İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkiz annesi olarak yorumum çook zor ikiz büyütmek sadece yaşayan anlar bunu... Ama çok güzel. Yavrularımı tek hiç düşünemiyorum mesela iki başladılar çünkü hayata. Sizde şu an ikiyi düşünemiyorsunuz. Olduğunda hayatın temposu akışı bir şekilde yolunu buluyor. İki yaş arasıda evet zor olur mutlaka ama şu da var iki çocuk düşünceniz varsa çok rahata alışmadan ikisini bir büyütme avantajınız olacak. İki sene zorluğunux olur en fazla ondan sonra rahatlarsınız çocuklarınız birbirine arkadaş olur güzel yönleride çok fazla.

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.
yani cahil insanda degiliz anlamadim ki nasil oldu. 🙈

Cok kararsizim bana destek olun. Vicdanen dogurmak istiyorum.
Ama bakamam diyede korkudan aldirmak istiyorum.
Fikrinize ihtiyacim var.🥺
Çocuklarımın aralarında 17 ay var bi gün bila pişman olmadım hele aldırmak gibi bişey aklımın ucundan geçmedi. Keşke hamile kalmadan önce düşünseydiniz bunları. Bi can sonuçta nasıl kıyacaksınız. Yazık çok üzülüyorum böyle durumlara. Sizin gibi evlat sahibi olmak isteyen milyonlarca insan var yapmayın

Çocuklarımın aralarında 17 ay var bi gün bila pişman olmadım hele aldırmak gibi bişey aklımın ucundan geçmedi. Keşke hamile kalmadan önce düşünseydiniz bunları. Bi can sonuçta nasıl kıyacaksınız. Yazık çok üzülüyorum böyle durumlara. Sizin gibi evlat sahibi olmak isteyen milyonlarca insan var yapmayın
Çok geç 🤷

Madem aldiricaksiniz icinizde var ne die konu aciyorsunuz. Millet sizin derdinize düsdü resmen aldirma allahin verdigi can die..millet bir cocuga hasret siz keyfi rahatiniz icin cocuk aldiriyorsunuz madem bakamiycaksin yapmiycaksin bukadar basit!!! Yazik cok yazik okadar anne olmak isteyen varken önüne gelen cocuk aldiriyor

Gun icinde surekli aklimdaydi ama iste hayat devam ediyor temizlik yemek derken.
Sadece ben degilim diye avutuyorum. Kendi kafamda kuruyorum kesin daha cocugum olmayack cezalandırılacagim diye.
Keske ilk bebegimi zor buyutmeseydim bu korkuda olmayacaktim. :/ Yapacak bir sey yok kizim 5.6 yasina gelince ins bir tane daha lutuft eder Allah bana 🙏
Allahin verdigi cani al sonrada insallah bitane daha lutuf eder de ne ala memleket. Neyse ben daha fazla yazmiyim

Merhaba hanımlar
Başlıktanda anlaşılacağı üzere ikinci bebegime hamileyim. fakat cok kararsizim ilk bebegimde cok zahmet çektim yenidogdugunda kolikti bir turlu uyumuyordu simdi ikincisi dogdugunda 2 yaşında olacak. İkisine birden nasil bakacagim dusundukce uzuluyorum kendimi yipratiyorum.
Uzulerek soyluyorum ama aldirmayi dusundum daha yeni ,fetüs halinde diye kendimi avutuyorum.

Lütfen o minicik cana kıymayın bu zamanda geldiyse vardır bir hayır

Teşekkür ederim C Calcifer Ne desek boş.. Ama kendimu aptal gibi hissediyorum demenin hiçbir faydası yok bir sağlık sorunu olmadığı halde sırf rahatı için bunu yapan herkesin hayat boyu ve hayat sonrası karşısına çıksın o yavrular. Ben tıp öğrencisiyim bebek gibi bir mucizenin meydana gelişinden o kusursuz işleyişinden habersiz olan insanlardan utanıyorum artık!! lütfenli dilimi bi kenara bıraktım artık size karşı umarım her an pişman olursunuz

Teşekkür ederim C Calcifer Ne desek boş.. Ama kendimu aptal gibi hissediyorum demenin hiçbir faydası yok bir sağlık sorunu olmadığı halde sırf rahatı için bunu yapan herkesin hayat boyu ve hayat sonrası karşısına çıksın o yavrular. Ben tıp öğrencisiyim bebek gibi bir mucizenin meydana gelişinden o kusursuz işleyişinden habersiz olan insanlardan utanıyorum artık!! lütfenli dilimi bi kenara bıraktım artık size karşı umarım her an pişman olursunuz
Neyse kusura bakmayın bir an sinirlendim gerçekten aklımdaydınız haberim yoktu inşallah yapmaz diyordum. Üzdüysem ksura bakmayın çok üzüldüm bebeğe sadece ama hayırlısı olsun siz böyle uygun görmüssünüz sizin bebeğiniz sonuçta

