• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk istediğim ablamı üzer mi?

Ne kadar naif yürekli bir insansınız...
Ablanıza sıradan bir seymis gibi söylemeniz daha dogru olur gibime geldi. Ayrıca cocugunuza bakacak olan sizsiniz, bunu yaparken hatır-gönül isini düsünmeyin bile. Eminim ablanız da bir yegeni olacagı icin cok sevinecektir.
Çok teşekkür ederim sagolun

Çok özür diliyorum kesinlikle haddim değil ama eşinizin bir sevgilisi vardı. Bir daha olmayacağını garantilemeden nasıl olacak bu iş?
Boşanma olursa ilerde 2. Çocuğunuzun hesap sorma hakkı olmaz mı ?
Bile bile neden dünyaya getirdin anne beni demez mi?
Benim düşüncen kırdıysam özür dilerim
Rica ederim canım çok haklisin ama şuan iyi gidiyor ve çok değişti o yüzden düşünüyorum...umarım bir daha yaşamam aynı seyleri...

Bakın bebeği olmayan biri olarak söylüyorum, aklım başımda ve kendimi bırakmadım hiçbir zaman . Tüm çocukları çok severim insanlar çekinir iste yanimda çocuğunu sevmez ya da utanarak söyler bebeğini en çok buna kızarım . Evet bir iki kez zor oldu kenarda köşede ağladim ama 2 dk içinde hemen toplandım ve aile adına mutlu oldum arkadaşlarımın çocuklarının en sevdikleri teyzeleri oldum ama çocuğum yok diye bağlanmadim ki ben sevdiğim için sevdim .
Lütfen doğal davranın eşinizi de üzmeyin emin olun ablanız sevinecek sizin adınıza ve kendi adına. Üzülürse de yadırgamayın siz onun en yakinisiniz bırakın sizin yaninizda üzülsün . Kıyıda köşede ağlar elbette bu onun sınavı ama emin olun mutlu olur teyze olacak .
Ne olur bebeği olmayan kadınlara çekinerek yaklaşmayın hassasiz çünkü insanlar bizi, yanımızda rahat olamıyor
Not : ben harika bebek yaparim deyip yanımda bebeğini çılgınca seven insanlardan da olmayın ama . Bebeğini severken Allah sana da nasip eder elbet deyip gösteriş yapan mi dersin
Çocuk doğurdum kocam bilezik aldı hakkım tabi diyerek bakış atan mi dersin onlarin ki de sınav elbet kızmıyorum
Canım belki olmicak çocuğum ki gerçekten olmasa bile Allahın bi bildiği vardır derim...gerçekten öyle herseyin hayırlısı siz de çok iyi niyetlisiniz belli o yüzden eminim eşiniz ve cevrenizdekiler çok şanslı...

N nihan8080 boşanma riskiniz varsa kesiblikle yapmayın bence. Tüm sorunları aştık diyorsanız yapın tabi ki. Insanın hayatında kardeş olmalı mutlaka..

Biz de deniyoruz olmuyor. Arkadaşlarım doğum yaptıklarında o kadar çok mutlu oluyorum ki.. Her çift ayrı bir aile. Ablanın da olur umarım. Ama onun olmuyor diye yapmamazlık etmeyin. Ve burada bazı arkadaşların da dediği gibi ne düşünüyorsanız onu söyleyin ablanıza. Kazara oldu vs bahanelere hiç gerek yok. Onu üzmemeye çalışırken daha çok üzebilirsiniz..
Evet haklisiniz

Eşinizin aldatma alışkanlığı olduğundan, ve asla güvenmediğinizden, ama bir şekilde barıştığınızdan bahsetmişsiniz bir önceki konunun her yorumunda.

