• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci eş olmak

Sürekli eski eşi (eski sevgiliyi) kötülediğine göre evet bence de..
Ama hatalı çünkü kadını hiç dinlemedi..
justholdmetight adlı bir üye var (ki kendisini çok severim), o da ilk üye olduğunda böyleymiş, ama yaşayarak olgunlaşmış. Gerçekleri görmüş. Çok üzülüyorum böyle hayatları olanlara, hanfendiye yazıyorum kendini hep garantiye al, o bana yazıyor nişanlım nişanlım nişanlım:)) hahahahhah:)) düşünemiyor şuan maalesef.

justholdmetight adlı bir üye var (ki kendisini çok severim), o da ilk üye olduğunda böyleymiş, ama yaşayarak olgunlaşmış. Gerçekleri görmüş. Çok üzülüyorum böyle hayatları olanlara, hanfendiye yazıyorum kendini hep garantiye al, o bana yazıyor nişanlım nişanlım nişanlım:)) hahahahhah:)) düşünemiyor şuan maalesef.

İnşallah en az acıyla öğrenirler..
Ben hem ilk eş hem ikinci eş oldum..
Yani ayrıldığım eşimin ikinci eşiydim.
Ben de duydum ilk eşi hakkında bir sürü şey ama tanımadığım bir insanı yargılamak bana doğru gelmedi..
Ve benden boşandıktan sonra da hakkımda öyle inanılmaz şeyler söylenmiş ki.. Buna da şaşırmadım..
Öncekine laf söyleyebilen biri benim için mi konuşmayacaktı sanki..
Adam olan adam (cinsiyet ayrımı yapmıyorum aslında insan olan) yaşadığı herşeye doğru ya da yanlış sahip çıkar arkasında durur..
Ezikler gibi başkalarını suçlamaz..

Çok güldüm yazdıklarınıza. Muhalaa dediğiniz şeyin kadının rızasıyla ne ilgisi var:KK70: zaten zina diye tabir edilebilecek bişey yok arada. Kadın aileyle kalıyo adam başka yerde. Adam kadına aileler zorluyor senle evlenmek istemiyorum diye de söylüyor. Kadın ben istiyorum. Sizde bi söz var evlilikte keramet vardır diyor. Adamın kadınla evlendiği(evlenmiş gibi göründüğü) günün fotoları var. Arkadaşlarıyla ve bitap halde söylediklerinizin verdiğiniz örneklerin benim anlattıklarımla alakası yok. Kadın daha önce kötü işlere karışmış bunu aileden saklamış bikadın. Sonra bişeyler ortaya çıkınca da memleketine kaçıyor. Ortada ahlaksızca yapılmış şeyler var. Evet kadın suçlu evet aile hatalı. Zavallı adamın tek suçu o sıralar askerden yeni gelmiş aileye bağımlı yaşamak zorunda oluşu. Ama yine de başka bi bağımlılığın önüne geçip kadınla biraraya dahi gelmiyor. Bişekilde kurtulurum diye. Netice olarak kurtuluyor. Maalesed herkes 21 yaşında kendi ayakları üzerinde duramıyo bazı aileler buna müsade etmiyor. Küçük kardeşi bile farkında evden kaçıp gitmeyr kalkmış istemediğinden babası odaya kilitlemiş. Sen bizim sözümüzü yere mi düşüreceksin diye. Bırakın bu savsataları Türkiye de yaşıorsunuz. Bazı şeyler bizim mantığımıza elbette uymicak mantığımıza uymuyor diye de yalan olacak değil. Bende aptal değilim zaten.emin olun ki tam tersi şuan burda akıl konuaundaki vasıflarımı sıralayacak değilim tabiki ama Siz görmeden iki satır bişey okuyarak kanıya varıyorsunuz. İçinde yaşayan benim.

