Hajajja uzayda olsan gelirlerBizde pandemiydi. Annemler de yazlık bir ilçede yaşıyor onların yanına gittim izole takıldığımı sanırken 250 km yol yapıp geldi bu teyzelerbiraz da insana hasrettik iyi gelmişlerdi o zaman çok ses etmedim
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hajajja uzayda olsan gelirlerBizde pandemiydi. Annemler de yazlık bir ilçede yaşıyor onların yanına gittim izole takıldığımı sanırken 250 km yol yapıp geldi bu teyzelerbiraz da insana hasrettik iyi gelmişlerdi o zaman çok ses etmedim
![]()
Kız :) kasımda 4.Aya gircezAaa sen hamileydin canım tebrik ediyorum ne kadar oldu bebek Allah bağışlasın
Ben böyle hazır cevap birini ayakta alkışlamak isterdim ama 7 aylık hamileyim o yüzden uzanırken sizi alkışlıyorumBen evlendikten 7 sene sonra yaptım bu 7 senede o kadar çok sordular ki artık sormuyorlar bu soruyu sadece 1 2 kişi hemen yapma dedi 2 aylık daha. Eskiden sorana da olmuyo çocuğumuz diyordum bazen de yapmayı bilmiyoruz diyordum istemiyoruzu kabul etmiyorlar valla onlar terbiyesizse ben daha çok olurum bebe görmeye geliyorlar daha 1 aylık yok ikinciye ara verme onu da 10 senede yapma diyorlar dedim al götür bu gece bebeğe bak ben de 2. yapayım.
Öyle büyük büyük asla ikinciyi istemiyorum bebegim kolikti cok cektimmm diye konusa konuşa bebegim bir yasina yeni girmisken hamile oldugumu öğrendim o yuzden bu soruyu duyunca duymamazliktan gelKızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim
Bi kere babaannem başladı kaç sene oldu seninle evlenenlerin çocuğu okula başladı köksüz kaldın sonra istesen de olmaz işte evliliğin kötü olur çocuksuz olmaz tembelsin bak kocan çocuk seviyor işte paran var bilmem ne bana sinir bastı dedim erken menopoza girmişim yumurtalıklar yok olursa kıbrısta çocuk koydurcam bi tane bakalım borcumuz var bitcoinde battık evi satıcaz vs saydırdım bi baktım burnu kanıyor tansiyonu fırladı kadının allahım hastalandı asla durmuyor hastaneye gittik korka korka şaka yaptım dedim anladım zaten dedi ama tansiyon tavan 2 gece babaannemle uyudum korkudan ama bi daha çocuk yap dememiştiBen böyle hazır cevap birini ayakta alkışlamak isterdim ama 7 aylık hamileyim o yüzden uzanırken sizi alkışlıyorum![]()
İnsanlar patavatsız bana da soruyorlar. Allah isteyene versin ben istemiyorum diyorum bön bön bakıyorlar. Bana da sebep soruyorlar çocuk doğurmayı sevmiyorum diyorumKızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
Mesela yaşadığımız şehirde genelde herkes 2 çocuklu veya tek 2 den fazlasını çok az duyuyorum tek çocuk olmak dünyanın en zor olayıymış gibi konuşanlar oluyor klasik cümle var ya e kardeşsiz olur mu diyorlar oluyor yani tek çocuk neden olmasın?
İşte böyle rahatsız edici tuhaf sorular alıyorum bazen ve en ilginç kısmı eşim istemiyor deyince insanlar bir an durup hmmm diyorlar ciddi ciddi yani erkek istemeyince daha mı olur oluyor çözemedim
Bana çocuk ne zaman diye çok soran oldu. En son bize yatılı gelen densiz bir akraba sorunca, bu gece deyip göz kırptım kadına. Bunu bir yerde görmüştüm ve uygulayinca o kadar rahatladım ki. Ben gerilecegime o gerilsin.Kızlar merhaba benim 1 kızım var Allah evlatlarımızı bağışlasın. İkinci çocuğa dair bir isteğimiz yok etraftan ikinci çocuk sorusu gelince düşünmüyoruz diyorum aaa neden diyorlar işte sebep söylemek bana tuhaf geliyor ya da birşey dersem büyük mü konuşmuş olurum diye endişe ediyorum.
AkılBeni birinci çocuk sorusu da rahatsız ediyor. Bıktım vallakısmet falan diyince de bitmiyor olmuyor mu falan diye soruyorlar. Ben kendime zor bakıyorum çocuğa hiç bakamam diyorum anlamıyorlar. Ne diyeyim bilemedim. Gelmişim 40 yaşına zaten yapsam yapardım şimdiye sırf meraklarindan soruyorlar işte
![]()
E sen düşünüyordun zatenÖyle büyük büyük asla ikinciyi istemiyorum bebegim kolikti cok cektimmm diye konusa konuşa bebegim bir yasina yeni girmisken hamile oldugumu öğrendim o yuzden bu soruyu duyunca duymamazliktan gel
Kafam hiç karışmıyor gerçekten çünkü maddi olarak zaten 1 çocuğa yetebiliyoruz . Benim de kayınvalidem ikinciyi 10 yaşında yap falan diyor hajaj geçen sene baktıailelerden soran olmuyor bize çünkü kimse 2.çocuğu yapmamızı istemiyoroğluma zamanında annemle kayınvalidem dönüşümlü baktıkları için, 2.olursa başlarına gelecekleri tahmin ediyorlar zira
ama konu komşu arkadaşlardan soran olursa da allah isteyene versin, biz düşünmüyoruz diyorum bitiyor konu. siz kararlı olduktan sonra elalem ne derse desin ne olacak ki? bizim milletimiz her şeye burnunu sokmaya bayılır. insanların özeliymiş vs dinlemez de, onlar konuştukça sizin kafanız karışıyor sanki.
Sorma cesareti derken ? Genel olark her konuda böyle bir kendinize yorma durumunuz gözüme çarpıyor sizin yani belki de karakteriniz böyle ama sizin de dediğiniz gibi sokaktan birisi bile bir şey sormak isterse şak diye sorarİnsanlara sorma cesareti veriyorsunuz belki de. Benim kendi ailemde zaten çok çocuk olmadığından soran olmaz. Ama eşimin ailesi de soramıyor mesela. Parktaki densiz teyzeler yeni tanıştığım insanlar bazen soruyor. Onda da Allah isteyene versin der geçerim. Böyle diyince uzatamıyorlar. Ha ısrar etseler de ikincide terslerim çok da takmam.
Yani bizim için tek çocuk net bir karar olunca sorular da çok umrumuzda değil açıkçası.
Naif insanlarız şekerim ondan sorabiliyorlar insanların patavatsızlıklarını da bizlere yükleme ya huuuİnsanlara sorma cesareti veriyorsunuz belki de. Benim kendi ailemde zaten çok çocuk olmadığından soran olmaz. Ama eşimin ailesi de soramıyor mesela. Parktaki densiz teyzeler yeni tanıştığım insanlar bazen soruyor. Onda da Allah isteyene versin der geçerim. Böyle diyince uzatamıyorlar. Ha ısrar etseler de ikincide terslerim çok da takmam.
Yani bizim için tek çocuk net bir karar olunca sorular da çok umrumuzda değil açıkçası.