• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci eş olmak:((

zaten eşimi sevdiğim için pes etmedim ama artık pes etmek üzereyim. ailem zaten tetikte çünkü onaylamadıkları bir evlilik yaptım ayrılığım onlarıda çok üzer biliyorum. ben eşimi çok seviyorum onun için yanındayım. ayrılsam kimsenin maddi desteğine ihtiyacım olmayacak öğretmenim çünkü ama manevi açıdan inanılmaz sarsılırım. sadece ben değil eşimde çok etkilenir çünkü bana sevgisi çok büyük. o kadını umursamıyor onun derdi çocuğunun baba sevgisinde yoksun büyümemesi:(

eşinizin düşüncesi doğru olan yani çocuğun bi suçu yok sonuçta onun yanında olmaya çalışıyor ama bu süreçte eski eşi de ister istemez hayatınızda yer alıyor ve can sıkıyor bence çözüm sadece onunla mümkün olduğu kadar muhattap olmamanız yoksa daha da can sıkıcı bi hal alacak
2niz de birbirinizi seviyorsanız sorun yok Allah'ın izniyle üstesinden gelirsiniz kadında bıkar elbet

canımm çook teşekkür ederim. insan başka bir olaya dışarıdan bakıp yardım ediyor ama kendi olayına çözüm bulamayabiliyor değilmi? eşim yine çocuğu pazarları almaya başlayalım diyor. pazar günü gidersek bende gitmelimiyim bilmiyorum. benim varlığımdan ve dimdik durduğumdan haberdar olmasını da istiyorum:(((

rica ederim canım.evet insan kendi sorununa çözüm bulamayabiliyor çünkü işin içine duygular giriyor.mesela ben olsam çok kıskanırdım.benim eşimde nişan atmış benden önce onu bile kıskandım bi müddet.seni çok iyi anlıyorum bi kere sevdiğin insan senden önce bi başkasıyla evli kalmış ve çocuk var.ve kadın fettan bişey aranıza giriyo.aslında filmlerdeki gibi:)mesela kendin böyle bir senaryo izleseydin bence kendi rolüne derdin ki;yapma,yıkma yuvanı,değmez bak birbirinizi seviyosunuz.cezasını bulacak o kadın.dışardan bakınca kolay hakkaten:)tabiiki zor bir süreç,problemleri çözmek herşeyden önce sabır,azim,kararlılık ister.baştan zorlanacağını kabul etmen lazım senin.ve problemini tanımla önce.bu kadın ne kadar ileriye gidebilir ki?zaten kıyaslamıyosun bile kendini onunla.ve eşinin ona ilgisi asla yok sadece çocuğunu düşünüyo ve o da kendince haklı.sonrasında çözüm için yollar denemelisin.çünkü denediğin ilk yol seni sonuca götürmeyebilir.benim naçizane fikrim de bu konuda;önce bu kadında seni rahatsız eden durum ne?kendinde onu sorgula.sonra o düşüncenin üzerine git.beynini programla,mesela bu kadın benim canımı asla sıkamaz,onun bana ve eşime hiçbir etkisi olamaz,ben onu önemsemedikçe karşımda tükenecek vs. tabi tam olarak neyin canını sıktığını bilmiyorum ben örnek verdim sadece.bunları ve daha fazlasını bildiğini biliyorum,öğretmensin zaten:) bunları uygulamanın zor olduğunu da biliyorum ama bişey daha paylaşayım;benim gözlemlediğim kadarıyla her evlilikte bir imtihan oluyor.mesela benim arkadaşım eşiyle iletişim kuramıyor,bir diğerinin ailesi aralarını bozuyor.mesela benim eşim de panik atak hastası.aslında herkes kendine göre dertleriyle boğuşuyor bence,ve mutlaka bir bedel ödüyor.evet bence pazarları sende gitmelisin dimdik,kadınla muhatap olmadan çocuğu almalısın.kolay gelsin canım çok uzun yazmışım ben...