Benim sıkıntım bu kadın evlendiktem somra beni huzursuz etmeye çalışır mı karaktersizliklerine devam eder mi konusuydu. Evleneceğim adamla ilgili bir sıkıntım yokki boşanayım. Biz.birlik olmuş bu kadından kurtulmaya çalışıyoruz. Ben ne anlatıyoruuummm siz ne anlıyorsunuz valla üzüldüm. Bu kadar ön yargıyla hayatta başarılı olamazsınız

Ortada kıskanacağım bişey yok ki :)) hiç bişey yok hatta:) bi ilişki yok bir.bağ yok bi hatıra yok. Kötü şeyler var. Yaşanmış olan kötü şeyler. Namazında niyazında olan bi adamın istemediği bi olaydan sonra yaşadığı kötü şeylerden ötürü alkolik oluşu var detaya inmiyorum. Neyseki o kadından önceki haline dönmüştü benleyken yaşanmış kötü şeylerin neyini kıskanıcam.

Ortak çok tanıdığımız var meredeyse akraba çıkıcaz. Hadi ben aptalım babamda mı aptal bunları biliyor ve bitaneck kızını bu adama veriyor gönül rahatlığıyla ve resmen tapıyor ona. Ki babam bana kimseyi yakıştrmaz. Her baba gibi fazla düşkündür.

Bence siz yazdıklarımı tam okumadınız yahıt anlayamadınız. Ya da yaşanmış kötü şeylerden kaynaklı olarak bunun da kötü olacağını sanıyorsunuz. Bemce siz at gözlüklerini çıkarın. Kötü insanlar sadece kadınların karşısına çıkmıyor. İki cins var bu dünyada. Allah sizide sevdiklerimizi de böyle belalardan ve cahillikle yapılan işlerden korusun.

demekki adamlar hep böyle nedir bu anaların çektiği yaf kadın ölene kadar aşçılık mı yapacak.suç sende değil ana ile oğulda böyle yüz vermeyecek oğluna oğluda sömürmeyecek.bir evlilik bitmiş zaten.ikincisinde bari evinde huzurunla otur be adam.bizimkide kaçacak delik arıyor.hep anasında yicek bende biliyom yemek yapmasını.kendileri böyle abuk subuk şeyler yapıp eşlerine atarlar.hey Allahım evinde sürekli yemek yemeğe çağırırsa odana balkonuna dona gömleğe karışma hakkı da bulur.

demekki adamlar hep böyle nedir bu anaların çektiği yaf kadın ölene kadar aşçılık mı yapacak.suç sende değil ana ile oğulda böyle yüz vermeyecek oğluna oğluda sömürmeyecek.bir evlilik bitmiş zaten.ikincisinde bari evinde huzurunla otur be adam.bizimkide kaçacak delik arıyor.hep anasında yicek bende biliyom yemek yapmasını.kendileri böyle abuk subuk şeyler yapıp eşlerine atarlar.hey Allahım evinde sürekli yemek yemeğe çağırırsa odana balkonuna dona gömleğe karışma hakkı da bulur.

Bu konuda da benim anlamadığım adam neden eşiyle başbaşa vakit geçirmek istemez akşamları? Tek anlamadığım bu.

Bu konuda da benim anlamadığım adam neden eşiyle başbaşa vakit geçirmek istemez akşamları? Tek anlamadığım bu.
tam önemli noktaya değindin bende cevabını bekliyorum bu sorunun.hemde eşim mobilya dekarasyoncu evdeki tüm dolap ve vitrinlerde emeği var.

Birçok ikinci eş olacak kadında bu var..
Bir türlü kabul edemiyorlar ilk evliliği ama evlenebiliyorlar.
Ve şu adamların klasik zaten ben onu sevmemiştim yalanlarını öne sürüyorlar hep..
Be adam sevmeden evlendiysen bile suç senin.
Demek ki sen silik, ezik, karakterin oturmamış bir adamsın..
21 yaşında olup olmaması da önemli değil itiraz edebilmesi için..
Alkollü olup imam nikahının geçersizliğini düşünebiliyor da bunun zina olduğunu düşünemiyor..
Kadın boşanamaz diyor bir de.
Hayır erkekle anlaşıp boşanabiliyor..
Ben kızıyorum böyle kendi yanlışlarını doğru gibi gören ve bunun için direten, haklı olanlara da mantıksız yorumlar yapan..
De ki ben kıskanıyorum..
Bir başka kadınla evlenip ayrılmasına üzülüyorum..
Onla hatıraları olmasına bozuluyorum..
Yok illa ilk eş yerden yere vurulacak..