Çok değil, aradan 1 ay geçmiş. 2.çocuk fikrinden bahsediyorsunuz. Bu noktada ablanızın üzülmesinden daha önemlisi, o yapacağınız çocuğun ileride ne kadar üzüleceğidir. Sırf kızınızın kardeşi olsun diye yapacaksanız, yapmayın. Bir çocuk hiç kolay geçmiyor anne-babası ayrılmış şekilde büyümek. Yada sorunlu evliliğe şahit olarak büyümek...

Benimde hala olmuyor denemeye devam Rabbim nasip ederse.. Ablam da 4. yü doğurmak istiyor :) 2 yil once ben evlenirken önce sen yap ta bende senden sonra yaparım Allah izin verirse diyordu .. beklemesin de ki amaç da yardımcı olmak için ilk çocuk zor vs ..

Neyse uzatmayayım bizde durumlar sarpa sarınca yaşin gidiyor yapacaksan yap beni bekleme diyorum :) gayet rahat konuşuyoruz dertleşiyoruz ben ablam adına mutlu oluyorum üzülmüyorum. . Ve kuzucuklarimi da cokk seviyorum teyze diye koşup sarilmalari paha biçilmez ve teyze olmayı da çok seviyorum. .

Bazen yapı olarak daha çok etkilenen ve yıpranan hatta saplantı haline getirenler olabilir o durumlarda yardım alınması taraftarıyım ama bizde normal insanız yani bizim olmuyor diye insanlar çocuk yapmasın mi .. Sadece bir arkadaşın da dediği gibi görmemişin çocuğu olmuş hesabı tipler var çok komik gorunduklerinin farkında değiller sanırım. .

Ankarada 3 ayri merkezde ama benim tüp degil o kadar denemeden sonra kendiligimden hamile kaldim...6 tup bebekte de hic tutunma olmadi benim...nasip
konu sahibi konu dılı ama arkadaşa sormak istediklerim var müsadenizle.bizde 3yıldır deniyoruz.nasip olmadı gebelik hiç.Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah . Hayırlı olsun evladınız.Özel değilse gebe kalamayaşınızın sebebi neydi.tüp bebekleriniz tutunamamış ama ankarada infertilite alanında memnun kaldığınız doktor hastane merkez varmıydı .doğal yolla hamile kaLdığınızda ek bi takviye kullanmışmıydınız.

Bakın bebeği olmayan biri olarak söylüyorum, aklım başımda ve kendimi bırakmadım hiçbir zaman . Tüm çocukları çok severim insanlar çekinir iste yanimda çocuğunu sevmez ya da utanarak söyler bebeğini en çok buna kızarım . Evet bir iki kez zor oldu kenarda köşede ağladim ama 2 dk içinde hemen toplandım ve aile adına mutlu oldum arkadaşlarımın çocuklarının en sevdikleri teyzeleri oldum ama çocuğum yok diye bağlanmadim ki ben sevdiğim için sevdim .
Lütfen doğal davranın eşinizi de üzmeyin emin olun ablanız sevinecek sizin adınıza ve kendi adına. Üzülürse de yadırgamayın siz onun en yakinisiniz bırakın sizin yaninizda üzülsün . Kıyıda köşede ağlar elbette bu onun sınavı ama emin olun mutlu olur teyze olacak .
Ne olur bebeği olmayan kadınlara çekinerek yaklaşmayın hassasiz çünkü insanlar bizi, yanımızda rahat olamıyor
Not : ben harika bebek yaparim deyip yanımda bebeğini çılgınca seven insanlardan da olmayın ama . Bebeğini severken Allah sana da nasip eder elbet deyip gösteriş yapan mi dersin
Çocuk doğurdum kocam bilezik aldı hakkım tabi diyerek bakış atan mi dersin onlarin ki de sınav elbet kızmıyorum
Hissetiklerimizi cok dogru ifade etmissiniz :)

Ben de çocuğu olmayan bir kadın olarak yazıyorum. Insanlar hamile kaldığını benden gizlediğinde daha çok üzülüyorum, benim onların çocuklarını kıskanacağımı mı düşünüyorlar? Ablaniza açık olun çocuk istediğinizi nasibinizde varsa olacağını, çocuğunuzun onun gibi bir teyzesi olacağı için sevdiğinizi söyleyin yeter.

