İkinci bebekten sonra

Doğum yapan bazı anneler ilk çocuklarını büyümüş olarak kabul ediyorlar o çocuklardan olgunluk bekliyorlar.
Siz kızınızın da hala bir bebek olduğunu unutmayın lütfen. Tabi ki ilk zamanlar bebeğe daha çok vakit ayırmanız gerekecek ama her boş vakitte de kızınızla ilgilenirseniz sorun olmaz.

aynı korkular bende de var oğlum çok zor bir bebekti. 3 ay gece gündüz ağladı. o kadar bebek çocuk gördüm hayatımda böyle ağlak bebek görmedim. sabah 6:30 gece 11 ağladı. ağlaya ağlaya emer mama yerdi. ağlaya ağlaya uyurdu. ağlayarak gözlerini açardı. şimdi 2 yaşında tekrar hamileyim. sürpriz oldu bize. şimdi düşünüyorum nasıl olacak diye. bakalım yaşayıp göreceğim. sanırım bunun bir cevabını başıma gelene kadar bilemeyeceğim.

Bence hiç bu kadar ağlanacak durum yok üzmeyin kendinizi bebek doğunca o da sevecektir . Onunlada ilgilenirsiniz.
Benim de merak edip korktuğum şey bebek olunca eşler birbirinden uzaklasiyormu . Cinsellik nasıl oluyor yani bebekler erken kalkıyor geç uyuyor gece uyanıyor insanın kendine ayıracak vakti olmuyormuş ona nasıl oluyor . Çocuk düşünüyorum da . Bunlardan korkuyorum . Eşimle uzaklasiriz cinsel hayat biter birbirimize vakit ayıramayız diye
insanoğlu o iş için her türlü yolunu buluyor.:KK23: şimdi ilk 1-2 ay bebekler 2 saatte yada saat başı uyanır eee o dönem zaten lohusa oluyorsun. sonra bu 3-4 saate çıkıyor. önceden anlaşıyorsun eşinle bak bebe uyuyunca hazır ol diye :KK45: eee 3 saat uzun süre. şu an 2 yaşında oğlum 9:30 10 gibi yatıyor. film dizi bile izliyoruz. sabah evet hala erken kalkıyor 9 dedik mi ailecek sofradayız. aman yapmak iste yeterki :KK53:

Hiç bişey olmaz merak etme. Benim küçük doğduğunda büyük 1 yaşındaydı. Gayet de beraber büyüyüp gidiyorlar. Farzet ki ikiz büyütüyorsun. İkisiyle de fazla fazla ilgilendik ama büyükle bi tık daha fazla ilgilendik. Çok mutlu bir çocuk. Arada ufak kıskançlıklar olsa da hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hiç korkma
başlarda biraz zorlansanız da birkaç aya herşey yoluna girer işleri düzene bindirirsin.

insanoğlu o iş için her türlü yolunu buluyor.:KK23: şimdi ilk 1-2 ay bebekler 2 saatte yada saat başı uyanır eee o dönem zaten lohusa oluyorsun. sonra bu 3-4 saate çıkıyor. önceden anlaşıyorsun eşinle bak bebe uyuyunca hazır ol diye :KK45: eee 3 saat uzun süre. şu an 2 yaşında oğlum 9:30 10 gibi yatıyor. film dizi bile izliyoruz. sabah evet hala erken kalkıyor 9 dedik mi ailecek sofradayız. aman yapmak iste yeterki :KK53:
:KK70:

iki kızım arası tam 9,5 yaş
bende aynı duygular içerisindeydim hep
1. kızıma suçluluk duydum sürekli
velhasılı ister az olsun yaş farkı ister zor illaki hissedeceksiniz böyle şeyler

eşiniz de moral bozacağına o ortamda gel kızım kucağıma diyip dikkatini dağıtabilir kızınızın

Yaş farkı olsada olmasada bi süre her cocuk kıskanır aranın yakın olması sizi biraz yorar ama çocuklar için iyi bence beraber oynarlar filan okadar takilmaz hamile halinizle ağlayıp üzülmeyin onlar kardes kıskançlık olsada sevecek kardesini benim kızda kiskaniyordu şimdi kardeşi ağlasa anne kardeşimi aglatma onla ilgilen diyo alışıyor üzülmeyin bukadar aradada babaya bırakıp küçüğü kizinizla zaman gecirirsiniz bişey olmaz