Erkekle anlaşıp boşanabilir demişsiniz. Zaten kadının boşanabilmesinin tek şartı bu.:) ama erkek direk boşayabiliyor bedelini ödeyerek. Anlaşma olmadan kadın boşayamıyor. Neyse konumuz bu değildi zaten. Konumuz bu kadından korunma yollarıydı. Ama konı buralara geldi. Çok yanlış çıkarımlar yapmışsınız. Gerçekten üzüldüm. Yazdıklarınızla benim içinde bulunduğum durum bir değil.

tam önemli noktaya değindin bende cevabını bekliyorum bu sorunun.hemde eşim mobilya dekarasyoncu evdeki tüm dolap ve vitrinlerde emeği var.

Evine eşine bağlılığını mı ifade etmeye çalıştınız eve verdiği emekten bahsederek orayı anlayamadım. Belki de aileden ayrılmış olmak kötü etkiliyordur ya da siz aileyle daha samimi olun istiyordur. Aslında sizide içine kattığı daha büyük bir aile olma isteğidir. Ama ne olursa olsun ana fikir "ana baba evinin ferdi olmaktan kopamamak"
Benimki de eskiden yaşanılan şeylerden okadar bunalmışki tamamen kendi istediğimiz hayatı kurmak için çaba gösteren aileden kopmadan belli bir mesafede duran biri. Tam tersi gitmeyi kendi istemiyor. Ben zorluyorum. Ama bisüre sonra özlem duyacağına emin olduğum içim zorluyorum çokta ayrı düşerlerse bu sefer araları açılır bu bize de yansır diye. Bu arada o sorunun cevabını da ancak bi erkek verebilir sanırım

Evine eşine bağlılığını mı ifade etmeye çalıştınız eve verdiği emekten bahsederek orayı anlayamadım. Belki de aileden ayrılmış olmak kötü etkiliyordur ya da siz aileyle daha samimi olun istiyordur. Aslında sizide içine kattığı daha büyük bir aile olma isteğidir. Ama ne olursa olsun ana fikir "ana baba evinin ferdi olmaktan kopamamak"
Benimki de eskiden yaşanılan şeylerden okadar bunalmışki tamamen kendi istediğimiz hayatı kurmak için çaba gösteren aileden kopmadan belli bir mesafede duran biri. Tam tersi gitmeyi kendi istemiyor. Ben zorluyorum. Ama bisüre sonra özlem duyacağına emin olduğum içim zorluyorum çokta ayrı düşerlerse bu sefer araları açılır bu bize de yansır diye. Bu arada o sorunun cevabını da ancak bi erkek verebilir sanırım
erkekler sanırım anlamaz adam lazım.evin yapımında emeği çok neden sürekli dışarı kaçacak yer arıyor bilmiyorum.

Arkadaşlar bende 2.eşim
Kocamın ilk evliliği 1,5 yıl sürmüş ki ben uzaktan biliyordum aynı şehirde yaşadığımız için eşim boşandıktan 2 yıl sonra sevgili olduk biz.
Ama zaman zaman ben kıskançlık yaşıyorum kız ayrı şehirde olmasına rağman eşimin daha önce başkasıyla evli olması beni üzüo nedensiz yere husursuzluk çıkartabiliyorum
Oysaki eşim beni çok seviyor 14 aylık oğlumuz bile var:)
Ama hakim olamıyorum:))
Duygusal sahiplenmeye söz geçirmek zordur.bu dönemleri eşine belli etme.gereksiz kıskanç olma

