ikinci çocuk için iki sorum var hanımlar ?

simgeyildiz

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
33
10
6
41
iyi geceler arkadaşlar belirttiğim gibi iki sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim
1- benim allah bağışlarsa 3 yaşında bir kızım var. şimdi ikincisini düşünüyoruz kısmet olursa. ben bekarlığımdan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum adet düzensizliğim olduğu için. ilk çocuğuma hamile kalmak istediğimde doktorum hapı bırakmamı söyledi ben bıraktım ama adet oldum yani normalde hapı bırakınca adet olamıyordum. ve 5 ay sonra hamile kaldım. şu an yine hapı bıraktım bir ay oldu bırakalı ve adet olamadım çok üzülüyorum hamile kalamayacağım diye :KK43: bu tür durumla karşılaşan var mı ne yapmam lazım doktoruma gitmeyi düşünüyorum ama doktor beni çok geren sitrese sokan bir durum bilemiyorum :KK43:
2- bir de ikinci çocuktan sonra hayatın biraz daha da zorlaşacağını biliyorum.ben senelerdir çalışan bir kadınken çocuğum olduktan sonra işimi bıraktım bu durum beni çok zorladı ama alıştım evde olmaya çocuğumla vakit geçirmeye. ama ikinci olunca çok zor olacak ne sinema ne gezme daha da aza inecek evlat sevgisi tabi ki bambaşka ama insan arada bir kendisine de vakit ayırmak istiyor.iki tane çocuğu olanlardan veya ikinciyi isteyenlerden görüş ve öneri istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim
iyi geceler

İkinci çocuk olunca ilk safhalar.zor sadece kardeşi.kıskanıyor sinirleniyorsun geriliyorsun..tabi eskisi gibi gezme tozma yok ama biri sonuçta büyüyor o.isin o.az çok.hallediyor benim.kakım 3 yaşındayken oğlum doğu ilk 4ay. Ok zordu yani bebekten ziyade kiskanclik.olayı evde oturmak simdi.kızımla okula ben işe başladım daha iyiyiz

Ilk sorunuz hakkinda bilgim.yok.
Ikinci bebegini bekleyen biri olarak ilk yillarin zor gececegini,bi sure sonra hayatin duzene girecegini dusunuyorum.
Hakkinizda hayirlisi..

Peş peşe iki doğum yaşadım ve büyüğü iki yaşına yeni girecek hayat zor ama büyüyorlar günden güne daha da tatlı olmaya başlıyorlar

2. Sorunuz benimde dusundugum sey. Benimde 1 bucuk yasinda bir kizim var ve ikinci icin en uygun zaman ne zaman bilamiyorum.. Etrafimdaki herkez bana hemen yap ikisi beraber buyusun diyor ama yani bir tanesi bile cok yoruyor surekli pesinde kosturuyorum iki tane birden dusunemiyorum pek.. Bi yandan da kizima arkadas olur iyi olur diyorum.. Bilemedim :KK64:

1.Adet görememenin nedeni için dr.gerekli.Çeşitli nedenleri var.Önce kanda gebelik ,hormon testi yapar,muayene yapar,soruna göre ilaç verir.Adetiniz düzene girer,daha 1 ay olmuş merak etmeyin.
2.İlla ki biraz sıkıntı olacak ama bunlar geçici sıkıntılar.Çocuğunuzu kardeşsiz bırakmayın.Kimbilir belki de bebeğiniz uslu olur.Bazılarını görüyorum,bebekle de gezebiliyor,onlar için sorun olmuyor.

iyi geceler arkadaşlar belirttiğim gibi iki sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim
1- benim allah bağışlarsa 3 yaşında bir kızım var. şimdi ikincisini düşünüyoruz kısmet olursa. ben bekarlığımdan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum adet düzensizliğim olduğu için. ilk çocuğuma hamile kalmak istediğimde doktorum hapı bırakmamı söyledi ben bıraktım ama adet oldum yani normalde hapı bırakınca adet olamıyordum. ve 5 ay sonra hamile kaldım. şu an yine hapı bıraktım bir ay oldu bırakalı ve adet olamadım çok üzülüyorum hamile kalamayacağım diye :KK43: bu tür durumla karşılaşan var mı ne yapmam lazım doktoruma gitmeyi düşünüyorum ama doktor beni çok geren sitrese sokan bir durum bilemiyorum :KK43:
2- bir de ikinci çocuktan sonra hayatın biraz daha da zorlaşacağını biliyorum.ben senelerdir çalışan bir kadınken çocuğum olduktan sonra işimi bıraktım bu durum beni çok zorladı ama alıştım evde olmaya çocuğumla vakit geçirmeye. ama ikinci olunca çok zor olacak ne sinema ne gezme daha da aza inecek evlat sevgisi tabi ki bambaşka ama insan arada bir kendisine de vakit ayırmak istiyor.iki tane çocuğu olanlardan veya ikinciyi isteyenlerden görüş ve öneri istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim
iyi geceler
Çok etkilenmiyosun bende öyle zannediyodum ama 3ocuğumla çooook musmutluyum sen belli sevecen bi annesin zorlanmazsın rabbim muradını versin;)

1- maalesef fikrim yok.

2- bence tam tersi olur, kardeşler birlikte oynar, size vakit kalır.
elbette bebekken sizi yine kısıtlayacaktır ancak biraz büyüdüklerinde büyük kızınıza bırakıp market vs yakın yerlere hemen gidebilirsiniz. siz evdeyken de ev işinizi falan daha rahat yaparsınız.

