- 25 Aralık 2017
- 773
- 2.145
- 113
- Konu Sahibi cactuslove_
Anladım. Çocuklarım yok sadece sen varsın gibi bir iddiası yok.
Çocuklarıma seni ezdirmem dedi diye adam kötü oldu anlamadım ki benimde üvey annem var ve babam onu bana karşı ezdirmez karısı sonuçta tabi ki ezdirmeyecek koruyacak kızıda olsam.
Ne yapacak evladımdır benim çekeceksin uleyn falan mı dese iyi baba olacak adamlar anlamadımki...
Arada okudum, “ben çocuklara bakmam” derken velayetlerini almayı kastettiğinizi. Yani çocukların haftasonu, tatil ve diğer belli başlı günlerde sizinle olmasıyla bir sorununuz yok ama tam zamanlı sizinle kalmasını istemiyorsunuz sanırım. Bunda şaşıracak bir şey yok zaten ama dönüp okursanız, sizin yazdığınız böyle anlaşılmıyordu.
Çocuklarına karşı sizi neden ezdirsin? Ezdirmeyen kastınız nedir mesela? Kimse kimseyi hiçbir ilişkide ezmemeli zaten. Saygısızlık yapmalarına izin vermez mantıklı bir insan ancak mesela haftasonu sizin mi isteğiniz olacak yoksa 6 -7 yaşında çocuğun mu? E çocuğun gönlü yapılacak çünkü o çocuk. Bunu siz ezme olarak da algılayabilirsiniz, iyi ebeveynlik olarak da. Bunu biraz açıklamanız lazım anlaşılmak için.
Burada aldığınız birkaç garip yorumdan şikayet ediyorsunuz ama mesela son paragrafta yazdığınızın benim söylediğimle hiçbir alakası yok. Ben böyle arabesk bir yorum yapmış mıyım? Böyle arabesk yorumlarla iyi baba olunmuyor ama “aman çocuklar bu hafta gelmese de olur”la bunun arasında fark var. Mesela evliliğini mutlu yürüttüğünü söyleyen üyenin eşi, düzenli alıp, çocuğunun bakımını da üstleniyormuş. Eşiniz bunu yapacak mı? Bunları burada sizden başka kimse bilmiyor ama konu açtığınız ve alakalı olduğu için birlikte sorguluyoruz.

Adamın çocuklarına ilgisizliğini fırsat bilmiş. Buradaki yorumlara bile sadece iyilere odaklı düşünüyor. Belki kendisinin de psikolojik problemleri vardı. Hayatı istediği gibi görüyor. Mutsuz insanlar gerçeği çarpıtırlar çünkü mutlu olmak için buna mecbur kalırlar.