Bence hiç bu kadar ağlanacak durum yok üzmeyin kendinizi bebek doğunca o da sevecektir . Onunlada ilgilenirsiniz.
Benim de merak edip korktuğum şey bebek olunca eşler birbirinden uzaklasiyormu . Cinsellik nasıl oluyor yani bebekler erken kalkıyor geç uyuyor gece uyanıyor insanın kendine ayıracak vakti olmuyormuş ona nasıl oluyor . Çocuk düşünüyorum da . Bunlardan korkuyorum . Eşimle uzaklasiriz cinsel hayat biter birbirimize vakit ayıramayız diye
Vala bu size bağlı ilk günler zor oluyor evet zaten 40 gün ilişki yok. Sonra Bi yolunu buluyorsunuz. Bizim hiç sekteye uğramadı tabi öyle her istediğinizde olmayabiliyor çocuk uyanıyor vs. Ama dediğim gibi bir yolunu buluyorsunuz dert etmeyin.

Kızlar cok kötü oldum. Nedensizce aglıyorum 2 saattir. 6 aylık hamileyim bi kızım var 21 aylık. bugün misafirliğe gittik arkadaslarımın cocukları vardı 5 aylık ve 1 yaşa yakın onlarla biraz ilgilendim. Bi baktım kızım orda okadar masum bana bakıyo ki. Kendi kendine salıncak vardı oynadı çocuklarla sallandı onlar aglarken şaşkın şaşkın etrafa bana bakıyordu felan. Seviyor da cocukları. Eşim eve gelince çocuğa orda hiç bakmadın ordaki çocuklarla ilgilenirken nasıl bakıyodu felan dedi. Şimdi uyudu gözümün onunden o bakışları gitmiyor 1 saat bile olsa onu ilgisiz bıraktım sanki doğum yapınca herşey değişecek düzenimiz değişecek gibi hissediyorum sanki böyle herşey daha iyiydi doğum yapınca kızımı sevemiycem fırsatım bile olmayacak gibi hissediyorum şimdi rahat rahat sevip öpebiliyorum gözlerim şişti aglamaktan. Eşimde tuz biber ekti sağolsun.. çevremdeki herkes zor olacak gibi şeyler söylüyor doğum yapınca. Geçen hemşire bile kan alırken Allah yardımcın olsun çok zor olur peşpeşe vs dedi. kızıma karşı çok tuhaf hisler hissediyorum ona üzülüyorum istemsizce. Hali hareketleri gözümün onune geliyor içime çok kötü bişey oturdu kızlar
Çok üzgünüm paylaşmak istedim sadece :KK43:
Yapmanız gereken şey kızınızı şimdiden kardeşe hazırlamak yani karnım da senin kardeşin var gelince birlikte oyunlar oynicaksiniz sen ona şunları şunları ogretirsin vs çocuk doğunca sürece onu da dahil edin zevkle size yardımcı olacaktır. Ama sürecin dışında tutarsaniz kardeşini kıskanır sonra kardeşine vurmasın diye minigi daha çok korumak zorunda kalırsınız bu da kıskançlığı arttırır büyük çocuğu çok etkiler . Sürece dahil edin

esiniz niye oyle bir sey dedi ki,
kendisi ilgileneymis madem,

evet ikinci cocuk dogduktan sonra, sizin bazen tamamen bebege yonelmeniz gerekecek,
o zaman da esiniz boyle yorum yapacaksa simdiden uyarmaniz gerekir,
siz bebekle ilgilenirken esiniz kizinizla ilgilenmeli,
o bebekle ilgilenirken siz kizinizla ilgilenmelisiniz,
ikisinin da gonlunu yapmalisiniz, ama tek basiniza niye yapasiniz ki, kendisi bostan korkulugu mu

esiniz niye oyle bir sey dedi ki,
kendisi ilgileneymis madem,

evet ikinci cocuk dogduktan sonra, sizin bazen tamamen bebege yonelmeniz gerekecek,
o zaman da esiniz boyle yorum yapacaksa simdiden uyarmaniz gerekir,
siz bebekle ilgilenirken esiniz kizinizla ilgilenmeli,
o bebekle ilgilenirken siz kizinizla ilgilenmelisiniz,
ikisinin da gonlunu yapmalisiniz, ama tek basiniza niye yapasiniz ki, kendisi bostan korkulugu mu
Beyfendi sanırım kızımıza üzülmüş, huysuzluk yapmıyordu çocuk hiç aglamadı bile ama ben başka bebeği kucağıma aldığımda eşimde onunla ilgileniyordu kucağındaydı mahsun mahsun bakıyordu sanirim onu demek istedi

