İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanimefendi cünki dini boyutu yonünden cok büyük bir günah belki bilmiyorsunuzdur ama aydınlatayim sizi allahin verdigi canı sadece allah alır umarim anlamissinizdir thanks😆
Bu platformda herkes inançlı veya Müslüman olmak zorunda değil, bunu unutuyor ve kendi inancınız üzerinden baskı kuruyorsunuz.

Ben bir anne değilim ama kardeşim ile aramda çok az yaş farkı var. Bunun zorluklarını ve kolaylıklarını elimden geldikçe anlatıp çekildim. Bize düşen budur. Aldırma çok günah falan demek değil.

Ayrıca her bebek rızkıyla gelir lafına da inanmıyorum. Bu lafı ne zaman duysam aklıma çocuklarına verecek yemek bulamayıp, çocuklarını ısıtacak odun dahi alamayıp, ellerine üşümesinler diye saç kurutma makinesi verip, içerki odada kendini asan o kadıncağız (Emine Akçay, Allah rahmet eylesin) geliyor

Teşekkürler (ana dilim Türkçe olduğu için bu şekilde yazdım)

İkinci çocuğum doğduğunda diğeri 11 aylikti gayette güzel baktım.. tek başıma ne anne ne kv yoktu yanimda..aldırmayın pişman olacaksınız kesinlikle birlikte ne kadar güzel vakit geçirdiklerini gördüğünüzde iyiki diyeceksiniz..

Hiçbir bebiş aynı olmaz. İlk oğlum sikintiliydi. Ne uyurdu, ne emerdi, hep ağlardı. Çok uykusuz kaldığım günler oldu. Bir daha çocuk mu tövbe dedim.

Ve yıllar sonra ikinciyi yaptım😬 uyurdu, emerdi, aglamazdi, o kadar sakindi ki.

Diyeceğim o ki, gözün korkmasın. İlla aynı şeyleri yaşayacaksınız diye birşey yok.

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
yani cahil insanda degiliz anlamadim ki nasil oldu. 🙈

Cok kararsizim bana destek olun. Vicdanen dogurmak istiyorum.
Ama bakamam diyede korkudan aldirmak istiyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.🥺
maddi manevi güçlü hissetmek lazım

En yakin arkadasimin iki kizi var. Biri 2.5 yasinda digeri 12 ayini doldurmak uzere. Yani ikinciyi dogurdugunda ilki daha 18 aylik filandi. Tek basina buyutuyor, arada gorumcesi ve kvalidesi destek oluyor. Ama kiz cok.yiprandi. cok zor diyor. 2.zaten kazayla oldu. Asla yapmazdim diyor. Eger destek alamayacaksaniz bir daha dusunun. Evet buyyduklerinde guzel olacak belki ama kiz daha gencecik yasinda bel fitigi oldu. Psikolojik cokuntu de cabasi. Getirisi oldugu kdr goturusu de cok bu isin.

Oğlum 22.5 aylık ve kızım 1 aylık şu an. Çok mu zor hemde nasıl. Ama bir sene. Ondan sonra oyun arkadaşı can olacaklar birbirlerine.

Genelde biri zor olunca bebeklerin, digeri akilli sakin oluyor.
Ikinci cocugum cok sakin benim, varligi yoklugu birdi ilk 3 ay. Allah yardim ediyor kısacası, büyür giderler.

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.

Merhaba benim de 23 aylik bi kizim var zor bi bebek degildi ama psikolojik rahatsizliklarim oldugu icin lohusaligim biraz kotu gecti kesinlikle 2.cocuk istemiyordum.2 ay once yaklasik tekrar hamile kaldim ve psikolojik sikayetlerim artti yapamam edememler beynimi sardi 5 arti 2 gunlukken kurtaj oldum.kurtajdan 3 saat sonra aklim basima geldi yok boyle bi aci evlat acisi cekiyorum 😢😢 2 aydir her gunun zehir surekli agliyorum.bebegime cok uzuluyorum.sanki evden bir kisi eksildi onu dusunmeden yapamiyorum.kizimlada cok ilgilenemez oldum onu severken bile bebegime haksizlik etmisim gibi geluyor sucu gunahi neydi ki 😢 lutfen bebeginize kiymayin inanin kurtaj sonrasi cok pismanlik..suan psikologa gidiyorum ..hayat durdu bana yasama sevincimi kaybettim o zamana donsem yavruma asla kiymazdim.sizde kiymayin bakamam korkusu icin inanin zaman hizli geciyor buyuyup gider.ben dustum o hataya lutfen sizde dusmeyin

Kendi hikayemden bahsedeyim ufacik;
Kizim cok zor bi çocuktu.
Tahmin edebileceginiz tum cocuklarin zorlugunu carpip boler o derece..
Sirf bu sebepten bir daha cocuk istemiyordum.
5 sene direndim.
Sonra esim de isteyince bi cesaret yaptim ve hamile kalmistim..
Evet korktum mu korktum.
Ama asla aldirmak aklima gelmedi.
Cunku bir elin bes parmagi bile bir olmazken nasil olur da bu bebegimin de ilk cocuguma benzeyecegini dusunebilirdim ki?
Hakli oldugumu oglum dogunca anladim.
Sanki kardes degiller gibi zit iki karakterler.
Oglum düşünebileceğiniz en kolay bebekti ve hala oyle bir cocuk..

