İkinci Çocuk

benim de 4 yasında bir kızım var ve bende 2. çocuk için sabırsızlanıyorum ama çok da endişeliyim... çalıştığım için baktıracak kimsem de yok.. ama kızımı tek bırakmakta istemiyorum... çünkü biz 5 kardeşiz ve ben en küçükleriyim... çok güzel bir duygu kardeşlik... yapsam mı acaba... bu konuyu okudukça heveslendim sanki... cesaret lazım biraz.. o da bende yok sanırım... :bbo:

Off off durun daldım gittim şimdi...

14 aylık bir kızım var 2. düşünüyorsan hemen peşine yap ikisi bir arada büyür, sonra sende rahat edersin, çalışırsın diyenler de var....

Aman 1 tane yeter canı sağolsun bu devirde zor, hele biraz bunu büyüt diyenler de var....

Benimde kafam karışık bu konuda ama elbette kızımın bir kardeşi olsun isterim sadece zamanı kestiremiyorum belki Allah bilir....

Benimde kızım 6 yaşınan geldi .Artık her işini nerdeyse kendi yapıyor.Onu düşünüce kardeş yapmak istiyorum ama kendimi düşünce istemiyorum.Eşimde bana hiçbir konuda yardımcı olmadı ,olmazdı yani ek başına bir çocuk daha bakamam.Psikolojimde kaldırmaz gibi geliyor.Bide eşime güvenim yok yani bir zaman gelip beni yanlız bırakırsa 2 çocukla nasıl baş ederim diyede düşünüyorum.Umarım ilerde çook üzülmem.:1no2:

2. çocuk yapmakta endişe eden kişiler 1. yi yaparkende endişelimiydi diye düşünüyorum.
bence kardeş şart. en ideal yaş aralığıda 4-5. araları fazla olmamalı. bunu eskiden beri derim. bende bu yaş aralığında yapmayı planlamıştım ikinci çocuğumu ama o sırada işe yeni başladığım için ertelemek durumunda kaldım ve şu an çok pişmanım. 2 çocuğum arasında 8 yaş var. bence çok. daha arkadaşça büyümeleri için yaş farkı biraz daha az olmalıydı. ama hiç olmamasındanda iyidir. çocuklar kardeş istiyorlar.
bence şu dünyaya çocuk yapmalımı falan diye düşünenler, ya hiç çocuk yapmasınlar yada birden fazla yapsınlar. bu dünyaya çocuklarını tek bırakmasınlar. bir destekçi, güvenebileceği bir arkadaş, bir dost olmalıdır kardeşleri onlara.
kardeşleriyle anlaşamayan, görüşmeyen kişilerde var ama bence onlarda ailenin yetiştirmesinden kaynaklı diye düşünüyorum.
Allahım herkesin gönlüne göre versin.

arkadaşlar nıye boyle dusunuyosunuz anlamadım ben calısıyorum ama suan bırı 2.5 dıgerı 1.5 yasında ıkı kızım var ve ıkısıde ateş parcası yaramazlar ama ben 4 ve 5 yaslarına geldıklerınde 1 tane daha dogurcam kısmetse.. senın benım gıbı bilinçli insanlar dogurmucakta kımler dogurup sokağa atacak..Çok üzgünüm çoook bız ıkı kardesız ve herzaman bır kardesım daha olsun ıstedım dunyanın enguzel duygusu cocuklarımızı bu duygudan mahrum etmeyelım

arkadaşlar nıye boyle dusunuyosunuz anlamadım ben calısıyorum ama suan bırı 2.5 dıgerı 1.5 yasında ıkı kızım var ve ıkısıde ateş parcası yaramazlar ama ben 4 ve 5 yaslarına geldıklerınde 1 tane daha dogurcam kısmetse.. senın benım gıbı bilinçli insanlar dogurmucakta kımler dogurup sokağa atacak..Çok üzgünüm çoook bız ıkı kardesız ve herzaman bır kardesım daha olsun ıstedım dunyanın enguzel duygusu cocuklarımızı bu duygudan mahrum etmeyelım

