• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk

Ama ben yine de şunu da söyliyim nacizane fikrim İnan çocuk konusu çok hassas.
Ama daha 2 yaşında ve çok yoruluyorum diyorsun ya ben uzun bir süre ertelerdim şu durumda.
Tamam güzel şey çocuk ama bence senin bebiş biraz büyüsün bir de bunun hamileliği var zaten zor bir süreç.
E diğeri yoruyor çalışma hayatı bir taraftan..
Bence zamana ihtiyacın var kesinlikle.
Ben şöyle düşünmüştüm. Çocuk doğduğunda 3,buçuk yaşında oluyor oğlum.yabi bu bizim iztegimiz.allah nasil takdir eder bilmeyiz. Ben de doğum izni bittikten sonra bir yıl ücretsiz izin alır. İki bebeğime de ben bakarım ikisinin de bebekligi annesiz geçmez en azından diye düşünmüştüm. Hatta şuan biraz para biriktirmeye çalışıyorum izin süremde zorlanmayalim diye.

Allaha şükür eşimden yana bir sıkıntım yok.masallah diyeyim.vakti az ama oldukça banyo da yaptırır,oyunda oynar,bezini de değiştirir.ilgilenir yani .olması gerektiği gibi
Ben bu soruya aralarında 4 yaş fark olan 2 çocuk annesi olarak cevap vermek istiyorum. Kızımın 2 yaş halini düşündüğümde ve oğlum da şu an 2 yaşında asla bu yaş farkı ile kardeş istemezdim. Gerçekten çok zor ve yetebilmeye önem verdiğinizden söylüyorum bu mümkün değil. İlk çocuk harab olacak. Hamilelik lohusalık ve üstüne küçük bir kardeşi idare etmeye çalışma derken gerçekten oğlunuz yıpranacak. Öte yandan doğumunuzun ilkokula denk gelmesini de istemem😉 özellikle 1. sınıf çok ilgi istiyor. Şu noktada en ideali 4 yaş fark gözüküyor. En azından kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir size tamamen muhtaç olmaz. Ama yine de ben derim ki; tek çocuk çok akıllıca bir karar günümüzde. Kardeş demek evde kıskançlık ve ses gürültü demek aynı zamanda. Güzel yanları olsa da inanın kardeşe hiç gerek yok. Maaşlarınız ciddi yüksek değilse Ekonomik olarak direkt zorlanmaya başlayacaksınız. Okulu beklemeye gerek bile yok.

Eşiniz ne kadar destek de olsa akşam 7 de geldiginde tahminimce siz delirmiş olursunuz.

Eşim öyle inatçı hemen olsun diye diretmiyor zaten. O sadece ikinci cocukdan emin zamanı çokta önemli değil onun için.Ben biraz Evham yapıyorum.acaba gerçekten istiyormuyum yada çok mu gerekli bu çocuk diye.bir karar vermeye çalışıyorum sadece.yani sonuçta büyük sorumluluk
Tabi büyük sorumluluk.Kardeşiniz var mı bilmiyorum ama ben çocuğumu kardeş sevgisinden mahrum etmek istemedim.Bir de birbirlerine destek olurlar diye düşündüm ileriki zamanlarda.Sonradan kızım suçlamasın beni kardeşim neden yok diye?Kaldı ki yıllardır istiyordu kardeş.Bunlar benim düşüncelerim siz katılmayabilirsiniz.Sonuçta o çocuğa bakacak ilgilenecek zamanınızı verecek olan sizsiniz.

Kızımın 2. Yaş doğumgününde oğluma yeni hamileydim. Maddi durum ve koşullar çok önemli. Yardımcım olmasa ve eşim bu kadar destek olmasa asla yapamazdım ben çocuk. Tek başıma olduğumu düşününce depresyon sebebi benim için. Bizde eş,anneanne,babaanne aşırı destek birde üstüne yardımcımız var. Buna rağmen ilk 1 yıl zordu. Şimdi oğlum 4 yaşında kızım 6 herşey gerçekten çok güzel. Tek çocuk olan çocukları ve annelerini gördükçe kesinlikle doğru yapmışım diyorum.
Ne anlattın sen şimdi?