Offf bu nesaçma bi cevap yaaa kıskanmakla ne ilgisi var önce yazılanları bi anlayın sonra cvp yazın hatta hiç yazmayın siz bundan sonra bana....
Bence sizde sorun var. Siz konu açıyor iseniz her görüş olacaktır. Yorum istemiyor iseniz konu açmayıp, ablanıza danışın.

Sonuçta zaten çocuğun var.Kıskansa onu da kıskanırdı ama bak çok seviyormuş.Sen böyle bir durum için çocuk sahibi olmayı erteleme.Kızının

Zaten bir çocuğun var.Kıskanan onu da kıskanırdı ama bak cok seviyormuş.Sen kızında küçükken bu durumu erteleme.Bir kardeşi olsun.Allah ablanada isteyen herkese de versin inşallah.

Kızlar 3.5 yaşında kızım var....esim ikinci çocuğu çok istiyor ancak şöyle bir durum söz konusu....iki ablam var birinin çocuğu var diğerinin yok olmuyor . 3 kere tüp bebek denediler yine olmadi çok istiyor ve uzuluyor...benim kizima çok düşkün çok seviyor onu ayrıca inanilmaz iyi niyetli çok hassas dır ablam....ben ikinci çocuğa hamile kalsam üzülür mü onu hiç üzmek kırmak istemiyorum....kazayla oldu desem daha mı mantıklı sizce...

Ablanın ömrü boyu çocuğu olmasa ömür boyu yapmayacak mısın 2. çocuğu
Bak bende çocuğu olmayan bir ablayım, tüm kardeşlerimin çocuğu var ve ikincileri de yaptılar
Bu beni incitmez asla aksine sevinirim geniş aileler oluyorlar
Eğer çocuk yapman ablanı üzüyorsa ablanda bir tuhaflık vardır, çocuk bu her hangi bir eşya, sıradan bir mevzu değil, aile hayatını ablana göre ayarlayamazsın. Çocuğu olmayan bir insan olarak şunu özellikle belirtmek isterim, bize hasta,eksik, arızalı, aşırı hassas muamelesi yapmayın lütfen, bu inanın çocuk yapmanızdan daha kırıcı

Benimde yillarca cocugum olmadi ve cevremdekiler hamile olduklarini beni üzülcek diye gizlediler belki onlar iyi niyetliydi ama ben buna daha daha cok uzuluyordum bana acıdıklarını düsünüyordum...o yuzden hamile kalirkalmaz saklamak yerine söleyin ablacım bi yegenin daha oluyor diye ..veya kixim büyudu kardes dusunuyoruz bizim gibi kardesi olsun onunda de nebilim....inan bana saklamak daha acı veriyor ..ve rabbim insalahh ablana en kısa zamanda nasip eder ...benim 9 sene sonra 6 tüp bebek yaptiktan sonra kendiliginden oldu ...insalahh kucagimida alirim olmayan herkeseeee dua ediyorum
Hayırlı olsun inşaallah sağlikla kucağinıza alırsinız

Ablanız kumanız değil ki üzülsün kahrolsun. Sizce diger kardesleriniz bu kadar ince düşünürmú? Iyi niyetliyse bu iyi niyetini kaybetmez. Sizin hayatiniz kaderiniz farkli onunki farkli. Yaninda hevesli degilde normal konusursaniz belki daha ilimli yaklasmis olursunuz cunku oda hassastir bu konudam ama daha fazlasi gereksiz bence

Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Bir başkası yüzünden İlerde pişman olacağınız kararlar almayın. Çocuk sizin hakkınız ve eşiniz istiyorken, Allah veriyorken neden mahrum kalasınısz.

Back
X