Ikinci çocuk gelince ilkine nasıl davranmalı.

Safir Taht

“Bizden hüznü gideren Allah’a hamd olsun” Fatır S
Pro Üye
3 Şubat 2010
11.306
5.496
773
Yakında meleğim 3 yaşına girecek,yaklaşık 1-1,5 ay sonra da ailemize yeni üye katılacak hayırlısıyla.Meleğimin üzülmemesi,daha az etkilenmesi için neler yapabilirim.Çok bahsetmemeye çalışıyoruz ama diğer taraftan çocuk doğarsa bir anda şok olmasın istiyoruz fakat üzüldüğünü ve bazı davranışlarının değiştiğini görüyorum.Hırçınlaşma,hassaslaşma,aşırı ilgi isteme vs.
Görüş ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

ben de senınle aynı durumdayım ve yorumları merakla beklıyorum :))

Sanırım kimse paylaşım yapmak istemiyor.
Ben doktorumun söylediği ilk zamanlarda özellikle dikkat etmemizi önerdiklerini paylaşayım.
Küçüğü icin büyüğüne asla kızmayın.
İlk karşılaşma nerde olursa olsun (ev-hastane)çekirdek aile seklinde olsun,bir süre akrabalar dışarda beklesin odada sadece sizler olun ve bebeğin yatak ucuna komodine falan büyük cocuğun bir resmini yerleştirin.bebekle ilk tanışmasında kendi resmini de görsün.
Eve gelen misafirleri bebekten önce büyüğü sevip ilgilenmeleri seklinde çaktırmadan yönlendirin.
Eğer hediye gelirse mümkünse sizde büyüğü icin,gelenler getirmiş gibi ufak hediyeler hazırlayın.

Hayırlısıyla yakında göreceğiz bakalım neler bekliyor bizi.

Merhaba canım benımde oğlum 26 aylık bende 6 aylık hamıleyım sımdılık bırseyın farkında dııl karnımı sevıyor Ayyy bebek tatlım dıyo ona dandını soylıcekmıs sus bebek dıye cıngırakla oyun yapacakmış bunları ıyı güzel sayıyor en sonundada ıtıcem hop yapacak dıyo:)) beklıyorum bakalım alıştırmaya çalışıyorum ama yaşayıp görücez ama büyüğün resiminı besıge koyma fıkrı guzelmıs yapıcam onu bakalım Allah hepımıze kolaylık versın:)))

Back
X