• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk hakkinda

Kızlar merhaba bu günlerde kafam karışık şöyle ki mayısta oğlum 1 yaşına girecek,ikinci çocuğu yapsam mi diye düşünüyorum sizce erken mı? Yaşım 30 ilk bebeğim biraz geç oldu 1 sene korunmadik olmadı sonra iki düşüğüm oldu yaşım geçiyor yine istediğimde hemen olmazsa. Ailem farklı bir şehirde yaşıyor tek başıma bakabilir miyim bilmiyorum sizce ne yapmalıyım
Su 30 yası ne kadar buyutıyosunuz 30 nedır yahu. Annem 39 yasında dogum yaptı. Bekle bıraz daha buyusun bebegın. 2,5-3 yas olsun. Bunun daha sendromu var osu var busu var. Kolay degıl.

Düşük riskinizle hem gebeliği hem 1 yasındakı cocugunuza nasıl bakacaksınız. Benımde gebelıklerım zor gecıyor yenıden anne olmak ıcın oglumun kendını kurtarmasını bekledım 7 yasında ,
CuteMom CuteMom hayırlı olsun bebeğin canım bende seninle aynı düşüncelerdeyim oğlumun kendini kurtarması gerek şimdi 8 yaşında seneye düşünüyorum bende inşallah zorlanmadan gebe kalırım zira benimde hamileliğim berbat geçiyor

Hamile kalmak emzirmeyi kesmek için bir sebep değil.
Düşük riski erken Doğum riski yoksa emzirme devam edebilir, hatta bebek doğunca ikisi birden emer.
Tandem emzirmeyi bir araştırın.

Tamamen eşlerin bilinçli ve mantıklı bir şekilde karar vermesi gereken bir şey çocuk.
Benim 11.5 aylık kızım var ve görüldüğü gibi hamileyim, isteyerek çocuk sahibi oldum ki kızım 4 aylıkken beri de çalışıyorum. İsteyerek hamile kalmama rağmen benim bile bazı tereddütlerim korkularım var ama tamamen kişisel bir şey anne-babalık. Siz de iyi ölçüp biçin derim.

Kızım 33 aylık asla hamile kalmak istemiyorum... Bence Kreş yaşını beklemen gerek çocuk kendine ait bir dünya kurmalı kardeş olayı her türlü adaletsizlik oluşturuyor çünkü.

yaşınız 30 ve yaşım geciyor mu diyorsunuz? yaşım 34 hamileyim, biraz daha beklesemiydim diyorum bazen.
Önce bu düşüncenizden uzaklaşın, hiçbir sey için geç degildir her seyın zamanı vardır.
evladınız 1 yaşına girecekmiş, bence erken , kucak isteyecek sizinle hoplamak zıplamak ısteyecek. Agır kaldırmamanız gerekirken , bir de sıkıntılı bi 3 ay yaşarsanız yatmanız gerekirse ne yapacaksınız? Evladım sen köşede oyna annenin dinlenmesi lazım diyemezsiniz.. Derim ki 1 sene daha bekleyin çocugunuz biraz bagımsızlaşsın.Onunla istemeden de olsa çok ilgilenemezseniz , çocuk daha dogmadan kardesınden nefret edecek, suclayacak.

İlk bebeğim 15 aylıkken hamile olduğumu öğrendim plansızdı. O kadar zor geçiyor ki onunla çok az ilgilenme biliyorum. Bence 2 yaşını geçsin. Artık anneler zaten hep 30lu yaşlarda hatta sizin yaşınızda bekarlar ne kadar çok.bence buna takılmayın.ben de aynı yaştayım bu arada

Böyle konulara benzer konularda hep diyorum ki
bakabilir miyim demeyin Allah anneye öyle bir güç veriyor ki
kadın bu dünyanın en güçlü en cevval yaratılmışı
Evli olsam bir an düşünmem ard arda yapmayı hedeflerim gerisi yaradana kalır, birlikte büyüyüp çıksın kuzucuklar
sen ikinciyi de yaparsın yüksek lisans doktora da yaparsın kendine de bakarsın
sen bir mucizesinnnnn
hemde gerçek bir mucize :)
yolun bahtın şansın açık olsun

eger kı maddi durumunuz iyi ise bakabılecek cesaretınız ve gucunuz varsa tabıkıde yapın bence ıdealı 2 yas kı zaten sımdı gebe kalsanız bebek dogana kadar ılk cocuk ıkı yasına gırmıs olacak ılk bır yıl zorlanırsınız ama sonra bırbırlerıne arkadas olacaklar ....

Canim kat
Kızkardeşimin çocuklarının arası 13 ay. Ve biri 2. sınıfta, diğeri 1. sınıfta.Ama kardeşimin psikolojisi hala ilk doğdukları zamanki gibi.Hala kendine gelemedi.İlk bebeğini çocuk çok güzel emdiği halde sütten kesmek zorunda kaldı, mamaya başlandı.O çocuk sık sık hastalandığında kardeşim vicdan azabı çekiyor.Anne sütü veremediği için, bağışıklık sistemi zayıf olduğu için.İkincisi iki yıl emdi.
İlk çocuk kendisi bebek olduğu halde abi konumuna sokuldu inanın.İlk çocuktan el ayak çekildi, ikincisi önceliklerin çocuğu oldu.
Bence hiçbir çocuk bunu haketmiyor.
Uygun olan zamanı gelsin, tabiki düşünün.[ Canim kardesin bosa uzulmesin bnim oglum bi gun bile emmedi hep mama aldi Allaha sukur bu zamana kadar bi kac kere hasta oldu meteolizma ila alakali bu