herkes kendine göre haklı ama şu sözünüzde de çok haklısınız...ismini zikretmek istemediğim adamın yandaşları doğurup doğurup dağa gönderiyor..kökleri kurumuyor bir türlü..bence biz bilinçli insanlar olarak bu ülkeye yararlı bireyler yetiştirmeliyiz diyorum..tabi bu en son şey olmalı...
öncesin de kardeş çooook önemli bence..tek çocuk kolay olmuyor..tamam herşey onun oluyor,her imkanı daha rahat sağlıyorsunuz ama inanın çok zor..çevremde tek çocukluları görüyorum acaip benciller..10 taneden 1 tanesi çıkar kardeşi varmış gibi paylaşmayı bilen,kıskanç olmayan..çok ben merkezcl oluyorlar..hem yalnız büyümeye hakları yok diye düşünüyorum...bide şöyle düşünün..yaşlandınız,çocuğunuz iş gereği dizinizin dibinde değil her zaman göremiyorsunuz..gelsin diye yollara bakıp duracaksınız..başka olsa onlada avunursunuz..
ben daha 1. yi doğurmadım..nasıl bir kızım olcak bilmiyorum..yaramazmı,uslumu..ama ne olursa olsun,rabbim de yazdıysa biz 3 tane istiyoruz eşimle..kardeş ileride hem kendileri için,hem bizim için çok iyi olacak..büyütürken elbet zorluklar çekilecek,ama anne baba olmak fedakarlık istemezmi zaten

benimde zor dogumdan sonra olan bir oglum var.yemiyen uyumayan vede kucakci bir bebekti esimin mesaisi cok uzundu hep geceleri eve geliyordu cocugumu kendim buyuttum su an allah bagislarsa 10 yasina gircek..ikinci hic istemedim hic dusunmedim .. turkiye sartlari zor ..cocukdogurmak degil onu bilincli topluma faydali bir birey olarak yetistirmek onemli diye dusunenlerdenim.tum bebekler cok tatli fakat buyuduklerinde dertleri sorunlari arttiklarinda onlara imkan veremediginizde insanin icinin ezildigini dusunuyorum .kardes olayina gelince bu cocuk icin onemli bir dayanak bir arkadas ona ..ben biraz da her imkani ona saglamak istedim bu imkani ikiye bolmek istemedim ..ikinci cocuga hic bir zaman ne dusunsel ne fikirsel nede bedensel cesaret edemedim arkadaslar....cesaret edenler ikinciyide dusunebilir derim kardesin cocuk icin onemli oldugunu biliyorum anne baba zaten ilk cocukta annelik babalik duygusunu tadiyor...bir arkadasim sunu soylemisti ilk cocuk heves ikinci cocuk ise ilk cocuk icin annenin fedakarligi

meraba benim kızım 5 oğlum 2.5yaşında yani aralarında fazla yaş farkı yok ama ben ileride kızımın her derdini paylaşacağı kız kardeşi olmasını istiyorum.bu dünyaya üç çocuk fazla ama allahtan ümit kesilmez.

kızlar bende bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.oğluşum 21 aylık ve bende oğluma kardeş istiyorum erken mi acaba..eşim ve çevrem istemiyorlar henüz erken yalnızsın diyorlar.benim ailem ve eşimin ailesi başka şehirlerdeler biz tüm aileden uzak küçük bi ilçede yaşıyoruz evet kimsemiz yok ama ne bileyim bende çok yaş farkı olmasın istiyorum eşimde özellikle sağlığım bozulacak endişesiyle istemiyor azccık :utangac: sinirli bi yapıya sahibimde bilemiyorum yaaa :CüvCüv:

ya arkadaşlar benim 1,5 yaşında oğlum var ve ikinci çocuğu şuan düşünmüyoruz.çok yaramaz çok yoruldum yani anlayabilirsiniz.ama bir yandan da istiyorum yapmak kardeş bakımından yaşımda 30.sizce ne zaman yapmalıyım lütfen biri bana akıl versin.yardımlarınızı bekliyorum.

valla benim kızım 14 aylık 2. doğum gününden sonra çalışmalara başlıcam çünkü yaş farkı 3ü geçsin istemiyorum 26 yasındayım ben 6aylık hamileyken işten ayrıldım suan evdeyim işe tekrar baslamayı dusunuyorum o yuzden3 yas fark olsun istiyorum en azından kızım 1. sınıfa baslayınca 2. çocuğumuda kreşe verip işe başlarım diye düşünüyorum :)

Back
X