• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Bence her çocuk ozel okulda okuyup ozel dersler almak zorunda degil. Kardeslerim oldugu icin her zaman sansli oldugumu dusunurum. Tabiki maddi imkan yoksa tek cocuk bile yapip cocugu o ortamda rezil rtmemek gerekir. Ama maddi imkan varsa da mutlaka kardes olmali. Benim hayalim yaşlandigim zaman bayramlarda tüm cocuklarim evime toplansin torunlarima sarilip seveyim çok isterdim. Şartlar izin verse en az 4 yapardim ama simdilik ikinciyi dusunuyorum. Maddi imkanimiz ilerde daha iyi olur da cesaret edebilirsem 3. Cocugu da yaparim belki.
Hayatta hersey bale kursu özel okul değil. Kardeş bambaskadir. Elde imkan varsa cok cocuk iyidir. Çok cocuklu arkadas varya 88li yi kiskanmiyor degilim :)

Esin istemiyorsa zorlama bence.Bu tek tarafli bir karar olmamali.2.Cocuk fikri kisiye gore degisir.Ama ben bu dunyaya 2.bir cocuk getirmeye cesaret edemiyorum.Hergun yuregim sizliyor suriyeli cocuklari ciplak ayakla görünce..hergun haberleri izlerken agliyorum cocugumun gelecegi nasil olacak diye..

Tek taraflı bir karar olacak olması da çok korkutuyor beni, ben babalık duygusunu zaten yasadım diyen bir Ada'ma bu fikri empoze etmek zaten o kadar zor ki..
Dedikleriniz de çok haklısınız çok korkutucu bir dünyada yasıyoruz gerçekten, bu kötü dünyada çocuğuma bırakabilecegım omzuna basını yaslayabileceği bir kardeş mi yoksa çok iyi bir eğitim ve hayatını heryerden idame ettirebileceği bir gelecek mi olmalı.. Bilemiyorum.

Evet.uzmanlarda 4 yaş aralığının çok uygun olduğu görüşünde. .
Kızım büyük..oğlum doğduğunda hiç kıskançlık durumu yaşanmadı. Anlayabiliyordu onun bakıma muhtaç minik bir bebek olduğunu..birlijte altını değiştirir evcilik oynar.kardeşini de yalancıktan komşunun bebeği yapar eğlenirdik.
Çok mutlu donemlerimde oldu..ve hiç bu yönden zorluk çekmedim. .çocuklarda öyle tabi..
Tamam o zaman Allah nasip ederse oğlumun 4. Yaş gününü kutladıktan hemen sonra temeli attırayım :D

bu konular ne çok açılıyor, sanırım herkesin dertleri ortak. tek çocuğum var, ve tavsiye etmiyorum hiç. en az iki tane olmalı, yaş aralığı yakın olmalı. benimki 7 olacak, yaşım 29. valla sosyal olsun, yalnız kalmasın diye attığım taklaları ben biliyorum. halbuki normal bir aillede çocuklar çocuklarla arkadaş olur, anne baba da kendi işine gücüne bakar.

eşiniz imkanların en iyisinden faydalansın derken, evladınızın çocukluk hatıralarından, oyun zamanlarından, ileride destek alacağı ve dert ortağı olacağı kardeşinden çalıyor bence. ben böyle düşünüyorum kendi adıma.

30 dan sonra 3 tane istiyorum allah nasip kısmet ederse. yalnız benimki gibi olunca bebek bakımı hiç zor olmayacak. bir tanesi büyümüş hazır, yine bu sefer tecrübeli olarak tek bir bebek büyüteceğim. rahat yani inşallah.

bir de arkadaşlar çocuk zor dedikçe, ben unutmuşum diyorum gerçekten bebek büyütmeyi. kolay olacakmış gibi geliyor bana. 7 yaşındayken arkadaş gibiler Hoppa

Tek çocukla kalan kim varsa tanıdığım, hepsi pişman.. Çünkü o çocuğa bağımlı kalıyorlar ister istemez, tek odak noktası o anne babanın, ama mesela biri üni ye başlasa şehirdışına gitse, evde bi nefes daha kalması ne kadar güzel bişey.. O boşluğu yaşamıyorsun, oyalanıyorsun, sonra biri evlenecek , biri işe girecek , sen de çocuklar da bunalmaz yoksa tek çocuk olunca bütün dikkatin onda sıkılır çocuk da mutsuz olur.. Zaten kardeşlik apayrı bişey , o yüzden mutlaka 2 olmalı diyorum ben, ama tabi eşler mutluysa,maddi durum elveriyorsa

Evet genelde hep böyle söylemler duyuyorum ilk ağızdan olmasa bile, hep tek çocuklular keşke 2. De olsaydı diye, ilk ağızdan duymayı daha çok isterdim aslında benim tek çocuğum var bende zamanın da bunları düşünüp yapmadım Keşke yapsaymışım diyen..

Eşim tek çocuk. Kardeşsizlik koymuş ona. O yüzden ikinci hep şart dedi. 4 yaş arayla ikincisini yaptık. İyi ki yapmışım. Şükür iki sağlıklı evladım var.

Eşiniz çok bencilce davranıyor. İnsanın kardeşi olmalı. Yarın biz ölüp gidicez. Bu dünya da birbirlerine yarenlik yaparlar.

Fiziksel yorgunlukların hiç bir önemi yok bence, benim de bir kardeşim var ve çok da iyi biliyorum kardeş duygusunu ama bilmeyen birine anlatmak o kadar zor ki.. Birde su an elimde olanın şartlarının kötüleseceğini duyunca henüz olmayanı düşünemiyorum.

