İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada eylülde 2 yaşında yazmışsınız oğlunuza şimdi de bebek doğunca 2 yaşında olacak yazmışsınız.
İlki doğruysa bence daha kolay olur bakımı

Baska konudakinden mi bahsediyorsunuz? Konunun ilerleyen sayfalarina bakarsanız orda yazdim benim degil yegenimiz diye. 👍
Benim kizim su an 1 yasinda bebek dunyaya geldigi zaman 2 ye girmis olacak.

Baska konudakinden mi bahsediyorsunuz? Konunun ilerleyen sayfalarina bakarsanız orda yazdim benim degil yegenimiz diye. 👍
Benim kizim su an 1 yasinda bebek dunyaya geldigi zaman 2 ye girmis olacak.
Evet başka konuda 2 yaşında oğlum konuşmuyor yazmışsınız

Nasıl 😮

Hahaha bu iyiymis 😂😂

maviyesiltuna maviyesiltuna benim yegenimi koy pusete onunede oyuncak ver aksama kadar oyle duran bir bebekti ins oyle olur yoksa insan psikolojiside bir yere kadar
kafanı doldurma kuzum
kuzenim eşi 2. hamile kaldı çok endişeleri vardı
birde diyordu ki 2. kız olursa kesin yaparım
doğuma kadar az sakinleştirmedik mi
kız oldu düşük riski vardı iğneler vermiş dr vurdurmamış
neyse doğurdu dünya tatlısı cingöz bir kız

Hamile kalip ,aldirmasindan iyidir,
Oyuncak mi bu durum ?
Sizce kurtaj bir dogum kontrol yontemi mi ?
Hamile kalip ,kalip kurtaj olanlar var ...
Bebek istemeyen biri icin net cozum ...
kürtaj tabiki korunma yöntemi değil. ama çok iyi korunup da hamile kalanlar da var. bazen insan mecbur kalabiliyor. sadece doğurmak insanı anne yapmaz. eğer tahammülünüz yoksa ya da o çocuğa kötü bir hayat verecekseniz, annenin psikolojisi hazır değilse ve ne kadar korunursan korun bi şekilde hamile kaldıysan insan bazen üzülerek de ciddi kararlar alabiliyor. kar- zarar yapılması lazım bu durumda hem anne hem de çocuk açısından.
konu sahibi GERÇEKTEN bakamayacak durumdaysa psikolojik yada maddi olarak o zaman hamile kalmasaydın keşke demek duruma ççözüm olmuyor.
ama sevgili konu sahibi, eğer yorulurum yetişemem diye düşünüyorsan belki destek alabilirsin çevrenden. zorluğu 2 sene daha sürer. iki çocuk yaşları yakınken daha iyi oynar. sandığın kadar yorulmayabilirsin. sadece 2 sene daha uykusuz gecelere hazırla kendini. benim oğlan 2 yaşında eve ufak çocuklu yada büyük çocuklu biri gelsin bizi aramıyor bile gözleri. ama evde teksem onunla yada babası ile bütün gece lego araba oynuyoruz. eve çocuk geldiğinde biz daha mutlu oluyoruz. bence CİDDİ BİR ENGEL TEŞKİL EDEN DURUM YOKSA doğurmanı öneririm.

Aldırma lütfen oğlum 6 yaşında ve o kadar yalnız ki hep erteledik maddiyattan dolayı şimdide ben yeni çalışmaya başladım olsa bakacak kimsemde yok çok pişmanim üst üste yapmadığım için

ben tek çocuk istiyorum o da Allah kısmet ederse tabii, ama hep kardeşlerimden dolayı çok şanslıyım derim.
bence korunmaya rağmen hayata tutunmuş miniğe bir şans vermelisin,maddi kaygın yoksa ve eşinle guzel bir evliliğin varsa.

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
yani cahil insanda degiliz anlamadim ki nasil oldu. 🙈

Cok kararsizim bana destek olun. Vicdanen dogurmak istiyorum.
Ama bakamam diyede korkudan aldirmak istiyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.🥺
Kıymayın o miniğe lütfen milyonlarca insan içinden sizi bulduysa mutlaka bakabilirsiniz emin olun.:anne:

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.

aynı durumu yaşadım aldırdım hiç pişman değilim, bu kararı verecek olan sizsiniz. Bakılmaya bakılır sevgi desen sizde sonsuz ama siz aynı süreçleri yaşamaya hazır mısınız?maddiyat uygun mu? eşiniz nasıl bir baba (size destek mi köstek mi) ? çalışıyorsanız işi bırakma yada ara verme şansınız var mı?yoksa kim bakacak çocuklara bunların hepsi bir etken.....

Benim çocuklarımın arasında da 23 ay var ve 2. Cocuk hiç hesapta yoktu, ilk başlarda gerçekten zorlandım manevi olarak hatta tek çocuk hiç çocuk derlerdi çok iyi anladım,size tozpembe bir hikaye anlatamayacağım ilk yıl için, ama şimdi iyi ki diyorum, birbirlerine olan düşkünlükleri, onları izlemek, birlikte oynamak, paylaşmak hepimize iyi geldi. Şimdi tamamlandık belki de, tabi ki seçim sizin olanaklarınızı gözden geçirip doğru kararı vereceksinizdir.