Ben bu soruya aralarında 4 yaş fark olan 2 çocuk annesi olarak cevap vermek istiyorum. Kızımın 2 yaş halini düşündüğümde ve oğlum da şu an 2 yaşında asla bu yaş farkı ile kardeş istemezdim. Gerçekten çok zor ve yetebilmeye önem verdiğinizden söylüyorum bu mümkün değil. İlk çocuk harab olacak. Hamilelik lohusalık ve üstüne küçük bir kardeşi idare etmeye çalışma derken gerçekten oğlunuz yıpranacak. Öte yandan doğumunuzun ilkokula denk gelmesini de istemem😉 özellikle 1. sınıf çok ilgi istiyor. Şu noktada en ideali 4 yaş fark gözüküyor. En azından kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir size tamamen muhtaç olmaz. Ama yine de ben derim ki; tek çocuk çok akıllıca bir karar günümüzde. Kardeş demek evde kıskançlık ve ses gürültü demek aynı zamanda. Güzel yanları olsa da inanın kardeşe hiç gerek yok. Maaşlarınız ciddi yüksek değilse Ekonomik olarak direkt zorlanmaya başlayacaksınız. Okulu beklemeye gerek bile yok.

Eşiniz ne kadar destek de olsa akşam 7 de geldiginde tahminimce siz delirmiş olursunuz.
Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için.delirmek için gerçekten bir tanesi de yetiyor.
Akşam geldiğinde delirmiş olursunuz dediğinizde eski günlerim aklıma geldi.esim gelince oğlanı kucağına verip banyo ya kitliyordum kendimi 🤣🤣 çok zordu ya .bugün ki hallerine şükrediyorum.

Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Cocugu saatlerdir uyumamakta direnen yeni bi anne olarak su an diger odada beni isteyen ve aglayan 2-3 yaslarinda baska bi cocugu hayal etmek bile kanimi donduruyor. Ben de ayni korkulari yasiyorum. Biri daha bebekligini cocuklugunu yasayamadan hooop buyumek zorunda kalacak:KK43: bence en iyi aralik 6 yas vs ama ona da ben gec kaldim. Biraz ara verin bence eger yasiniz musaitse.

Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için.delirmek için gerçekten bir tanesi de yetiyor.
Akşam geldiğinde delirmiş olursunuz dediğinizde eski günlerim aklıma geldi.esim gelince oğlanı kucağına verip banyo ya kitliyordum kendimi 🤣🤣 çok zordu ya .bugün ki hallerine şükrediyorum.
Ne demek rica ederim.
Hangimiz yapmadık ki 🤣 İşte bu delirmeleri iki çocukla 2 kat düşünün hatta şimdi düşünürseniz 4 veriyorum ben olaya 🤣 İkinci çocuk için birincinin temel ihtiyaçları en azından tamamlanmış olmalı benim fikrim. Bezden kurtulmadığınızı okudum bir yorumda. Hamile ya da lohusa iken tuvalet alıştırma süreci bile azap olur.

Ne demek rica ederim.
Hangimiz yapmadık ki 🤣 İşte bu delirmeleri iki çocukla 2 kat düşünün hatta şimdi düşünürseniz 4 veriyorum ben olaya 🤣 İkinci çocuk için birincinin temel ihtiyaçları en azından tamamlanmış olmalı benim fikrim. Bezden kurtulmadığınızı okudum bir yorumda. Hamile ya da lohusa iken tuvalet alıştırma süreci bile azap olur.
Off tuvalet eğitimi şuan en büyük sıkıntımız. O kadar inatçı ki.kesinlikle kabul etmiyor. Yazın hallederim sanmıştım oysaki. Akranlarinin çoğu öğrendi.iste her hesap da tutmuyor

Back
X