• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci cocuk istegi ve yaşadığımız yıkım...

Susmak çare ise susacağım ama bu da doğru yol değil, bir kızımız var onu en iyi şekilde yetistirsek yeter bana. Aramızdaki o sessiz korkuyu atlatalım yeter. Ben ille çocuk çocuk diye gezmiyorum. O benim bişeyim yok devlette şansımı deneyeceğim diyor sadece. Baskı fila yaptığımı düsünmeyin kesinlikle. Eşimin fevriligini anlayamıyorum sadece.
İyi de konuşulacak bir şey de pek yok. Hemen tüp bebeğe sarılmak da çok gereksiz. Sürekli konuyu açmayın. Konuşunca ne olacak ki. Dünya başınıza yıkılmış gibi davranıyorsunuz ama öyle değil. Gayet normal yolla da olabilir. Maksimum süre bir senedir. Devlete de gitsin, sorun varsa gerçekten denemeye devam edin. Ayrıca bir tanıdığıma da doktor aynı şeyi söyledi. O da devlete (eğitim araştırma) gitti hiçbir şey çıkmadı.

Ek olarak lütfen bebeğiniz henüz bu kadar küçükken ikinciyi yapıp, büyüğüne haksızlık etmeyin. İlki nasıl bir bebek bilmiyorum ama ikincisi zor bir çocuk olabilir. En az üç yaşına dek bekleyin.

Eşin bir üroloji uzmanına görünsün ultrason da çektirsin aynısı bizim de başımızda, varikosel çıktı eşimde ameliyat oldu. Ameliyattan 3 ay sonra normale dönüyormuş.

Merhaba,
Hayırlı kandiller hanımlar.
2017 kasımda doğum yaptım, bebeğim 4 ay denedikten sonra olmuştu hatta eşim de ben de kontrollerimizi yaptırdıktan sonra dr herhangi bir sıkıntı yok hemen bu ay bile kalabilirsin demişti, 4 ay sonra geldi meleğim. Biz tekrar bebek istiyoruz yaklaşık 7 aydır. Ancak henüz bebeğim gelmedi. Benim ara kanamam oluyordu doğumdan sonra vs.. sorun hep bende sanıyordum. Bu ay ısrarlarıma dayanamayan eşim sperm tahlili verdi. Sonuç berbattı.. dr doğal yolla olmaz dedi, oysa ki bir bebeğim olduğunu bilmiyordu.
Ne oldu da böyle oldu tahlil verirken gripti belki etkilemiş olabilir, sayisi 130 milyon ama hareket çok yavaş dedi dr. Oysa ki bebeğim doğmadan önceki tahlillerde bir sıkıntı yok demeye kalmadı hemen tüp bebel dedi. Psikolojimiz alt üst....
Her gün ama her gün kavga ediyoruz hastaneye inanamıyorum diyor, özel hastane olduğu için para amaclı böyle söylediklerini söylüyor eşim.. ne oldu da değerler bu kadar düştü aramızda cinsellik kalmadı, ne söylesem açma bu konuyu tekrar devlette vereceğim tahlil diyor, dr larin bu tavrı normal değil ama eşim de normal değil kesinlikle kızlar.. Bu kadar kabul etmemesi çok garip. Allaha şükür bir evladımız var, sağlıklı da.
Ancak eşim beni senin önünde rezil etti dr diyor ve ben ona ne diyeceğimi nasıl yaklaşacağını bilemez haldeyim, dün akşam yine kavga ettik, bu durumda ne yapılır nasıl davranılır inanın hiç bir fikrim yok. Çünkü kızımız bizi bekletmeden geldi. Elimiz kolumuz bağlı. Pzt devlette tahlil vercek eşim, bu süreye kadar onunla hiç muhatap olmamali miyim? Konuyu açınca sinirleniyor çünkü. Sakinlestiremiyorum. Bir akıl arkadaşlar, başınıza böyle bir şey geldiyse nasıl atlattınız yazarsanız çok sevinirim. Herkese sevgiler...
Eşinizn yeniden tahlil vermek istemesi çok normal başka bı göz herzaman iyidir zaten 130 milyon sadece hızda sıkıntı var sanırım tüp bebek sizin için eeeenn son yol bence bu ne hız bitane bebeğinz var zaten biraz daha deneyin hele 7 ay kısa bı sure bence macundur ilaçtır kullanın öyle deneyin bide ayrıca ilki olmuş ikincide olabilir siz eşinizn üstüne Sakin gitmeyn yorum yapmayın erkekler için en hassas nokta bu zaten bı sure oluruna bırakn esinz olmadkca strese girecek stres zaten doğurganlığı azaltan bişey.

