- 11 Temmuz 2015
- 14
- 7
- 1
- 43
- Konu Sahibi pinkvoyage
-
. İlk başlarda iyi anlaşıyorlardi, geçen yaz filan, eğlenceli ve mutlulardi, tabi ki zaman zaman anlaşmazliklar oluyordu ama ufak tefek.. başka birine kizimdan bahsederken kardeşim der mesela.. bu yılbaşından sonra çocuk daha bir değişti, yapmayı sevdiği, eğlendigi şeyler hepsi yokoldu bir anda.. artık bizimle hiçbirsey yapmak istemiyor. insan içine çıkmıyor zaten pek, sadece pc başında, sanal âleminde mutlu.. interneti kapattırdigim, pcyi tableti play stationu aldığım zaman da benimle çatışıyor işte.. evet dediğiniz vicdan muhakemesini bende yapıyorum, acaba çocuğuma yazık mı ettim diye...Size diklenen ergen oğlan kızınızla nasıl geçiniyor..aslımda şartlar eşit falan değil..9 yaşında kızınız var beyefendinin bir çocuğu olması olayı eşitlemez sonuçta erkek çocuğu..bakımı yetiştirmesi zor ergenliği felaket o ergenlik yıllarca çıkmaz bile ...bilmiyorum kızınıza yazık etmişsiniz demek istemiyorum..kızınıza yazık olmuş.
Bu beliritilerin çoğu ergenlikte görülüyor zaten, kızınızın da ergenliğinde belirtilerin bir kısmı görülecek, belki kükreme gürleme olmaz. ki kız haliyle görülebilir de. Nacizane tavsiyem daha sevgiyle yaklaşmaya çalışın. O bunların hiçbirini göz ardı etmeyecektir, sevgi ve anlayış gördüğü esnada kabullenmesede zamanla minnet duygusu besleyecektir size karşı. Yapabilirseniz eğer kızınıza karşı duyduğunuz sevgi ayarında yaklaşmaya çalışın. Aksi durumda gelecek zamanda da herşey sizin için daha zor olacak ve onun için ve evliliğiniz ve kızınız için.. İlk başlarda iyi anlaşıyorlardi, geçen yaz filan, eğlenceli ve mutlulardi, tabi ki zaman zaman anlaşmazliklar oluyordu ama ufak tefek.. başka birine kizimdan bahsederken kardeşim der mesela.. bu yılbaşından sonra çocuk daha bir değişti, yapmayı sevdiği, eğlendigi şeyler hepsi yokoldu bir anda.. artık bizimle hiçbirsey yapmak istemiyor. insan içine çıkmıyor zaten pek, sadece pc başında, sanal âleminde mutlu.. interneti kapattırdigim, pcyi tableti play stationu aldığım zaman da benimle çatışıyor işte.. evet dediğiniz vicdan muhakemesini bende yapıyorum, acaba çocuğuma yazık mı ettim diye...işte bu da bana sık sık boşanmayi düşündürüyor, sıkıştım kaldım.. çocuklar büyüyüp kendi hayatlarını kurunca elde kalacak yalnızlık..
Esin, cocugu karsisina alip neden boyle yapiyorsun diye konusmuslugu var mi ? Merak ettim.. babasina verdigi tepkiler nasil ? Size gostermis oldugu hakaretlerin kacini babasina gosteriyor veya gosteriyor mu ? Babanin yaninda hareketleri nasil ? Onun yaninda kuzu kesilip ,o gittikten sonra ergenligi mi tutuyor acaba :)Çok teşekkürler inanın okudukça rahatlıyorum.. eşim oğlunun sorunlarının farkında, zaten çok uzun zamandir psikoloğa götürmesi gerektiğini söylüyor ama icraata geçemiyor bir turlu..genelleme yapmak istemiyorum ama karadeniz insanında erkek çocuğuna gösterilen bir ayrımcılık, sınırsız hoşgörü, bir toz kondurmamacilik durumu var.. biz de bunu dibine kadar yaşıyoruz. zaten çocuğu baba ve babaanne olarak sadece yedirip büyütmüşler, dediğim gibi ahlak, saygı, görgü, terbiye almamış çocuk.. offf çok zormus arkadaşlar, çok zor.. evet sorunlu olan benim çocuğum olsaydı tabi ki kapının önüne koymazdım, ama zaten bu yaşa kadar sorunlari da çözmüş olurduk degil mi ?? belki de benim kizim küçük olduğu için bekara karı boşamasi kolay misali, bana da konuşmak kolay geliyor.. bilemiyorum.. çocuğun başka biryerde yaşamasi muhtemel değil, babaannesi 75 yaşında, kadın bu yaştan sonra nasil uğraşsın.. annesi desen tatilde bile yanına almıyor ki, devamli alsın..........
