- 5 Eylül 2018
- 6.514
- 7.435
- 83
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
Neden illa evli insanlar çocuk yapmak zorunda? Bu ülkedeki düşünceler neden bu kadar dar?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kendi adıma cevap vereyim, çocuk sayisi arttikça dogal olarak sunulan maddi manevi tüm imkanlar bölünüyor, dünyaya imkanlar dahilinde donanimli bir çocuk getirmekle , aynı donanımı 3 e bolerek 3 çocuk getirmek aynı şey değil yani, rahatımı düşünsem 5 çocuk yapar karın tokluğuna büyütür, birbirlerine destek olsunlar işte , hem yaşlaninca da bana baksınlar derdim. Yoksa doğurup emzirmek,uykusuz kalmak, önüne bi kap yemek koymak filan kolay işler , asıl zor olan hakkıyla yetiştirmekİkinci yapilir yapilmaz tercih meselesidir de ben sunuda anlamıyorum tekcocuk yapıyorlar kadınlar analik duygusunu tatmak iicn
Ama ikinciye gelince kardes olsun diye cocuk mu yapılır bu dünyaya 2.cocuk mu gelir diyorlar
1taneyi getiirken bencillik yapmışsın ikincide ne degisyor
Kisaca rahatimi bozmak istemiyorum deyin ozaman tmm
kendi adıma cevap vereyim, çocuk sayisi arttikça dogal olarak sunulan maddi manevi tüm imkanlar bölünüyor, dünyaya imkanlar dahilinde donanimli bir çocuk getirmekle , aynı donanımı 3 e bolerek 3 çocuk getirmek aynı şey değil yani, rahatımı düşünsem 5 çocuk yapar karın tokluğuna büyütür, birbirlerine destek olsunlar işte , hem yaşlaninca da bana baksınlar derdim. Yoksa doğurup emzirmek,uykusuz kalmak, önüne bi kap yemek koymak filan kolay işler , asıl zor olan hakkıyla yetiştirmek
Benim çevremde ise tam tersi, arada bir kardeşim olsa iyi olurdu deseler de tek çocuk olanlar genel itibariyle hayatlarında hep daha mutlu, uyumlu , basarılı insanlar...Ayrica maddi imkan ve eğitim düzeyi arttıkça çocuk sayısı azalıyor bu konuda size katılıyorum, bunun sebebi de maddi imkandan ziyade eğitimin artmasiyla bilincin yükselmesi, eğitimli insanlarin, çocuğa hakkiyla yetiştirilmesi gereken bir birey , insan gözüyle bakmaları...Yoksa eğitimsiz sonradan görme zenginler de, hem eğitimsiz hem yoksul olan kesim de çocuğa ayni gözle bakıyor, hiç düşünmeden, bin türlü bahaneyle doğurdukça doğuruyor. Yani çocuk sayısında gelirden daha çok, eğitim düzeyi belirleyiciBen çevremde tek çocuk olup mutlu olan görmedim
Ve bu dediigm kisiler hep ekonomik durumu iyi olan aile insanlari
Ciddi maas alip yinede yapmayanlar
Aylik gelirleri 30 40 milyar olanlar
Ben maddiyatla olana brisey diyemem
Maddiyati olupda yapmayanlar o cocugun manevi hakkini düşünmüyorlar
Tekbasina bu dunyada yasamak da hic kolay degil
Arkadas kuzen vs bunlar kardeşn yerini tutmuyor
İstisnalar hariç
Buna katılamadım ya. Benim çevremde tek çocuk çok. Biri kuzenim. Yaşı 38 çok mutlu memnun hayatından. Kardeşi bilmediğinden aramıyor. Kuzeni arkadaşı aradığı samimiyeti veriyor.Ben çevremde tek çocuk olup mutlu olan görmedim
Ve bu dediigm kisiler hep ekonomik durumu iyi olan aile insanlari
Ciddi maas alip yinede yapmayanlar
Aylik gelirleri 30 40 milyar olanlar
Ben maddiyatla olana brisey diyemem
Maddiyati olupda yapmayanlar o cocugun manevi hakkini düşünmüyorlar
Tekbasina bu dunyada yasamak da hic kolay degil
Arkadas kuzen vs bunlar kardeşn yerini tutmuyor
İstisnalar hariç
Ama ben ikinci için söylüyorum. Çünkü biliyorum nasıl bir güç verdiğini, nasıl bir duygu olduğunu, manevi tatminini. İlk çocuk için bana da hiç bir şey motivasyon sağlamazdı. Hep söylerdim istemsiz hamile kalmadıkça çocuğum olmaz benim diye, bazılarında öyle bir his yok çünkü.Maddi durumumuz şuan iyi, borcumuz harcimiz da yok. En azindan bir cocuga bakardik ama para bana motivasyon sağlamiyor.Birinciyi yapamadim daha.
Gerci cocuga en azindan 4-5 yasina gelene kadar bakacak yatili bakici tutabilsem beellllkiii düşünülürdü ama bakiciya verilen paranin göze batmamasi için +20bin maaş lazimdir simdi ona.
Benim kucagima da yeni doğmuş bebek filan verdiler koklayip özeneyim diye. Özenmedim.Off bu içinde olmali insanin galiba.
Bende bunu buradaki sizlerden duyuyorumBuna katılamadım ya. Benim çevremde tek çocuk çok. Biri kuzenim. Yaşı 38 çok mutlu memnun hayatından. Kardeşi bilmediğinden aramıyor. Kuzeni arkadaşı aradığı samimiyeti veriyor.
Keza iki tane de tek çocuk yeğenim var. İkisi de gayet memnunlar hayatlarından. Çok mutlu çocuklar.