İyi de konuşulacak bir şey de pek yok. Hemen tüp bebeğe sarılmak da çok gereksiz. Sürekli konuyu açmayın. Konuşunca ne olacak ki. Dünya başınıza yıkılmış gibi davranıyorsunuz ama öyle değil. Gayet normal yolla da olabilir. Maksimum süre bir senedir. Devlete de gitsin, sorun varsa gerçekten denemeye devam edin. Ayrıca bir tanıdığıma da doktor aynı şeyi söyledi. O da devlete (eğitim araştırma) gitti hiçbir şey çıkmadı.

Ek olarak lütfen bebeğiniz henüz bu kadar küçükken ikinciyi yapıp, büyüğüne haksızlık etmeyin. İlki nasıl bir bebek bilmiyorum ama ikincisi zor bir çocuk olabilir. En az üç yaşına dek bekleyin.
Büyüğüm yemeyi sevmeyen bir çocuk uğraşıyorum sürekli,kilo alımı yetersiz vs.. ama çok da zıpır. Küçükken hep emerdi ama kilo alamazdı, sanırım uyku ile ilgili, uyumadigi için sürekli ilgi alaka bekliyor. Biraz daha esnek davranabilirim ikinci konusunda ancak yalnız kalsın istemiyorum. Her şeyin hayırlısı. Esimle aramı düzene koymak istiyorum, aynı evin içinde iki yabancı olmak çok kolay değil
:(

Eşinizn yeniden tahlil vermek istemesi çok normal başka bı göz herzaman iyidir zaten 130 milyon sadece hızda sıkıntı var sanırım tüp bebek sizin için eeeenn son yol bence bu ne hız bitane bebeğinz var zaten biraz daha deneyin hele 7 ay kısa bı sure bence macundur ilaçtır kullanın öyle deneyin bide ayrıca ilki olmuş ikincide olabilir siz eşinizn üstüne Sakin gitmeyn yorum yapmayın erkekler için en hassas nokta bu zaten bı sure oluruna bırakn esinz olmadkca strese girecek stres zaten doğurganlığı azaltan bişey.
Dr nasıl direkt tüp bebek diyebiliyor aklım almadı:( normal yolla olmaz hemen urolojiye gidin dedi, bu kadar kesin ve net kararlı oluşu biraz beni korkuttu. Eşim de devlette bişeyim çıkmasın hastaneyi mahkemeye vericem diyor. Sanki tahlilleri başkası veriyor hey allahım.

Dr nasıl direkt tüp bebek diyebiliyor aklım almadı:( normal yolla olmaz hemen urolojiye gidin dedi, bu kadar kesin ve net kararlı oluşu biraz beni korkuttu. Eşim de devlette bişeyim çıkmasın hastaneyi mahkemeye vericem diyor. Sanki tahlilleri başkası veriyor hey allahım.
Siz bakmayın o doktora bizdede aynı sıkıntı oldu o zaman bile ilk kimse tup Bebek demedi yani o ve deneyin dediler bazı doktorlar öyle işte 😏

Canim bu artik toplumun yarısında var neredeyse. Benim esimin de sperm sayısı düşüktü. 130 milyon diyorsun benim esimin ki 10 milyondu. Hareket ve morfoloji de bozuktu
Birseyler kullandi ve 60 milyon oldu. Harektte duzeldi ama morfoloji duzelmemisti galiba aşılama oldum tutmadi
Benim hic çocuğum yok ve de.
Direkt tup bebek demesi biraz yanlış doktorun,sperm sayısı yükselebiliyor çünkü ki tup bebek yontemi bile olsa 1 sperm yetiyor yani.
Esin abartiyor.
Bu arada bir çocuğumuz var demissin,2.tip kısırlık diye birsey var.
Ilk cocuk dogal yollarla kisa bir deneme surecinde oluyor,2.cocuk zor oluyor. Bu sasirilcak bir durum degil. Bazı insanlarin 2.cocugu olmuyor. Araştırabilirsin.
Eşinin degerleri düzelir. Duzelmezse de care var
Bu kadar sinirlenecek gurur yapacak celallenecek birsey yok. Birbirinizi yipratmayin sende konuyu acma birak gitsin devlet hastanesine. Eger bu sekilde ikna olacaksa. Erkekler kabullenmiyorlar boyle seyleri oysa ne sacma dimi. Insallah tez vakitte olur seninde saglikli sihhatli tum organlari tam iyi huylu bir evladın
Sigara icmeyecek alkol icmeyecek mesela. Direkt bunu soyluyor doktorlar sigara spermi etkiliyor ki sizin durum çokta vahim degil
Urolojiye gitsin. Ultroson cektirsin elle muayne olsun varikosel varmi yokmu bir baktirsin.

