İkinci Çocuk..

littleaniqa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
2.202
1.325
Kızım henüz yeni iki yaşına basıyor.. Ve biz ikinci çocuğu istemeye başladık ! Yaşım genç olduğu içinde kafam karışık.. Sizce iki çocuk arası yaş farkı ne kadar olmalı ? İkinci çocuk için uygun zaman nedir? Ve ilk çocuğun da hazır olduğunu nasıl anlaya biliriz? Kızımın kıskançlık yapacağını zannetmiyorum. Bırakın eşyaları beni bile sahiplenme huyu yoktur.. Ayrıca çok ilgi bekleyen bir bebekte değildir. Hatta oyunlarına ben zorlayarak dahil olurum.:KK48: Bu durum ikinci bebek geldikten sonra değişir mi bilemiyorum.. İki çocuk anneleri yardımınızı bekliyorum.:KK17:

Canım benim bebeklerimin araları 15 ay belki çok erken yaptım ama çokta iyi yaptım ha bakimi çok çok zor orası ayrı bak benim büyük ogluma babasida bende çok duskunduk yani düsun ki kimselerin eline vermezdim o kadar yani küçük doğduktan sonra hiiiic kiskanmadi onu sevmemizi hatta agladiginda yanıma gelip agliyo diyo oyuncak veriyo ya ona bakiyo aglamasini istemiyo opuyo . bilmiyorum anlatabildim mi ama iyi birşey yaptığımı düşünüyorum inşallah ilerde de düşüncelerim değişmez senin iki yasta gayet ideal bence ayrıca bende genç bi anneyim

Canım benim bebeklerimin araları 15 ay belki çok erken yaptım ama çokta iyi yaptım ha bakimi çok çok zor orası ayrı bak benim büyük ogluma babasida bende çok duskunduk yani düsun ki kimselerin eline vermezdim o kadar yani küçük doğduktan sonra hiiiic kiskanmadi onu sevmemizi hatta agladiginda yanıma gelip agliyo diyo oyuncak veriyo ya ona bakiyo aglamasini istemiyo opuyo . bilmiyorum anlatabildim mi ama iyi birşey yaptığımı düşünüyorum inşallah ilerde de düşüncelerim değişmez senin iki yasta gayet ideal bence

Teşekkür ederim MEKTASARIM ! Ben ilk kızımı ihmal etmekten de çok çekiniyorum.. Henüz Tuvalet eğitimi de veremedim.. Belki çok detaycıyım, bilemiyorum..:KK48: Yaş aralığı fazla olsun da istemiyorum.. Çocukluk gençlik çağlarını doya doya paylaşsınlar. Kardeşten öte, yaş farkı az olursa belki dost gibi de olabilirler.. Fazla da beklemek istemiyorum açıkçası..

Benimde kizimla oglum arasi tam uc yas olacak endiselerim var ama iyi olur insallah cok yorulacagim biliyorum ama önü sonu olacakti hayirlisi

Benimde kizimla oglum arasi tam uc yas olacak endiselerim var ama iyi olur insallah cok yorulacagim biliyorum ama önü sonu olacakti hayirlisi

3 yaş ideal sanırım.. En azından kreş olanağı var. İlk çocuk kız mı? Kız çocuğu mu kardeş fikrine daha çabuk alışıyor yoksa erkek mi?

3 yaş ideal sanırım.. En azından kreş olanağı var. İlk çocuk kız mı? Kız çocuğu mu kardeş fikrine daha çabuk alışıyor yoksa erkek mi?
Krese gondermeyecegim aldim kresten kardesiyle kaynassin iyice diyorum simdilik dusuncem degismezse eger..ilki kiz benim ve cok farkinda kardesi olacaginin adim inci abla diyor sanirim haziriz kardese

Krese gondermeyecegim aldim kresten kardesiyle kaynassin iyice diyorum simdilik dusuncem degismezse eger..ilki kiz benim ve cok farkinda kardesi olacaginin adim inci abla diyor sanirim haziriz kardese

Ne kadar güzel.. Ben biraz farklı düşünüyorum kreş konusunda.. Evde ki bir çocuğun her ne olursa olsun anneden beklentileri olacak. Oyun oynamak gibi.. Ve bir süre sonra ağlayan bir bebek ve yorgun bir anneden bunalacağını düşünüyorum. Arkadaşları olması bu süreci onlarla paylaşması ilk çocuk bunalımını daha kolay atlatmasına yardımcı olur kanısındayım. Hem okula gidince kardeşini özleyecek ve hevesle eve dönecek. :KK48:

Ne kadar güzel.. Ben biraz farklı düşünüyorum kreş konusunda.. Evde ki bir çocuğun her ne olursa olsun anneden beklentileri olacak. Oyun oynamak gibi.. Ve bir süre sonra ağlayan bir bebek ve yorgun bir anneden bunalacağını düşünüyorum. Arkadaşları olması bu süreci onlarla paylaşması ilk çocuk bunalımını daha kolay atlatmasına yardımcı olur kanısındayım. Hem okula gidince kardeşini özleyecek ve hevesle eve dönecek. :KK48:
Kizim 10 aylikti bakiciya biraktim 21 aylikti krese verdim sanki oda bikti hergun devlet memuru gibi gidip gelmekten hazir evde olacagim oda ara versin biraz surece gore davranacagim baktim cok sikiliyor gonderirim ama sirf kendim yorulacagim diye kizimi krese gondermeye kiyamayacagim deneyelim gorelim

Kizim 10 aylikti bakiciya biraktim 21 aylikti krese verdim sanki oda bikti hergun devlet memuru gibi gidip gelmekten hazir evde olacagim oda ara versin biraz surece gore davranacagim baktim cok sikiliyor gonderirim ama sirf kendim yorulacagim diye kizimi krese gondermeye kiyamayacagim deneyelim gorelim

Tabi.. Ben çalışmadığım için sanırım farklı düşünüyoruz. :KK66:

benimkiler arasında 4 yıl fark var, ilk bebiş zaten ufak daha ilgi bekliyor belki altı bezleniyor
durum böyleyken ikinci bi çocuk ilk bebişe de haksızlık gibi geliyor bana ya,en azında tuvalet alışkanlığı verildikten sonra düşünülmesi gerek

X