evet babasına karşı da saygısız.. eşim de kendini saydiramamaktan şikayetci, ama ben sorunun eşimdeki otorite boşluğundan olduğunu çok iyi biliyorum, tabi yine de babasına karşı daha mulayim.. bana o kriz anlarında ( ki 3-4 kez oldu bu) resmen gövde gösterisi yapıyor.. ve ne yazık ki yalnız olduğumuz için eşim olayın boyutlarini anlayamıyorEsin, cocugu karsisina alip neden boyle yapiyorsun diye konusmuslugu var mi ? Merak ettim.. babasina verdigi tepkiler nasil ? Size gostermis oldugu hakaretlerin kacini babasina gosteriyor veya gosteriyor mu ? Babanin yaninda hareketleri nasil ? Onun yaninda kuzu kesilip ,o gittikten sonra ergenligi mi tutuyor acaba :)
o kadar güzel anlatmışsiniz ki endişelerimi.. tebriklerr.. eşimle direkt bir problemim yok ama durum bizi çok yıprattı.. o haklı olarak çocuğunu savunuyor, objektif olamıyor.. ben de haklıyım daha huzurlu, sakin ve temiz bir evde yaşamak istiyorum.. son söyleyeceğimi ilk söyleyip her defasında bosanalim diyorum.. sanırım olan benim kadar eşime de oluyor, aramızda kalıyor.. onun yerinde olmak istemezdim ama açıkçası onun yerinde olmamak için de çaba sarfederdim.. çocuğumun sadece karnını değil beynini ruhunu da doyurarak bunu başarabilecegimi düşünüyorum en azından.. bir de şu alem ne der var ya, işte çok büyük sıkıntı.. sil baştan herşeyi bir kez daha yaşamak.. duymak, dinlemek, etrafına koruma kalkanlari çekmek... çok zor..Eşinizle direkt bi probleminiz olmadığı için biraz daha bekleyebilirsiniz,ama şunu söylemek istiyorum.Kesinlikle ve kesinlikle!!!!! İkinci ev evlendim,nasıl boşanayım,KESİNLİKLE demeyin!!! Hayat sizin hayatınız,tercihlerimizin bizi nereye götüreceği hiç bilinmez,ve hiç kimse boşanmak için evlenmez,heleki ikinci kez boşanmak hiç istemez.Ama eğer olmuyorsa bitirin.Bununla ilgili konuştuğunu,konuşacağını,dedikodu yapacağını bildiğiniz insanlarıda hiç umursamayın ve sizin ayakkabılarınızı giyip,sizin yolunuzdan yürümeleri gerektiğini hatırlatın yargılamadan önce.Erkeklerin ergenliği daha ağır geçer yalnız ne yazıkki.Bu sebepten süreç uzun süre beklenicek bir süreç.Bunuda belirtmek istedim..
kızım her fırsatta eski hayatımizi özlediğini söylüyor çünkü eskiden sakin bir evimiz bolca da vaktimiz vardı, ama şimdi yemek bulaşık ev işleri derken eskiye oranla çok daha az vakit ayırabiliyorum kızıma.. iki erkekli bir ev, zormus, ya da alışkanlığım olmadığı için bana zor geldi, üstesinden geliyorum gelmesine ama geriye vakit kalmıyor işte.. Kuzucugum olumlu bir çocuk ama yine de, bu şehirde olmaktan mutlu, iyiki gelmişiz diyor :) birkaç nazı kaprisi ve yemek yeme sorunu haricinde bir sıkıntısı yok çok şükür :)kızınız ne diyor bu duruma onun istekleri ne?
size inanmak istiyorum... daha beter olması korkutuyor beni.. 14 yaşında dayılanip üstüme yürüyen, benden alamadıgı hırsını duvarlari yumruklayarak almaya çalışıp, ellerini patlatan çocuk 20sinde bana kızıma ne yapmaz düşüncesi çok baskın bende... korkuyorum açıkçası.. ama bu yazdıklarım ne olur yanlış anlaşılmasin.. ben herşeyi, birlikte yaşayacağımızı bile bile yaptım bu evliliği... işte 3 yılın sonunda elimde kocaman bir hayal kırıklığı, kocaman bir pişmanlık kaldıCanım ortada boşanacak bir sebep yok, bu çocuk öz evladın olsa bu ergenlik denen dönemde maalesef yaşardın bunları, bu çocuk çok değil 1 yıla kadar düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?