Yani ilki cok zordu , bu da zor olacak kesin ; ozaman cozum ben bu cocugu yok edeyim dusuncesi yanlis.
Kimsenin hayatini ne yasadigini, ne sartlarda oldugunu elbette bilemeyiz.
Ama olum harici her seye cozum varken hayatta, ufacik tereddutler icin bir cani yok etmek benim fikrimce dogru degil.
O suan bir fetus demissiniz, fetus degil hanimefendi embriyo suan.
Ve embriyoda ilk gelisen kalp diye biliyorum.
Kalbi atmakta olan bir canlinin kalbini hic gozunuzu kirpmadan durdurabilecekseniz lutfen buyrun.
Bakin din konusuna vs girmiyorum.
Herkes ayni dine mensup olmak zorunda degil.
Bu benim kendi, insani duygularim ve sahsi fikrim.
Gelmisse o bebek , vardir bir bildigi elbet.
Allah'in, evrenin , hayatin , kaderin veya adina her ne diyorsaniz; her neye inaniyorsaniz; elbet vardir bir bildigi ki o bebegi rahme yerlestirmis.
Kimseye psikolojik baski da yapmiyorum,
Kimseyi etkilemek de degil amacim.
Sahsi fikrim budur.
Herkes ayni fikirde de olmak zorunda degildir.
Soruldu ise fikrimizi beyan etmek de en dogal hakkimizdir.
Saygilar.
Ne guzel ifade etmissiniz agziniza saglik

Merhaba hanımlar

Ne ile korunuyordunuz canım

Merhaba hanımlar

Kessinlikle aldırmayın bikere çok günah aldırmak vebali çok büyük.. Fetüs bile olsa.. Hem ilk çocuğuna kardeş olur beraber büyürler, oynarlar.. Sonradan çocuğunuz neden kardeşim yok diye size sorar.. Üzülür o da..

Merhaba hanımlar

Ben bilinçli hamile kaldım emzirirken, kızım zor bi çocuk davranış bozukluğu var. Ama bu bile gözümü yıldırmadı birlikte büyüyecekler dedim🙏 zor olacak ama olacak diye düşünüyorum 🥰

Sizin gibi insanları asla anlamıyorum.Ben ve benim gibi olan çok insan var çocuk sahibi olmak isteyip olamayan.Madem 2.çocuk için kararsızsınız istemiyorsunuz neden korunmuyorsunuz? Korunmadınız hamile kaldınız vicdanen nasıl rahat edip aldıracaksınız? Kendinizi fetüs diye kandırmayın o da sizin canınız çünkü ve diğer çocuğunuza kardeş olur beraber büyütürsünüz.

Hanimlar teşekkür ederim fikrinizi sunmussunuz yazmayadabilirdiniz 🤗
İlk bebegim o kadar zordu ki esimle yemeklerimizi ,kahvaltilarimizi vardiyali yapardik. Fon supurge sesini bilmeden once dua sesleriyle uyuturduk carsafa koyar sallardik esimle her türlü seyi denedik en sonunda kolik bebek icin anne karni sesinde uyutabildim. Surekli bebek meme istiyordu inanirmisiniz cocugumu kucaktan kanepeye koydugum an gozunu acip agliyordu. evde yemek yapamiyordum hep disardan yiyorduk. ne zaman ki 4.5 ayina girdik rahatladik.
ikinci bebekte boyle olursa ben yikilirim :/

Benim bildigim 2 ayda kalp atışı oluyor baktirmadim ama benim ki 5 haftalik falandir hani daha kese yeni acilmistir diyebilirim.
Dinende bebege ruhun uflenmesi 2.3 aylarda diye biliyorum.
Yarin hastaneye gidecegim zaten kalbi olustuysa o masadan kesinlikle kalkarim ❤️