Allahin verdigi cani al sonrada insallah bitane daha lutuf eder de ne ala memleket. Neyse ben daha fazla yazmiyim
Size mi soracaktı RABBİN'E duasını iletirken? Sizden izin mi almalıydı!
Siz bu konuda asla yargı makamı değilsiniz.
Haddi aşmayın.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar

Geçmiş olsun..
Bu forum böyle konuları asla kaldırmıyor. Aklınızda olsun.
Daha önce de böyle konular açıldı, çoğunlukla ali kıran baş kesen tadında yorumlar geliyor..
Bir an önce bence konunuzu kapattırın, bu konu ve yorumlar bu saatten sonra sadece sizi üzer, hassasiyetinizi arttırır.
Tekrardan geçmiş olsun..

Oo hanimlar 2. Sayfa olmus 🤭
Teşekkür ederim fikirleriniz icin. 2. Yas sendromlarina pek inanmiyorum ben. Yani en fazla aksilik çıkarır. Agladigi zaman her istediğini yapan biri degilim :/ tabiiki herkesin fikir ve düşüncesi farkli ben boyle bir anneyim 🤷

İkisi beraber buyur Fikri çok hoş bir de bunun yasliligi var buyuyunce elimide operler 🙈 ay bilemedim ya.

Eşim sonuna kadar destek veririm dedi.
Oda istiyor ama maddi konuda oda çekiniyor bende manevi.

Kızım 2 yaşındayken hamile kaldım bende. Ağlamak sızlamak aldırmayı düşünmek derken doğdu. Evet ilk seneler zor biraz. İkinci çocuk kolay olurlar dedi daha zordu benim ki. Şu an büyüğü 6 küçüğü 4 olmak üzere. Yemin ederim bir tanesi olmasın diğerine bakamam. Sürekli birlikte oynuyorlar. Oyun arkadaşı olmazsa sürekli anne babaya sarıyorlar çünkü:)
Arada arkadaşım büyüğü yolla da benim kızla oynasınlar diyor. Kusura bakma büyüğü yollarsam diğeri durmaz diyorum. Benim için bir çocuğun bakımından daha zoru onu oyalamak olduğu için şu an çok rahatım.

İyi ki olmuş diyorum şimdi. Yaşı birbirine yakın kardeşler birbirlerinin en iyi arkadaşı oluyor. Eşiniz de destekmiş. Altından kalkarsınız bir şekilde. Bakın ben nasıl büyüdüklerini unuttum bile. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Aaaa ben sizi hatırlıyorum topicten ...Hamile kalmaya çalışırken ben birkaç kere yazismistik ..Benim kızım da 14 aylık .Ben de ikinciyi düşünüyorum .Bu ay başladık .Saglikla gelsin bebeginiz ,
Desenize arka arkaya gebe kalmışız ilklerde :)
İnşallah 2. Bebekte sizi çok bekletmeden gelir ❤️

Sizemi soracaktim bende fikrimi yazarken.. Sizin haddinize degil fikrimi sorgulamak
Bu fikir yazmak değil, yargılamak.
Sizi zerre ilgilendirmeyen bir konuda üstten üstten yargılama yaparsanız tabi ki sorgulanırsınız.
Isteyen istediği konuda RABBINE dua eder. Dualara kimse karışamaz. Ne ben ne siz ne başkası. Haliyle yargılama da yapamayız.

Son düzenleme:
Bu fikir yazmak değil, yargılamak.
Zerre sizi ilgilendirmeyen konuda ahkam keserseniz tabi ki sorgulanirsiniz.
Yargilarim SiZENE!!!! Ne bos insansiniz ya baska isiniz yokmu Allahin yasakqldigi günah dedigi seye bende günah diyorum yarin bigün evladinin basina bisey grlde en ufak biseyde diyecekki belki yaptigimin cezasi!!! O yapti belki baska biri okur vazgecer .. alkis tutup tesellimi edeyim benim fikrim bu ne olursa olsun karsiyim günah cünkü ... okadar isteyen varken bana nankörlük geliyor,,, bide insallah yine Allah verir diyor🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X