İkinci çocuk

Herkes bakabildigi kadar cocuk yapsin diyerek noktaliyorum.
Ama kendimde sahsen tek çocuk olmak istemezdim
Bana hayat paylaşınca guzel geliyor
Hayat cok cekilmez
Kendimden 6yas kucuk kizkardesim var
İyiki var hergun konussam konuşmaya doyamıyorum
Hayattaki enbuyuk dayanagim.
Ne şanslısın
Benim bir ablam bir Kızkardeşim var
Çoğu zaman boğasım geliyor ikisini de

Herkes bakabildigi kadar cocuk yapsin diyerek noktaliyorum.
Ama kendimde sahsen tek çocuk olmak istemezdim
Bana hayat paylaşınca guzel geliyor
Hayat cok cekilmez
Kendimden 6yas kucuk kizkardesim var
İyiki var hergun konussam konuşmaya doyamıyorum
Hayattaki enbuyuk dayanagim.
Ne mutlu size de sizi yetiştirene de :KK36: Benim de kardeşim var ama dertten sıkıntıdan başka bir ortak noktamız yok, en son mirasıma çökerken gördüm, imza attık karşılıklı, hala arkamdan sövüyormuş :olamaz:teşekkürü geçtim yakamdan düşsün yeter ...benim kardeşim de böyle

Ne mutlu size de sizi yetiştirene de :KK36: Benim de kardeşim var ama dertten sıkıntıdan başka bir ortak noktamız yok, en son mirasıma çökerken gördüm, imza attık karşılıklı, hala arkamdan sövüyormuş :olamaz:teşekkürü geçtim yakamdan düşsün yeter ...benim kardeşim de böyle
Aile bu hayatta insana verilebilecek en bütün mukafatda oluyor en buyuk cezada
Su da var ailen mukemmel olunca karsindaki herkste o imaji ariyorsun
Bulamayınca hayal kırıkligi
Mesela surekli ailemle esimin ailesini kiyasliuordim ilkzamanlar ve bunalima giriyrodum 😐
Bunlarda aile benimkide aile deyip surkeli kiyas yapıyordum
Biz 3kizkardesiz 3umuzde okuduk öğretmeniz
Babam 73yaşında eski donem insanı
Ama kadina verdiği değeri ben suan 30luk adamlarda göremiyorum

Ben de 36 yaşımda tedavilerle bebek sahibi oldum
Oğlum 11aylık
Çok ama çok zor çok yoruldum tükendim bittim gibi His
geliyo
Bir o kadar da şükür sebebim
Benim için en büyük zorluk kimsem yok yardım edecek , bakıcı da Pandemşden dolayı olmuyor ..
İkşncişt bir an önce istiyorum yaşımdan ötürü ama gücüm yok :( ama istiyorum . Cesaretim yok
Çok zor bir karar
E o da tedavi ile olacak orası da ayrı handikap

Bu dediigm insan erken evlendi okul biter bitmez
Hayatini anlatiyor arkadas ortamında
Bunun gibi çok var
Hatta erken evlendiğine pisman 🤣
Gerçekten tuhaf bir çevreniz varmış. Benim kuzen 38 hala bekar. Evlenmeye de niyeti yok. Diğer tek çocuk samimi arkadaşım 30unda evlendi. 32de doğurdu tek çocukta kalacak o da.
Benim de kardeşim de var ama kardeş gibi beraber büyüdüğümüz kuzenler de var. Yani tek olsam yine yalnız olmazdım.