Son düzenleyen: Moderatör:
bende eşimin ikinci eşiyim eşiminde ilk evliliğinden olma bir oğlu var. üç senelik evliyiz bizimde 27 aylık bir kızımız var. genelleme yapmak değil amacım bunuda açıkça belirterek düşüncelerimi paylaşmak isterim ne yazıkki ikinci eş durumunda ilk evlilikten olan bir evlat var ise genelde boşanılan eş ikinci eşi hiç bir zaman istemez ve onaylamaz.hatta gerekçeleri de benim evladıma başka bir kadın bakamaz. tabiiki başka bir kadın bakamayabilir. tabiiki bir çocuğa en iyi annesi bakar. ne yazıkki boşanılan eşler bunu genelde kabullenemezler. helede mutluluğunuzu bir şekilde duyuyor veya görüyor ise. ne yazıkki şöyle bir durumçıkıyor ortaya ben çocuğumun babası ile boşandım şimdi başkası ile evli ben neyi başaramadım da mutlu olamadım neden bu kadın boşandığım adamla mutluda ben olamadım gibi bazı düşüncelere saplanıyorlar. eşimin ilk eşide emin olun biz evlenmeyelim diye çocuğunu o kadar çok kullandıki anlatamam size. sonunda evlendik ama evlenmeklede iş bitmedi ilk bir sene sürekli olarak uyarılar geldi eşime. yanındakine söyle şöyle yapsın yanındakine söyle böyle yapsın ve daha birçok şey.kızıma hamile kaldım uzaktan uzağa kıskanıldığımı fark ettim. hatta doğum yaptığım günün ertesi günü daha hastaneden eve yeni gittiğimizde eşime gelen telefonda eski eş aynen şunları söylüyordu. benim oğlum senin keyfini mi bekleyecek git dershane kaydını yaptır çocuğun hatta ses tonu oldukça bağırır vaziyette. umursamadım hiçbir zaman. ve anlatamayacağım kadar çok şeyler yaşadım ve duydum arkadaşlar. asla pes etmedim. aksine eşimin oğlu demek istemiyorum biyolojik annesi olmasamda onu çok sevdiğim için oğlumuzu diyorum onu çok seviyorum. bir insan bir birey olarak eşimin çocuğu diye değil başlı başına bir birey o . onca sorunlar çıkmasına rağmen her zaman oğlumuzun sıhhatini ve psikolojik durumunu öncelikte tutarak davrandım ve davrandık eşimle birlikte. şimdi ise pes etmediğim için mutluyum hatta gururluyum.ben şunu demek isterim eşinizi seviyor iseniz eşinizinde sizi sevdiğini düşünüyorsanız ve eminseniz pes etmeyin tabii ki huzursuzluk yaşamak kolay değil görmezden gelmeye çalışmakta kolay değil ancak görmezden gelin kulaklarınızı tıkayın eşinizle konuşun ortak kararlar alın emin olun bir süre sonra siz eşinizle omuz omuza vererek bunları aşacaksınız ve eski eş sonunda pes edecek ne yaparsa yapsın sizi yıkamayacağını sevginizin ne kadar güçlü ve kudretli olduğunu eninde sonunda görecek ve bu davranışlardan vazgeçecektir. her ne huzursuzluk çıkarsa çıksın eşinize destek olun emin olun eşiniz içinde çok zor durumlar bunlar ve herşeyden çok eşiniz yıpranıyor.bir gün bunları atlattığınızda ise o çocuğun büyüyüşünü izlerken buna tanık olurken haz alacaksınız çünkü o küçük çocuk büyürken onun ruh sağlığına kadar herşeyi düşünerek ona bunları yansıtmayarak sağlıklı bir birey yetiştirmiş olacaksınız.emin olun bu herşeyden öte bir mutluluk. uzun olduğunu biliyorum yazdıklarımın ama en azından bunların geçici şeyler olduğunu birilerinden duymak eminim bir umut ve ışık olacaktır size. en kısa zamanda sorunlarınızın çözülmesini temenni ediyorum :kkk:

Ortada bir çocuk var ve iki kadının husumeti o çocuğa yansımamalı. Siz kendiniz söylediniz ben eğitimliyim diğer bayan daha cahil diye. O zaman eşinize güvenmeli ve eşinizin çocuğuyla olan ilişkisinin sağlıklı olması için elinizden geleni yapmalısınız. Zaten bir süredir çocuğu almaması eşinizin hatası olmuş. İnsanlar eşlerinden boşanır çocuklarından değil. Bir arkadaş velayeti kötüye kullanmaktan bahsetmiş. Sakın böyle birşeye baş vurmayın eşiniz kusurlu duruma düşer. Sonuçta oda bir süredir çocuğu kendi isteğiyle almamış. Eşiniz sizi seviyor siz eşinizi seviyorsunuz. Kapıda göreceği 5 dakika ile emin olun hiç birşey olmaz. İçiniz çok rahat etmeyecekse bir arkadaş yada akrabanızdan yardım alın eşinizle o gitsin ama siz asla gitmeyin bence. Eşinizin kardeşi falan varsa o gitsin. Hem karşılaşıp yaşayacağınız gerilimler çocuğuda olusuz etkiler. O çocuğu düşünün daha çok küçük şimdi belki size karşı olumsuzdur ama siz adaletli ve sevecen davrandığınız sürece ilerde sizi anlayacaktır. Ayrıca bu tavrınızda eşinizin taktirini kazanmanıza iyiki seninle evlenmişim demesine katkıda bulunacaktır. Evliliğinizi bu sebep için birtirmeyide düşünmeyin. Sevginize emeğinize yazık etmeyın sakın.

arkadaşım hak veriyorum sana ben demiştim velayeti kötüye kullanma var diye...
eşinin bir süredir çocuğu almadığını kaçırmışım...
ama çocuğun önünde olan olaylar en fazla çocuğu etkiler...
hakaret, küfür gibi...
belki bunların önüne geçilebilir diye demiştim.