Ah kıyamam ya...o kadar net hissettim neden içli içli ağladığını...oğlum 18 aylık.zor yollardan geçtik kucağınıza aldık hamdolsun.siz bu paylaşımı yapmasaniz da bazen benzer durumda olsam oğlumu mahsun eder miyim diye düşünür iclenirim.ne saçma değil mi hamile bile değilim.ama şunu söyleyeyim cam yoldaşı dünyaya getiriyorsunuz ona:) birakabileceginizz en güzel miras olacak kardeş.zamanlama da çok güzel.her zorluğun sonunda selamet vardır.ikisini yan yana yatırdığınizda hissedeceginiz mutluluk paha bicilemez olacak.hamileligin verdiği duygusallikla iclenmissiniz.Zorluklari gelip gececek.siz ikisine de en güzel şekilde bakacaksınız.hatta içinize sinmezse ilk yavrunuzu da yanınıza alırsınız hep beraber yatarsiniz ikincisi olduğunda.zor olur ama vicdan yapmazsınız.insallah size destek olacak yakınlarınız vardır.alisma surecinizi çok kolay atlatirsiniz:) iyi ki ikinci bebeği yaptım diyeceksiniz inşallah.anne baba sevgisi kadar önemli kardeş sevgisi.

Bizde annem oğlumla ilgilendi doğum sırasında (annemin yanına götürdük). Doğumdan sonra baba çok ilgilendi. Özellikle gezdirdi felan. Hani çocuk kendisini ikinci plana atılmış hissetmesin ve benim hastanede olduğumu fazla anlamasın diye. Ara sıra getiriyordu eşim. Bir kolumda bebek, bir kolumda oğlum yatakta oturuyorduk. :) bende acaba çok kıskanır mı diye düşündüm, ama Şükür iyi gidiyoruz. Sizde hem kendinizi hem bebeginizi ağlayarak üzmeyin. Bu kadar kafaya taktığınıza göre düşünceli ve dikkatli bir annesiniz. Üstesinden geleceğinizden hiç şüphem yok

Benim annemde kardesime hamile kaldığında ben 1 yaşındaymışım aramiz 21 ay kizkardesimle bizdede rekabet duygusu oyuncaklaraydi bi fotoda bile kizkardesim oyuncağı tutmus ben bakiyorum oyuncaga ama ben onu cok kiskaniyormusum sacini falan cekiyormusum annemler arkasini dondumu :KK70:

Ben de ikinciye hamileyim canim basta ayni seyleri hissettim benimki de oyle bakti vs ama simdi bu fikre alıştı benden seninki kucukmus gerci ama olsun biraz soğukkanli olmak gerekiyor hormonlar boyle duygusal yapiyor insanı ama sen aslinda ona en buyuk en guzel iyiligi yaptin biliyor musun tek çocuk olmak o kadar zorki sen ona ileride güveneceği dayanacağı bir kardeş yaptın ilerde onlarin anlastigini gördükçe iyi ki diyceksin inan

Doğumuma 1 hafta kaldı. 270 günde kaç kere bu gel gitleri yaşadım biliyor musunuz? Sonuç olarak kafam yerine geldi. Kızımı hazırladım buna. Birde bence en önemlisi evde başka birinin olmaması. İlk çocuğun sorumluluğunu birine verip dinlenmek yada bebekle ilgilenmek isteyebilirsiniz evet. Ama çocuğu size ve bebeğe yönlendirmek daha makul geliyor bana.

Hormonlarına bağlıyorum bu aşırı duygusallığını.

1 çocuk - hiç çocuk gerçekten. Bende 2 çocuk annesiyim ve ikisi de erkek.
Siz şanslısınız ki birisi kız, diğerine de Allah sağlıkla dünyaya gelmeyi nasib etsin.
İlk başlarda zor oldu evet, 3 yaşındaydı oğlum, sanki onu boşluyormuş gibi geliyordu.
Bebek sonuçta tüm ilgiyi alıyor anneden, emzirmek gerekiyor, anneye muhtaç, gık dese anneden başkası susturamıyor.
Ama zamanla herşey yerine oturdu.
İlk zamanlar bocalanıyor, yalan değil, ancak dünyanın da sonu değil.
3-5 çocuk sahibi olanlar ne yapsın? Bir de öyle düşünün.