Evlendim aylar geçti Allah'ıma çok şükür herşey mükemmel gidiyor. Daha önce bahsettiğim kadın olmasa daha da güzel geçecek. Kimseden yüz bulamayınca eşimin 11 yaşındaki kız kardeşini arayıp bizi sormuş. Kızda gelip bana söyledi. İlk başlarda aksi davranıyordu bana. Resmen günah çıkardı. Evdeyken defalarca ondan dayak yediğini hastayken ona emanet edildiğinde su bile vermediğini söyledi. Şeninde öyle olacağını sandım ama öyle değil işsin sen dedi. Evdeyim böyle davranıyordu gidince kıymetli oldum birden dedi. Bende salak gibi konuştum onunla ağzımdan laf alıyormuş meğer am artık salak değilim beni arama deyip kapadım bidaha da açmadım telini dedi. Eşim bi dediğimi iki etmiyor bende bazı şeyleri söyleyemiyorum. Daha önce o kadının profilinde gördüğüm bazı tuhaf tipli adamlar beni sosyal medyadan ekleyip duruyorlardı geçen aya kadar. Bende kimdir bunlar diye netten araştırdım. 2003 yılına ait bi foto gördüm. O adamlardan biriyle yarı çıplaktan biraz daha çıplak bir fotoğraf ve kadının ismi başkaydı. Aksaray'da bi ev. Tedirgin oldum eşime söylesem olay çok çok büyür. Mutluluğum bozulsun istemiyorum. Bi yandan da başka ne yapabilir diye tedirgin oluyorum. Evlilik işinin aslınıda öğrendim buaerada parası varmış kadının babasıda borçları yüzünden zorlamış eşimi kadınla kayınpeder aralarında anlaşmış ama eşiminde kayınvalideminde haberi yok. Büyük ablasının haberi var sadece bu durumdan. eşim çok sinirlendi. şuan kayınvalidem bu sebepten yatağını ayırdı kayınpederle eşimde babası ve ablasıyla görüşmüyor konuşmuyor. Evimiz ayrı babası evdeyken oraya da gitmiyor. Ben onu atam saydım istemeye istemeye sözünü dinledim hata ettik diye düşündüm ama meğer o para için musallat etmiş bu kadını başımıza diyor. Oğlu onla konuşmuyor ama o içki borcu yüzünden kredi çekmiş hala oğlunu arıyor barışmak için arasa anlicam da borcu yüzünden arıyor. Kadının annesi kayınpedere sarkıntılıkta etmiş. Kayınvalide mahçup. Biri oğluma biri kocamaymış meğer herles söyledi ben dinlemedim cahillik ettim diyor.Bi yandan geçen hafta kadının zamanında eşime yaptırdığı muskalardan birini buldum evde eşyaların arasına karışmış bisürü incik boncuk şeyin içinden çıktı. Yok ettikten sonra kötü giden işleri açıldı çok şükür. Biz kendi halinde mutlu bir çiftizde bu babayla napıcaz bilmiyorum eşim çok sinirli kızgın ama Bi yandan aşırı kırgın. Kadın desen sapık.galiba en iyisi hiç lafını açmamak. Keşke yardımcı olabileceğim bişeyler olsa. Zamanında bana o kadından bahseden uzak akrabalar ise şimdi kendini affettirme çabasında hediyeler her işime koşmaya çalışmalar davetler el üstünde tutmalar özürler.. Ama eşim okadar içerlemiş ki çoğuna sırt çevirdi benide götürmüyor. Yarım öbür gm dönerler yine kızarsın biz kendimize bakalım özürle olmaz herşey affedilmez ben seninle hiç olmadığım kadar mutluyum Allah senden razı olsun yanımdan eksik etmesin dedi. Son durumumu yazmak istedim öğrendiklerimle ve detaylarla. İnşallah şu kesilen sesi bir daha çıkmaz o kadının .