Oglumla kizim arasinda tam 4 yas var su.an.oglum 5 yas 3 yas ,kizim 15 aylik ...bazen.yorgunluktan agliyoru o noktaya geliyorum...kizim.geceleri 727373636 kere aglayarak uyaniyor onun sesinede hadi.abisi uyaniyor ...haydaaa eller havaya oluyor evde gece yarisi....kendime vakit.ayirmayi.birak kahve.icerken.bile.mutlaka bir aktivite yapıyoruz...gercekten cook.zor ammmaaaa ikisinin oynmasi,abisini.öpmesi,oglumun kardesini.korumasi,kizin o.sirinlikleri bizi.bizden.aliyor babasiyla....
Ama.eger.kadin.hazir degilse cooook daha zor yani.biz.istedik.ikinciyi ama istemeden olsaydi.bende bocalardim

Kızım 8 ,oğlum 2 yaşında, tam rahat etmişken hemde korunurken oğluma hamile kalmıştım,ilk şoku atlattıktan sonra önüme baktım,şu an iyi ki diyorum ki bende asla düşünmüyordum 2.çocuk. Lafını bile ettirmiyor,erteliyordum hep.
Kızım 6 yaşındaydı oğlum doğduğunda daha küçük olsaydı eminim çok daha fazla zorlanırdim. Tabi ki zorlandım,başa sarmak kolay değildi,uykusuz geceler vs ama 2.de bunların hepsinin geçici süreç olduğunun farkında oluyorsunuz,ilk çocukta hiç bitmeyecekmiş gibi gelen şeyler ikincide şu olsun geçecek,bu olsun bitecek şeklini alıyor mesela. Bu sebeple bence ikisi de bebek olmacaksa ikinci çocuk düşünülebilir. Daha erken dönemde eminim daha çok zorlanılır her anlamda.
Öte yandan istemiyorsanız doğurmamakta bir seçenek,bu devirde haklı ve makul bir fikir hatta zira günden güne dahada kötüye gidiyor pek çok şey.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Bizde de ben istemiyordum kolik bir bebekten sonra ama eşim ilerde pişman oluruz yapalım diyor. Karşılaştığım her anne ilk çocuğun rahata erince zaten kendiliğinden isteyeceksin diyor. Onlara katılıyorum çünkü hem kalabalığı severim hem çocuğu severim. Yaşım gençken hemen hepsinin zor anını atlatiyim ki sonrasının keyfini beraber çıkaralım diye düşünüyorum şuan.
Ama herkesin gücü bir olmaz. Sen kendini hazır hissetmiyorsan yapma. Sonuçta bir annenin hamileliği de 'ay yaa sonunda sıkıntı cekecem yine' diye dertlenerek gecmemeliii..
Şuan ikileme düştüğüne göre daha hazır değilsin. Hazır olsan zaten ikileme dusmezsin, 2. çocuk ağır basar.

Acinacak hale dusucem demek ki..
Kimin haddine acimak ne munasebet..
Anneme ilik nakli yapildi hepimizden ornek alindi bir tek kardesinin iligi uyumlu cikti..
Ben annemin hastalik donemlerinde hep ablamla dertlestim.
Cunku acımız aynıydı aynı seyleri hissettik annem icin birlikte agladik.
Ben korunurken hamile kaldim ve acınacak hale dusurmesin allah kimseyi ac degilim acikta degilim iyi islerimiz var esimle kazanclarimiz iyi allaha cok sukur her seyimiz var niye acinacak hale duselim???
Gelecek olan cocugumuzun da basimizin uzerinde yeri var..

Herkes acıyorum üzülüyorum kısmına takılmış. Empati yaptığımda hissettiğim bu. Ha evinde bakıcısı vardır yardımcısı vardır orası başka. Fakat doğum yapan birilerini duyunca kendi geçmiş günlerime gidiyorum. Ağlama krizleri gaz reflü emzirme sorunları vs. belki de çogunluğun dediği gibi daha yeni geride bıraktığım için o günleri güzel hatırlayamıyorum belki ilerde özlem duyacağım bilemem

İstenmedigi zaman bence kesinlikle yapılmamalı, insan gercekten istemeli ve hazır olmalı... Ben deli oluyorum çocuk için, oğlum 19 aylık, kardesi olsun çok istedik yaslari da yakın olsun diye hemen düşündük lakin olmadı, tüp bebekle de olumsuz sonuçlandi, Allahım isteyen, bebek bekleyenlere nasip etsin🙏

Back
X