ikinci çocuk yapmalımıyım kararsızım

ERVUS

CANIM OĞLUM İYİKİ DOĞDUN
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2007
809
13
318
İstanbul
3.5 yaşında bir oğlum var şu an 24 yaşındayım ve oğlumu kardeşiz büyütmek istemiyorum ama korkuyorum hamilelik ve doğumdan şimdi bile hamile olmadığım halde doğum yapacağımı düşünemiyorum ikinci kez anne olanlar bana yardımcı olabilirmisinz

gercekten hazir olmadan sakin derim ben birde eger esinin yasi cok buyuk degilse ikinciyi oglun 5yasini bitirene kadar yapma
sabiha hanimi bilirmisin bilmem en saglikli aranin 5 7 yas oldugunu soler bencede dogru cnm
benim esimin yasi buyuk oldugundan ben ancak 2.5 yas ara biraktim anne olarak hic zorlanmadim ama buyuk ogluma haksizlik oldugunu ve bazi kotu huylarinin bundan kaynaklandigini simdi daha iyi anliyorum
dogumdan neden bu kadar korkuyorsun aciklar misin cokmu zor gecti
bebeklige gelince zor yada kolay bi sekilde buyuyorlar
ben tek cocuga cok karsiyim kesinlikle her cocugun kardesi olmali

benım kızım 1 yasında olucak 2 hafta sonra. bana kalsa yani hamilelikten korkmasam 2 yasına gırdıgınde hamile kalmak ısterdım. yanı senın yerınde olsam yapardım yani yapıcam sanırım :)). ama benım hamılelgım fecı gectı ilk 5 ay full yattım, hastaneler serumlar vs. dogumdan 2 saat evveline kadar kusuyordum o derece. tüm hamileliğim boyunca gunde en az 4-5 kere kustum. ondan korkuyorum yani... annemler falan da uzaktalar :S kimse yok yanımda :((

arkadas en saglıklısı 5-7 yıl ara demıs ama bence en fazla 3 yıl. dusunsene 5 yıl sonra yaptıgını yada 7 yıl
cocugun ılkokula baslıcak sen yenı dogum yapmıssın. bebeklemı ılgılenceksın cocugun derslerıyle okuluyla mı?

2. bebek okula baslıcak öbürü ergenliğe giricek, 2. cocugun derslerıyle ılgılenmekten birinci cocugun o çok önemli her türlü şeye kayabiliceği zamanı onunla cok ılgılenemeden gecırıceksın. bence o kadar ara vermek 1. cocuga feci haksızlık!!!

ben kesınlıkle yap derım. cocugun 2.5 yasında zaten seneye 3.5 olcak. herseyı yapabılır yanı. derdını anlatır. işini görür. gıyınır yemek yer ne bılıyım yani.. hem hafta 2-3 gun kreşe bıle verebılırsın yani...

oğlun 3.5 yaşındaymış bence tam zamanı,okula baslayınca zor olur okula gıdene kadar dıgerıde bırazcık buyusun..bende yenı çalışmalara baladım:) benımde kızım 3,5 yasında kendı yemegını yıyebılıyo,kendı gıyınıyo soyunuyo,,daha rahatım artık bende ve o da istıyor bır kardeş herkese benım kardeşım olcak dıyo:) kızım sus dıyorum ayıpp:)) o da cok isteklı araları cok açıldımı kıskançlıkta cok oluyor bence tam zamanıııı

ben 5 7 yasi kendi acimdan degil cocuklarin psikolojisi acisindan soledim cocuk 5yasina kadar anneyi hazinesi gibi goruyo tum dunyasi annesi oluyo yeni bi kardes hazinesine ortak dunyasina yabanci bi mudehale gibi oluyo diyor prof lar elbette gercek hayat ezber bozar ama dinlemekte gerejk
eger ben aradaki seviyeyi korurum cocuklra kiskanclik yasatmam diyorsaniz dogru ki ben basardigimi sandim cocuklarim cok iyi anlasiyorlar hic ama hic kiskanclik belirtisi gormedik buyuk oglumuzda ama bazi agrasifliklerinin sebebi buymus meger
eger aralarinda 5yas olursa anaokuluna gidiyor olacak buyuk annede rahat rahat bebegiyle ilgilenir o arada bence en ideal ara 5yas gibi gorunuyor

