İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

miniciki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
627
317
123
Sakarya
Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
yani cahil insanda degiliz anlamadim ki nasil oldu. 🙈

Cok kararsizim bana destek olun. Vicdanen dogurmak istiyorum.
Ama bakamam diyede korkudan aldirmak istiyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.🥺

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.

Çok rahat bakarsınız. İlk bebek kadar zorlamıyor ikincisi. Yaşları yakın olduğu için birbirlerine oyun arkadaşı da olurlar. ❤️

Merhaba hanımlar

Fikrinize
aldırma demeye geldim annemde plansız benden hemen sonra kardeşime hamıle kalmıs aramızda 13ay var..kucukken zorlanmıs ama bız cocukken cok guzel buyuduk arkadastık şimdi iyi ki doğurmus dıyorum annemde aldırmak ıstemıs ama günah dıye vazgecmıs ıyı kı dogurmusum demıstır hep..bence şans ver bebegıne bır sebebı var sızı tercıh etmıs bıde okadar cok ısteyen varken size nasıp etmıs allah her bebek kolık olacak diye bıseyde yok zaten.

Ikiz bebeklerim var,bakilir ,kolay falanda degil ama bakilir,maddi gucunuz varsa aldirmayin,yok illa cocuk istemiyorsunuz aldirken tuplerinizi de baglatin ,bir daha bu durumu yasamayin :KK43:
Tek çocuğu olan birine tüplerini bağlat diye tavsiyede bulunmak, entresan

Evlâdım tek çocuk. Şartlar öyle gerektirdi.
Tek üzüntümdür.

Sadece sizin minicik çocuğunuz diye düşünmeyin, sadece bugüne bu yıla odaklanmayın, uzak geleceği de düşünün.
Evlâdınızı yetişkin hayatında bir kardeş sahibi olmaktan mahrum bırakmayın.

Ben o kadar çaresiz ve yorgun hissediyordum ki kendimi evlâdım bebekken, "ilerde, bebeği olan gece uyuyamayan kimi duyarsam, çalıp kapısını uyu kardeşim bu gece ben bakacağım bebeğine diyeceğim" demiştim.
Bugün 30 yaşını geçti.
Keşke, keşke bir kardeşi olsaydı diyorum şimdi, o bebeklik döneminin yorgunluklarını hatırlamıyorum bile.

Tek çocuğu olan birine tüplerini bağlat diye tavsiyede bulunmak, entresan
Hamile kalip ,aldirmasindan iyidir,
Oyuncak mi bu durum ?
Sizce kurtaj bir dogum kontrol yontemi mi ?
Hamile kalip ,kalip kurtaj olanlar var ...
Bebek istemeyen biri icin net cozum ...

Evlâdım tek çocuk. Şartlar öyle gerektirdi.
Tek üzüntümdür.

Sadece sizin minicik çocuğunuz diye düşünmeyin, sadece bugüne bu yıla odaklanmayın, uzak geleceği de düşünün.
Evlâdınızı yetişkin hayatında bir kardeş sahibi olmaktan mahrum bırakmayın.

Ben o kadar çaresiz ve yorgun hissediyordum ki kendimi evlâdım bebekken, "ilerde, bebeği olan gece uyuyamayan kimi duyarsam, çalıp kapısını uyu kardeşim bu gece ben bakacağım bebeğine diyeceğim" demiştim.
Bugün 30 yaşını geçti.
Keşke, keşke bir kardeşi olsaydı diyorum şimdi, o bebeklik döneminin yorgunluklarını hatırlamıyorum bile.
E yap o zaman 😀 neyi bekliyosun yaşın daha 30. Bi sağlık sorunun mu var? Benim kızım 4 aylık. 2.'yi yapma fikrî bi geliyo bi gidiyo. Yukarda bi arkadaş, oyun arkadaşı olurlar demiş. Kalbimi 12'den vurdu 😀

E yap o zaman 😀 neyi bekliyosun yaşın daha 30. Bi sağlık sorunun mu var? Benim kızım 4 aylık. 2.'yi yapma fikrî bi geliyo bi gidiyo. Yukarda bi arkadaş, oyun arkadaşı olurlar demiş. Kalbimi 12'den vurdu 😀
Çocuğunun yaşı 30u geçmiş.

Çocuğu 30 yaşında diye anladım ben 🙄

Evladinin yasi 30 mus canjm kendi degil , kendi 30 olsa yapardi muhtemelen bu dusuncesi o an olsa idi

Ben dedim ben :KK71::KK9:

İstiyordunuz ve erken olduysa şans deyin, maddi açıdan çok zorlanmayacaksanız ha bir yıl önce olmuş ha iki farketmez. Ama ikinci çocuğu hiç düşünmüyordum diyorsanız ne diyeceğimi bilemem bende. Ben ikinci çocuğu hiç istemeyen kısımdayım, kazasız belasız geçiyor yıllar çok şükür. Kızım daha küçükken kazayla oldaydı kabul ederdim galiba ama bu yaştan sonra kendime vakit ayırmak, istediklerimi ertelememek gibi bir hayalim var o yüzden aldırırdım. Herkesin koşulları, dünyaya bakışı farklı siz kendi çerçevinizden baktığınızda ne görüyorsanız ona göre karar verin. Sadece bakmak korkusuysa yaşadığınız eşinizin ne dediği, hissettiğide önemli tabi.

Merhaba hanımlar

Bak bu korkuyu yasamayan anne yoktur eger aldirirsan ömur boyu vicdan azabi cekeceksin ama dogurursan tas catlasa 3 sene zorlul cekeceksin.Sizin kardesiniz varmi bilmiorm ama dusunun anneniz kardesinizin yasamasina izin vermeseydi siz bunu ogrenseydiniz ne hissederdiniz?Korkularini bastirma sonuna kadar yasa zaten gecici kaygi durumu.Allah dagina gore kar verir derler rabbim size guvenmis emanet etmis bosa cikarmayin bu guveni❤

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X