ikinci deneme istiyorum ohs den korkuyorum

okuyunca nasil sinirlendim merkezine anlatamam, bastan bu yana degerlerim yuksekmis yazmissin ya insan inanmak istemiyor, nasil yaparlar bunu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
canim merak ettim peki catlatma ignesini vurdurmadim demissin ya bu nasil oldu yani icinde o kadar cok yumurtanin kendi kendine catllamasi asil saglik acisindan buyuk risk diye biliyorum, ondan merak ettim.

yok canım benim hiç sorun yaşamadım, bu durumu pek çok doktora sordum zaten, kendi kendine sönecek dediler, gerçekten de öle oldu.. bikaç gün içinde kasık ağrılarım geçti, adet sonrasında ise başka bir doktora gittim baktırdım, tertemiz sorun yok dedi...
bu arada ben bir kısmını toplayıp diğerlerini bıraktıklarını yeni öğrendim, ilginç.. doktor foliküller toplandıktan sonra tekrar şişiyor ve su topluyor demişti bunu önlemeye çalışıyorlar bırakarak sanırım, çok mantıklı görünüyo.. hersey dönüp dolaşıp doktoruna güvenmeye bakıyo işte, lanet doktor hem umudumuzu, hem paramızı çaldı ve neredeyse sağlığımızı da çalacaktı...

birde kızlar tutarsa şu jel varya onu kullanmayın onun başka iğne ilaçları var ondan kullanın benim düşüğüme neden olan oydu arkadaşımın birisine ben jel kullanıyorum dedim o da ne jeli ben kullanmıyorum dedi ona doktoru iğne ve hap vermiş şimdi doğumu yakın progestan sonuçta hapını 6 taneye çıkarsın

ben birinde jel birinde iğne yaptırdım ama olmadı olmadı... hatta jel bende alerjiye neden oldu, artı içeride birikmiş,kaşıntı, vajinada şişme vs... küçük bi operasyonla temizlediler içeriyi.. sonrasında bu nedenle iğne tercih ettim sanki daha etkili olur diye de düşündüm ama malesef olmadı :( sen neden düşüğüme neden oldu dedin?
bu arada jel konusunda ayrıntılı bir açıklama yapmamışlardı ben jeli sıkıp yatıyordum aman içerde kalsın da tutsun diye ama daha sonrakinde bi hemsireyi baska bi hastaya anlatırken duydum, sıktıktan bi müddet sonra kalk yürü aksın sorun değil içeri gider o dedi... bu sefer bu konuyu netleştirmeyi düşünüyorum...

benimde ilgimi genelde burda yazanlar puregon kullandigimiz cekti bir de gonal f ile ilgili yazdiklariniz. kesinlikle sormali. zaten ben cok komik sekilde ve bilmeden doktora on kez neden puregon neden gonal f degil diye saf saf soruyordum. bunu eczacima da sordum ayrintili okudu ve ikisininde etken maddeleri ayni sadece isimleri ayri demisti ama bence bu istede birseyler olabilir:)) walla kizlar burdaki tecrubeler belli bir yere kadar doktorlarin dediklerinden bile onemli olabiliyor.

ben gonol f kullandım doktorum yine olurum iye korkuyor çünkü çok kötü atlattım durumum çok krıtikti şimdi ben tekrar denemek istiyorum bir dahaki aya aşılama yapalım diyor ama aşılama bilmiyorum sonuçta aynı ilaçlar kullanılılacak ben biraz bekleme taraftarıyım bilmediğimiz çok şey var arkadaşlar ilkler hep körü körüne oluyor okuyoruz ama okumak yetmiyor illaki yaşamak şart bir dahakine daha dikkatli oluruz ama ALLAHım kendiliğinde nasip etsin

bende zaten enfeksiyon vardı senin gibi alerjik yaptı banada koyu siyah jel geriye dönüyordu çamur gibi ben çok söyledim ama inandırıcı olmadı çoğu doktor zaten önermiyor başka ilacı vardır biz gibi alerjik vucutlara bilmiyorum jel falan istemiyorum iğne versin bi dahaya gerçi hiç birine muhtaç kalmayalım

