Merhaba hanımlar. Ben 27 yaşında bir öğretmenim. Yaklaşık üç hafta önce 35 yaşında biriyle tanıştırildim. O d doktor. Memleketten zorunlu hizmetini yaptığı yere giderken yolunun üzerinde bulunan benim zorunlu hizmetimiz yaptığım şehre geldi. Oturduk kahve vs. içtik. Bu arada gelmeden önce fotoğrafımı istedi gönderdim. Ben öyle fotoğrafında olduğumdan güzel çıkan birol değilim. Kendime göre güzelim de. En azından öyle sanıyorum
neyse ben görüşmeye giderken yine olmayacak diye gittim. Çünkü genelde bu tarz görüşmelerde olumlu sonuç alamıyorum. Olmaz zaten düşüncesinde olduğum için de pek özenmedim kendime. An çok pişman oldum tabi. Çünkü görüşmenin sonunda çocuğun sohbetinden çok etkilenmiş bir şekilde kalktım. Bu arada yakışıklı diyemem çirkin de demem. Beni zaten sohbeti ve entelektüel kimliği etkiledi. Erkeklerde buna dikkat ederim ben. Yaşı gereği belki de olgun tavrı hoşuma gitti. Ben ikinci bir kez görüşme umuduyla ayrıldım kahveden sonra. Ama beni aramadı. Ben onu aradım. "Ikinci kez görüşmeye değer bulduğumu, sohbetini güzel bulduğumu" söyledim. "Ben de evlilik adına bir his oluşmadı ama istersen, sen öyle düşünüyorsan ben yine gelirim yine sohbet ederiz" dedi. Ben de "bunu 1 saatte anlayabilir misin ki" dedim. "Bende de bir elektrik oluşmadı ama en azından bir kez daha oturup konuşabiliriz diye düşündüm" dedim. Neyse senin için ilk görüşme önemli ise, böyle tecrübe ettiysen ikinci kez görüşmenin anlamı olmaz herhalde dedim. Vedalaştık ve kapattık telefonu. Aradan birkaç geçti. Benim hala aklımda idi sohbeti nezaketi tavrı. Kendi kendime şöyle dedim."Mihri uzun zamandır ilk defa birinden hoslndin bir kez daha görüş ne kaybedersin" dedim. En azından bir pişmanlık olmasın aylar ya da yıllar sonra dedim ve çocuğa mesaj attım, şöyle yazdim: Merhaba, nasılsın? Aklımda kalan hoş ve merak uyandırıcı bir bir sohbet henüz numaranı silmemisken beni bu mesajı yazmaya zorladı. Şu cevabı verdi: Neydi merak ettiğiniz şey. Ben de şunu yazdım: Bu biraz uzun olabilir. Eğer bir gün müsait olursanız size bir kahve ısmarlamak isterim. O da olur dedi. Ben de en son o zaman memlekete yolunuz düştüğünde sömestr veya yılbaşı dolaylarında ya da baska bir gün bana haber verirseniz sevinirim dedim kahve ısmarlamak icin
dolayısıyla şimdi ondan haber bekliyorum sabırsızlıkla. Ben ilk buluşmada malesef akıl tutulması oldu sanırım yeterince özenmemiştim. Kalın giymişti. Beni biraz kilolu hile sanmış olabilir. Daha doğrusu ilk kez görüşeceğim insana kendimi pazarlıyor gibi görünmek istememiştim. Ama erkekler nasıl düşünür bilmem. Yani beni ararsa gerçekten güzel görünerek gitmek istiyorum. Ve sizce fikri değişebilir mi erkekler konusunda tecrübeli olanlar fikrini söylerse sevinirim çok
uzun olmuş olabilir şimdiden teşekkür ederim.