İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanimlar teşekkür ederim fikrinizi sunmussunuz yazmayadabilirdiniz 🤗
İlk bebegim o kadar zordu ki esimle yemeklerimizi ,kahvaltilarimizi vardiyali yapardik. Fon supurge sesini bilmeden once dua sesleriyle uyuturduk carsafa koyar sallardik esimle her türlü seyi denedik en sonunda kolik bebek icin anne karni sesinde uyutabildim. Surekli bebek meme istiyordu inanirmisiniz cocugumu kucaktan kanepeye koydugum an gozunu acip agliyordu. evde yemek yapamiyordum hep disardan yiyorduk. ne zaman ki 4.5 ayina girdik rahatladik.
ikinci bebekte boyle olursa ben yikilirim :/

Benim bildigim 2 ayda kalp atışı oluyor baktirmadim ama benim ki 5 haftalik falandir hani daha kese yeni acilmistir diyebilirim.
Dinende bebege ruhun uflenmesi 2.3 aylarda diye biliyorum.
Yarin hastaneye gidecegim zaten kalbi olustuysa o masadan kesinlikle kalkarim ❤️
Bende 5 arti 2 de kurtaj oldum kalp atimi duyulmuyordu ama yinede duyulmadigina bakmayin onun kalbi atiyor ben cok pismanim nerde bu konuyu acani gorsem uyariyorum.annelikte boyle degil mi zorluk vekerek buyutmek saglikli olsinda uykusuz kalmak degil mi sizi cok iyi anliyorum bende zor.seyler yasadim ama kurtaj cok buyuk pismanlik uyarmak isterim sizi

belki bunu söylemem bazılarını rahatsız edebilir bilmiyorsun diye ama emin olun yoğun bakım hemşireliği yaptım ve bebekte baktım biliyorum, keşke tedavilerim olumlu sonuçlansa da artık bende bebek sahibi olabilsem, tedavilerden olumsuz sonuç almaktansa kolik olup 4 bucuk ay zorlanmaya razıyım. Allah eğer o canı size nasip ettiyse, mutlaka daha iyi olacağı içindir

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
yani cahil insanda degiliz anlamadim ki nasil oldu. 🙈

Cok kararsizim bana destek olun. Vicdanen dogurmak istiyorum.
Ama bakamam diyede korkudan aldirmak istiyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.🥺
Ben de kızım 12 aylıkken hamile kaldığımı öğrendim. Üstelik ben doğal yoldan hamile kalamayan bir insandım. Kızım 5.tüp bebek ile olmuştu. Ona rağmen doğal yoldan hamile kaldım diye sevinmek yerine ikisine nasıl bakıcam tedirginliği hakim oldu. Sanırım bu tedirginlikte hormonların de etkisi çok. Çünkü zamanla bu düşüncelerim azaldı. Amaaaan bi şekilde ikisi de büyür işte demeye başladım. Kızım zaten çok sosyal bi çocuk kardeşi az büyüdü mü ne güzel beraber oynarlar diyorum. Belki 1-2 sene zor geçer ama ondan sonra rahat olucam inşallah diyorum. Artık hep pozitif bakıyorum.

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.

herkesin durumu kendine özgü. Ben de ilk çocugumda çok zorlamdım. Yurtdışında tek başımayım. Yaşadığımız bazı yerlerde arkadaşım bile yoktu. Yapayalnızdım. O dönem çok zorlandım. Şimdi ise pişmanım ikinciyi o ara yapmadığıma. Zaten hayatım tepetaklaktı. Herkes 2 çocuk 2katı iş değil diyor. Keşke o ara hamile kalsaydım da şimdi yaşları yakın 2 çocugum olsaydı. Bu benim pişmalığım.

Çocuklar arası 2 yas çok güzel bence. Benim kızlarım arası da 2 yaş. İlk yıl zor oldu ama su an beraber oyun kuruyorlar oynuyorlar. Kardeşi olmasa büyük kızım hep bana sarardı 😂

Benim cücüklerimin arası 22 ay :) İkinci çocuğu istiyorduk ama bu kadar erken istemiyorduk derken geliverdi minik kızçem.. Evet yenidoğan dönemi zor oluyor o yaşlarda ama iyi ki doğurmuşum miniğimi :) Zor, yorucu, yıpratıcı ama ne biliyim.. Kızımın olmadığı, oğlumun tek çocuk olduğu bir hayatı düşünemiyorum bile şu anda..