Maşallah..Demek bünye ile alakalı olabiliyor.
3 kardeşiz hiçbirimiz doğru düzgün emmemişiz annemi. ben 4.ayda bırakmışım emmeyi, en az anne sütü alan benim ama kardeşlerim içinde en dayanıklı olan da benim;) aaa bir de eşimin ailesi var; kv utanmasa 5 yaşına kadar emzirecekmiş çocuklarını hatta hala övünür bana, kızımın babasına çekmediğini söyler çünkü onu annesi emzirmiş ama ben mama veriyormuşum sütüm yetersiz olduğu için. Bu arada o çok emen çocuklarının hepsinde bahar alerjisi var, kuş kanat çırpsa hapşırmaya başlarlar burun akıntısı da cabası ayrıca görümcelerim kolunu kaldırsa omuzları falan çıkar. Mamayla büyüyen ben ise dişçiye bile sayılı gitmişimdir, sadece tozlu ortamlarda hapşırırım ve yılda en fazla 2 kere hasta olurum;)

3 kardeşiz hiçbirimiz doğru düzgün emmemişiz annemi. ben 4.ayda bırakmışım emmeyi, en az anne sütü alan benim ama kardeşlerim içinde en dayanıklı olan da benim:KK66: aaa bir de eşimin ailesi var; kv utanmasa 5 yaşına kadar emzirecekmiş çocuklarını hatta hala övünür bana, kızımın babasına çekmediğini söyler çünkü onu annesi emzirmiş ama ben mama veriyormuşum sütüm yetersiz olduğu için. Bu arada o çok emen çocuklarının hepsinde bahar alerjisi var, kuş kanat çırpsa hapşırmaya başlarlar burun akıntısı da cabası ayrıca görümcelerim kolunu kaldırsa omuzları falan çıkar. Mamayla büyüyen ben ise dişçiye bile sayılı gitmişimdir, sadece tozlu ortamlarda hapşırırım ve yılda en fazla 2 kere hasta olurum:KK66:
Vallahi anne sütü ile bebeğini besleyemeyen annenin psikolojisini çok iyi anlıyorum ama bu örnekleri duysalar hiç de üzülmezler.
Aslında doğru söylüyorsunuz,iki kardeş vardı tanıdık.Biri anne sütü,diğeri mama ile beslenmiş.
Anne sütü alanın ağzından uçuklar, yaralar; ateş , öksürük eksik olmuyor
Mama yiyen ise daha dayanıklı ve daha az hasta oluyor.İşin ilginç yanı;
Anne sütü alan derslerde başarısız ve isteksiz,uyumsuz ,psikolojik durumumu çok iyi değil,hiperaktif
Mama yiyen de gayet başarılı okuldan gelir gelmez ödevlerini yapmaya koyulan,sevecen ,uyumlu ,uslu ve mutlu bir çocuk.
İlginç ki ne ilginç

Bu mama ve anne sutu kiyasi cok yanlis.. varsa emer yoksa yapacak birsey yok.. belki tesaduf bu saydiginiz ornekler.. anne sutu her turlu iyidir, cunku bobreklere vs iyi geliyor deniyor ilerisi icin..biri aba sutu icer hep hastadir biride mana icio tas gibidir.. olacagi bardir velkide

Yalnız ailemde uzakta bakabilir miyim lafindan sonra aklima direk gorumcem geldi . Bunu dusunuyorsan yapma derim cocugun 4-5 yasina gelip kendi ihtiyaclarini karsilasin. Aileye guvenip cocuk yapmayin insanlari yildirmayin hayattan.

G
Bu mama ve anne sutu kiyasi cok yanlis.. varsa emer yoksa yapacak birsey yok.. belki tesaduf bu saydiginiz ornekler.. anne sutu her turlu iyidir, cunku bobreklere vs iyi geliyor deniyor ilerisi icin..biri aba sutu icer hep hastadir biride mana icio tas gibidir.. olacagi bardir velkide
Genelde kıyaslamayı kv yapıyo valla benim bbgim bi gun bile emmedi icimde ukte kaldı insallah ikinci bebegim olunca emer napalim Allah cansaglig versin

Emzirmiyorsan düşünebilirsin ama emziriyorsan sütten kesene kadar bekle bence. Bazilari hamileyken de emziriyormus ama bazi cocuklar sütun tadını begenmeyip kendisi birakiyormus o yuzden riske girmeye gerek yok. Benim oğlum da 2 yilda oldu o yuzden ikinci hemen olmaz diye korkuyorum. Oğlum 1 yasina girince korunmayi birakayim diyordum ama doktorum emzirmeyi birakmam gerekeceğini çünkü erken doğum riski olacagini soyledi(oğlumda da erken dogum olmustu) ben de o yuzden 2018i beklemeye karar verdim. Benim yasim 26 gerci

her çocuk bir müddet tek kalmalı bence, anneye bir doymalı doyasıya emmeli mümkünse, anne baba için tek olmalı, hakkı verilmeli, daha 1 yaşında, yaşında bişey yok, ben 31 im, oğlum 3 yaşında, seneye düşünüyorum 2.yi

Back
X