kızlar ben bu ay klomen kullandım ama doktora gidemedim büyüdümü çatladımı hiç bir bilgim yok bi dahaki adete iğnemi kullanırım belki

ben gonol f kullandım doktorum yine olurum iye korkuyor çünkü çok kötü atlattım durumum çok krıtikti şimdi ben tekrar denemek istiyorum bir dahaki aya aşılama yapalım diyor ama aşılama bilmiyorum sonuçta aynı ilaçlar kullanılılacak ben biraz bekleme taraftarıyım bilmediğimiz çok şey var arkadaşlar ilkler hep körü körüne oluyor okuyoruz ama okumak yetmiyor illaki yaşamak şart bir dahakine daha dikkatli oluruz ama ALLAHım kendiliğinde nasip etsin

Arkadalslar bende Ucun'cu denemde Gonal f kullandilar, yinede rahim su toplamay basladi, ilac faretmiyo bence kisiden kisiye deisiyo olabilir, benim doktor bir ilac verdi 8 gun boyunca onu kulllancam onlemek icin OHSS'yi. YArin yumurtalarim toplncak heycanla berbaer korkuyorumda, Dah once turkiye'de denedimde bu kadar korkmamistim, yurtdisi beni urpertmeye basladi, bakalim yarin ne olcak bide arkadaslar benim catlatma ignemi evde esim gobekten yapti, hemsire oyle dedi bize. Turkiye'de kalca'dan klinikte yaptirdimi hatirliyorum hani bi toz'la su'yu katiyolar siz nasil oldunuz catlatma ignenizi? Doktor'a guvenmekten baska caremiz yok malesef, ben hemsire'ye dedim catlatma ignesi olayini KAdin bana dediki BUrasi Senin Ulken degil ne dersek ooo... Cok kizdim ama dedi gibi onalrin dediklerini yapmaktan baska caremiz yok malesef....

üzülme bitanem olacak olsa heryerde olur RABBıM yardımcın olsun esnek o rahat ol hiç tedavi olmuyormuş gibi dur meleğin gelir inşallah eline almak nasip olsun hayırlısıyla şimdi ohss riskin yok dimi

Arkadalslar bende Ucun'cu denemde Gonal f kullandilar, yinede rahim su toplamay basladi, ilac faretmiyo bence kisiden kisiye deisiyo olabilir, benim doktor bir ilac verdi 8 gun boyunca onu kulllancam onlemek icin OHSS'yi. YArin yumurtalarim toplncak heycanla berbaer korkuyorumda, Dah once turkiye'de denedimde bu kadar korkmamistim, yurtdisi beni urpertmeye basladi, bakalim yarin ne olcak bide arkadaslar benim catlatma ignemi evde esim gobekten yapti, hemsire oyle dedi bize. Turkiye'de kalca'dan klinikte yaptirdimi hatirliyorum hani bi toz'la su'yu katiyolar siz nasil oldunuz catlatma ignenizi? Doktor'a guvenmekten baska caremiz yok malesef, ben hemsire'ye dedim catlatma ignesi olayini KAdin bana dediki BUrasi Senin Ulken degil ne dersek ooo... Cok kizdim ama dedi gibi onalrin dediklerini yapmaktan baska caremiz yok malesef....

gecmis olsun...insallah korktugun gibi olmaz..sen rahat ol ki tedavin guzel ilerlesin...
genelde pko hastalarinda ohss goruluyor...bende gonel-f (dusuk dozda)kullandigim halde ohss oldum...benim transfere gittigimde ohss basladigi icin oncesinde ilac vermediler..insallah sen faydasini gorursun...Allah nasip ettiyse ordada olur cok takilma...
banada onceki denemelerimde catlatma ignesini goekten vermislerdi...hatta yarisini olmustum ismini tam hatirlayamadim...kendim yapmistim...son tedavimdede kalcadan yaptirdim...sonucta iki igneylede catladi yumurtalarim...lutfen rahat olmaya calis...bol dua ile...

