten sonra tekrar arkadaşlık isteği atıyor sizde kabul mü ediyorsunuz?

valla 3 günlük dünyaya kimsenin tribini ve yaşam enerjimi sömürmesini çekmek için gelmiyoruz.

Son düzenleme:
Yap valla sefan olsun. Sitem mi ediyor sen bilirsin de. Zaten ikili gorusmeyi bırak ki dediklerini Avel kocan da duysun ona da çok sinirliyim valla anasına göre mi yasayacaksiniz siz her şeyi

Kayınpederin de aynı nane galiba gelmeyeceğiz dediğine göre.

Hayatınızdan uzak tutun her şey daha huzurlu olacak. Tepki gormezse iyice azitarak devam eder.
Kayınpederim aşırı cimri bir insan buraya gelirken bile benzini düşünmüştür kara kara . Kv de gitmeyelim deyince işine gelmiştir

Niye herseyi kv anlatıp haberdar ediyorsunuz ki ? En büyük problem bu şuan sizinle ilgili herseyi bilmesin
Annenizde dogum günü kutladiginizi söylemeyin
Ayrica bu huy bence ,hastaliginin arkasina sığınmış duygu sömürüsü yapıyor
Sizde kendinizi ifade etmeye çalıştıkça bi yerleri kalkmış
Iletişimi kesin en güzeli,ilerde sizi daha fazla yorar bu konu.herkesi memnun edemeyiz.
Olay şöyle oldu aslında kadın kızımla telefonda konuşuyordu kızıma biz senin doğum gününe geleceğiz dedi kızım da biz anneannemde kutlayacağız siz de gelin dedi ben de iki tane yapacağız onları karıştırdı dedim telefonu falan kapadık neyse biz annemlerde kutladık ben fotoğraf paylaştım ondan sonrası anlattığım gibi

öyle engellenmez böyle engellenir der ben çoktan basardım engeli, engelledikten sonra tekrar arkadaşlık isteği atıyor sizzde kabul mü ediyorsunuz?

valla 3 günlük dünyaya kimsenin tribini ve yaşam enerjimi sömürmesini çekmek için gelmiyoruz.
Şimdiye kadar sayısız hesap dondurdu bir kere sadece beni engelledi onda geri kabul ettim şimdi yine dondurmuş ben de engellemeyi düşünüyorum açınca

Bence kayınvaliden gayet ne yaptığını biliyor çünkü içinde ciddi bir manipülasyon ve duygusal şantaj var. İlaç kullanmayı reddeden biri, sorumluluğu da bir noktada almak zorunda. Herkesin travması var ama kimse başkalarını suçlayarak veya cezalandırarak iyileşmiyor. Senin yaptığın şey gayet mantıklıymış, iki tarafı da kırmamaya çalışmışsın. Ama belli ki o kırılmak istiyor, çünkü böylece ilgiyi ve kontrolü elinde tutabiliyor. Artık senin görevin onun ruh haline göre eğilip bükülmek değil, kendi huzurunu korumak olmalı. Kocan da üzülürse üzülsün bu ne masumlar apartmanı mı hey allahım

Bence kayınvaliden gayet ne yaptığını biliyor çünkü içinde ciddi bir manipülasyon ve duygusal şantaj var. İlaç kullanmayı reddeden biri, sorumluluğu da bir noktada almak zorunda. Herkesin travması var ama kimse başkalarını suçlayarak veya cezalandırarak iyileşmiyor. Senin yaptığın şey gayet mantıklıymış, iki tarafı da kırmamaya çalışmışsın. Ama belli ki o kırılmak istiyor, çünkü böylece ilgiyi ve kontrolü elinde tutabiliyor. Artık senin görevin onun ruh haline göre eğilip bükülmek değil, kendi huzurunu korumak olmalı. Kocan da üzülürse üzülsün bu ne masumlar apartmanı mı hey allahım
Kesinlikle bundan sonra kendi çekirdek ailemi korumaya alacağım kolay kolay iletişime geçmeyi düşünmüyorum eşim de cesaret alıp gel annemlere gidelim diyemez

Back
X