ikinci çocuğu düşünenler

bende kesinlikle 2 çocuk diyenlerdenim, kızım nerdeyse 5 yaşına geldi, çalışıyorum ablam bakıyor, ikinciyi istiyorum ama eşim yanaşmıyor erken diye :((

bende 2.cocugu temmuz gibi düşünüyorum
cok yaş farkı olsun istemiyorum
hayırlısı bakalım

merhaba ...
benım 3 yasında bı oglum var ve ıkıncı cocugu dusunmeye basladık ama tereddutlerım ve korkularım var ıkısıne bıren yetısebılırmıyım dıye esım ıkıncı cocugu cok ıstıyor aslında en de ıstıyorum ama oglum cok yaramaz bı cocuk anlıycanız bıraz korkuyorum ..
sızce ne yapmalıyım fıkırlerınıze ıhtıyacım var

4yasındakı kızım tek cocuk olmamalı bır kardesı daha olmalı dıye ıkıncıyı dusunduk cok sukur bır oglum oldu 2aylık ama cok zor oluyor kızım hırcınlastı huyu bozuldu gereklı gereksız aglıyor ben onunla ılgılenemıyorum bebekle ılgılenmekten ev ısı bebek bırde kızım ben mahvoldum sacımı bıle tarayamıyorum ondan gectım tuvalete zor gıdıyorum ben cok yıprandım kendımı hazır sanmıstım ama hazır degılmısım dıyorum cok yıprandım bunalıma gırdım cunku cocuklarıma encokta kızıma yetısemıyorum galıba ben kotu bır anneyımmmafoldumben 2 3 ay sonra duzene gırerırız ınsallah ıkısıne yetısebıleceksenız oyle dusunun ınanınkı ılk cocugunuzun pskolojısı yerle bır oluyor:çok üzgünüm: allahım ıkısınede omur versın saglık versın

oğlum şu an 15 aylık. anne sütünü bırakınca ben de 2. yi düünüyorum allah kısmet ederse. hem aralarında çok yaş farkı olmasın, hem de ben rahata alışmadan 2.yi de aradan çıkartıyım. gece uykularına bir alıştım mı uykusuzluğa bir daha tahammül edemem gibi geliyor.

merhaba oğlum 2.5 yaşında haziranda 3 olacak.bir tarafım hadi öznur mart ayında hamile kal aralarında 3.5 yaş olsun.bi tarafım kaşınma kızım yaz sonu al oğlunu git çalış anaokulunda 2 sene sonra yap 2.yi diyo.anlıycanız kafam allak bullak.oğlum evde sıkılıyor arkadaş istiyo okul şart oturduğum yerde şartlar sıfır.kocam kardeşi olsun diyor sonra bana acıyıp çaliş eylülde kafan dağlır diyor.çok zor bir dönemdeyim objektif görüşlerinizi tecrübeli yorumlarınızı almak isterii teşekkürler.

yaa benim oğluş 2yi bitiriyo daha çok minik ama bi kzım olsun çok istiyorum gerçi işim de çok ağır ve bu sene doktoraya da başladım. eşim de ankarada çalışıyo kısa süreli bi projede.. çok istiyorum aslında bi çocuk daha bütün bu engellere rağmen ama eşim nuh diyo peygamber demiyo bi tane yeter diyo. tamam erken daha ama ne biliyim ya ben de çoook istiyorum bi bebek dahaa. en azından şöyle 5 seneye kadar falan olsa güzel olur maddi durumum da müsait bebek büyütmeye

bende çok istiyorum ama çok ta korkuyorum oğluşum 3 yaşına giricek mayıs ta çok uyumlu ama inanılmaz hareketli bi çocuk evde bile hızına yetişmem mümkün değil ama çok sıkılıyor evde "kardeş istiyorum anne diyor"kuzummm:((
ayrıca biz burda yalnızız annemler istanbul da kayınvalidemler aydın da yaşıyorlar yalnız başıma 2 çocukla başedebilecekmiyim bilmiyorum....

3,5 yaşında ilk kızım.ikinciise daha yeni 2 aylık.ben hep ikinci yapacagım diyodum.nitekim oldu çok şükür.evet zor oluyo.ama şöyle düşündüm.ben bu kızı üyütüp tekrar ikinciyi yapsam.bu sefer okul dönemi başlayacak o zaman bana daha çok ihtiyacı olacak.1.sınıf çok önemli çocuk doktorları çok ilgilnilmesi gerek diyor o dönemde.o zamanküçükl ilgilenmektin büyük çocugumu ihmal edecegim.bu mantıkla gelmidi en iyisi okul hayyatları başlamadan ben bitirmem gerek diye düşündüm.en azından okurken evde çocuk aglamalı olmasın istedimzor oluyo ama büyük kız uyumlu çok şükür.eve zor yetişyorsun ama ilerisi için kolay olacak.ben çocuk arasında 3 yaşı uygun buluyorum.aralrındaki farak açılmamaılı..

Back
X