bende eşimin ikinci eşiyim eşiminde ilk evliliğinden olma bir oğlu var. üç senelik evliyiz bizimde 27 aylık bir kızımız var. genelleme yapmak değil amacım bunuda açıkça belirterek düşüncelerimi paylaşmak isterim ne yazıkki ikinci eş durumunda ilk evlilikten olan bir evlat var ise genelde boşanılan eş ikinci eşi hiç bir zaman istemez ve onaylamaz.hatta gerekçeleri de benim evladıma başka bir kadın bakamaz. tabiiki başka bir kadın bakamayabilir. tabiiki bir çocuğa en iyi annesi bakar. ne yazıkki boşanılan eşler bunu genelde kabullenemezler. helede mutluluğunuzu bir şekilde duyuyor veya görüyor ise. ne yazıkki şöyle bir durumçıkıyor ortaya ben çocuğumun babası ile boşandım şimdi başkası ile evli ben neyi başaramadım da mutlu olamadım neden bu kadın boşandığım adamla mutluda ben olamadım gibi bazı düşüncelere saplanıyorlar. eşimin ilk eşide emin olun biz evlenmeyelim diye çocuğunu o kadar çok kullandıki anlatamam size. sonunda evlendik ama evlenmeklede iş bitmedi ilk bir sene sürekli olarak uyarılar geldi eşime. yanındakine söyle şöyle yapsın yanındakine söyle böyle yapsın ve daha birçok şey.kızıma hamile kaldım uzaktan uzağa kıskanıldığımı fark ettim. hatta doğum yaptığım günün ertesi günü daha hastaneden eve yeni gittiğimizde eşime gelen telefonda eski eş aynen şunları söylüyordu. benim oğlum senin keyfini mi bekleyecek git dershane kaydını yaptır çocuğun hatta ses tonu oldukça bağırır vaziyette. umursamadım hiçbir zaman. ve anlatamayacağım kadar çok şeyler yaşadım ve duydum arkadaşlar. asla pes etmedim. aksine eşimin oğlu demek istemiyorum biyolojik annesi olmasamda onu çok sevdiğim için oğlumuzu diyorum onu çok seviyorum. bir insan bir birey olarak eşimin çocuğu diye değil başlı başına bir birey o . onca sorunlar çıkmasına rağmen her zaman oğlumuzun sıhhatini ve psikolojik durumunu öncelikte tutarak davrandım ve davrandık eşimle birlikte. şimdi ise pes etmediğim için mutluyum hatta gururluyum.ben şunu demek isterim eşinizi seviyor iseniz eşinizinde sizi sevdiğini düşünüyorsanız ve eminseniz pes etmeyin tabii ki huzursuzluk yaşamak kolay değil görmezden gelmeye çalışmakta kolay değil ancak görmezden gelin kulaklarınızı tıkayın eşinizle konuşun ortak kararlar alın emin olun bir süre sonra siz eşinizle omuz omuza vererek bunları aşacaksınız ve eski eş sonunda pes edecek ne yaparsa yapsın sizi yıkamayacağını sevginizin ne kadar güçlü ve kudretli olduğunu eninde sonunda görecek ve bu davranışlardan vazgeçecektir. her ne huzursuzluk çıkarsa çıksın eşinize destek olun emin olun eşiniz içinde çok zor durumlar bunlar ve herşeyden çok eşiniz yıpranıyor.bir gün bunları atlattığınızda ise o çocuğun büyüyüşünü izlerken buna tanık olurken haz alacaksınız çünkü o küçük çocuk büyürken onun ruh sağlığına kadar herşeyi düşünerek ona bunları yansıtmayarak sağlıklı bir birey yetiştirmiş olacaksınız.emin olun bu herşeyden öte bir mutluluk. uzun olduğunu biliyorum yazdıklarımın ama en azından bunların geçici şeyler olduğunu birilerinden duymak eminim bir umut ve ışık olacaktır size. en kısa zamanda sorunlarınızın çözülmesini temenni ediyorum :kkk:

ben gitmesemde değişen birşey yokki iki gün önce eşimin iş yerine gittiği saatlerde banada sessiz telefonlar geldi yani bu kadının tek bir amacı var beni görsede görmesede varlığını hissettirmek ve ben burdayım hala yılmadım demek:((( bu konuyu daha iyi sonuçlandırmak için aile terapistine gitme kararı aldık. ama sizede çook çook teşekkür ederim inanın birilerinden böyle şeyler duymak inanılmaz rahatlatıyor beni en azından yalnız olmadığımı düşünüyorum:((