Off kızlar ben doğumdan korkuyorum bana kalsa yapıcam ama bilmiyorum hamileliğim kolay geçti doğumumda kolay geçti ama ben çok korkağım panik atak var tekrar hamile kalsam ne olur nasıl doğum yaparım bilmiorum sezeruandan korkuyorum narkozdan korkuyorum off herşeyden korkuyorum nappıam ben ya

Korkmayın bu kadar :) Çocuğum yok henüz ancak Allah bana evlat nasip ederse ilk çocuğum doğduktan en fazla 2 yıl sonra ikinciye hamile kalmayı düşünüyorum. Annelik dünyanın en güzel şeyi ve ben kardeşler arasındaki yaş farkının fazla olmamasından yanayım. Yaşadıklarım ve çevremde gördüklerim yaş farkı ne kadar fazla olursa paylaşımların o kadar az olduğunu gösteriyor. Allah gönlünüze göre versin.

Haklısın ama bana anlat bunu bide offf şu an hamile değilim ama her an aklımda

ben belki farklı bi açıdan bakıcam bu olaya yaşım itibariyle ancak umarım bir fikir de benden olur :)
20 yaşındayım ve tek çocuğum :) bunun hayatımdaki artılarını anlatsam bitmez.tek çocuk olmak harika bir duygu,annenin ve babanın ilgisinin sadece tek çocukta yoğunlaşması muazzam birşey çocuk için.ve eminim ki (Allah uzun ömürler versin çocuğunuza) oda ilerde bilinçli yaşlara geldiğinde bu durumdan şikayetçi olmak yerine size teşekkür üstüne teşekkür edicektir :)

ben belki farklı bi açıdan bakıcam bu olaya yaşım itibariyle ancak umarım bir fikir de benden olur :)
20 yaşındayım ve tek çocuğum :) bunun hayatımdaki artılarını anlatsam bitmez.tek çocuk olmak harika bir duygu,annenin ve babanın ilgisinin sadece tek çocukta yoğunlaşması muazzam birşey çocuk için.ve eminim ki (Allah uzun ömürler versin çocuğunuza) oda ilerde bilinçli yaşlara geldiğinde bu durumdan şikayetçi olmak yerine size teşekkür üstüne teşekkür edicektir :)

belkı su an bı eksıklıgını hıssetmemıs olabılırısn ama ilerde de ıhtıyacın olmuycagı anlamına gelmez bu tek cocuklar genelde bencıl oluyor sımaırk oluyor bız 4 kardesız hıcbızaman keske olmasalardı demedım hepsıyel ayrı bı paylasımım oluyor

bı arkadas 5-7 yas ıdeal demıs cocuklar arasında ama benım ablamın cocukalrı arasında 7 yas var ve hıcte oyle kıskanclık gecmsı deıl bu bıraz cocugun yapısı ebeveynlerın yaklsaım tarzıyla da alakalı yas arası az olup sorun olanda var tabı onemlı olan kendınzıı hazır hıssetemnız bence bırde ben korkunuza anlam veremedım yanı ılk dogumunuz deıl zorlukda yasamamıssınız neden cekınıyosunuz bu kadar tam zamanıbence kardes ıcın benım oglum 19 aylık bende sızın gıbı hamıellıgı gözümde büyütüyorum eblkı ama bu kadar takmıyorum esım ısıtıyorbenımde 37 yası bıttı olursa basta zo rolsada ılerde karedsler ıcın ıyı olacagını düşünüyorum ben yas arasının az olmasının

Back
X