Hanimlar teşekkür ederim fikrinizi sunmussunuz yazmayadabilirdiniz 🤗
İlk bebegim o kadar zordu ki esimle yemeklerimizi ,kahvaltilarimizi vardiyali yapardik. Fon supurge sesini bilmeden once dua sesleriyle uyuturduk carsafa koyar sallardik esimle her türlü seyi denedik en sonunda kolik bebek icin anne karni sesinde uyutabildim. Surekli bebek meme istiyordu inanirmisiniz cocugumu kucaktan kanepeye koydugum an gozunu acip agliyordu. evde yemek yapamiyordum hep disardan yiyorduk. ne zaman ki 4.5 ayina girdik rahatladik.
ikinci bebekte boyle olursa ben yikilirim :/

Benim bildigim 2 ayda kalp atışı oluyor baktirmadim ama benim ki 5 haftalik falandir hani daha kese yeni acilmistir diyebilirim.
Dinende bebege ruhun uflenmesi 2.3 aylarda diye biliyorum.
Yarin hastaneye gidecegim zaten kalbi olustuysa o masadan kesinlikle kalkarim ❤️
Merhaba ..Ne yaptınız ?Doktora gittiniz mi?Kararınızı paylaşmak isterseniz sizi merak ediyoruz..

Merhaba hanımlar

Sakın aldırma benim kızım 1 yaşındaydı ben 2. Sine hamileydim şimdi çok şükür 2 buçuk yaşında iyiki doğurmuşum diyorum. 2.doğumda kızım 5 aylıkken ben bu sefer 3.ye hamileydim ama böbrek hastası olduğum için aldırdım. Sonrasında çok pişman oldum. Ama mecburdum aldırmaya. Sende bebeğini aldırma 2.sini doğur korunursun. Hem çocuklarında birlikte büyür

Sakın aldırma benim kızım 1 yaşındaydı ben 2. Sine hamileydim şimdi çok şükür 2 buçuk yaşında iyiki doğurmuşum diyorum. 2.doğumda kızım 5 aylıkken ben bu sefer 3.ye hamileydim ama böbrek hastası olduğum için aldırdım. Sonrasında çok pişman oldum. Ama mecburdum aldırmaya. Sende bebeğini aldırma 2.sini doğur korunursun. Hem çocuklarında birlikte büyür
Bende kurtaj oldum acisini atlatamiyorum cok uzuluyorum cok pismanim hic aklimdan cikmiyor

Siz piskolojik destek almadınız hala dimi. Yalnız sizin durumunuza konu sahibini ki aynı değil.
Ayni mi dedim yooo psikilojik destek aliyorum.psikolojik destek dediginiz sihirli degnek degil ki alinca hemen duzelsin.ayrica bu acinin psikolojiyle alakasi yok insan yok yere giden bebegine uzulmesi normal degil mi.

Ayni mi dedim yooo psikilojik destek aliyorum.psikolojik destek dediginiz sihirli degnek degil ki alinca hemen duzelsin.ayrica bu acinin psikolojiyle alakasi yok insan yok yere giden bebegine uzulmesi normal degil mi.
Sizin konunuzu biliyorum 🤷

Gittim doktora sonlandirdim 🥺 konu kapanabilirmi bilmiyorum bi onemi kalmadi ,🥺 çok üzgünüm çok
6 haftalikmis. Valla kendimi aptl gibi hissediyorum. Hastanede farkli simdi farkli dusunuyorum :/
Hayırlısı olsun

Hayırlısı demekten başka yol yok.

Benimde bebeğim kolikti cok zahmetli oldu bende tektim ama olaya gercek olarak baktigin zaman çok guzel kardesi olacak yavrunuzun tek kalmayacak ve yillar sonra ay olsa mi olcak mi diye dusunup duracaginiza 2 yil daha sabredeceksiniz ve 2 minnosunuz buyumus size arkadas olmus olacak ki onlar oyun arkadasi olunca daha da rahatlayacaksiniz . Benim fikrim kesinlikle aldirmayin belkide 2. Bebek cok rahat ve kolay bakimi olacak bilemezsin . O senin yavrun olmayi kabul etmis sarilmis sana sende ona saril ve yalniz birakma diyorum . ❤

Gittim doktora sonlandirdim 🥺 konu kapanabilirmi bilmiyorum bi onemi kalmadi ,🥺 çok üzgünüm çok
6 haftalikmis. Valla kendimi aptl gibi hissediyorum. Hastanede farkli simdi farkli dusunuyorum :/
Öncelikle geçmiş olsun. Dinlenin birkaç gün, yormayın kendinizi.
Böylesinin daha doğru olduğunu düşündünüz madem, artık bu konuyu düşünmeyin, arkanızda bırakmaya çalışın.
Zaten düşünürken kararsız kalıp yıprandınız, fiziksel müdahale yıprattı, bir de şimdi değişen düşünceler, arkasından gelecek muhtemel "tüh"lerle yıpratmayın kendinizi. Belli ki cesaret edemediniz, belli ki ilk bebek zamanında yaşadıklarınızdan çok ürkmüşsünüz. Oldu artık, kurmayın kafanızda.
Ne olursa olsun, hiçbir şey sizden kıymetli değil. Üzülmeyin artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X