rica ederim canım.evet insan kendi sorununa çözüm bulamayabiliyor çünkü işin içine duygular giriyor.mesela ben olsam çok kıskanırdım.benim eşimde nişan atmış benden önce onu bile kıskandım bi müddet.seni çok iyi anlıyorum bi kere sevdiğin insan senden önce bi başkasıyla evli kalmış ve çocuk var.ve kadın fettan bişey aranıza giriyo.aslında filmlerdeki gibi:)mesela kendin böyle bir senaryo izleseydin bence kendi rolüne derdin ki;yapma,yıkma yuvanı,değmez bak birbirinizi seviyosunuz.cezasını bulacak o kadın.dışardan bakınca kolay hakkaten:)tabiiki zor bir süreç,problemleri çözmek herşeyden önce sabır,azim,kararlılık ister.baştan zorlanacağını kabul etmen lazım senin.ve problemini tanımla önce.bu kadın ne kadar ileriye gidebilir ki?zaten kıyaslamıyosun bile kendini onunla.ve eşinin ona ilgisi asla yok sadece çocuğunu düşünüyo ve o da kendince haklı.sonrasında çözüm için yollar denemelisin.çünkü denediğin ilk yol seni sonuca götürmeyebilir.benim naçizane fikrim de bu konuda;önce bu kadında seni rahatsız eden durum ne?kendinde onu sorgula.sonra o düşüncenin üzerine git.beynini programla,mesela bu kadın benim canımı asla sıkamaz,onun bana ve eşime hiçbir etkisi olamaz,ben onu önemsemedikçe karşımda tükenecek vs. tabi tam olarak neyin canını sıktığını bilmiyorum ben örnek verdim sadece.bunları ve daha fazlasını bildiğini biliyorum,öğretmensin zaten:) bunları uygulamanın zor olduğunu da biliyorum ama bişey daha paylaşayım;benim gözlemlediğim kadarıyla her evlilikte bir imtihan oluyor.mesela benim arkadaşım eşiyle iletişim kuramıyor,bir diğerinin ailesi aralarını bozuyor.mesela benim eşim de panik atak hastası.aslında herkes kendine göre dertleriyle boğuşuyor bence,ve mutlaka bir bedel ödüyor.evet bence pazarları sende gitmelisin dimdik,kadınla muhatap olmadan çocuğu almalısın.kolay gelsin canım çok uzun yazmışım ben...

çok teşekkür ederim canım bunları okumak sabah sabah çok iyi geldi bana. sınıfıma daha dinç bir kafayla ve daha huzurlu girmemi sağlıyor bunları okumak:)))

Bende eşimin 2. Eşiyim ilk eşi ile 8 sene evli kalmış çocuk istemediği için eşinden ayrılmış. Hiç çocuğu yok biz evleneli 4 sene oldu ama benim çocuğum olmuyorum tüp bebek dedi doktorlar ve bunu öğrenen eski eşi sürekli taciz ediyor eşimi tekrar birleşelim hemen çocuk yapalım diye... Ve artık eşim çok ilgisiz bana karşı muhtemelen yuvam yıkılıyor..çok yalnızım ve benim kimsem yok ondan başka :(((((((:5:

canım benim senin durumun dahada zormuş Allah yardımcın olsun seninde:(( senin çocuğun olmadığını nasıl öğrendiki eski eşi? birde eşinin sana karşı ilgisiz olmaya başlamasını neden okadına bağlıyorsunki eşinin onu hala sevdiğini mi düşünüyorsun? bence öyle olsaydı neden 4 sene seninle evli kalsınki ilk seneden seni bırakır onu özlediğini söyler ve ona dönerdi yada eski eşini dönmeye ikna ederdi. benim eşimin eski eşine dönmesiyle ilgili hiç korkum olmadı olmazda. sende öyle düşün canım eşinin sana ilgisiz olmaya başlamasının belki başka sebebi vardır onu bulmaya çalış.

canım çok üzüldüm durumuna...
velayeti kötüye kullanma diye bir şey var sizin durumunuz da nasıl olur bilemem ama isterseniz araştırın.
ve eşinizi bırakmayın.
sizin emeklerinize yazık değil mi?
elindeyken bilecekti değerini.
siz bence karşılaşmayın onunla...
eşiniz zaten sizi seviyor.
çıplakta çıksa karşısına farketmez...
inşallah mutlu olursunuz.