Şimdi büyük oğlum 5, küçük oğlum 2 yaşında.
Onların oyun oynamalarını izlerken diyorum ki "iyi ki kardeşi olmuş".
kreşten büyük oğlumu alıp eve geldiğim zaman, ufak oğlum "abi abi " diye çıldırıyor.
Onların o hallerini görmek, birlikte eğlenerek zaman geçirdiklerini görmek, paha biçilemez.

Sakin olun ve hamileliğinizin tadını çıkartın.
Gelecek için de endişelenmeyin.
Kızınız artık yalnız olmayacak, her daim güveneceği, derdini anlatacağı, arkadaşlığı en güzel yaşayacağı bir kardeşi olacak, sevginiz artarak büyüyecek. Kızınız sevgisiz kalmayacak, tam tersine daha da çok sevgi ile sarmanlanıcak...
Bir de bu açıdan bakın...
Yok yere ne kendinizi ne de çocuğunuzu üzmeyin, endişelenmeyin.

Eşinize de gelince, sizin ilgilenemediğiniz zamanlarda bir zahmet eşin devreye girsin.
Çünkü gelecekte ailenize katılacak yeni fert anneyi yeterince meşgul edecek.
Bu safhada babaya çok görev düşüyor, kızınız ile ilgilenmesi yeri geldiğinde onunla oynaması gerekecek.
Size destek vermesi ve şimdiden de buna alışması çok önemli bence.

Benim çocuklarımın arası 16 ay. Tam tersi oluyor küçük mesela daha kendi halinde büyüyor benim çünkü herşeyin ilkini hala ilk kızımla yaşıyorum. Ufaklık büyüyünce ikisiyle birden oynayıp ilgileneceksiniz zaten. 2 yaş da az bir yaş aralığı ama dünyanın sonu değil o olumsuz konuşanları duyma bile.

Kızım 4.5 yaşında kardeşi 8 aylık. Herkes bana hamileliğin başlangıcından bugüne kadar, "Sakın büyüğünün yanında sevme, kucağına alma," dedi.

Bebek hani sevilmez mi? Bazıları, doğum yapalı daha 1 ay olmamışken "Sanki bunu daha çok sevdin," deme hadsizliğinde bile bulundu. Halbuki küçüğünü emzirir yerine koyar, ilk kızımı bir an olsun kucağımdan indirmek istemez, sürekli koklardım. Ben yenidoğan 0-3 aylık bebeklere bayılırım. Hala, "Hangisinin sevgisi daha ağır basıyor," diye soranı var. Çünkü illa ki onlara göre biri daha fazla sevilmeli(!)

Takmayın hiçbirini. Çocuğunuza da bu süreçte normalin dışında aşırı ilgi göstermeyin. Özellikle doğumdan sonra üzerine çok düşmeyin ama kendi içine çekilmesine de müsaade etmeyin. Emzirme, alt açma, banyo anlarına onu da dahil edin. Birçok şey yapın ama söylenenlere (doğruluk payı olmadığı sürece) kulak asmayın.

Benim de ilk kızımı ben uyuturdum yedirirdim vs. İkinci doğunca bu roller eşime kaldı şimdi babam da babam bazen ben de annenizim biraz da annem de diye takılıyorum:KK53: Kız çocuğu hele iki gün ilgilense babasından ayrılmaz.

İki küçük çocuk bakmaktaki en büyük sırrım eşimdir. Etrafta genelde iki bebekle nasıl idare ettin öyle derler, hakkını asla ödeyemem eşim çok etkili oldu. Hiçbir zaman yapamaz demedim, ben anneysem o da baba benim kadar iyi bakar çocuklarına dedim şimdi çok güzel bir ilişkileri var kızlarımla eşimin.

Doğum yapan bazı anneler ilk çocuklarını büyümüş olarak kabul ediyorlar o çocuklardan olgunluk bekliyorlar.
Siz kızınızın da hala bir bebek olduğunu unutmayın lütfen. Tabi ki ilk zamanlar bebeğe daha çok vakit ayırmanız gerekecek ama her boş vakitte de kızınızla ilgilenirseniz sorun olmaz.