Merhaba
Ben de aynı durumdayım. Kızım 3 yaşında ama ilk zamanlarda çok zorlandım. Hala zorlandığım konular var uyumaz yemek yemez her dönemin ayrı zorluğu var tabiki ilk zamanlarda kolikti o da ilk 5 ay insanlıktan çıkmıştım 😊. Şimdi 15 haftalık hamileyim beni de düşündürüyo ama kızım büyüdüyse daha zoru olamaz heralde diye bakıyorum. Zaman geçiyo zamanla bazı şeyler oturuyor yerine bence aldırmayın. Şu forumda başlıkları görüyoruz çocuk sahibi olmak için çabalayanlar olması için dünyaları verecek olanlar var. Ben onları da gördükten sonra şükrettim sağlıklıyım ki hamile kaldım. En kötüsü bir süre zorlanırım sonra düzelir yeter ki sağlıkla doğsun.

Merhaba hanımlar

Benimkilerin arasıda 20 ay idi ilk bebeğim kolikti o günleri unutamıyorum gözümün altı morarmış,saçımda beyaz cikmis ve 40 kilolara düşmüştüm bütün gün kucakta idi 5 yada 6 aylik olana kadar sonra tam rahatladik derken ikinci bebeği öğrendik senle aynı korkuları yaşadım sonra bebeğim doğdu inanır mısın surekli tetikteyim ne zaman aglayacak diye bekliyorum
Ve o bebeğim karnı tok altı temiz olduğu sürece hiç ama hiç ağlamadı öyle rahattık ki diyordum böyle bebeğim olsun 10 taneye gene bakarim
Beni hiç yormadi bebekken bile kendi kendine uyurdu umarim senin bebeginde boyle olur
O koligi dibine kadar yaşamış biri olarak seni anlıyorum

Yapcam uleeyn : ) zaten gurbette yanliziz. Etrafta çoluk yok çocuk yok. Gelen yok giden yok. Sağlığımda yerinde hamdolsun. Kızım büyüdüğünde gözünün içine bakar üzülürüm vallaha, bi arkadaşı olsa da oynasa diye
Tam baştan okumadım ama yorumunuza denk geldim
Benimkilerin arasıda iki yasa yakin arkadaş gibiler bende tek başıma gurbette buyuttum şimdi biri 6 diğeri 4 yaşında yetmedi bir de 7 aylik bi bebemiz daha var
Kardeş gibisi yok 😊
Evet zorladıkları dönem oluyor sabretmek lazım şimdi öyle güzel ki kardeşlerini buyutuyolar
Hele şu pandemi döneminde evden çıkamadığımiz için kardeş olmanın avantajlarını daha iyi yaşadık

Bekar olunca kolay söyleniyor ama evli olunca hele ki çocuğun olunca o kadar kolay olmuyor Totarikar 🤷‍♀️
Bakamam diyorsa daha kötü değil mi? Çocukları çok seven biri olarak söylüyorum bunu. Nerede sevgiden ve ilgiden mahrum bir çocuk görsem çok üzülüyorum.

Bakamam diyorsa daha kötü değil mi? Çocukları çok seven biri olarak söylüyorum bunu. Nerede sevgiden ve ilgiden mahrum bir çocuk görsem çok üzülüyorum.
Durum biraz daha farklı işte. Dediğinde haklısın ama bu konuyla birebir örtüşmüyor

Merhaba hanımlar

Korkularımın vücut bulmuş halisin. Bir aşamada 2. Çocuk istiyor muydun?

Oo hanimlar 2. Sayfa olmus 🤭
Teşekkür ederim fikirleriniz icin. 2. Yas sendromlarina pek inanmiyorum ben. Yani en fazla aksilik çıkarır. Agladigi zaman her istediğini yapan biri degilim :/ tabiiki herkesin fikir ve düşüncesi farkli ben boyle bir anneyim 🤷

İkisi beraber buyur Fikri çok hoş bir de bunun yasliligi var buyuyunce elimide operler 🙈 ay bilemedim ya.

Eşim sonuna kadar destek veririm dedi.
Oda istiyor ama maddi konuda oda çekiniyor bende manevi.
26. Aydan selamlar
Çocuğun içine şeytan giriyo

Merhaba hanımlar

Araları 23 ay iki çocuğum var, 5 ay ve 28 aylıklar. Benim çocuklar kolik değildi ama çok zorlanıyorum. Tek çocuk varken o uyurken ben de uyuyup dinleniyordum ama şimdi biri uyurken diğeri onu uyandırmasın diye uğraş, büyük küçüğü hırpalamasın diye her an tetikte ol. Oğlum aşırı hareketli, uykuyu sevmeyen tam bir haydut. Uykusuzluk, yorgunluk ama ikisi de aynı zamanlarda uyumuşlarsa onlara bakıp bakıp gülümserken buluyorum kendimi. Bir de çok kötü döneme denk geldi yardımcı vs alamıyorum, annem haftada bir 3 saatliğine gelebiliyor, dışarıyla sıfır temastayız. Eşim bazı günler evden çalışıyor o rahatlatıyor. İlerisi çok güzel olacak umuduyla sabrediyorum, birbirleriyle oyunlar oynayıp eğlenecekler, şimdi bile başladık yavaş yavaş ortak oyunlara, tünelin sonunda Işık var, inanıyorum 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X