2. Sorunuz benimde dusundugum sey. Benimde 1 bucuk yasinda bir kizim var ve ikinci icin en uygun zaman ne zaman bilamiyorum.. Etrafimdaki herkez bana hemen yap ikisi beraber buyusun diyor ama yani bir tanesi bile cok yoruyor surekli pesinde kosturuyorum iki tane birden dusunemiyorum pek.. Bi yandan da kizima arkadas olur iyi olur diyorum.. Bilemedim :KK64:

Tek çocuğum var ama ben de açma arayı diyenlerdenim

Çünkü büyük çocuğun istekleri ile küçüğünki farklı olunca hayat daha zor

Büyük sinemaya küçük parka gitmek istiyor ya da büyüğün arkadaşının doğum günü partisi oluyor küçüğü ne yapacağını şaşırıyor anne

O nedenle 3 yaştan fazla açmamak lazım bence başta zor olur ama sonra daha uyumlu olurlar

Arkadaşımın 13 ay fark olan çocukları var 4-5 yaşına geldiler şimdi çok mutlu

Hap için stres yapma hemen düzene binmez daha 1 ay olmuş biraz daha strezsiz bekleyin. 2. Çocuk için ben tek çocuktan daha kolay olduğunu düşünüyorum ilk aylar hariç :KK17: :KK48:

Ilk zamanlar kardes kiskancligi vs zor olabilir.3 yaşındaki kizinizla sizin izleyebileceginiz bir sinemaya gidebiliyor musunuz su an merak ettim???anlamsiz geldi. Gidemeyip birine birakiyorsaniz ayni sekilde devam edebilirsiniz sosyal hayatiniza...

Tek çocuğum var ama ben de açma arayı diyenlerdenim

Çünkü büyük çocuğun istekleri ile küçüğünki farklı olunca hayat daha zor

Büyük sinemaya küçük parka gitmek istiyor ya da büyüğün arkadaşının doğum günü partisi oluyor küçüğü ne yapacağını şaşırıyor anne

O nedenle 3 yaştan fazla açmamak lazım bence başta zor olur ama sonra daha uyumlu olurlar

Arkadaşımın 13 ay fark olan çocukları var 4-5 yaşına geldiler şimdi çok mutlu
Haklisiniz.. Tesekkur ederim cevap icin

şimdiden teşekkür ederim
iyi geceler

ben de su an ikinci cocuguma hamileyim ve sirf 2inci maddede yazdiklarin dolayisiyla uzun sure hamileligi kabullenemedim. ancak su bir gercek ki her seyi biz nizama sokuyor yahut sirazeden cikariyoruz. kizin bir ana okuluna gidiyor mu? gitmiyor ise muhakkak yazdir oncelikle. yeni dogan bebek ile sabahlari yuzuyuse cik, hem sana iyi gelir hem de bebege. arada evde bebekle kalacak biri oldugunda cocugun okulda oldugundan cik kuafore yahut sadece bir cay - kahve icmeye. butun bunlar hayata karsi motivasyonunu arttiracaktir.

sahsen ben oglum dogup, 4 gunlukken restauranta yemege goturuyordum. her gun sabah aksam ki subatta dogmustu deniz kenarinda yurutuyordum. son derece saglikla; keyifle gecti o surec ben son derece nemrut bir kisi olmama ragmen :D

diger konuda da benim de pkos dolayisiyla regl icin ilac kullanimim oldu yillarca. hapi biraktiginda hamile kalma olasiligin cok yuksek sakin canini sikma. ben ikinci hamileligime son derece duzensiz bir regl sureci icerisinde vakif oldum. hayirla, hayirli gelsin.

Valla yapacaksan doğumu yaza denk getir. İkinci çocuk ve kış bebeği çoooook zorrr bayılığ ayılıyoruz. Büyük hasta küçük on günlük onunda burnu başladı. Ben uykusuz yorgun.. Offf :(

Tereddütleriniz varsa erteleyin ..

İlk çocukta pişmanlık yaşayan çok tanımadım ama saydığınız sebeplerden ikincide pişman olanlar çok gördüm.

Hayat eskisi gibi değil,düzen cok farklı.. Sosyal etkinlikler, kültürel donanım, ömür boyu süren eğitim, evlilikte ikili ilişikler.. Vs hepsi ayrı ayrı çok emek isteyen şeyler..

Çok cevval ve hazır olmak lazım ..

2. Çocuk ilk çocuk gibi zorlamıyor insanı ama hayat zorlaşıyor haklısın
2 kardeşin paylaşımları hep iyiki dedirtiyor insana
Benim kendime ayırdığım vaktim yeni oluyor biri boyama biri ders yaparken bende kitap okuyabiliyorum artık ama öncesinde yemek çamaşır işlerini halletmiş olmam gerekiyor

İki çoçuğumun arasında 16 ay var. Aynı etkinliklerden hoşlanıyorlar,aynı sinema filmlerini seyrediyorlar,aynı oyunları oynuyorlar. Evet çok yoruyorlar ilk Zamanlar ama sonrası güzellik.

iki kızımın arası 4 yaş hiç kıskançlık yaşamadım desem yalan olmaz... pedagogların tavsiye ettiği aralıkta 4 yaş zaten... 2.çocukla eşe ve kendinize ayırdığınız zaman illaki azalıyor ama benim şahsi fikrim kardeş çok önemli bu yüzden hiç pişman olmadım...

adet olmadıysanız bir gebelik testi yapın bence
ayrıca adet olmak için başka ilaçlar da var neden doğum kontrol hapı?

Back
X