Tek çocukta kalıp pişman olan ya da ikinci den sonra pişmanlık duyan (her ne kadar bu pek dile getirilmese de ) var mı acaba çok ihtiyacım var fikirlerine.
Bence bu soyledikleriniz kisiye göre degisir benim sizin konunuza benzer konum vardi tek çocuk da kalip ikinci olmazsa sadece ikincisi olmadi diye pisman olursun ama ikincisi olup pisman olursan daha cok maddeler sıralanabilir ben öyle düşünüyorum sahsen

6.geliyor pişman olmadım ben.

Kaç yasınızda evlendiniz? İkiz, Üçüz var mı?
Hem şaşırdım :KK53: hem de tüm çocuklarınıza iyi imkanlar sunabilecek durumda olduğunuz için yaptığınızı düşündüm.
Nasıl yapıyorsunuz? Anlatsanız. Yani 24 saat Nasıl geçiyor?

Valla acilen yapın yaş geçmeden insana kardeş lazım ben üç ideal diyorum kolay olsa 4 yapardım ama yemio:oops::-)

Eger 2. dusunsem aralari 3-4 yas olsun isterdim arkadaslik etsinler diye.
Anladigim kadariyla maddi olarak rahatsiniz, esinizle de sorununuz yok. Simdilik biraz daha zamana birakin esiniz de isterse o zaman yaparsiniz.
Ben tek cocuklulardanim ve hep oyle kalacak, hem maddi olarak 2 cocuga yetebilmem imkansız hem de çok detayci bir tipim, tek cocukla bile kafayı siyirdim, daha 2 sene var ilkokula baslamasina simdiden butun gun okul arastiriyorum, teror olaylari, cocuk tacizleri, sagliksiz cevresel faktorler vs düşüne düşüne kendimi yiyorum. 2 tane olsa kalan ruh sagligimi da kaybederim.

bu konular ne çok açılıyor, sanırım herkesin dertleri ortak. tek çocuğum var, ve tavsiye etmiyorum hiç. en az iki tane olmalı, yaş aralığı yakın olmalı. benimki 7 olacak, yaşım 29. valla sosyal olsun, yalnız kalmasın diye attığım taklaları ben biliyorum. halbuki normal bir aillede çocuklar çocuklarla arkadaş olur, anne baba da kendi işine gücüne bakar.

eşiniz imkanların en iyisinden faydalansın derken, evladınızın çocukluk hatıralarından, oyun zamanlarından, ileride destek alacağı ve dert ortağı olacağı kardeşinden çalıyor bence. ben böyle düşünüyorum kendi adıma.

30 dan sonra 3 tane istiyorum allah nasip kısmet ederse. yalnız benimki gibi olunca bebek bakımı hiç zor olmayacak. bir tanesi büyümüş hazır, yine bu sefer tecrübeli olarak tek bir bebek büyüteceğim. rahat yani inşallah.

bir de arkadaşlar çocuk zor dedikçe, ben unutmuşum diyorum gerçekten bebek büyütmeyi. kolay olacakmış gibi geliyor bana. 7 yaşındayken arkadaş gibiler Hoppa

Evet çok haklısınız çok açılır oldu bu konu sanırım gün geçtikçe maddi acıdan zorlanır olduk bir çoğumuz ve kendımızı ne kadar kısıtlayabılsek de çocuklarımızı kısıtlamayalım ıstıyoruz bılınc altımızda maddi açıdan.

Benimki de 7 yaşında ve dediğiniz gibi eğer 2. Olursa çoksa zor olmayacak gibi çünkü en azından 1. Ler kendilerini kurtardılar bizlere arkadaş oldular, hep 3 kişilik planlar yaptık biz de anne baba çocuktan çok 3 kafadar olduk ama haklısınız normalde çocuklar çocuklarla olmalı bir ailede..

İnşallah siz de planladıklarınızı gerçekleştirebilirsiniz..

26 yasımdayım elde var sıfır
Su an kendimi cok gec kalmıs hissettim
Sürekli ağlayan ilgi manyağı bencil çocukları düsünüp hep cocuk fikrinden uzak durdum bugüne kadar
Ama hiç bu yönüyle bakmamıstım olaya
Hakkaten 2 çocuk olunca çocuklar birbirleriyle ilgileniyolar doğru yani
O zaman ebeveynlik daha kolay olabilir gercekten

Hay maşallah. .:rolleyes:
27 yaşında 6.çocuk . .:KK57:
25 elde var sıfır ben . .:110:
Rabbim hayırlı evlat versin hepimize insallah. Önemli olan onları iyi yetiştirmek. Ozel okul özel ders yüzme kemandan bahsetmiyorum. İnşallah güzel ahlaklı hayırlı iyi insanlar olurlar. amacım öyle evlatlar yetiştirmek benim. Rabbim gonlunuzdekini hakkınızda hayırlı etsin hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı etsin inşallah.

Rabbim hayırlı evlat versin hepimize insallah. Önemli olan onları iyi yetiştirmek. Ozel okul özel ders yüzme kemandan bahsetmiyorum. İnşallah güzel ahlaklı hayırlı iyi insanlar olurlar. amacım öyle evlatlar yetiştirmek benim. Rabbim gonlunuzdekini hakkınızda hayırlı etsin hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı etsin inşallah.

İnşallah rabbim isteyen herkese ve bana da nasip etsin inşallah :KK46:

Back
X