ikinci çocuğu düşünenler

valla bende çok ıstıom,ama çok korkuyorum,tek cocuk daha zor aslında,2 olunca beraber oyun oynayıp bıseler paylaşırlar,ben 2 yas fark uygun,daha fazalsını bılemım ama,aklı ermeden hemen bı kardeskaydirigubbakcemile3 ttabı cesaetım varmıııı onu bılmıyorum iştesempatiksalakcinni

bende 2, bebişi oğlum 4 yaşına girince düşünüyorum oğlum ilk okula başlayınca 2 yaşında olur oğlumlada ikinci bebişimlede ilgilenebilirim diye düşünüyorum ama inş düşündüğüm gibi olur...

benim kızım 6 yaşına girdi ben pek hazır değilim ama kızım ve eşim çok istiyor çalışırken çocuk çok zor

benim kızımda 15 aylık 6 yaşına gelince hamile kalmayı 7 yaşındada dogurmayı düşünüyorum hem o zaman kızımda 1, sınıfı atlatıp 2, sınıfa geçmiş olur. hiç olmazsa bitanesini okula yollarım biri benle kalır. tamamen herşeyiyle tek başıma bakıyorum ailem ve eşimin ailesi başka şehirlerde eşim 7/24 yogun tek başına çocuk büyütmek çok zor. hele birde 2, olursa düşünemiyorum şu an. ama bi yandanda bebek özledim ama daha çok zamanı var. hatta sütten kessemde dogum kontrol hapına başlasam diye bekliyorum. hamile kalmak istemiyorum şu an:)

valla arkadaslar benden size tavsiye..bebekelrinizi kardeşssiz bırakmayın..kesnlikle kardes şart..asla bencil düşünmeyin..benim bir kızım var 18 aylık ve şuanda 4 aylık hamileyim..arasinda 2 yaş oalcak ve kızımın hırçınlıgı kıskanclıgı huysuzlugu olmadan büyüyecekler..arada nekadar yas farki varsa durum okadar kötü oluyor..ve herşey dahada zorlasşıyor..
ikisi bir arada büyüyüp çıkar..hem okul çagina gelmeden rahatca ikisnide büyütürsünüz..böyle birprobeminiz olmaz..zorlugu birden çekersiniz..4 sene 5 sene ara verirseniz eger bu sefer çocugunuzun psikoojiside gerçekten mahvolur onuda düşünmek lazim..seneler geççiyor nasil büyüdüklerini siz bile anlamıcaksiniz

yani tek çocuk asla olmaz..2 yada en fazla 3 şart

ben 2.yi çok zor yaptım 2 düşüncem vardı 1.si bende ablayım ve ben ablalığı çok zor yaşadım kardeşim yüzünden dayaklar yedim gururum incitildi hep bu nerden geldi benim başıma dedim ama suç tabiiki annem ve babamdaydı 2.sebebimde ben ilk kızımı çok zor büyüttüm yalnız hiç yardımcı olmadan bakıcılarla ve kızımçok huysuz bir bebekti 3.5 yaşına kadar geceleri 8-10 kere kalkar uyanır ağlardı eşim hiç kalkmaz yardımcıolmazdı bir kez bile o günleri unutmadım ama işte kardeş olsun hayatta yalnız kalmasın dedim bakalım hayırlısı

bende kesinlikle en az 2 tane diyenlerdenim tek çocuk kalmasını istemiyorum ona bunu yapmaya hakkımız yok çünki deli gibi kardeş istiyo oğlum eşimde çok istiyo yalnız bende itiyorum ama troidim varr dr kontrolünden sonra düşünüyoruz bakalım hayırlısı allahtan