Evlendim aylar geçti Allah'ıma çok şükür herşey mükemmel gidiyor. Daha önce bahsettiğim kadın olmasa daha da güzel geçecek. Kimseden yüz bulamayınca eşimin 11 yaşındaki kız kardeşini arayıp bizi sormuş. Kızda gelip bana söyledi. İlk başlarda aksi davranıyordu bana. Resmen günah çıkardı. Evdeyken defalarca ondan dayak yediğini hastayken ona emanet edildiğinde su bile vermediğini söyledi. Şeninde öyle olacağını sandım ama öyle değil işsin sen dedi. Evdeyim böyle davranıyordu gidince kıymetli oldum birden dedi. Bende salak gibi konuştum onunla ağzımdan laf alıyormuş meğer am artık salak değilim beni arama deyip kapadım bidaha da açmadım telini dedi. Eşim bi dediğimi iki etmiyor bende bazı şeyleri söyleyemiyorum. Daha önce o kadının profilinde gördüğüm bazı tuhaf tipli adamlar beni sosyal medyadan ekleyip duruyorlardı geçen aya kadar. Bende kimdir bunlar diye netten araştırdım. 2003 yılına ait bi foto gördüm. O adamlardan biriyle yarı çıplaktan biraz daha çıplak bir fotoğraf ve kadının ismi başkaydı. Aksaray'da bi ev. Tedirgin oldum eşime söylesem olay çok çok büyür. Mutluluğum bozulsun istemiyorum. Bi yandan da başka ne yapabilir diye tedirgin oluyorum. Evlilik işinin aslınıda öğrendim buaerada parası varmış kadının babasıda borçları yüzünden zorlamış eşimi kadınla kayınpeder aralarında anlaşmış ama eşiminde kayınvalideminde haberi yok. Büyük ablasının haberi var sadece bu durumdan. eşim çok sinirlendi. şuan kayınvalidem bu sebepten yatağını ayırdı kayınpederle eşimde babası ve ablasıyla görüşmüyor konuşmuyor. Evimiz ayrı babası evdeyken oraya da gitmiyor. Ben onu atam saydım istemeye istemeye sözünü dinledim hata ettik diye düşündüm ama meğer o para için musallat etmiş bu kadını başımıza diyor. Oğlu onla konuşmuyor ama o içki borcu yüzünden kredi çekmiş hala oğlunu arıyor barışmak için arasa anlicam da borcu yüzünden arıyor. Kadının annesi kayınpedere sarkıntılıkta etmiş. Kayınvalide mahçup. Biri oğluma biri kocamaymış meğer herles söyledi ben dinlemedim cahillik ettim diyor.Bi yandan geçen hafta kadının zamanında eşime yaptırdığı muskalardan birini buldum evde eşyaların arasına karışmış bisürü incik boncuk şeyin içinden çıktı. Yok ettikten sonra kötü giden işleri açıldı çok şükür. Biz kendi halinde mutlu bir çiftizde bu babayla napıcaz bilmiyorum eşim çok sinirli kızgın ama Bi yandan aşırı kırgın. Kadın desen sapık.galiba en iyisi hiç lafını açmamak. Keşke yardımcı olabileceğim bişeyler olsa. Zamanında bana o kadından bahseden uzak akrabalar ise şimdi kendini affettirme çabasında hediyeler her işime koşmaya çalışmalar davetler el üstünde tutmalar özürler.. Ama eşim okadar içerlemiş ki çoğuna sırt çevirdi benide götürmüyor. Yarım öbür gm dönerler yine kızarsın biz kendimize bakalım özürle olmaz herşey affedilmez ben seninle hiç olmadığım kadar mutluyum Allah senden razı olsun yanımdan eksik etmesin dedi. Son durumumu yazmak istedim öğrendiklerimle ve detaylarla. İnşallah şu kesilen sesi bir daha çıkmaz o kadının .
Insallah hep bu mutlulugun devam eder..o kötü niyetlilerde hep uzak olsun insallah canim

Insallah hep bu mutlulugun devam eder..o kötü niyetlilerde hep uzak olsun insallah canim
Çok teşekkür ederim. Ama geçmişte yaşanılanlar yüzünden içim tedirgin kaldı gerin biyerden çıkıp yine huzur kaçıracak gibi geliyor. Eşim o kimki senin karşına çıksın diyor annesi AllAh affetsin bizi bir daha selam veremez bize diyor ama benim içimi hala kurtlar kemiriyor sanırım zamanla geçecek bu hissim. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim tekrardan

Back
X