öncelikle çok teşekkür edrim ama şu detayı belirtmedim ben evet eşim çocuğunu almadı ama bunu o kadın istedi çünkü ben gitsemde gitmesemde her seferinde çocuğun yanında alıp verirken tartıştılar özelliklede çocuğun annesi eşime çok fazla hakaret ve küfürler sarfetti. çocuk bu durumdan çok fazla etkilendi. benim çocuğu döveceğimi söylemiş çocuğa çocuk geldiğinde akşama kadar susmadan ağlıyordu bana yaklaşmıyordu bana beni döveceksin sen kötüsün ve yine küfürlerr........ bu durum çocuğun psikolojisini bozdo. ben eşime bir süre bei görmesin dedim al ve annenlere git orda vakit geçirin akşamda eve gelirsin dedim tamam dedi ama bu seferde çocuk orda annemi isterim diye kıyameti kopardı. kadın verirken çocuğu git seni istemiyorum babanda kalacaksın bana geri getirmeyecek artık seni falan diyor ve çocuk korkuyor. bunu bilerek yapıyor ki çocuk ağlasın huzur vermesin geri geldiğindede bakamadın bir çocuğa götürdün ağlattında getirdin desin. inanın artık bu kadın yüzünden sağlığımdan olmaya başladım ayda bir falan migren atağı geçirirken şimdi haftada bir acile gidiyoruz migren krizlerim yüzünden. geceleri çığlık çığlığa ağlayarak uyanmaya başladım hemen her gece böyle. kendime soruyorum benim ne suçum var onları ben ayırmadımki onlar boşandıktan çok sonra benimle tanıştı ve evlendik.ve ben onun çocuğuna anne olma çabasında değilimki ona abla gibi davrandım yedirdim içirdim eğitmeye çalıştım bir gün bile sesimi yükseltmedim. eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama bazen düşünmüyor değilim neden ailemi dinlemedimki. bana evlenmeden önce bu sorunları yaşayabileceğimi anlatmaya çalıştılar ama ben ihtimal bile vermedim olmaz dedim. ikiside birbirini hiç sevmemiş alışamamış anlaşamamış ayrılırkende ikiside mutlu ayrılmış ama benimle evlenince kadına bişiyler oldu. sevmediği insan onun için değerlendi:(((((

ben gitmesemde değişen birşey yokki iki gün önce eşimin iş yerine gittiği saatlerde banada sessiz telefonlar geldi yani bu kadının tek bir amacı var beni görsede görmesede varlığını hissettirmek ve ben burdayım hala yılmadım demek:((( bu konuyu daha iyi sonuçlandırmak için aile terapistine gitme kararı aldık. ama sizede çook çook teşekkür ederim inanın birilerinden böyle şeyler duymak inanılmaz rahatlatıyor beni en azından yalnız olmadığımı düşünüyorum:((

haklısınız değişen bir şey olmaz kolay kolay.ancak aile terapistine gitme kararınızı tebrik ediyorum en iyi karar bence uzman birinden yardım alarak çözmek bencede en iyisidir. ayrıca rica ederim hiç birimiz yanlız değiliz biz yaşamasakta inanın başkaları yaşıyor bu tarz durumları. ama umudunuzuda yitirmeyin öyle yada böyle sorununuzun çözüleceğine inanıyorum ben çünkü anlattıklarınız yaşadıklarıma çok ama çok benzer.

merhaba..ikinci eş olmakla ilgili sohbetler yapılalı çok olmuş ama ben sıkıntıları yeni yaşamaya başlayınca bişeyler yazmak istedim.Bende ikinci eşim ve çok pişmanım.2.eş olmayı düşünen kızlara şiddetle asla yapmayın aslaaa diyorum.çünkü çok zor,dışardan göründüğü gibi değil hiç.Çünkü eşiniz her ne kadar unuttum desede birinciyi asla unutmuyor.. her şarkıda,her sohbette onu hatırlıyor....ailesi akrabaları ,çevresi sanki yuva yıkmışsınız gibi davranıyor size....sizi kabul etmek istemiyorlar...

Önceden adam yerine koymayan kadın şimdi eşinizi elinizden almak için elinden geleni yapıyor...Ve tabiki bir de çocuk varsa sıkıntılar 100 katı oluyor..........

Kızlar; Hayalperest olmayın,ikinci eş olmayı ne olursa olsun asla kabul etmeyin...Kandırmayın kendinizi bilin ki asla mutlu olamayacaksınız..........

Back
X