Dr nasıl direkt tüp bebek diyebiliyor aklım almadı:KK43: normal yolla olmaz hemen urolojiye gidin dedi, bu kadar kesin ve net kararlı oluşu biraz beni korkuttu. Eşim de devlette bişeyim çıkmasın hastaneyi mahkemeye vericem diyor. Sanki tahlilleri başkası veriyor hey allahım.
Bize kimse oyle birsey söylemedi.
Ileri hareketli sayisi kac?

ben ona ne diyeceğimi nasıl yaklaşacağını bilemez haldeyim, dün akşam yine kavga ettik, bu durumda ne yapılır nasıl davranılır inanın hiç bir fikrim yok.
Adamla kavga etmeyi birakin, yikim yasamasi normal degil mi bu durumda?
Ayni yasta oglum var ikinci cocuk icin neden bu kadar acele ediyorsunuz? Acele etmeden sakince cozum arayin. Olmazsa da yapacak bir sey yok. Allah evladinizi size bagislasin

Daha cocuk birbuçuk yaşında ve 7 aydır cocuk yapmak istiyorsunuz ......Niye bu acele .
Ilk cocugunuz kız mı .Erkek olsun diye mi bütun bu çaba .

Merhaba,
2017 kasımda doğum yaptım, bebeğim 4 ay denedikten sonra olmuştu hatta eşim de ben de kontrollerimizi yaptırdıktan sonra dr herhangi bir sıkıntı yok hemen bu ay bile kalabilirsin demişti, 4 ay sonra geldi meleğim. Biz tekrar bebek istiyoruz yaklaşık 7 aydır. Ancak henüz bebeğim gelmedi. Benim ara kanamam oluyordu doğumdan sonra vs.. sorun hep bende sanıyordum. Bu ay ısrarlarıma dayanamayan eşim sperm tahlili verdi. Sonuç berbattı.. dr doğal yolla olmaz dedi, oysa ki bir bebeğim olduğunu bilmiyordu.
Ne oldu da böyle oldu tahlil verirken gripti belki etkilemiş olabilir, sayisi 130 milyon ama hareket çok yavaş dedi dr. Oysa ki bebeğim doğmadan önceki tahlillerde bir sıkıntı yok demeye kalmadı hemen tüp bebel dedi. Psikolojimiz alt üst....
Her gün ama her gün kavga ediyoruz hastaneye inanamıyorum diyor, özel hastane olduğu için para amaclı böyle söylediklerini söylüyor eşim.. ne oldu da değerler bu kadar düştü aramızda cinsellik kalmadı, ne söylesem açma bu konuyu tekrar devlette vereceğim tahlil diyor, dr larin bu tavrı normal değil ama eşim de normal değil kesinlikle kızlar.. Bu kadar kabul etmemesi çok garip. Allaha şükür bir evladımız var, sağlıklı da.
Ancak eşim beni senin önünde rezil etti dr diyor ve ben ona ne diyeceğimi nasıl yaklaşacağını bilemez haldeyim, dün akşam yine kavga ettik, bu durumda ne yapılır nasıl davranılır inanın hiç bir fikrim yok. Çünkü kızımız bizi bekletmeden geldi. Elimiz kolumuz bağlı. Pzt devlette tahlil vercek eşim, bu süreye kadar onunla hiç muhatap olmamali miyim? Konuyu açınca sinirleniyor çünkü. Sakinlestiremiyorum. Bir akıl arkadaşlar, başınıza böyle bir şey geldiyse nasıl atlattınız yazarsanız çok sevinirim. Herkese sevgiler...
Hayırlı kandiller, bence aceleci davranıyorsunuz, zaten çok küçük çocuğunuz, biraz zaman tanıyın. En iyisi bu konuyu açmayın. Gereksiz yere kendinizi yipratiyorsunuz. İlk çocuk için çok beklemiş miydiniz?