Ikinci cocugum dogunca ilk cocugum iki yaşındaydı. Belki gercekci gelmeyecek size ama insan yapabiliyor. Hem tecrübeli oluyorsunuz, cocuklu hayatta bir rutininiz oluyor. Iki yasinda genelde çocukları öğlen uyur, benimkini ben yatirip bebegi emizirip ikisiyle yatakta uyurdum. Minimum bir saat sonra alarmim sessizde calinca kalkar kahvemi yapar tv acar otururdum. Beynim dinlenmis olurdu çünkü elbette yorucu oluyor bide gece emzirmesi derken.
Size kesinlikle kanguru tavsiye ederim, cok faydasini gördüm. Ben ikinci el manduca almıştım mesela. Dışarı günlük neredeyse çıkardık. Ikiz bebek arabasindan aldim. Kesinlikle yanyana olanlari tavsiye ederim en azinda yaşadığım ülkede magaza girislerine filan girebiliyordum, kasaya gecip ödeme yapabiliyordum.iki yasindaki çocuğum merakli kosmak istiyor, kontrol edemeyecegim yerlerde onu indirirdim, bebek arabada kalirdi. Yani tempolu geçiyor ama kesinlikle gündüz uxkusunu tavsiye ederim. Dis kapiyi kitleyin, balkon camina diger camlara cocuk kilidi takin, banyo kapilarini dışardan kitleyin, ocagin üstünde bisey birakmayin, bicak gibi kesici seyleri ust dolaplara yerlestirin. Cocuklari gündüz uyuturken iciniz rahat eder, bide alarmi dedigim gibi kurun iyice kendinizi kaybetmemek icin xD misal annenize veya esinize msj atin biz uyuyoruz diye, bi saat sonra mesela yazsinlar size kontrol etsinler. Ama genelde anneler içgüdüsel olarak ufak bi cocuk hareketinde kallar zaten. Detayli yazdim ki iyice anlasilir olsun. Asla korkmayin ilk cocuktaki gibi olmuyor:)

Hanimlar teşekkür ederim fikrinizi sunmussunuz yazmayadabilirdiniz 🤗
İlk bebegim o kadar zordu ki esimle yemeklerimizi ,kahvaltilarimizi vardiyali yapardik. Fon supurge sesini bilmeden once dua sesleriyle uyuturduk carsafa koyar sallardik esimle her türlü seyi denedik en sonunda kolik bebek icin anne karni sesinde uyutabildim. Surekli bebek meme istiyordu inanirmisiniz cocugumu kucaktan kanepeye koydugum an gozunu acip agliyordu. evde yemek yapamiyordum hep disardan yiyorduk. ne zaman ki 4.5 ayina girdik rahatladik.
ikinci bebekte boyle olursa ben yikilirim :/

Benim bildigim 2 ayda kalp atışı oluyor baktirmadim ama benim ki 5 haftalik falandir hani daha kese yeni acilmistir diyebilirim.
Dinende bebege ruhun uflenmesi 2.3 aylarda diye biliyorum.
Yarin hastaneye gidecegim zaten kalbi olustuysa o masadan kesinlikle kalkarim ❤️
Ay ilkinde bende cok cektim bide col zor bir normal doğumdu, afedersiniz feci dikislerim vardı. Aylarda oturamadim agrilarim vardi.Allahtan ikincisi daha cabuk oldu ve pek hasar görmedim. Büyük ile uğraşınca küçüğü insanin gozune misil misil uyuyan sakin bir bebek gibi geliyor, ki benim ilki öyle degildi xD ya biz alisik olmuyoruz, ya bebekten bebege gercekten fayda ediyor. Allah yardim ediyor ve cocuklar arasi bi denge kuruluyor, biri cok aktif ve sesli ise öteki daha sakin oluyor

Merhaba hanımlar

Merhaba..Benim de 14 aylık bir kizim var ve ilk 3 ay ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir .Kolik bebek annesi olarak siz de bilirsiniz .Hiç susmadan 4 saat ağlayan bir bebeğim vardı ..Çok şükür uykusu düzene girse de .Hala zorlukları var.O zamanlar ben de diyordum ..İkinciyi asla istemem diye ama şimdi çok istiyorum .Bu ay biz de denemeye başladık.İkinci çocuğu kendim için değil ama kızım için zorunlu hissediyorum ..Yaşi yakın bir kardeş vermek bebeğinize bir oyun arkadaşı ,sırdaş ,ömür boyu can yoldaşı ,yol arkadaşi,ömürlük dost vermek demek bence ..Zor olabilir ama imkansız değil hiçbir şey .İkinci bebeğimiz de kolik olacak diye bir şey de yok .Belkide inanılmaz uslu ,uyumlu olacaklar ..Zaten bir bebek büyütüyorum ,pandemi de var evdeyim dedim.Bundan daha iyi fırsat olamaz.Bir cesaret geldi ve ikinciyi dusunuyoruz.Cok şanslısın. Allah bana da nasip eder inşallah .Olumlu düşün .Güzel düşün .İçini karartma .En doğru kararı vermeni kalpten diliyorum ..

Suanki aklım olsa pglum bir bucuk iki yasındayken ikinciyi yapardım. Cünkü auan bes buxuk yasında ve sürekli oyun oynamak istiyor birileriyle. O kiside tabiki ben oluyorum. Eğer kuzeni filan geldiyse beni unutuyor biraz olsun rahatlıyorum. Suan için yine beklemek durumundayım cünkü maddi acıdan ve kariyer planlamam sebebi ile vaktim yok. Zaten su saatten sonra yapacagım cocuk muhtemelen ona oyun arkadasıda olmayacak ve ben yine aynı kısır döngüye gireceğim. Geçen doktor dedi ikinciyi ne zaman yapcaksınız geç oldu . Bir cocuk anneden 7 yıl calıyo ve sen ikinciyi simdi yaparsan bir 7 yılını daha calmıs olcak. Dedi. 7 yıl bagımlılar anneye.cok dogru.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X