Bir de bizim zamanımız gibi de değil. Artık geneli tek çocuk olduğundan arkadaşlıkları da farklı olacak bence. Yani devir tek çocuk devri.
Benim de oğlum yüksek ihtimal tek kalacak sanmıyorum hayatından mutsuz olsun. Elindekiyla maksimumu yaşamayı öğretmek niyetindeyim ben
Dedigim gibi benim cevrmde yok tek olup mutlu olanBenim çevremde ise tam tersi, arada bir kardeşim olsa iyi olurdu deseler de tek çocuk olanlar genel itibariyle hayatlarında hep daha mutlu, uyumlu , basarılı insanlar...Ayrica maddi imkan ve eğitim düzeyi arttıkça çocuk sayısı azalıyor bu konuda size katılıyorum, bunun sebebi de maddi imkandan ziyade eğitimin artmasiyla bilincin yükselmesi, eğitimli insanlarin, çocuğa hakkiyla yetiştirilmesi gereken bir birey , insan gözüyle bakmaları...Yoksa eğitimsiz sonradan görme zenginler de, hem eğitimsiz hem yoksul olan kesim de çocuğa ayni gözle bakıyor, hiç düşünmeden, bin türlü bahaneyle doğurdukça doğuruyor. Yani çocuk sayısında gelirden daha çok, eğitim düzeyi belirleyici
Genelleme yapılamaz ama sizin deyiminizle " hemen yuva kurma derdinde" olmak yani erken evlilik daha çok , çok çocuklu eğitimsiz ailelerde var, burda da okuyoruz, ailesinin deger vermediği ,sevgi ve ilgi eksikiliği yaşayan kadınlarımiz kaç kardeşi olursa olsun anne babadan veya kötü aile ortamından kaçmak için genç yaşta yanlış evlilikler yapıyor. Kardeşsiz veya kardeşli , ailesinden değer görerek,doğru eğitim ve gelişim olanaklarına sahip olarak yetişmiş hiçbir kadın veya erkek,emin olmadan kolay kolay evlilik yoluna girmiyor. Evleniyorlarsa da sağlıklı ilişkiler yaşıyor, eşlerinden de değer görüyorlar.Yani iş yine eğitimde bitiyorDedigim gibi benim cevrmde yok tek olup mutlu olan
Hep kardesli olanlara ozenme hemen yuva kurma derdindeler
Anne babam ölse hayatta yapayalnizim psikolojisi hakim
Demek herkesin sahit olduğu seyler farkli
İste dediğim egiitmli insanlargenelleme yapılamaz ama sizin deyiminizle " hemen yuva kurma derdinde" olmak yani erken evlilik daha çok , çok çocuklu eğitimsiz ailelerde var, burda da okuyoruz, ailesinin deger vermediği ,sevgi ve ilgi eksikiliği yaşayan kadınlarımiz kaç kardeşi olursa olsun anne babadan veya kötü aile ortamından kaçmak için genç yaşta yanlış evlilikler yapıyor. Kardeşsiz veya kardeşli , ailesinden değer görerek,doğru eğitim ve gelişim olanaklarına sahip olarak yetişmiş hiçbir kadın veya erkek,emin olmadan kolay kolay evlilik yoluna girmiyor. Yani iş yine eğitimde bitiyor
Ayol adam okumuş, dr. olmuş, üstune o ilde en iyi sayılacak kadar da vakit geçirmiş, yani nerden baksan en az 35 indedir, daha da evlilik düşünmesin mi? Kardeşim yok o zaman erkenden evleneyim bari denecek bir durumu yok ortada, kardeşi olsa istemeyecek miydi bir eş, çocuk ? kim istemez belli bir yastan sonra hayat arkadaşı? Kardeşi olanlar 50. sinde mi evleniyor ? ilahiİste dediğim egiitmli insanlar
Tek çocuk olup korkanlar yalniz kalmaktan
Hatta dediğim adam bulunduğu ilde en iyi doktor
Ortamda sohbet ederken soyledi
Diğeri onemli bir mat ogretmeni
Ama hepsinde bu korku olmus
Bu dediigm insan erken evlendi okul biter bitmezAyol adam okumuş, dr. olmuş, üstune o ilde en iyi sayılacak kadar da vakit geçirmiş, yani nerden baksan en az 35 indedir, daha da evlilik düşünmesin mi? Kardeşim yok o zaman erkenden evleneyim bari denecek bir durumu yok ortada, kardeşi olsa istemeyecek miydi bir eş, çocuk ? kim istemez belli bir yastan sonra hayat arkadaşı? Kardeşi olanlar 50. sinde mi evleniyor ? ilahi
Yaptığı ilk evliliği ortamlarda "kardeşim yoktu yalnız kalmaktan korktum, o yuzden yanlış kişiyle evlendim" diye anlatıyorsa " niye boşandın o zaman?" diye sormak lazım, ya da eşine sormalı en güzeli, dava dosyasında "kardeşsizlik travması " yazmadığına yemin edebilirim, ama ispat edememBu dediigm insan erken evlendi okul biter bitmez
Hayatini anlatiyor arkadas ortamında
Bunun gibi çok var
Hatta erken evlendiğine pisman![]()
Herkes bakabildigi kadar cocuk yapsin diyerek noktaliyorum.Yaptığı ilk evliliği "kardeşim yoktu yalnız kalmaktan korktum, o yuzden yanlış kişiyle evlendim" diye anlatıyorsa " niye boşandın o zaman?" diye sormak lazım, ya da eşine sormalı en güzeli, dava dosyasında kardeşsizlik travması yazmadığına yemin edebilirim, ama ispat edemem![]()
Sizin yaşınız kaçTabi orası öyle. Bir üyenin yazdığı gibi çocuk istememekten ziyade rahata düşkünlük biraz benimki. Maşallah çocuğunuza