İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz daha yeni öğrendiğiniz için evhamlanmış eski durumlar aklınıza gelmiş. Ben sizi anlayabiliyorum çünkü benim oğlum da inanılmaz zor bir çocuktu. Bütün olumsuzlukları dibine kadar yaşadım. ama geçti geçiyor. Kalbinizi ferah tutun

Yaaa çok etkiliyici bişey söyledin haa vallaha. Tecrüben varmı 😃 dün arkadaşıma bahsettim, sakın sakın diyo deli misin baş edemezsin diyo 😪 öyle mi hakikaten? Çok mu zor
Benim değil ama ablamınkilerin ve kuzenimin çocuklarının yaşları çok yakın. ikisi de birbirinin en iyi arkadaşı. O kadar üzerlerine titriyorlar ki birbirlerinin. Tabi ki zorlukları var ama sonrasında çocuklar için çok güzel bir duygu. En fazla çekilecek zorluk 3 5 yıl. E bunlar da küçük kalmadıklarına göre mantıklı bence 🥰

E yap o zaman 😀 neyi bekliyosun yaşın daha 30. Bi sağlık sorunun mu var? Benim kızım 4 aylık. 2.'yi yapma fikrî bi geliyo bi gidiyo. Yukarda bi arkadaş, oyun arkadaşı olurlar demiş. Kalbimi 12'den vurdu 😀
Hanımefendi, 30 yaşını geçen kişi evlâdım.

Bebeğinizi güle güle, iyi günlerde büyütün.

Benim değil ama ablamınkilerin ve kuzenimin çocuklarının yaşları çok yakın. ikisi de birbirinin en iyi arkadaşı. O kadar üzerlerine titriyorlar ki birbirlerinin. Tabi ki zorlukları var ama sonrasında çocuklar için çok güzel bir duygu. En fazla çekilecek zorluk 3 5 yıl. E bunlar da küçük kalmadıklarına göre mantıklı bence 🥰
Yapcam uleeyn : ) zaten gurbette yanliziz. Etrafta çoluk yok çocuk yok. Gelen yok giden yok. Sağlığımda yerinde hamdolsun. Kızım büyüdüğünde gözünün içine bakar üzülürüm vallaha, bi arkadaşı olsa da oynasa diye

Yapcam uleeyn : ) zaten gurbette yanliziz. Etrafta çoluk yok çocuk yok. Gelen yok giden yok. Sağlığımda yerinde hamdolsun. Kızım büyüdüğünde gözünün içine bakar üzülürüm vallaha, bi arkadaşı olsa da oynasa diye
Hadi hayırlı haberleriniz bekliyorum 🥰🥰

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
yani cahil insanda degiliz anlamadim ki nasil oldu. 🙈

Cok kararsizim bana destek olun. Vicdanen dogurmak istiyorum.
Ama bakamam diyede korkudan aldirmak istiyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.🥺
Dogdugunda 2 yasında olacak:kahve:
Kızım 17 aylık.
17 aydan bildriyorum bunun 2 yas sendrımu osu busu isiniz zor.
Bdvde aldır diyen cıkmaz.
Bosa beklemeyin yani:)
Allah yardımcınız olsun.

Benim oglum 13 ayliki kardesine hamile kaldigimda. Yani kardesi dogdugunda iki yası doldurmamisti bile. Normal uykusuzluk bir kenara bakmak öyle der zor olmadi. Ikinci bebegim hic kolik felan da olmadi. Simdiki aklim olda yine ayni yaparim. Ikisinin yasi yakin oldugu icin birbirlerine cok baglilar.
Sahsen bakamam diye aldirmak yerine ilk sartlari nasil olumlu degistirebilirim ona bakarim. Esiniz destek mi bakim konusunda? Onun yardim etmesi lazim. Kv veya annenizden kardesinizden felan da yardim alabilirsiniz ilk zamanlar. Sahsen sadece 10 gün annemin yaninda kaldim ikinci dogumdan sonra gerisini kendim hallettim. Kalbinizi korku karartmasin. ❣

Oo hanimlar 2. Sayfa olmus 🤭
Teşekkür ederim fikirleriniz icin. 2. Yas sendromlarina pek inanmiyorum ben. Yani en fazla aksilik çıkarır. Agladigi zaman her istediğini yapan biri degilim :/ tabiiki herkesin fikir ve düşüncesi farkli ben boyle bir anneyim 🤷

İkisi beraber buyur Fikri çok hoş bir de bunun yasliligi var buyuyunce elimide operler 🙈 ay bilemedim ya.

Eşim sonuna kadar destek veririm dedi.
Oda istiyor ama maddi konuda oda çekiniyor bende manevi.

Teşekkür ederim fikirleriniz icin. 2. Yas sendromlarina pek inanmiyorum ben. Yani en fazla aksilik çıkarır. Agladigi zaman her istediğini yapan biri degilim :/ tabiiki herkesin fikir ve düşüncesi farkli ben boyle bir anneyim 🤷

İkisi beraber buyur Fikri çok hoş bir de bunun yasliligi var buyuyunce elimide operler 🙈 ay bilemedim ya.
25 aylık, gelin bekliyoruz :D

Gelirler beraber yanına. Birisi gelmezse diğeri kızar neden anneme gitmiyorsun diye falan :D

ablam 2. çocuğuna hamile kaldığında
1. çocuğu 9 aylıkta
çok tereddütteydi nasıl bakacağım ikisine birden
rabbim öyle yardım ki 1. nazaran çok uslu uysal tatlı mı tatlı bir bebekti
tadını çıkar hamileliğinin zamanını yaşa endişelerin peşinden gelmesine izin verme

bir kızım var 10 aylık kolikti hala bile çok zor bi bebek. Ama yanlışlıkla hamile kalsam asla aldırmayı düşünmem. Nasibi varmış derim. Hem onun da zor olup olmayacağı belli değil hem de ne kadar zor olursa olsun birkaç seneye geçiyor. Çocuğunuz yalnız büyümemiş bi Kardeşi olmuş olur. Biz çok kardeşiz ve hep iyi ki böyle derim. Size tutunmuş minicik bir can var orda. İlerde büyüyüp size anne diyecek sarılacak sevecek. Eğer aldırırsanız ilerde pişman olur musunuz bunu da düşünün bence. inşallah sağlıkla doğurursunuz ☺️

En kotu ihtimalle ikinci bebeginizde kolik bile olsa hersey gelip gecici sizde biliyorsunuz ☺☺. Ne guzel arkadas olucaklar .benim 2 cocugum var biri 4.5 yasinda biri 10 aylik kizim cok guzel ilgileniyor seviyor bakiyor cok anac yaklasiyor bazen 2.cocuk daha erken olsaydi daha arkadas gibi gorebilirdi diyorum. Nasibi varmis gelmis lutfen aldirmayin ilk cocuktan vazgecebilirmiydinizki 2.si fetus die aldirsammiki die geciyor aklinizdan ikiside sizin caniniz kaniniz cok guzel olucak hersey 💜🤗

Bu arada eylülde 2 yaşında yazmışsınız oğlunuza şimdi de bebek doğunca 2 yaşında olacak yazmışsınız.
İlki doğruysa bence daha kolay olur bakımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X