canim hic olur mu oyle sey tabiiki gobekten yaptiran da cok turkiyede soyle dusun bu isin en oemli kisimlarinin basinda catlatma ignesinin dogru zaman ve sekilde yapilmasi geliyor bu kadar basit ve onemli bir seyi afrikada yaptirsan yine atlamazlar. bence kesinlikle turkiye mi surasi mi karsilastirmasini yapma her ulkenin cok iyi merkezleri vardir dusunki turkiye herseyi avrupa ve amerikadan ogreniyor ve aliyor. bende kk gordugum okududugum seyleri doktoruma soruyorum turkiyeden ogrendigimi anliyor kizmasa da o da arada bana sokusturuyor lafi:)) o ilaclarin hepsi fransada uretiliyor turkiyedeki doktordan ogrenecegimizi sanmiyorsun degil mi diye:)) sen rahat ol ne derlerse yap rahimdeki sivida transfere kadar gecebilir ayrica.
verilen ilacin adi nedir? bana orgalutran ignesi verilmisti 7 gun toplama ertesi gun baslamistim.ilacini merak ettim canim yazar misin?
her sey gonlunce olsun, korkma korktuklarimiz basimiza geliyor rahat ol.

cigdemcim cok agir gecirdin demek cok gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin. bence durumunu baska bir merkezle de gorusmelisin istanbuldaki doktorlarin fikrini de bir alsan mi acaba?
Insallah dogal hamile kalirsin tatlim.

kızlar kandiliniz mubarek olsun bu geceyi ibadetle geçirmek nasip etsin RABBıM hepimiz birbirimize dua edelim

gecmis olsun...insallah korktugun gibi olmaz..sen rahat ol ki tedavin guzel ilerlesin...
genelde pko hastalarinda ohss goruluyor...bende gonel-f (dusuk dozda)kullandigim halde ohss oldum...benim transfere gittigimde ohss basladigi icin oncesinde ilac vermediler..insallah sen faydasini gorursun...Allah nasip ettiyse ordada olur cok takilma...
banada onceki denemelerimde catlatma ignesini goekten vermislerdi...hatta yarisini olmustum ismini tam hatirlayamadim...kendim yapmistim...son tedavimdede kalcadan yaptirdim...sonucta iki igneylede catladi yumurtalarim...lutfen rahat olmaya calis...bol dua ile...

Tessekkurler arkdasim yazdin icin, bugun yumurtalarim toplandi, cok komik gecti anestezi az verdikleri icin uyumadim bile, iki zenci , iki beyaz hanim doktor, guleyiimi agalyimmi sasirdim cok komikdiler, elimi filan tutular, esim'e sormak istediler giremk istersen gel diye ama istemedi(bende istemezdim zaten) 26 tane toplandi, simdilik hersey yolunda dedi, benim esimden iki ay once TESE ile doku(sperm) alinmisti, insallah yumurtalarim dillenirse sali gunu transferim gerceklescek.. Rabbim insallah nasip eyler, hersey kismet.. Mirac kandiliniz mubarek olsun, su mubarek gunlerin, kandillerin hurmetine hepimiz insallah yavrularimizakavusuruz...

canim Insallah cok saglikli embroyolarin olur ve 9 ay 10 gunluk surece baslarsiniz, Allah yardimcin olsun su mubarek gunde dualarimizi kabul etsin.

canim hic olur mu oyle sey tabiiki gobekten yaptiran da cok turkiyede soyle dusun bu isin en oemli kisimlarinin basinda catlatma ignesinin dogru zaman ve sekilde yapilmasi geliyor bu kadar basit ve onemli bir seyi afrikada yaptirsan yine atlamazlar. bence kesinlikle turkiye mi surasi mi karsilastirmasini yapma her ulkenin cok iyi merkezleri vardir dusunki turkiye herseyi avrupa ve amerikadan ogreniyor ve aliyor. bende kk gordugum okududugum seyleri doktoruma soruyorum turkiyeden ogrendigimi anliyor kizmasa da o da arada bana sokusturuyor lafi:)) o ilaclarin hepsi fransada uretiliyor turkiyedeki doktordan ogrenecegimizi sanmiyorsun degil mi diye:)) sen rahat ol ne derlerse yap rahimdeki sivida transfere kadar gecebilir ayrica.
verilen ilacin adi nedir? bana orgalutran ignesi verilmisti 7 gun toplama ertesi gun baslamistim.ilacini merak ettim canim yazar misin?
her sey gonlunce olsun, korkma korktuklarimiz basimiza geliyor rahat ol.