valla arkadaslar benden size tavsiye..bebekelrinizi kardeşssiz bırakmayın..kesnlikle kardes şart..asla bencil düşünmeyin..benim bir kızım var 18 aylık ve şuanda 4 aylık hamileyim..arasinda 2 yaş oalcak ve kızımın hırçınlıgı kıskanclıgı huysuzlugu olmadan büyüyecekler..arada nekadar yas farki varsa durum okadar kötü oluyor..ve herşey dahada zorlasşıyor..
ikisi bir arada büyüyüp çıkar..hem okul çagina gelmeden rahatca ikisnide büyütürsünüz..böyle birprobeminiz olmaz..zorlugu birden çekersiniz..4 sene 5 sene ara verirseniz eger bu sefer çocugunuzun psikoojiside gerçekten mahvolur onuda düşünmek lazim..seneler geççiyor nasil büyüdüklerini siz bile anlamıcaksiniz

yani tek çocuk asla olmaz..2 yada en fazla 3 şart

katıloyorum sana canım benimde 3 buçuk yaşında bir oğlum var fakat geçen sene bebek düşündük troid çıktı erteledik ama şimdilerde düşünüyorumm tekrar

Bende en az 2 çocuk diyorum ama bakabilip,geleceğini kurabilecek olanlara.Allah rızkını verir mantığına karşıyım,çöptende geliyor çünkü rızk.
2.çocuğu düşündüğüm için istiyorum çalışmayı.İkisinede şu an kızıma sunduğumuz avantajı ve birikimi sunamayabiliriz.Çalışmak,ikisinede hakkımmızla bakmak istiyorum.
Biraz daha var bana 2.çocuk için.

Kesinlikle katılıyorum sana canım benimde daha zamanım var oğlum daha 1 yaşına girecek 10 gün sonra herşey onlar için güzel bi gelecek için herşeyin en iyisi onlara

Bu aralar içimde 2. çocuk isteği had safhada nedense...
Üstelik kızım 1 yaşına yeni değecek ve bu zamana kadar çok yordu beni...
Bu isteğimden bi sizlerin haberi oluyor şuan...
Eşime söylesem biliyorum reddedecek:1no2:
Hayırlısı.. Allah ne zaman nasip ederse o zaman artık.

tek çocukkk,

oğlum 15 aylık ve onu her anne baba gibi iyi koşullarda büyütmek istiyoruz
2.çocukta maddi manevi durum değişiyor haliyle

bende çok çok istiyorum
ama istemek yeterli olmuyor
2.5 yaşında oğluma yetişemiyorum çalışınca sorun daha fazla oluyor
ama 3 çocuk ideal buna inanıyorum
ve fırsatını bulsam 2.yi de hemen isterdim

benimde bir oğlum var.kardeş istedi.şuan 3 aylık hamileyim.ilk doğumum kolay geçtiği için ikinciyi yapmakta tereddüt etmedim.mutluyumopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

benim de 14 aylık kızım var 2. doğum gününden sonra kardeş çalışmalarına başlamayı düşünüyorum

benim kızım 7 yaşında şuan çalışıyorum.2. çocuğu istiyorum aslındada ne bileyim korkuyorum ya bakamayacakmışım gibi geliyor :):):) oysaki kızım 7 aylık doğdu benim çok zor büyüdü ama ne bileyim hazır hissetmiyorum kendimi....

Bende en az 2 çocuk diyorum ama bakabilip,geleceğini kurabilecek olanlara.Allah rızkını verir mantığına karşıyım,çöptende geliyor çünkü rızk.
2.çocuğu düşündüğüm için istiyorum çalışmayı.İkisinede şu an kızıma sunduğumuz avantajı ve birikimi sunamayabiliriz.Çalışmak,ikisinede hakkımmızla bakmak istiyorum.
Biraz daha var bana 2.çocuk için.

2.çocuğu yaptım haziranda yaşına giriyor kısmetse :49:
şu an 3.çocuğu istiyorum,hep hayalimdi 3 çocuk.bir ev alma durumumuz var eğer olursa küçük 3-4 yaşındaykende 3.çocuğumu yapıcam allah izin edserse.

bu aralar bu konu benmde kafamı bulandırmıyor değil.. hadi bakalım hakkımızda hayırlısı:)

Back
X