Dr nasıl direkt tüp bebek diyebiliyor aklım almadı:KK43: normal yolla olmaz hemen urolojiye gidin dedi, bu kadar kesin ve net kararlı oluşu biraz beni korkuttu. Eşim de devlette bişeyim çıkmasın hastaneyi mahkemeye vericem diyor. Sanki tahlilleri başkası veriyor hey allahım.
Eşin haklı. Özel hastane tüp bebek diyip çıkmış işin içinden. Zaten bir çocuğunuz olmuş, demek ki oluyor. 7 ay tüp bebek gibi yıpratıcı bir sürece girmek için çok erken. Vücuduna dünya kadar hormon alacaksın. Bir de maddi boyutu var tabii.

Çok sağolun hanımlar inşallah öyledir, nasıl davranayım inanın şaşırdım. Belki bir tavsiye verirsiniz diye bu mübarek günde size danışmaya geldim :(
Eşinize de dememişsinirdir inş tahlillerin berbat diye.konu biz olsak her zaman anlayış her zaman nezaket bekleriz çünkü kadınız dimi. Spermlerin kalitesini yükselten yiyecekler yiyebilir netten bakabilirsiniz tabii ki o farkında olmadan ikram edin hastalık zaten herşeyi etkileyebilir

Merhaba,
Ben bu konu yüzünden neden kavga ettiğinizi anlamadım.
Eşinize evet hayatım doktorun yaklaşımı çok kötüydü haklısın devlette gidersin para tuzağı olabilir bu diye teşvik etmeyip adamla neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamadım

Kusura bakmayın ilişkinizi zedelemek için cidden kaşınmışsınız zaten bir çocuğunuz var maşallah evliliğiniz de iyi gidiyor ikinci olursa ne ala olmazsa pekala deyip kısmete bırakacağınıza ille de doktorlar testler ölçümler didiklemişsiniz. Dini inancım yok ama ben bile ya biraz şükür sahibi olun demek istiyorum. Bari artık bırakın lafını açmayın unutulmasına izin verin mevzunun. Çocuk olayını bu kadar dayatmak, algısal olarak cinsel ilişkinizi kendinizin ve eşinizin bedenini bir üreme Makinesine dönüştürmek korkunç.

Kızım olmadan önce hareketlilik %40ti. 4 ay sonra bebeğime hamile kaldığımı öğrendim. Şimdi ise hareketlilik oranı %20ye düşmüş. Ama sayı hala aynı.
Bence yükselir gulum aspardik asit kullansin. Keciboynuzu kürü vs. Tabi hemen soyleme sen once ateşi bir düşsün. Sinirli ya. Of sinir oluyorum boyle huylarina . Bende de pco var kendimi kotu hissetmiyorum napim yani ben kadin degilmiyim veya kadinlik gururum mu ezildi. sen oyle deyince bende ceptelefonumu karistirdim esimin degerlerine baktim asilama öncesi verdigi testte
Ileri hareketli 52.1
Yerinde hareketli 11.1
Hareketli sperm sayisi 18.9
Hareketsiz 36.8
Toplam hareketli 37.8
Toplam sperm sayisi 59.7

Yaaav acaba bu doktorda bu degerle asilama yaparak hatami etti ama iyi sanirim . Esime sinirlendim bende bu konuyu görünce. Aklima eski gunler geldi.

Bence yükselir gulum aspardik asit kullansin. Keciboynuzu kürü vs. Tabi hemen soyleme sen once ateşi bir düşsün. Sinirli ya. Of sinir oluyorum boyle huylarina . Bende de pco var kendimi kotu hissetmiyorum napim yani ben kadin degilmiyim veya kadinlik gururum mu ezildi. sen oyle deyince bende ceptelefonumu karistirdim esimin degerlerine baktim asilama öncesi verdigi testte
Ileri hareketli 52.1
Yerinde hareketli 11.1
Hareketli sperm sayisi 18.9
Hareketsiz 36.8
Toplam hareketli 37.8
Toplam sperm sayisi 59.7

Yaaav acaba bu doktorda bu degerle asilama yaparak hatami etti ama iyi sanirim . Esime sinirlendim bende bu konuyu görünce. Aklima eski gunler geldi.
Aşılama sonrası negatifti sanırım arkadaşım. Aslında değerler kötü değilmiş. %50 diyorsun. Ama pco dan dolayıdır belki , tutmama sebebi. Ben de bunu anlamıyorum biz ne hastalıklar geçiriyoruz gurur yapmıyoruz ama bizimkiler maşallah, sanki hiç hasta olmadı hiç yatmadı gibi davranıyor.

Back
X