Merhaba Canim, haklisin arkadasim ama elimde degil herseyden endiselenir oluyorum ama BITTI, doktorlarima guvenmekten baska carem yok, catlatma ignem dogru saate dogru zamanda yamisim arkadasim bugun 26 tane yumurta toplandi. Ornegin turkiye'de beni uyutmuslari hic bisey hatirlamiyodum, burda cok az anestezi verdiler oyaniktim yumurtalar toplanirken biraz agriyla, beraber komik gecti hemsirelerim cok komikti, hersey yolunda gider yumurtalarim dollenirse sali gunu trasnferim var... Rahimdeki sivi ile ilgili hic bisey demedi doktor, yarin klinige gitcem Progestone in oil diye kalcadan bir igne 5 gun olcam sanirim, ondan sonra allah nasip eder transfer olursam 12 gun daha yani sonuc alana kada PROGESTONE IN OIL denen igneye devam etcem, RAhimdeki sivi icin verilen ilacin adi=CABERGOLINE 0.5 MG DIYE BIR ILAC, BANA onelemek iicn verdiklerini soylemisleri gunde bir defa kullaniyorum, sekiz gun devam etcem... Korkmuyorum arkadasim, haklisin allahin iziniyle yumurtalarim dolencek, transferim, olcak belikide IKIZLERIM OLCAK POZITIF OLMAM ALZIM, HACET NAMAZI KILCAKDIM MUBARE KANDIL GECESI, kanamam var ustune agrim var egrilemiyorum sizlerde dua edin arkadaslar bana...

silanaz inşallah herşey umduğun gibi olsun bundan sonra kendini çok esnek burak hamilelik belirtilerini didikleme şunun olmuş benimde olması lazım deme rahat ol esnek ol RABBıM üç ayların hörmetine güldürsün yüzünü

Merhaba Canim, haklisin arkadasim ama elimde degil herseyden endiselenir oluyorum ama BITTI, doktorlarima guvenmekten baska carem yok, catlatma ignem dogru saate dogru zamanda yamisim arkadasim bugun 26 tane yumurta toplandi. Ornegin turkiye'de beni uyutmuslari hic bisey hatirlamiyodum, burda cok az anestezi verdiler oyaniktim yumurtalar toplanirken biraz agriyla, beraber komik gecti hemsirelerim cok komikti, hersey yolunda gider yumurtalarim dollenirse sali gunu trasnferim var... Rahimdeki sivi ile ilgili hic bisey demedi doktor, yarin klinige gitcem Progestone in oil diye kalcadan bir igne 5 gun olcam sanirim, ondan sonra allah nasip eder transfer olursam 12 gun daha yani sonuc alana kada PROGESTONE IN OIL denen igneye devam etcem, RAhimdeki sivi icin verilen ilacin adi=CABERGOLINE 0.5 MG DIYE BIR ILAC, BANA onelemek iicn verdiklerini soylemisleri gunde bir defa kullaniyorum, sekiz gun devam etcem... Korkmuyorum arkadasim, haklisin allahin iziniyle yumurtalarim dolencek, transferim, olcak belikide IKIZLERIM OLCAK POZITIF OLMAM ALZIM, HACET NAMAZI KILCAKDIM MUBARE KANDIL GECESI, kanamam var ustune agrim var egrilemiyorum sizlerde dua edin arkadaslar bana...

canim galiba sana da lokal anestezi vermisler bana lokal anestezi verildi tamamen uyaniktim doktor yumurtalari aldikca basinc hissetmistim ama dayanilmayacak bir sey degildi kolay gecmisti cok sukur valla 12 yumurtayi bes dakkada aldilar cok sasirdim ben daha kalkmadan bittigini anlamadan icerden 10u olgu cikti diye haberi bile gelmisti:))
sen rahat ol, ohs falan olmayacaksin cok iyi ilerleyecek Insallah ve sonunda bebislerim benimle diye mujde vericeksin Insallahhhhhhh :nazar:

Back
X