Hiç bişey olmaz merak etme. Benim küçük doğduğunda büyük 1 yaşındaydı. Gayet de beraber büyüyüp gidiyorlar. Farzet ki ikiz büyütüyorsun. İkisiyle de fazla fazla ilgilendik ama büyükle bi tık daha fazla ilgilendik. Çok mutlu bir çocuk. Arada ufak kıskançlıklar olsa da hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hiç korkma
başlarda biraz zorlansanız da birkaç aya herşey yoluna girer işleri düzene bindirirsin.

iki kızım arası tam 9,5 yaş
bende aynı duygular içerisindeydim hep
1. kızıma suçluluk duydum sürekli
velhasılı ister az olsun yaş farkı ister zor illaki hissedeceksiniz böyle şeyler

eşiniz de moral bozacağına o ortamda gel kızım kucağıma diyip dikkatini dağıtabilir kızınızın

Yaş farkı olsada olmasada bi süre her cocuk kıskanır aranın yakın olması sizi biraz yorar ama çocuklar için iyi bence beraber oynarlar filan okadar takilmaz hamile halinizle ağlayıp üzülmeyin onlar kardes kıskançlık olsada sevecek kardesini benim kızda kiskaniyordu şimdi kardeşi ağlasa anne kardeşimi aglatma onla ilgilen diyo alışıyor üzülmeyin bukadar aradada babaya bırakıp küçüğü kizinizla zaman gecirirsiniz bişey olmaz

Yapmanız gereken şey kızınızı şimdiden kardeşe hazırlamak yani karnım da senin kardeşin var gelince birlikte oyunlar oynicaksiniz sen ona şunları şunları ogretirsin vs çocuk doğunca sürece onu da dahil edin zevkle size yardımcı olacaktır. Ama sürecin dışında tutarsaniz kardeşini kıskanır sonra kardeşine vurmasın diye minigi daha çok korumak zorunda kalırsınız bu da kıskançlığı arttırır büyük çocuğu çok etkiler . Sürece dahil edin
Güzel yorumlariniz için ne kadar teşekkür etsem az okadar içimi rahatlattiniz ki hepinize çok teşekkür ederimmmm :KK36::KK36::KK200:

Kızlar cok kötü oldum. Nedensizce aglıyorum 2 saattir. 6 aylık hamileyim bi kızım var 21 aylık. bugün misafirliğe gittik arkadaslarımın cocukları vardı 5 aylık ve 1 yaşa yakın onlarla biraz ilgilendim. Bi baktım kızım orda okadar masum bana bakıyo ki. Kendi kendine salıncak vardı oynadı çocuklarla sallandı onlar aglarken şaşkın şaşkın etrafa bana bakıyordu felan. Seviyor da cocukları. Eşim eve gelince çocuğa orda hiç bakmadın ordaki çocuklarla ilgilenirken nasıl bakıyodu felan dedi. Şimdi uyudu gözümün onunden o bakışları gitmiyor 1 saat bile olsa onu ilgisiz bıraktım sanki doğum yapınca herşey değişecek düzenimiz değişecek gibi hissediyorum sanki böyle herşey daha iyiydi doğum yapınca kızımı sevemiycem fırsatım bile olmayacak gibi hissediyorum şimdi rahat rahat sevip öpebiliyorum gözlerim şişti aglamaktan. Eşimde tuz biber ekti sağolsun.. çevremdeki herkes zor olacak gibi şeyler söylüyor doğum yapınca. Geçen hemşire bile kan alırken Allah yardımcın olsun çok zor olur peşpeşe vs dedi. kızıma karşı çok tuhaf hisler hissediyorum ona üzülüyorum istemsizce. Hali hareketleri gözümün onune geliyor içime çok kötü bişey oturdu kızlar
Çok üzgünüm paylaşmak istedim sadece :KK43:
başta zorlanirsiniz ama sonradan alışıyor sunuz ister istemez bebek zaten pek bişey anlamaz o uyurken sizde kızınızla ilgilenirsiniz bnde de var ikisi peş peşe oldu

Sizi cok iyi anlıyorum. Kızım 4aylık oğlum 2yasında. Dogum dan sonra oglumun huyu suyu değisti hırcınlastı. Ama bazen kızımla beni görünce bakısı cok değisiyo üzgün gibi. Bende sizin gibi cok düsünüyorum oglumada acıyorum bazen cünkü anne ben x olcam diyo emmek istiyo.kardesinin emziği i alıyo aglama numarası yapıyor verim azına diye. Veriyorum yine atıyo kardesi nasıl yapıyorsa aynısını yapıyor. Hamile olunca sütten kesmiştim onun vicdan azabı da oluyo. Ama kardesi i çok seviyo canım kardesim seni seviyorum diyo öpüyor ninni söylüyo o zaman Bi kardesi olduğu için seviniyorum. Bugün ver ben süt vercem kardesime dedi actı memişlerini küçücük aklıyla.

Back
X